ארמית, חביבתי. ארמית.נכתב ע"י מי;567709:סתם אגב, לגבי מילות קודש בשפת חולין: באיזו שפה לדעתך דיברו אבותינו כשרצו לדון בענייני חרישה, זריעה ועבודת כפיים? כנענית?
נכתב ע"י נוי;567752:ארמית, חביבתי. ארמית.
לגבי הלדינו? -אני יודעת שזו היידיש של הספרדים. כיום באמת לא נותרו הרבה שמשוחחים בה, אז מה? למה להתעצבן? זו ההקבלה הכי הולמת.
אגב,לא חסר מרוקאיות ותונסאיות, ששוחחו ומשוחחות בערבית או צרפתית (מתקופת האימפרילזם)
עדות המזרח ברובם אמנם לא שחו זה לזה בלאדינו, אבל גם לא את השפה המקומית (שהיא, אגב, ברוב הפעמים לא הייתה ערבית אלא טונסאית, מרוקאית, פרסית, ועוד), אלא תת שפה יהודית של השפה המקומית.נכתב ע"י מי;567709:אחד הדברים שאני שונאת זה טענות הסטוריות לא מדוייקות. חלק קטן מאד מעדות המזרח דיברו בלאדינו, רובם בערבית. זה מעצבן אותי שכל פעם שמדברים על יידיש ישר קופצים עם הלאדינו, כדי לא לקפח את הספרדים. מה הקשר?
נכתב ע"י מי;567757:נוי, אני מדברת על בית ראשון... לפני הגלות הראשונה.
אגב, נעמה, אני מסתייגת מן השימוש במילה "גלותי", משום שיש בה צליל של התנשאות לגבי דורות קודמים, ואני לא חשה את עצמי טובה יותר מהם וזכאית לבוז להם.
(אמנם אני מאמינה שלא כל מי שהיה חי פעם היה צדיק בעצם היותו, אבל באופן ספציפי לגבי סבותי - הלוואי והייתי מגיעה למחצית מדרגת יראת השמים ואהבת ה' שלהם)
נכתב ע"י ariels;567772:בשביל הרעיון של להחדיר בבנות גאווה בית ספרית - זה בסדר גמור
בשבילן מאמא-לושן זה אידיש, ובשבילן לבוש חסידי זה חצאית צנועה וחולצה מכופתרת
מבחינת דיוק היסטורי - אישית הייתי מנסה למצוא משהו אחר
אבל שוב, תלוי מה המטרה
מבחינת העיצוב -
הצבעים מתאימים לבי"ס בנות, אבל אולי קצת לחמם אותם
לא כל כך התחברתי לגריד, והתמונות הגדולות של היהלומים לא בפוקוס
הפונט טרפז לא מתחבר פה
והאוצר נראה קצת תקוע
בקיצור - אני בעד שיפור הקומפוזיציה
נכתב ע"י GRN;567763:עדות המזרח ברובם אמנם לא שחו זה לזה בלאדינו, אבל גם לא את השפה המקומית (שהיא, אגב, ברוב הפעמים לא הייתה ערבית אלא טונסאית, מרוקאית, פרסית, ועוד), אלא תת שפה יהודית של השפה המקומית.
נכתב ע"י GRN;567763:עדות המזרח ברובם אמנם לא שחו זה לזה בלאדינו, אבל גם לא את השפה המקומית, אלא תת שפה יהודית של השפה המקומית.
תוכיחי שלא. לכי תדעי, אולי מצאו סימוכין בפפירוסים.נכתב ע"י גרפיקהil;567906:חוץ מזה, הם בטוחים שאבותינו במצרים אכן דיברו אידיש...![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //