את מכירת המגרשים בחירן היא שיווקה כפרוייקט שלה, מה שלמעשה לא נכון. מדובר בפרוייקט של יזם צעיר בשם אליעזר ביכלר מאשדוד. חיה ברנדווין תיווכה את הפרוייקט לציבור, ובתמורה לקחה 30,000 ש"ח דמי תיווך. כלומר, מי שהצטרף דרך ביכלר שילם 30,000 ש"ח פחות ממי שהצטרף דרכה.
אני לא יודעת אם היא אמינה או לא, אבל דמי תיווך של 10 אחוז בשוק הנדל"ן נשמע לי די יקר. מקובל לקחת תיווך באזור 2.5 אחוז לכל היותר.
אני מנוייה למייל שלה, ומשהו שם לא מסתדר לי. אם יש לה עסק והוא מצליח והיא מרוויחה ממנו כסף - זה מצויין. אבל ברגע שכל המטרה היא "לעזור לבני תורה" - זה כבר נשמע מוזר. אני אישית מעדיפה לעסוק בעניני עסקים אצל אדם שעוסק בעסקים, ולעסוק בעניני צדקה אצל אדם שעוסק בצדקה. הערבוב בין השניים לא כל כך מוצלח בעיני.
התעניינתי על חירן, ובמהלך הבירורים הגעתי לאשכול הזה.
יש בעיסקה הזאת חורים וסיכונים, כמו ברוב העסקאות,
אבל לא ברור מה מקור הביקורת ומה האינטרס בהם,
אבל דמי תיווך של 10 אחוז בשוק הנדל"ן נשמע לי די יקר. מקובל לקחת תיווך באזור 2.5 אחוז לכל היותר.
מתווכים כמו כל מקצוע מעניין אותם כמה הם מרוויחים סוף חודש, ולא כמה אחוז,
לכן זה די מסתבר שעל דירה משלמים 2.5% שזה כ 30,000, ועל מגרש ישלמו 10% שזה שוב כ30,000 ש"ח.
2.5% על מגרש? זה יצא פחות ממה שמשלמים תיווך על דירה שכורה
ומשהו שם לא מסתדר לי. אם יש לה עסק והוא מצליח והיא מרוויחה ממנו כסף - זה מצויין. אבל ברגע שכל המטרה היא "לעזור לבני תורה" - זה כבר נשמע מוזר. אני אישית מעדיפה לעסוק בעניני עסקים אצל אדם שעוסק בעסקים, ולעסוק בעניני צדקה אצל אדם שעוסק בצדקה. הערבוב בין השניים לא כל כך מוצלח בעיני.
מה הבעיה בלעזור ליהודים אחרים וגם להרוויח? אין כמעט אנשים שלא עובדים כך,
כל המטפלים ויועצים למיניהם, כשלא מדובר בשרלטנות, הם באמת עוזרים לאנשים, והם באמת עובדים עם תחושת שליחות, למרות שהם מבקשים לשעה יותר מבהייטק. זה רק דוגמא, אפשר לראות את זה בעוד הרבה מקצועות.
ובפרט שמבחינה תורנית אידיאולוגית זה אמור להיות משולב, לא משנה איזה מקצוע, מתכנת, טייס, נהג מונית, עובד הוראה, או מתווך, לא אמור לעבוד כדי להביא כסף, כי בראש השנה נגזר כמה כסף נקבל, רק התנאי לקבלת הכסף שהוקצב עבורנו, זה לעשות את השליחות שלנו בישוב העולם-העזרה שלנו לאנושות. ולכן גם מתכנת אמור לעבוד כדי לעשות צדקה עם האנושות. ואם הוא יבצע את תפקידו, הוא כבר יוכל לקבל את מה שנקצב עבורו בר"ה.
לומר שהיא גורמת לאנשים להרוויח מאות אלפי שקלים זו אפי' לא השערה פרועה, וזו אימרה שאין לה קשר למציאות.
זה כבר באמת משפט פרוע, לומר שאין לה קשר למציאות לטענה שיהיה כאן רווח של מאות אלפי שקלים.
יכול להיות שלא יהיה כאן רווח, וכמו בכל דבר גם כאן יש סיכון, אבל הרווח בהחלט הגיוני ובר סיכוי, לא ברור מה האינטרס בהתלהמות.
את מכירת המגרשים בחירן היא שיווקה כפרוייקט שלה, מה שלמעשה לא נכון. מדובר בפרוייקט של יזם צעיר בשם אליעזר ביכלר מאשדוד.
טענה לא מדוייקת לחלוטין, ככל הידוע לי היה להם זכייה ישירה של 36 מגרשים בחירן, לאחר שהם שיווקו את כולם, הם יצרו קשר עם יזמים אחרים (לא ביכלר), ושיווקו גם מגרשים של יזמים אחרים, וכמובן במקרה כזה מתווסף תיווך - אף אחד לא עובד בחינם, גם מי שרוצה לעזור לאחרים. ועדיין לדעתי מדובר פחות ממחיר השוק.
ולגבי ביכלר, הוא זכה בכלל
בירוחם!! באתר של רמ"י הוא כלל לא מופיע בחירן.
אגב לא ביכלר לגבי ירוחם ולא היזמים האחרים לגבי חירן לא ראיתי שהם בכלל שיווקו עצמאית, כתבת שמאומת אצלך שהיה אפשר להשיג דרכו יותר זול, ובדברים אלו גרמת לאנשים לבכות על זה שהם אולי הפסידו כסף,
א. כאמור ככל הידוע לי ביכלר לא קשור לחירן.
ב. לא מצאתי אתר או פרסום כלשהו בענין, לא של ביכלר בירוחם ולא של היזמים האחרים בחירן שהיא משווקת. כאמור אני מתלבט על חירן, ומאוד אשמח לבדוק אצל משווקים נוספים, אבל עד כה לא מצאתי דבר כזה.