קניידלך מנצחים

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל מתכון של קניידלך מוצלחים וטעימים
לא רכים מדי ולא קשים מדי וכן האם מבשלים לפני כן במרק
בסיר אחר או במים וכו'

• הוסף לסימניות
יש תערובת מוכנה של מצות יהודה. מצוינת ממש.

• הוסף לסימניות
המתכון של קרייזמן. מעולה.

כוס וחצי קמח מצה
כוס וחצי מים רותחים
4 ביצים
4 כפות שמן
כפית מלח
קצת פפריקה ופלפל שחור

מערבבים חומרים יבשים ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים. מקררים במקרר חצי שעה

אני מכינה כמות גדולה ומבשלת במים+מלח. לאחר הקירור אני מסננת אותם ומאכסנת בקופסאות קטנות ולמקפיא.
או, מחלקת את התערובת המוכנה לקופסאות. ובכל פעם שאני זקוקה לקניידאלאך אני מפשירה כמות ומבשלת בתוך המרק. (הבישול במרק משביח מעט את הקניידאלאך)

• הוסף לסימניות
מתכון מצוין:
4 כפות קמח מצה
3 כפות שמן
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
מעט מלח ופלפל שחור
לערבב היטב לעיסה אחידה, להכניס למקרר ל1/2 שעה או למקפיא ל10 דקות
ליצור כדורים ולבשל במים רותחים +מלח, או במרק.

אני מכינה כמות גדולה ומבשלת במים+מלח. לאחר הקירור אני מסננת אותם ומאכסנת בקופסאות קטנות ולמקפיא.
או, מחלקת את התערובת המוכנה לקופסאות. ובכל פעם שאני זקוקה לקניידאלאך אני מפשירה כמות ומבשלת בתוך המרק. (הבישול במרק משביח מעט את הקניידאלאך)
כנ"ל

• הוסף לסימניות
מתכון מנצח שתמיד מצליח!
בתחילה מניחים בקערה את המוצרים היבשים ואח"כ את הרטובים לפי הסדר הרשום:
כוס ורבע קמח מצה
חצי שקית אבקת אפיה (חשוב מאד)
מעט א.מרק עוף
מעט פלפל שחור
ואח"כ:
3/4 כוס מים רותחים
4 כפות שמן
3 ביצים

מבשלים בסיר נפרד מהמרק
מרתיחים בסיר מים +מלח ורק כשממש רותח מכניסים את הכדורים של הקיינלדך
כשגומרים להכניס את הכדורים מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקניידלך נוחתים לתחתית הסיר וזה סימן שהם מוכנים.
רכים וטעימים!
בהצלחה

• הוסף לסימניות
מתכונים נתנו לך, אני אתן עצות מנסיון:
- מידת הקושי או הרכות תלויה בכמות המים שאת מוסיפה לעיסה, בדקי מה הטעם שלכם ולפי זה תוסיפי את הכמות. כמו"כ אם את אוהבת מאד רכים - תוסיפי גם אבקת אפיה, אם לא - את יכולה להימנע מזה.
- המלצה ששמעתי מאשה מבוגרת ומקצועית, כשאת יוצרת את הכדורים - שמני את הידיים שלך, כך שהחלק החיצוני של הכדורים יוצא במראה חלק ויפה.
אם אין לך חשק או כח - הוסיפי שמן למי הבישול.
- לא משנה אם את מבשלת את הכדורים בסיר מים או במרק, הם מקבלים את הטעם ממה שיש להם.
אני מבשלם כמות ענקית בסיר, מחלקת למנות לפי הצורך ומקפיאה.
בכל פעם שאני מכינה מרק - אני מוציאה כמות ומכניסה, תוך כמה זמן הקציצות מקבלות את הטעם...
- אני מוסיפה גם קצת פירורי לחם לעיסה, זה משביח את הטעם

• הוסף לסימניות
מפרורי לחם. יוצא הרבה יותר רך..
10-15 יח'
2 ביצים
2 כפות מים
2 כפות שמן
(בקיצור, יחס שווה בין ביצים שמן ומים)
מלח
פלפל
א. אפיה (מעט)
להוסיף פירורית עד שמגיע למצב שאפשר לגלגל. להזהר לא לשים יותר מידי .
גילוי נאות: מתכון של אמא שלי. אתמול ניסיתי פעם ראשונה ויצא מעולה.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם! החכמתי.

• הוסף לסימניות
למרות היותי גבר, זכור לי מבית אימי מספר טיפים נפלאים.
א. מומלץ להמיר את המים בסודה, הקניידל'ה יוצא אורירי ונפוח, ולא דחוס ומצומק.
ב. במקום להקפיא עיסה בקופסא, להפשיר, לגלגל וכו', ניתן להקפיא כדורים מכודררים של עיסה על מגש, ולאחר שקפאו לארוז בשקיות כמה שרוצים, כך שמוציאים מן המקפיא והופס למרק. יותר טעים מבישול חוזר.

• הוסף לסימניות
למרות היותי גבר, זכור לי מבית אימי מספר טיפים נפלאים.
א. מומלץ להמיר את המים בסודה, הקניידל'ה יוצא אורירי ונפוח, ולא דחוס ומצומק.
ב. במקום להקפיא עיסה בקופסא, להפשיר, לגלגל וכו', ניתן להקפיא כדורים מכודררים של עיסה על מגש, ולאחר שקפאו לארוז בשקיות כמה שרוצים, כך שמוציאים מן המקפיא והופס למרק. יותר טעים מבישול חוזר.
רעיון מעולה! תודה

• הוסף לסימניות
פעם טעמתי קניידלאך רכים ופריכים, עגולים ויפים וטעימים באמת...
ביקשתי לדעת מה הסוד, אז משתפת:
להוסיף תפו"א מבושלים (פירה), זה נותן לתערובת רכות, אחידות וטעם מעדן!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה