קרה משהוא בירושלים?

נכתב ע"י OR_Design;1432976:
תחשבו על אותם אלו ששומעים וזה לא מזיז להם.
לפעמים התמונות מעוררים אנשים שקצת רחוקים מהדרך
זה פתאום עושה להם משהו ואז הם כן אומרים איזשהיא תפילה קצרה
אז אולי שווה...

הנה משהו שמישהו כתב לאחר שראה את התמונות המזעזעות:

אני הולך עם הלב.
ראיתי את התמונה התחתונה בשיתוף של הרב דוד מנחם הנדיר והנהדר.
לא יכולתי שלא לעשות את דלהלן:
לאחר המון המון זמן שלא עשיתי זאת, הלכתי לתיק שם בצד, בפינת החדר,
הוצאתי את התפילין היקרות שקנה לי סבא מנדוּ זצ"ל לבר מצווה, וכן טלית, פתחתי סידור במחשב, והנחתי. עם הברכות, עם שמע ישראל. בדיוק כמו פעם...
בלי פוליטיקה, בלי משהו אחר.
וכיוונתי לזיכרם של הנטבחים, ולרפואת הפצועים.
בלי פוליטיקה, בלי פולמוסים על א-לוהים וכו'. -להם יהיה עוד את זמנם.
סתם כי בא לי לדבר.
הלב אמר, וכמו שאמר שלום חנוך "לב אוהב- אינו טועה" ..., והלב צודק.
"וארשתיך לי לעולם" ... אמן.

נכתב ע"י מרגנית;1433032:
לא חושבת שזו הדרך לעורר
אפשר להתעורר בלי תמונות (הברה דמעות נשפכו הבוקר רק מקריאת כמה שורות פה בפרוג) ואפשר לראות את התמונות ולא להתעורר

יש הרבה, כמוני, שלוקח הרבה זמן עד שהדמעות מגיעות אליהם....
ודרוש בשבילם הרבה זעזוע בשביל להתעורר.
יש כאלו שהשורות בפרוג גורמות להם להצטער, יש כאלו שהם גורמות להם להזדעזע, ויש כאלו שזה גורם להם לבכות...
כל אחד במקומו.
וא"א להקיש מאחד לשני בכלל...
וסתם שתדעו, אותי הכי ריגש זה מה שכתוב בקטע הבא, על ההוא שהניח תפילין...

נכתב ע"י פייגוש;1433026:
אולי זה טוורסקי אחר, אבל זה נשמע ממך כאילו זה פחות נורא,
לאנשים יש נטיה להזעזע כאשר ההרוג /פצוע מוכר להם, ולנשום בהקלה אם מתברר בסוף שזה משהו אחר
תשימו לב, הטרגדיה היא אותה טרגדיה, גם אתם לא מכירים אישית, האלמנה היתומים האבל והשכול הם באותה עוצמה. עמ"י הוא גוף אחד וכל אחד שהולך, זה כאילו נתלש איבר, הצער והזעזוע אמורים להיות עמוקים הכי שיכול להיות. ולא משנה מה קירבתינו האישית את המדוברים. כמובן שכאשר הנפטר מוכר לנו והטרגדיה לובשת גוף וצורה, הזעזוע עמוק יותר, בל שוב, זה לא מפחית מעוצמת האבדן אם זה משהו אחר. בתקוה שהובנתי.

אני בטוחה שהיא לא התכוונה שזה פחות מזעזע, אלא פשוט תיקנה את עצמה.

~~ לא תעמוד על דם רעיך!!! ארגון זק"א מבקש מכלל מפיצי התמונות ברשתות החברתיות, אנא אל תפגעו במשפחות הנרצחים הי"ד והפצועים, הקב"ה ישלח להם רפואה שלמה. הפסיקו להפיץ את תמונות הזוועה!

ואני חושבת שזה לא הזמן לדיונים.
זמן לחשבון נפש.
כ אחד יעשה מה שיעשה, אבא שלנו לא רוצה לשמוע אותנו מתווכחים עכשיו.

נכתב ע"י אומנות;1432990:
מה נכון מאד?
השאלה מה הדין וההלכה בפרסום כזה, לא מה הרגש אומר או איזו תועלת תהיה מזה.
האם לפי ההלכה מותר לפרסם כך את התמונות?!

לפי ההלכה (שו"ע יו"ד שסד, קצש"ע קצז), שמשום מה לא כ"כ מקיימים אותה היום, אמורים לקבור אותם כמות שהם ללא תכריכים, כדי לעורר חימה

למה כוחות שוב באיזור כיכר השבת?

נראה לי שלקחו פצוע ה"י והכניסו אותו לרשימת ההרוגים

תגובה נוספת מאתר הידברות:
אחרי כזה אירוע מזעזע שאנשים נרצחים עם טליתות ותפילין, נתחיל להניח תפילין בכל יום. אני כבר הנחתי היום, וכך אני מתכונן לעשות בעתיד בכל יום. מי מצטרף?

מי שפרסם שמות כאן - שידע שזה עבירה על החוק חמורה ביותר!!!!
אני לא מדברת בכיוון ההלכה...

חברה
הרב חיים יחיאל בן מלכה רוטמן הינו פצוע
מי אמר שהוא נפטר????????

נכתב ע"י תמנתי;1433033:
הנה משהו שמישהו כתב לאחר שראה את התמונות המזעזעות:

אני הולך עם הלב.
ראיתי את התמונה התחתונה בשיתוף של הרב דוד מנחם הנדיר והנהדר.
לא יכולתי שלא לעשות את דלהלן:
לאחר המון המון זמן שלא עשיתי זאת, הלכתי לתיק שם בצד, בפינת החדר,
הוצאתי את התפילין היקרות שקנה לי סבא מנדוּ זצ"ל לבר מצווה, וכן טלית, פתחתי סידור במחשב, והנחתי. עם הברכות, עם שמע ישראל. בדיוק כמו פעם...
בלי פוליטיקה, בלי משהו אחר.
וכיוונתי לזיכרם של הנטבחים, ולרפואת הפצועים.
בלי פוליטיקה, בלי פולמוסים על א-לוהים וכו'. -להם יהיה עוד את זמנם.
סתם כי בא לי לדבר.
הלב אמר, וכמו שאמר שלום חנוך "לב אוהב- אינו טועה" ..., והלב צודק.
"וארשתיך לי לעולם" ... אמן.

ריגש אותי במיוחד עד דמעות

ובכל זאת... אני יודעת על הרוג נוסף שלא מופיע כאן ברשימה... לא הוזכר כלל..
אז באמת כדאי לדייק מאדד לפני שכותבים כאן שמות.
רק ממקור מוסמך!

בבקשה לא להפיץ שמות.

יש טעויות וזה פשוט נוראי!!!
נורא למשפחות נורא לכולנו.

על הרב רוטמן כתבו שהוא פצוע..
חיים יחיאל בן מלכה.

נִקְמַת דַּם עֲבָדֶיךָ • הרה”ג הקדוש רבי משה טווערסקי הי”ד
ראש כולל ‘תורת משה’ ומראשוני העוסקים בצרכי ציבור לכל דבר שבקדושה • הק’ רבי משה נעקד”ה בפיגוע הבוקר בעת ששפך צקון לחשו לפני ה’ • הלוויתו תצא בשעה 14:00 מישיבת בית התלמוד להר המנוחות

אהרן יונג | 11:35 | כ״ה במרחשון תשע״ה

הוצאת אחת הגופות מבית הכנסת, הבוקר (צילום נועם מושקוביץ) - עותק
על מזבח קדושים וטהורים נעקד הבוקר אחד מיחידי החבורה שבשכונת הר נוף, ומטובי תושביה. היחסן הרה”ג רבי משה טווערסקי זצ”ל נעקד על קידוש השם בטבח הנוראי הבוקר בבית המדרש ‘קהילת בני תורה’ והוא בן נ”ט בלבד.

הקדוש רבי משה הי”ד נולד לאביו הרה”צ רבי יצחק נחום זצ”ל בן האדמו”ר הרה”צ רבי משולם זושא מטאלנא מבוסטון זצ”ל וחתן הרב יוסף דוב הלוי סולובצ’יק מארה”ב נכד מרן הגאון רבי חיים מבריסק זצ”ל.

רבי משה הי”ד למד בימי בחורותו בישיבת מיר שם התעלה במעלות התורה והיראה, ולימים נלקח לחתן אצל הגאון רבי אבא מרדכי ברמן זצ”ל ראש ישיבת עיון התלמוד, יחד עם אשתו האלמנה שתבחלט”א הקים בית נאמן בישראל, והעמיד דורות ישרים ומבורכים, וביתו היה בית ועד לחכמים מהיותו מחשובי ראשי הכוללים בירושלים, ובעל צדקה גדול מאד.

ביתו היה פתוח לכל יוזמה של עזרה וחסד, ונודע ככתובת בה מצאו רבים את הסיוע לו היו זקוקים, בין על ידו ובין ע”י נוו”ב מנהלת סמינר ‘הדר’ אשר ליבם היה פתוח לכל נצרך, להעניק לו מילה טובה ולפתור את בעיותיו.

הותיר אחריו את אלמנתו הרצוצה, וחמישה יתומים המומים.

הלוויתו תצא בשעה 14:00 מישיבת בית התלמוד להר המנוחות, שם ייטמן על יד חמיו.

קרא עוד:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת