- הוסף לסימניות
מבדיקה שטחית עולה כי נדרש להמתין 18 חודש מקבלת טופס 4.כך שכדי לקבל פטור ממס שבח צריך או לחכות 4 שנים מהאיכלוס, או פי 4 מהזמן שעבר מהרכישה ועד האיכלוס (כדי שיהיה 80%)
מבדיקה שטחית עולה כי נדרש להמתין 18 חודש מקבלת טופס 4.כך שכדי לקבל פטור ממס שבח צריך או לחכות 4 שנים מהאיכלוס, או פי 4 מהזמן שעבר מהרכישה ועד האיכלוס (כדי שיהיה 80%)
כי אז אתה צריך לחכות יותר זמןלמה בעיה?
ממה שהבנתי, דבר ראשון הדירה צריכה להיות "דירת מגורים מזכה", ואז אפשר לקבל פטורים שונים ממס שבח.
כדי לקבל פטור של דירה יחידה יש תנאי (נוסף) של בעלות של 18 חודש.
”דירת מגורים מזכה“ – דירת מגורים ששימשה בעיקרה למגורים לפחות באחת משתי התקופות שלהלן:מבדיקה שטחית עולה כי נדרש להמתין 18 חודש מקבלת טופס 4.
א. צריך לחכות 18 חודש גם אחרי שהדירה מוכנה (התנאי של 7 שנים הוא "להחמיר" כלומר שאם הדירה היתה מוכנה אחרי 3 שנים מהזכיה צריך לחכות עוד 4 שנים ולא שנה וחצי)חשבתי על רעיון לקנות דירה ולרשום שני שליש ממנה על שני אחים חסרי דיור (יש לי כאלה אמינים עלי ואני מודע לסיכון) ולאחר קבלת הדירה בהנחה למכור אותה (כדירה יחידה) ואז להעביר את הדירה המחולקת על שמי (מתנה בין אחים) ולמכור אותה , וכך יוצא שלא אשלם לא מס רכישה ולא מס שבח על אף אחת מהדירות .
אם הבנתי נכון, דירה שהייתה ריקה נחשבת דירה למגורים, אבל דירה בבניה שאין ראויה למגורים לא נחשבת........
לענין הגדרה זו, יראו תקופה שבה לא נעשה בדירה שימוש כלשהו, או תקופה שבה שימשה הדירה לפעולות חינוך, לרבות פעוטון, או דת כפי שקבע שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, כתקופה שבה שימשה הדירה למגורים;
.......
"מעשים שבכל יום" שמכורים דירה מקבלן אחרי 18 חודש אין ספק בזה.אם הבנתי נכון, דירה שהייתה ריקה נחשבת דירה למגורים, אבל דירה בבניה שאין ראויה למגורים לא נחשבת.
לדעתי כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה במיסוי מקרקעין.
מכיר מישהו שיש לו טאבו משולש, וזכה במחיר למשתכן,שלום לכולם , זכיתי ב"ה לפני כמעט שנה בדירה בהנחה באלעד אממה שעוד לא פנו אלינו אפילו עם צפי לחתימת חוזה ולהערכתי יקח כ 7 שנים לפחות עד קבלת הדירה כשבינתיים אנו משלמים שכירות גבוהה , וההון העצמי שוכב לחינם.(לא להציע לשים בפק"מ - לא רלוונטי)
חשבתי על רעיון לקנות דירה ולרשום שני שליש ממנה על שני אחים חסרי דיור (יש לי כאלה אמינים עלי ואני מודע לסיכון) ולאחר קבלת הדירה בהנחה למכור אותה (כדירה יחידה) ואז להעביר את הדירה המחולקת על שמי (מתנה בין אחים) ולמכור אותה , וכך יוצא שלא אשלם לא מס רכישה ולא מס שבח על אף אחת מהדירות .
אשמח מאוד מאוד לשמוע חוות דעת (ממי שיש לו נתונים ברורים) האם פספסתי משהו ומה הסיבוכים האפשריים
תודה רבה.
ראשית הממוצע במחיר למשתכן מהזכיה עד חתימת החוזה הוא שנתיים, (אם אני לא טועה היום במכרזים של מחיר למשתכן הם מחוייבים ללו"ז די קשוח, בניגוד לעבר שבו מההגרלה לחתימת החוזה לא היה לו"ז שהסדיר את העניין, עד כדי שבבית שמש יש הגרלה מלפני יותר מ5 שנים שעדין לא חתמו חוזה, היום אין דברים כאילו ככל שידוע לי), ומחתימת החוזה עד איכלוס זה 36 חודש, יש כאילו שקצת מקדימים יש כאלו שקצת מאחרים תלוי מי הקבלן, כך שבעז"ה עוד 4 שנים יהיה לך דירה מוכנה.שלום לכולם , זכיתי ב"ה לפני כמעט שנה בדירה בהנחה באלעד אממה שעוד לא פנו אלינו אפילו עם צפי לחתימת חוזה ולהערכתי יקח כ 7 שנים לפחות עד קבלת הדירה כשבינתיים אנו משלמים שכירות גבוהה , וההון העצמי שוכב לחינם.(לא להציע לשים בפק"מ - לא רלוונטי)
חשבתי על רעיון לקנות דירה ולרשום שני שליש ממנה על שני אחים חסרי דיור (יש לי כאלה אמינים עלי ואני מודע לסיכון) ולאחר קבלת הדירה בהנחה למכור אותה (כדירה יחידה) ואז להעביר את הדירה המחולקת על שמי (מתנה בין אחים) ולמכור אותה , וכך יוצא שלא אשלם לא מס רכישה ולא מס שבח על אף אחת מהדירות .
אשמח מאוד מאוד לשמוע חוות דעת (ממי שיש לו נתונים ברורים) האם פספסתי משהו ומה הסיבוכים האפשריים
תודה רבה.
אני מניח שעד האיכלוס הכוונה עד הזמן שאפשר למכור.כך שכדי לקבל פטור ממס שבח צריך או לחכות 4 שנים מהאיכלוס, או פי 4 מהזמן שעבר מהרכישה ועד האיכלוס (כדי שיהיה 80%)
שלום רבשלום לכולם , זכיתי ב"ה לפני כמעט שנה בדירה בהנחה באלעד אממה שעוד לא פנו אלינו אפילו עם צפי לחתימת חוזה ולהערכתי יקח כ 7 שנים לפחות עד קבלת הדירה כשבינתיים אנו משלמים שכירות גבוהה , וההון העצמי שוכב לחינם.(לא להציע לשים בפק"מ - לא רלוונטי)
תודה רבה.
לוקח מקסימום 3 שנים בין הזכיה לחתימת החוזה וכמובן שהתשלום הוא בחתימת החוזהשלום לכולם , זכיתי ב"ה לפני כמעט שנה בדירה בהנחה באלעד אממה שעוד לא פנו אלינו אפילו עם צפי לחתימת חוזה ולהערכתי יקח כ 7 שנים לפחות עד קבלת הדירה כשבינתיים אנו משלמים שכירות גבוהה , וההון העצמי שוכב לחינם.(לא להציע לשים בפק"מ - לא רלוונטי)
מה פתאום תשלום בחוזה?לוקח מקסימום 3 שנים בין הזכיה לחתימת החוזה וכמובן שהתשלום הוא בחתימת החוזה
אז נשאר מקסימום שנתיים לכסף שלך לא לעשות כלום
בגלל שנתיים לא הייתי עושה את הבלגן הזה כי יש עלויות גבוהות גם בכניסה לשוק הנדלן וגם ביציאה ממנו.
בחוזה עצמו צריך לשלם 7% ואחרי חודש עוד 13% סה"כ 20% בחודש הראשוןמה פתאום תשלום בחוזה?
זה שונה מכל קנייה מקבלן ?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים