- הוסף לסימניות
ראו כאןירידה בשמיעה של 35-40 דציבלים דו"צ עיצבי, קביל בביטוח לאומי?
שצריך ירידה של 40-44 בשתי האוזניים
ראו כאןירידה בשמיעה של 35-40 דציבלים דו"צ עיצבי, קביל בביטוח לאומי?
אשמח אם תוכלו להשאיר את השאלה באשכול ההתייעצויות (יש קישור באחד הדפים הקודמים)ערב טוב,
ילדה אסמטית בת 5.5
קבלה קצבה עקב טיפול קבוע במשאפים, אנטיביוטיקה ומעקב רפואי.
בשנה האחרונה הורידו את האנטיביוטיקה והחליפו לתרופה בשם סינגולר,משאפים עדיין מקבלת פעמיים ביום,במעקב רופא ריאות כל 3 חודשים.
בועדה האחרונה דחו אותנו עקב כך שאינה מקבלת טיפול רפואי קבוע.
האם מישהו נתקל בזה?
יש מה לעשות?
לי גם דחו לילד שלי שמקבל משאפים פלוס מעקב מרופא ריאות וגם אשפוז כי חסר לי סעיף נוסף וזה 1 אנטביטקא והילד לא מקבל באופן קבוע 2 או השגחה והביטוח לאומי סוברים שהוא לא צריך להשגחהערב טוב,
ילדה אסמטית בת 5.5
קבלה קצבה עקב טיפול קבוע במשאפים, אנטיביוטיקה ומעקב רפואי.
בשנה האחרונה הורידו את האנטיביוטיקה והחליפו לתרופה בשם סינגולר,משאפים עדיין מקבלת פעמיים ביום,במעקב רופא ריאות כל 3 חודשים.
בועדה האחרונה דחו אותנו עקב כך שאינה מקבלת טיפול רפואי קבוע.
האם מישהו נתקל בזה?
יש מה לעשות?
מה אפשר לעשות אחר ערער וכבר עבר חצי שנה ובביטח הלאומי לא רוצים להתייחס לתיק הם כותבים שבעיניהם ערער עדיין עומד כי אין החמרותמניסיון שלי בביטוח לאומי-
מתוך 4 ילדים שהגשתי
3 שהגשתי לבד- אושרו, (תיקשורת ואלרגיה)
והיחיד שפניתי לחברה והלכתי לאבחון וטיפול באופן פרטי כפי שהם יעצו לי - לא אושר, וגם בערר לא,ושלא בצדק. (לדעתי מגיע לו יותר מחלק הילדים האחרים)
לדעתי חייבים מסמכים חדשים שמתארים את הבעיה באופן אחרמה אפשר לעשות אחר ערער וכבר עבר חצי שנה ובביטח הלאומי לא רוצים להתייחס לתיק הם כותבים שבעיניהם ערער עדיין עומד כי אין החמרות
אז למה כתוב כך-לא,
כי הזכאות מתחילה בגיל 3
כל זה בתנאי שהוא מעל גיל 3אז למה כתוב כך-
ילד הזכאי לקצבה בשל בעיות בדיבור (סיוע בתקשורת), תשולם עבורו קצבה בשיעור 50%, בסך 1,880 ש"ח .
הקצבה משולמת עד שנה רטרואקטיבית ממועד הגשת התביעה
גם כאן כתוב-
ניתן לקבוע זכאות רטרואקטיבית עד שנה לפני הגשת התביעה , כמקובל.
פה אני רואה פרוט-
ייתכן תשלום רטרואקטיבי עד שנה לפני הגשת התביעה אם התקיימו באותו זמן התנאים המזכים, לפי המועד המוקדם מבין אלה:![]()
גמלת ילד נכה לילדים הזקוקים לסיוע בתקשורת
www.kolzchut.org.il
- המועד שבו תועדו לראשונה ברשומה הרפואית של הילד תסמינים שקשורים ללקות שלו.
- המועד שבו הלקות של הילד החלה לגרום לעומס טיפולי כבד ביותר, לדעת רופא מומחה ברפואת ילדים מטעם המוסד לביטוח לאומי.
- התשלום הרטרואקטיבי לא ניתן אוטומטית ורצוי לבקש אותו כאשר מגישים את התביעה.
האם אפשר לקבל קצבה על יותר מ-3 ילדים?מניסיון שלי בביטוח לאומי-
מתוך 4 ילדים שהגשתי
3 שהגשתי לבד- אושרו, (תיקשורת ואלרגיה)
והיחיד שפניתי לחברה והלכתי לאבחון וטיפול באופן פרטי כפי שהם יעצו לי - לא אושר, וגם בערר לא,ושלא בצדק. (לדעתי מגיע לו יותר מחלק הילדים האחרים)
לא הבנתי בכלל את התגובהכל זה בתנאי שהוא מעל גיל 3
לגבי סעיפי זכאות יש כאלו שמתחילים מגיל חודש ויש כאלו מגיל 6 חודשים ועוד וכן סעיפים רבים שמתחילים מגיל 3 כולל סיוע בתקשורת
הסיבה לכך, כי בד"כ הסעיפים האלו נהיים יותר משמעותיים בגיל שנקבע- עם ההתפתחות של הילד
הקצבה מתחילה רק מגיל 3.לא הבנתי בכלל את התגובה
אני הגבתי לגבי מה שכתבת שאפשר לקבל רטרואקטיבית רק מגיל 3
ובביטוח לאומי לא כתובה בכלל ההסתייגות הזו
אני לא עד כדי כך קשת הבנההקצבה מתחילה רק מגיל 3.
לפני גיל 3 גם אם יש בעיה לא מגיע על זה כסף.
רטרואקטיבית הכוונה שנגיד מישהו הגיש בקשה פעם ראשונה כשהילד היה בן 4 ויש לו הוכחות שבעיה הייתה כבר מגיל 3 או לפני אז הוא יקבל שנה אחורה.
מי שהגיש רק בגיל 3 וחצי ויש לו הוכחה שהבעיה הייתה מגיל 3 או לפני יקבל רטרואקטיבית על חצי שנה אחורה.
מי שהגיש רק בגיל חמש ויש לו הוכחה שהבעיה הייתה קיימת מגיל 3 יקבל רק שנה אחורה. כי מקבלים רק עד שנה אחורה.
מקווה שזה מובן.
מקבלים רטרואקטיבית כסף שהיה מגיע לכם לקבל. לפני גיל 3 לא מגיע לקבל כסף בכלל.
אני אנסה לברר את זה לעומק מולםכל זה בתנאי שהוא מעל גיל 3
לגבי סעיפי זכאות יש כאלו שמתחילים מגיל חודש ויש כאלו מגיל 6 חודשים ועוד וכן סעיפים רבים שמתחילים מגיל 3 כולל סיוע בתקשורת
הסיבה לכך, כי בד"כ הסעיפים האלו נהיים יותר משמעותיים בגיל שנקבע- עם ההתפתחות של הילד
זה.אם התקיימו באותו זמן התנאים המזכים,
ברור.האם אפשר לקבל קצבה על יותר מ-3 ילדים?
אפשר להגיש את התביעה קצת לפני אבל התשלום יהיה רק מגיל 3 והלאהאני אנסה לברר את זה לעומק מולם
(זה פשוט נוגע לי
כי הבן שלי זכאי גם. אני מחכה לעוד חודש הוא בן 3)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים