זרקור מקומי קרית גת -הכל על צפון ומערב זוכים ודירות

חבר שלי זכה במחיר למשתכן דירה של חמש חדרים בצפון קרית גת רייסדור קומה רביעית ב1,700000 האם זה שווה משהו?
בוודאי.
בשוק החופשי עולה דירה כזאת
חצי מליון ש"ח יותר
שימתין בסבלנות עד שהוא יוכל למכור
והוא ישאר עם רווח יפה

בוודאי.
בשוק החופשי עולה דירה כזאת
חצי מליון ש"ח יותר
שימתין בסבלנות עד שהוא יוכל למכור
והוא ישאר עם רווח יפה
הוא אברך צעיר וטוען שלא יוכל לעמוד במשכנתא, יש משהו איך אפשר לעזור לו שלא יצא דפוק סתם

שיכניס שותף
או ימכור את הזכיה
איך מוכרים זכיה? וכמה לוקחים על זה? והאם זה שווה כי עכשיו 7 שנים אי אפשר לקנות דירה? אשמח אם מישהו יכול לעזור [האם יחד עם שותף עדיין רווחי כל העסק הזה? לא ברור שהמחירים יעלו מי יודע מה זה לא באזור החרדי]

איך מוכרים זכיה? וכמה לוקחים על זה? והאם זה שווה כי עכשיו 7 שנים אי אפשר לקנות דירה? אשמח אם מישהו יכול לעזור [האם יחד עם שותף עדיין רווחי כל העסק הזה? לא ברור שהמחירים יעלו מי יודע מה זה לא באזור החרדי]
אני חושב שכדאי לו להתקשר ליועץ משכנתאות שהוא מכיר והוא ידריך אותו.
יש סיכוי גבוה שעם הכוונה וייעוץ הוא יוכל לעמוד בהחזרים ולהרוויח יפה מאוד בסופו של תהליך

אני מוכן לקנות 0533132575 ואני מוכן גם לעזור
אפשר לקנות דירה ולרשום על שם מישהו אחר
שותף זה יכול להיות גם קרובים (אם יש להם כסף)
ובכללי מומלץ לך להתייעץ בזה באשכול של מחיר למשתכן

אני מוכן לקנות 0533132575 ואני מוכן גם לעזור
אפשר לקנות דירה ולרשום על שם מישהו אחר
שותף זה יכול להיות גם קרובים (אם יש להם כסף)
ובכללי מומלץ לך להתייעץ בזה באשכול של מחיר למשתכן
הוא טוען שבמקום לגור 7 שנים בירושלים ולהרוויח חצי מיליון ולקנות דירה בבי"ש [לצורך הענין] בעוד חצי מיליון ש"ח מהמחיר של עכשיו, אז אולי כדאי כבר עכשיו לקנות דירה בבי"ש, ולא לגור בשכירות 7 שנים ואז לא הרוויח ולא הפסיד...
האם זה נכון???
פשוט כמה מייבינים הסבירו לו שצריך לקנות דירה רק היכן שבסוף אתה יכול לגור שם...

הוא טוען שבמקום לגור 7 שנים בירושלים ולהרוויח חצי מיליון ולקנות דירה בבי"ש [לצורך הענין] בעוד חצי מיליון ש"ח מהמחיר של עכשיו, אז אולי כדאי כבר עכשיו לקנות דירה בבי"ש, ולא לגור בשכירות 7 שנים ואז לא הרוויח ולא הפסיד...
האם זה נכון???
פשוט כמה מייבינים הסבירו לו שצריך לקנות דירה רק היכן שבסוף אתה יכול לגור שם...
בעיקרון אין כח להתווכח אם מי שלא מבין קצת בכלכלה (ודאי לא בכתב)
אתה יכול להתקשר אלי ואני יענה לך בשמחה או שתשאל מבינים בתחום ולא בכולל (שחושבים שמבינים)
ובקצרה ריבית המשכנתא זה 5 % לפח ושכירות זה 3 %
ועד שיבנה תרוויח את ריבית המשכנתא אמנם שיחילו לבנות תשלם ריבית חלקית אבל זה הפסד של 50 א'
ואם יעלו המחירים לא תפסיד כי יש לך דירה (ואם ירדו תוכל לבטל)
ושוב תתיעץ באשכול של מחיר למשתכן שם יענו לך וכבר טחנו את זה שם מספיק ואתה יכול לעשות חיפוש
מה שבטוח שזה טעות טראגית לבטל מחיר למשתכן

בעיקרון אין כח להתווכח אם מי שלא מבין קצת בכלכלה (ודאי לא בכתב)
אתה יכול להתקשר אלי ואני יענה לך בשמחה או שתשאל מבינים בתחום ולא בכולל (שחושבים שמבינים)
ובקצרה ריבית המשכנתא זה 5 % לפח ושכירות זה 3 %
אני לא מתווכח אני שואל,
לא הבנתי, מה זה 3 אחוז לפח בשכירות?
בכל מקרה השאלה היתה בעיקר האם זה נכון שהתשואה של חצי מיליון בקרית גת יהיה גם בבי"ש? כלומר אם בכל מקרה בסוף הוא יקנה דירה אז אולי במקום לקנות בעוד 7 שנים שאז המחירים בערים החרדיות יעלו אז לקנות עכשיו, כי החצי מיליון שהוא ירוויח מקרית גת ילך לדירה שהוא יקנה למגורים... מקווה שהובנתי...

אני לא מתווכח אני שואל,
לא הבנתי, מה זה 3 אחוז לפח בשכירות?
בכל מקרה השאלה היתה בעיקר האם זה נכון שהתשואה של חצי מיליון בקרית גת יהיה גם בבי"ש? כלומר אם בכל מקרה בסוף הוא יקנה דירה אז אולי במקום לקנות בעוד 7 שנים שאז המחירים בערים החרדיות יעלו אז לקנות עכשיו, כי החצי מיליון שהוא ירוויח מקרית גת ילך לדירה שהוא יקנה למגורים... מקווה שהובנתי...
בא נעשה סדר: כאשר הוא זכה בדירה בק"ג, הוא זכה כבר עכשיו בחצי מליון ש"ח. מה יהיה בעוד 7 שנים - רק ה' יודע, אבל ההגיון אומר שתהיה עליית מחירים, והעליה תהיה פחות או יותר שווה בבית שמש ובקרית גת (יש אפילו יורת סיכוי שקרית גת תצמצם את הפער ותתקרב למחירים של בי"ש). זאת אומרת שכאשר הוא ימכור בעוד 7 שנים הוא ירויח גם את הרווח של מחיר למשתכן (שזה בערך חצי מליון), וגם את עליית המחירים שתהיה בכל הארץ.
בקיצור: לא שוה לו לוותר על הזכיה. אם הוא ימתין, יתכן מאוד שהוא יוכל למכור את דירת 5 החדרים בק"ג, ולקנות דירת 4 חדרים בבית שמש, בלי להוסיף שקל....

בא נעשה סדר: כאשר הוא זכה בדירה בק"ג, הוא זכה כבר עכשיו בחצי מליון ש"ח. מה יהיה בעוד 7 שנים - רק ה' יודע, אבל ההגיון אומר שתהיה עליית מחירים, והעליה תהיה פחות או יותר שווה בבית שמש ובקרית גת (יש אפילו יורת סיכוי שקרית גת תצמצם את הפער ותתקרב למחירים של בי"ש). זאת אומרת שכאשר הוא ימכור בעוד 7 שנים הוא ירויח גם את הרווח של מחיר למשתכן (שזה בערך חצי מליון), וגם את עליית המחירים שתהיה בכל הארץ.
בקיצור: לא שוה לו לוותר על הזכיה. אם הוא ימתין, יתכן מאוד שהוא יוכל למכור את דירת 5 החדרים בק"ג, ולקנות דירת 4 חדרים בבית שמש, בלי להוסיף שקל....
תודה רבה!!!!! תאכלעס.... הוא לא יכול לקחת עכשיו משכנתא של 8000 ש"ח בחודש כשהוא עדיין משלם שכירות בירושלים 5000.... אז מבחינה כלכלית מה הכי נכון לדעתכם לעשות בלי להסתכן ולהסתבך?

תודה רבה!!!!! תאכלעס.... הוא לא יכול לקחת עכשיו משכנתא של 8000 ש"ח בחודש כשהוא עדיין משלם שכירות בירושלים 5000.... אז מבחינה כלכלית מה הכי נכון לדעתכם לעשות בלי להסתכן ולהסתבך?
שיקח הלוואה מקרובים או יכניס שותף
ואחרי 3 שנים של משכנתא חלקית הוא יכול למכור
שינסה להשיג הלוואת בלון (בלי החזרים חודשיים)

שיקח הלוואה מקרובים או יכניס שותף
ואחרי 3 שנים של משכנתא חלקית הוא יכול למכור
שינסה להשיג הלוואת בלון (בלי החזרים חודשיים)
מה זה אחרי שלוש שנים של משכנתא? לא צריך שבע שנים?
הלוואה ללא ריבית קשה להשיג אז כנראה שותף כבר עדיף....

הון עצמי יש מההורים זה לא הנקודה....
זה כן נקודה. כי אם יש הון עצמי, אז המשכנתא שלו תהיה פחות מ8000.
חוץ מזה שרק בתקופה האחרונה, המחיר הוא כל כך גבוה. לא משלמים את כל הסכום מיד בהתחלה.
ולגבי השכירות... אני מציע לו לשקול לעבור למקום יותר זול, כמו בית שמש או ביתר, ואולי אפילו קרית גת שם ישכור דירה ב3 אלף.

זה כן נקודה. כי אם יש הון עצמי, אז המשכנתא שלו תהיה פחות מ8000.
חוץ מזה שרק בתקופה האחרונה, המחיר הוא כל כך גבוה. לא משלמים את כל הסכום מיד בהתחלה.
ולגבי השכירות... אני מציע לו לשקול לעבור למקום יותר זול, כמו בית שמש או ביתר, ואולי אפילו קרית גת שם ישכור דירה ב3 אלף.
מעדיף לא לעבור בינתיים תכלס להכניס שותף זה מומלץ?

תודה רבה לכל המגיבים הנכבדים!!!! עוד נקודה חשובה שאני חייב לשקלל, כמה משלמים על מכירת זכיה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה