- הוסף לסימניות
מזוכיזם- אנשים שאוהבים לסבול.הסבר?
אבל זה באמת נכתב בהומור, כי יש אנשים שהתקופה ההיא ממש עשה להם טוב.
מזוכיזם- אנשים שאוהבים לסבול.הסבר?
קלעת בול!!!מזוכיזם - הנאה מסבל עצמי... (נפשי או פיזי)
כנראה הכוונה שהעלאת זיכרונות וגעגוע לימים קשים מורכבים אלו - זה בגדר מזוכיזם.
מקווה שקלעתי...
הגדרת את זה מצוין.מזוכיזם - הנאה מסבל עצמי... (נפשי או פיזי)
כנראה הכוונה שהעלאת זיכרונות וגעגוע לימים קשים מורכבים אלו - זה בגדר מזוכיזם.
מקווה שקלעתי...
זה כ''כ נכון.סליחה לומר אבל הדיון פה כ"כ לא במקום...
יש אנשים שבנתונים שלהם עבר להם בטוב, ובאמת חמוד התזכורת הזאת לחייך עכשיו על מה שהיה אז...
ולהבין שלפעמים דווקא זמנים מוזרים והזויים גרמו לנו רק טוב...
אבל יש גם אנשים שבנתונים שלהם (אופי, מצב, משפחה, סביבה, ועוד...) היה להם ממש קשה. ולא מזכיר להם טוב...
כל אחד מה שהיה לו, ומה שמזכיר לו.
ולא צריך להגדיר בגלל זה אנשים כאוהבים לסבול, ולא להיפך.
אני הייתי תלמידה. לא רואה שוםםםם חסר לימודי.אבל הנזקים, המחירים ששלמנו , הילדים שאבדו שנתיים של התקדמות בחיים ממש לא מתגעגעת
אני חושבת זה תלוי מה האוירה בבית. אם משהוא היה חולה בקורונה אז ברור ששהיה היסטריה.לחיות בסטרס שאין לך מושג מה יהיה מחר הנפש ניזוקת מזה
קודם כל תודה לד' , יש הרבה שצברו פעריםאני הייתי תלמידה אז בי"א. לא רואה שוםםםם חסר לימודי.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים