- הוסף לסימניות
זה תלויגם בשמירה
אם יוצאים לשמירה דרך ביטוח לאומי אז המעסיק והעובד ממשיכים להפריש לפנסיה
אם יוצאים דרך אובדן כושר עבודה של הפנסיה אז הקרן מפרישה.
זה תלויגם בשמירה
על פי חוק ניתן לתבוע או ביטוח לאומי או קרן פנסיה@מיטב ביטוח ופיננסים @פ. הלר
אם קיבלתי אישור מרופא לשמירת הריון, האם אני צריך להגיש בקשה לביטו"ל ואז אני אוכל לתבוע את קרן הפנסיה או שאפשר להגיש ישר אליהם ולקבל ?
חסום בנטפרי משום מה.האם צריכים למלאות את הדף הזה א"כ מה זה אומר
צפה בקובץ המצורף 2086757
כפי שציין @מיטב ביטוח ופיננסים - על פי חוק ניתן לתבוע או את ביטוח לאומי או את קרן פנסיה.@מיטב ביטוח ופיננסים @פ. הלר
אם קיבלתי אישור מרופא לשמירת הריון, האם אני צריך להגיש בקשה לביטו"ל ואז אני אוכל לתבוע את קרן הפנסיה או שאפשר להגיש ישר אליהם ולקבל ?
רק אם תקופת הזכאות היא 120 יום לפחות.במידה ויש פרנצ'יזה מקבלים רטרו מהיום הראשון
אם זה באותה שנת מס, ייתכן שהמעסיק יכול לבקש החזר על ההפקדות הכפולות. (לא למשוך את הכסף כפדיון אלא להחזיר למעסיק את ההפקדות שבוצעו, כולל החלק שלך). תבדקו את זה מול קרן הפנסיה.אצלי כן, גם הפרישו וגם הורידו אותי למינוס על החלק של ההפרשות שלי, טולי בשמירה זה שונה?
חסום בנטפרי משום מה.
תעלי כקובץ כדי שאוכל לראות....
אתם רק מרויחים על זהאצלי כן, גם הפרישו וגם הורידו אותי למינוס על החלק של ההפרשות שלי, טולי בשמירה זה שונה?
זה רלוונטי רק לעמיתים שאושרה להם קצבת נכות בשיעור נמוך מ-100%.האם צריכים למלאות את הדף הזה א"כ מה זה אומר
צפה בקובץ המצורף 2086757
פ. הלר ,האם אני לא מסכנת את הקצבה של ביטוח לאומי לשמירה במידה ואני מגישה מיד לשניהם יחד?כפי שציין @מיטב ביטוח ופיננסים - על פי חוק ניתן לתבוע או את ביטוח לאומי או את קרן פנסיה.
אם אתה מחליט לתבוע את שניהם (ויש הרבה שעושים זאת), אז אין תלות בהחלטה של ביטוח לאומי וניתן להגיש ישירות לקרן הפנסיה.
אין צורך לחכות שיעברו 90 יום, אפשר להגיש את התביעה מיד וקרן הפנסיה תשלם רק כשכבר יחלפו בפועל 90 יום (כמובן, ככל והם יראו לנכון לאשר).
אכן כן, מומלץ לחכות...פ. הלר ,האם אני לא מסכנת את הקצבה של ביטוח לאומי לשמירה במידה ואני מגישה מיד לשניהם יחד?
האם כפי שרשמו כאן כדאי לחכות אחרי קבלת דמי לידה והפרשי דמי לידה להגשת התביעה גם לקצבת נכות מקרן פנסיה?(אני מבוטחת בהראל)
עד מתי?אכן כן, מומלץ לחכות...
אשמח גם לדעת,עד מתי?
שאלה נוספת ולא קשורה:
חולה סרטן , שלא מקבל קצבת ביטוח לאומי בגלל שעדיין לא ניצל את ימי המחלה שלו, ומקבל עדיין ימי מחלה מהמעביד
האם יכול לקבל אובדן כושר עבודה?
תודה על המענה
לדעתי לפחות שנה, רק שימו לב שלא יתנגש עם השמירה הבאהעד מתי?
שאלה נוספת ולא קשורה:
חולה סרטן , שלא מקבל קצבת ביטוח לאומי בגלל שעדיין לא ניצל את ימי המחלה שלו, ומקבל עדיין ימי מחלה מהמעביד
האם יכול לקבל אובדן כושר עבודה?
תודה על המענה
אני שואלת לגבי ימי מחלה וביטוח לאומי,לדעתי לפחות שנה, רק שימו לב שלא יתנגש עם השמירה הבאה
(בקרן הפנסיה יש התיישנות של 3 שנים על הגשת תביעת נכות, אז אין בעיה לעשות זאת).
לשאלתך הנוספת - הזכאות לקבלת אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה אינה נקבעת בהתאם להחלטות המוסד לביטוח לאומי אלא לפי המסמכים הרפואיים שהעמית מציג לקרן. כך שאין כל תלות בביטוח הלאומי.
בנוסף - אין מניעה לקבל קצבת נכות מקרן הפנסיה בזמן שמקבלים ימי מחלה מהמעסיק.
@שרה זלצמן לשאלתך.
לא מכירה את נושא הקצבאות בביטוח לאומי - הידע שלי הוא בתביעות בקרן הפנסיה בלבד.אני שואלת לגבי ימי מחלה וביטוח לאומי,
אם אני מקבלת ימי מחלה והסכום יוצא יותר מ7990 אז אני לא יקבל קצבת נכות
שנה מתחילת השמירה או מהסוף?לדעתי לפחות שנה,
כשכתבתי שנה לא התכוונתי ל-365 ימים עם סטופרשנה מתחילת השמירה או מהסוף?
זה פער של לפחות 3 חודשים...
באמת השאלה הבאה שתיכננתי לשאול, זה מה לעשות בשנה מעוברת??כשכתבתי שנה לא התכוונתי ל-365 ימים עם סטופר![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים