קנית מחשב בחו"ל עם אחריות בינלאומית

• הוסף לסימניות
אם זול, למה לא?
רק תוודאי שיש לך מעבדה/סוכנות של החברה פה בארץ, למקרה שתתקלי בבעיות.
וחוברות הדרכה בעברית אפשר גם למצוא ברשת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קטיפה;1035933:
מה אתם אמרים, מומלץ?

אין שום בעיה, רק שימו לב שיש חברות שהאחריות הבין לאומית שלהן לא כוללת לפעמים את המזרח התיכון וכמובן עניין העברית על לוח המקשים - אם אתם קונים מחשב מצרפת לדוגמא המקשים מסודרים בצורה שונה מאשר שלנו. מחשבים מארה"ב מסודרים בדיוק כמו של הארץ.

• הוסף לסימניות
דבר נוסף שצריך לתת עליו את הדעת.
בשביל לממש את האחריות בארץ חייב להיות דגם זהה שהיבואן הישראלי מייבא.
אחרת אין ליבואן חלקים וחלפים אפילו דברים פעוטים כמו מקש מקלדת שבור הופך לבעיה ללא פתרון.
כאשר יש דגם זהה ליבואן הוא לעולם לא ישבית לך את המחשב לחודשיים "עד שישלחו לי את החלק מחו"ל"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1036019:
דבר נוסף שצריך לתת עליו את הדעת.
בשביל לממש את האחריות בארץ חייב להיות דגם זהה שהיבואן הישראלי מייבא.
אחרת אין ליבואן חלקים וחלפים אפילו דברים פעוטים כמו מקש מקלדת שבור הופך לבעיה ללא פתרון.
כאשר יש דגם זהה ליבואן הוא לעולם לא ישבית לך את המחשב לחודשיים "עד שישלחו לי את החלק מחו"ל"

האם כבודו מדבר מנסיון? ואם כן, על איזו חברה מדובר?

כמנהל מוצר לשעבר בחברת IBM עוד לפני שלנובו רכשו את ליין ה-PC שלהם, אני יכול לומר לך שלכל סוגי המחשבים יש מלאי זמין במחסן מרכזי באירופה (אמסטרדם במקרה של IBM) והחברה היתה מייבאת חלקים מהיום למחר במקרה של השבתת מחשב חמורה של לקוח עסקי, זאת אומרת היום אתה מזרים בקשה לחלק ברמה של HOT מחר בבוקר החלק בנתב"ג ובצהריים כבר במחסן.

נכון, דברים התשנו מאז, זמן הטיפול בתקלות ארוך יותר בכל החברות אבל במידה ויש למחשב שלך אחריות בין לאומית אין דבר כזה שלא תקבל שירות כי אין חלק במלאי, החברה תייבא את החלק עבורך ללא תשלום כמובן.

דברים אלו נכונים לשלושת החברות המובילות Lenovo, Dell, HP. אני לא יודע מה המדניות בחברות האחרות .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1036036:
האם כבודו מדבר מנסיון? ואם כן, על איזו חברה מדובר?

כמנהל מוצר לשעבר בחברת IBM עוד לפני שלנובו רכשו את ליין ה-PC שלהם, אני יכול לומר לך שלכל סוגי המחשבים יש מלאי זמין במחסן מרכזי באירופה (אמסטרדם במקרה של IBM) והחברה היתה מייבאת חלקים מהיום למחר במקרה של השבתת מחשב חמורה של לקוח עסקי, זאת אומרת היום אתה מזרים בקשה לחלק ברמה של HOT מחר בבוקר החלק בנתב"ג ובצהריים כבר במחסן.

נכון, דברים התשנו מאז, זמן הטיפול בתקלות ארוך יותר בכל החברות אבל במידה ויש למחשב שלך אחריות בין לאומית אין דבר כזה שלא תקבל שירות כי אין חלק במלאי, החברה תייבא את החלק עבורך ללא תשלום כמובן.

דברים אלו נכונים לשלושת החברות המובילות Lenovo, Dell, HP. אני לא יודע מה המדניות בחברות האחרות .

מנסיון.
לא בשלושת החברות שהוזכרו, אבל חברה נחשבת...שמקבלת שרותי מעבדה מספק חיצוני.
דבר שלא ציינתי שהחברה בארץ, נראה לי שלפנים משורת הדין רצתה לתת מחשב חלופי אבל הזהירה שזה עלול לארוך זמן ממושך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1036039:
מנסיון.
לא בשלושת החברות שהוזכרו, אבל חברה נחשבת...שמקבלת שרותי מעבדה מספק חיצוני.
דבר שלא ציינתי שהחברה בארץ, נראה לי שלפנים משורת הדין רצתה לתת מחשב חלופי אבל הזהירה שזה עלול לארוך זמן ממושך.

חברה רצינית לא תשבית מחשב לחודשיים על מקש מחשב או על כל דבר אחר. גם מבחינת החוק ספק אמור להחזיק חלקים זמינים במלאי למוצרים שהוא נותן להם שירות. קצת אסרטיביות והכל היה מסתדר ובנוסף מייל ליצרן בחו"ל והחברה החיצונית לא תיתן יותר שירות בארץ לאותו יצרן, בהנחה שחברה באמת "נחשבת" כהגדרתך...

לצורך העניין, תקלה שאפילו לא השביתה לקוח אלא רק גרמה לאי נוחות מסויימת בהדפסה גררה הזמנה של חלק מהיום למחר ללקוח גדול. זה אומר שהחלק יוצא מאמסטרדם במונית לשדה התעופה כשברקע יש מחלקה שמאתרת את הטיסה הראשונה שיוצאת מסחיפהול לנתב"ג, החלק עולה על הטיסה ובארץ כבר בנחיתה יש מונית שמחכה לחלק ישר שהוא יורד מהמטוס כשעבודת השיחרור מהמכס כבר נעשתה גם כן ברקע לפני הגעת החלק לארץ ומשם החלק מגיע במונית לאתר הלקוח ששם כבר מחכה טכנאי להחליף אותו.

זו חברה נחשבת... וזה היה קיים ב-IBM של לפני 10 שנים, היום לצערי הערך לשירות הולך ומתדרדר, כאמור, בכל החברות. לדעתי ראוי שתפרסם את שם החברה שעליה דיברת, אני מחברה כזאת לא אקנה מחשב לעולם.

• הוסף לסימניות
לתשומת לבך...
אנחנו שילמנו את ההפרש במחיר במכס של שדה התעופה...
ככה שיתכן שלא תמיד זה משתלם (מבחינה כלכלית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1036055:
חברה רצינית לא תשבית מחשב לחודשיים על מקש מחשב או על כל דבר אחר. גם מבחינת החוק ספק אמור להחזיק חלקים זמינים במלאי למוצרים שהוא נותן להם שירות. קצת אסרטיביות והכל היה מסתדר ובנוסף מייל ליצרן בחו"ל והחברה החיצונית לא תיתן יותר שירות בארץ לאותו יצרן, בהנחה שחברה באמת "נחשבת" כהגדרתך...

לצורך העניין, תקלה שאפילו לא השביתה לקוח אלא רק גרמה לאי נוחות מסויימת בהדפסה גררה הזמנה של חלק מהיום למחר ללקוח גדול. זה אומר שהחלק יוצא מאמסטרדם במונית לשדה התעופה כשברקע יש מחלקה שמאתרת את הטיסה הראשונה שיוצאת מסחיפהול לנתב"ג, החלק עולה על הטיסה ובארץ כבר בנחיתה יש מונית שמחכה לחלק ישר שהוא יורד מהמטוס כשעבודת השיחרור מהמכס כבר נעשתה גם כן ברקע לפני הגעת החלק לארץ ומשם החלק מגיע במונית לאתר הלקוח ששם כבר מחכה טכנאי להחליף אותו.

זו חברה נחשבת... וזה היה קיים ב-IBM של לפני 10 שנים, היום לצערי הערך לשירות הולך ומתדרדר, כאמור, בכל החברות. לדעתי ראוי שתפרסם את שם החברה שעליה דיברת, אני מחברה כזאת לא אקנה מחשב לעולם.

אני שמח לדעת שיש/שהיה בארץ מודעות לשרות מהסוג שאתה מציין.
לטענת היבואן אין לו חובה להחזיק שום חלק של החשב שאינו מיובא על ידו לארץ, אלה מתן שרות בלבד.
אני מדבר כמובן על מחשב נייד אחד...אני לא מצפה מאף אחד לשלוח מונית למסחיפהול...אפילו לא לנתב"ג...בקושי לשליח בארץ על קטנוע במקרה של אחריות עם איסוף..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;1036070:
לתשומת לבך...
אנחנו שילמנו את ההפרש במחיר במכס של שדה התעופה...
ככה שיתכן שלא תמיד זה משתלם (מבחינה כלכלית)

זה כבר עניין של מזל...

ואם לא הצהרתם על המחשב ונתפסתם במסלול הירוק איתו זה כבר לא יהיה בכלל כלכלי עם הכופר שתצטרכו לשלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1036074:
אני שמח לדעת שיש/שהיה בארץ מודעות לשרות מהסוג שאתה מציין.
לטענת היבואן אין לו חובה להחזיק שום חלק של החשב שאינו מיובא על ידו לארץ, אלה מתן שרות בלבד.
אני מדבר כמובן על מחשב נייד אחד...אני לא מצפה מאף אחד לשלוח מונית למסחיפהול...אפילו לא לנתב"ג...בקושי לשליח בארץ על קטנוע במקרה של אחריות עם איסוף..

אם למחשב יש אחריות בין לאומית זה אומר שיש נותן שירות בארץ מטעם היצרן לתת לו שירות ללא שום התניה של מחשב שמיובא לארץ או לא. במקרה כזה נותן השירות חייב להחזיק מלאי של חלפים או ליבא אותם בזמן סביר במקרה של דרישה של לקוח (ולא.. חודשיים זה לא זמן סביר למחשב נייד עם אחריות בין לאומית)

מה שאתה מתאר יכול לענות על מותג שלו 2 יבואנים רשמיים במקביל כשכאן אתה כבר נכנס לתחום אפור של "למה שאתן לך שירות על מחשב שלא מכרתי לך?" במקרה כזה אתה צריך לבדוק בתנאי האחריות של היצרן מי נותן שירות בארץ וכשנותן שירות רשמי כזה יתן לך תשובה כזאת תגיע אלי עם התשובה ובעזרת עו"ד טוב אני אדאג לך למשכורת לכמה שנים טובות שתוכל לשבת בכולל מתוך ישוב הדעת ורק ללמוד כל היום...

• הוסף לסימניות
חברות בארץ לא ששות לתת שירות על מוצר שלא הן מכרו לך, ולא הם הרויחו עליך... הם יאמרו לך תקנה באינטרנט ותחפש מי שידאג לך באינטרנט...
אני ביררתי עם חברת סנדיסק על נגן שלהם שעולה כאן בארץ כ-160 ש"ח ובאינטרנט כ-100 ש"ח עם הובלה, ושאלתי האם במקרה של תקלה/בעיה אוכל לקבל שירות מהמעבדה שלהם כאן בארץ? והם השיבו לי שלא. אצטרך לשלוח אליהם כו' כאב ראש לא קטן.
נקודה למחשבה.

• הוסף לסימניות
צריך להפריד בין הדברים, לקנות מוצר בחו"ל שאין עליו אחריות יצרן בינלאומית ולבקש שירות מנותן שירות בארץ זה לא כמו לרכוש מוצר שהיצרן מתחייב לתת לו שירות בארץ אחרת מהארץ שבה הוא נרכש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת