דרוש מידע קצת געגועים לקשיים שהיה ואין יותר....

• הוסף לסימניות
הכי לא מתגעגעת
להפך יש לי אפילו סיוטים של זכרונות מידי פעם
מתחשק לי להקפיץ כמה אשכולות מאז , ממש לא נראה לי שמשהו שם חושב שעוד שנתיים נתגעגע לזה
אז יכול להיות שהיו ספציפי בקורונה כמה דברים טובים ששפכו לו אור על חיי השגרה,
פחות לחץ, עבודה מהבית וכ'
אבל הנזקים, המחירים ששלמנו , הילדים שאבדו שנתיים של התקדמות בחיים ממש לא מתגעגעת
לחיות בסטרס שאין לך מושג מה יהיה מחר הנפש ניזוקת מזה

• הוסף לסימניות
סליחה לומר אבל הדיון פה כ"כ לא במקום...
יש אנשים שבנתונים שלהם עבר להם בטוב, ובאמת חמוד התזכורת הזאת לחייך עכשיו על מה שהיה אז...
ולהבין שלפעמים דווקא זמנים מוזרים והזויים גרמו לנו רק טוב...
אבל יש גם אנשים שבנתונים שלהם (אופי, מצב, משפחה, סביבה, ועוד...) היה להם ממש קשה. ולא מזכיר להם טוב...

כל אחד מה שהיה לו, ומה שמזכיר לו.
ולא צריך להגדיר בגלל זה אנשים כאוהבים לסבול, ולא להיפך.

• הוסף לסימניות
סליחה לומר אבל הדיון פה כ"כ לא במקום...
יש אנשים שבנתונים שלהם עבר להם בטוב, ובאמת חמוד התזכורת הזאת לחייך עכשיו על מה שהיה אז...
ולהבין שלפעמים דווקא זמנים מוזרים והזויים גרמו לנו רק טוב...
אבל יש גם אנשים שבנתונים שלהם (אופי, מצב, משפחה, סביבה, ועוד...) היה להם ממש קשה. ולא מזכיר להם טוב...

כל אחד מה שהיה לו, ומה שמזכיר לו.
ולא צריך להגדיר בגלל זה אנשים כאוהבים לסבול, ולא להיפך.
זה כ''כ נכון.
יכולה לשתף שאצלנו במשפחה חג פסח ההוא נשאר בזיכרון כ''כ חם ומשפחתי.
משהו שממש מתגעגעים אליו כל פעם מחדש!
להיזכר בתקופה הזו, ברגע הזה שהיינו בטוחים שהנה המשיח בא ובטח שהקורונה זה גוג ומגוג.
משום מה אז אף אחד לא חיפש את הנהר שרוסיה צריכה לעבור, פשוט האמינו וזהו.

לעומת זאת תקופת החגים לאחר מכן שהייתה גם היא בסגר, יש כאלו שנהנו,
אנחנו היינו במרוץ בתי חולים ופחד ומתח מטורפים.
כך שזה ממש תלוי איפה כל אחד היה.

רק שפשוט נתון שחשוב לזכור.
בפסח תש''פ המספרים היו קטנים ממש במיוחד אלו שאושפזו, לעומת זאת הסגר היה חריף ביותר.
לכן כמות האנשים שחוו אותו בצורה נעימה ומשפחתית היא גדולה יותר מאלו שלא.
לעומת סגרים אחרים וחגים אחרים בהם המספרים היו אחרים ובמיוחד שזה כבר לא בהלת ראשונה שזה עוד משהו..

• הוסף לסימניות
לא מתגעגעת בכלל, כן זוכרת את הגעגועים לבקר אצל ההורים וסבתא בחול המועד, אך לשווא.
אולי אני לא פונקציה, כי אנחנו עם 2 קטנטנים כבר עשינו סדר לבד בבית.
אוהבים את הביחד שלנו לבד, אז אני זוכה לזה כל שנה.

• הוסף לסימניות
אבל הנזקים, המחירים ששלמנו , הילדים שאבדו שנתיים של התקדמות בחיים ממש לא מתגעגעת
אני הייתי תלמידה. לא רואה שוםםםם חסר לימודי.
אני בנא שמאד צריך חברות. היינו יושבות ועושות שעות וידאו. כולנו נהננו מזה.
היום אני ביג וכל החברות שלי (חוץ מאחת מתוך 22 בנות!!!) כולםםם רוצות לחזור ללמידה מרחוק. (להגיע ככה יום אחד בשבוע לסמינר... להפגש...)
לחיות בסטרס שאין לך מושג מה יהיה מחר הנפש ניזוקת מזה
אני חושבת זה תלוי מה האוירה בבית. אם משהוא היה חולה בקורונה אז ברור ששהיה היסטריה.
אבל ההורים שלי היו די רגועים (לפחות לידנו) וזו התקוםה הכייי כיפית.
כל הארוחות המשפחתיות. והחוויה של כל הילדים ביחד.
פשוט כיףףףף

מבינה לגמריי שלאלו שהיו חולים בבית וכו היה סיוט...

• הוסף לסימניות
אני הייתי תלמידה אז בי"א. לא רואה שוםםםם חסר לימודי.
קודם כל תודה לד' , יש הרבה שצברו פערים

דבר שני את מדברת מנקדת מבט מאד מסויימת, אני רואה את זה בראיה מערכתית ורוחבית המצב ממש ממש לא פשוט ההלואי שהבעיה הייתה רק חסר לימודי

לגבי האוירה שבבית - שוב את חווית את זה מנקודה מאד מסויימת
יש לך מה להציע לאימא שבמשך שלושה חודשים הסתובבה עם ילדיה בכל הגינות הקימות בעיר ע"מ להעביר את הבקרים כי הם היו שוברים והופכים את הבית ?
יש לך איך לעזור לזוג הורים ששנהים עבדו בכל התקופה הזו שנאלצו לחפש יום יום סידור לילדים ? והם עברו בכל בתי השכנים הדודים והחברים ועדיין הסגר לא נגמר ?!

• הוסף לסימניות
מתגעגעת מאוד...
לא לפחד... (בקמץ)
הייתה תחושה של רוגע, ולא ריצוצ מטורפות לבלוע את כל העולם... (ואם לא הספקת לא נורא, אתה שווה בין שווים ולא תחרות מזעזעת... מה שבכל אופן אני מרגישה לפני כל חג , שאם אתה רוצה להיות בליין אז אתה צריך "להפציץ" מהגרב עד הסרט האחרון לחול המועד - של היום השביעי -החדש שיהיה על הפיאה....)

• הוסף לסימניות
לא
לא מתגעגעת
לאווירת הפחד
להיות זו"צ לבד בפסח +בן שנה+לגלות שאת בהיריון יום לפני סגר (ח"ו לא מתלוננת .ב"ה על כל שניה .אבל זה היה להכיל יותרר מידי לתקופה כה מפחידה.לא יודעים מה יהיה מחר..)
פשוט היינו לבד.אנחנו החדשות והפחד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה