עזרה קרן כספית - כמה שאלות בסיסיות...

• הוסף לסימניות
דבר ראשון אציין ואומר,
בזכות המדור הזה, למדתי הרבה נושאים חשובים,
החכמתי והשקעתי לפי האפשרויות שברשותי,
ובהחלט אומר תודה רבה לכל הנמצאים כאן.
עזרתם לי מאוד מאוד!!

ולעניננו...
כבר חצי שנה ששמתי כספי על קרן כספית, ועדיין ישנם דברים שלא ברורים לי כל הצורך.
1. יש ימים שהוא כותב לי שהרווח של אותו יום היה נגיד 8.80 ש"ח. אני מכפיל את זה כפול 30 של ימי החודש, ואז יוצא לי שאני אמור להרוויח החודש: 264. בפועל? בפועל תמיד התשואה יותר, ובהרבה יותר. איך זה ייתכן?
2. אצרף כאן צילום מסך, ויש לי כמה דברים שלא הבנתי אותם: 1. מה זה שינוי יומי? 2. מה זה שער אחרון? 3. מה הכוונה שינוי משוער קניה משוקלל?
צילום מסך 2025-09-14 211406.png
3. מה זה אומר שתי התמונות הבאות?
צילום מסך 2025-09-14 211706.png

אשמח למידע בנושא.
תודה, תודה, תודה!!!!

• הוסף לסימניות
דבר ראשון אציין ואומר,
בזכות המדור הזה, למדתי הרבה נושאים חשובים,
החכמתי והשקעתי לפי האפשרויות שברשותי,
ובהחלט אומר תודה רבה לכל הנמצאים כאן.
עזרתם לי מאוד מאוד!!

ולעניננו...
כבר חצי שנה ששמתי כספי על קרן כספית, ועדיין ישנם דברים שלא ברורים לי כל הצורך.
1. יש ימים שהוא כותב לי שהרווח של אותו יום היה נגיד 8.80 ש"ח. אני מכפיל את זה כפול 30 של ימי החודש, ואז יוצא לי שאני אמור להרוויח החודש: 264. בפועל? בפועל תמיד התשואה יותר, ובהרבה יותר. איך זה ייתכן?
2. אצרף כאן צילום מסך, ויש לי כמה דברים שלא הבנתי אותם: 1. מה זה שינוי יומי? 2. מה זה שער אחרון? 3. מה הכוונה שינוי משוער קניה משוקלל?צפה בקובץ המצורף 20631813. מה זה אומר שתי התמונות הבאות?
צפה בקובץ המצורף 2063184
אשמח למידע בנושא.
תודה, תודה, תודה!!!!
1. לא כל יום הרווח זהה.
יהיו ימים שתרוויח 8.80 ש"ח ויהיו גם ימים שתרוויח 26.4 ש"ח.

2.
א. שינוי יומי = בכמה הקרן עלתה/ירדה היום.
ב. שער אחרון = השער האחרון של הקרן (אתה יכול להיעזר בו לטובת חישוב הרווח שלך עד כה, הרווח הוא הפער בין שער הקניה לבין השער האחרון).
ג. שינוי משוקלל - מחשב כמה % הרווח מיום הקניה כפי שהסברתי בסעיף ב'.

3. אתה רואה שם מהי התשואה שהשגת מדי חודש בתיק ההשקעות שלך.

• הוסף לסימניות
1. לא כל יום הרווח זהה.
יהיו ימים שתרוויח 8.80 ש"ח ויהיו גם ימים שתרוויח 26.4 ש"ח.
בהחלט היו ימים שכך הוא כתב לי בתשואה היומית, הייתי בטוח שזה מפצה על הימים בו הוא כותב לי על הרווח היומי 0.00 ש"ח תשואה. לא? ולמה זה באמת כך? ולפי איך זה נהיה יום כך ויום כך?

• הוסף לסימניות
בהחלט היו ימים שכך הוא כתב לי בתשואה היומית, הייתי בטוח שזה מפצה על הימים בו הוא כותב לי על הרווח היומי 0.00 ש"ח תשואה. לא? ולמה זה באמת כך? ולפי איך זה נהיה יום כך ויום כך?
אין מה להתייחס לתשואה יומית למען האמת ואין דרך לחשב באמצעותה,
בסוף כל המטרה של התשואה היומית היא להגיע לתשואה השנתית שהיא כיום כ 4.00-4.50%.

תקח את סכום הכסף שיש לך בקרן הכספית, תראה כמה זה 4.00-4.50% ממנו וזאת התשואה הצפויה (נכון לרמת הריבית הנוכחית) לשנה.
- אם תרצה לחשב רווח משוער לפי חודש אז תחלק את התוצאה ב12.
- מנגד אם תרצה לחשב רווח משוער לפי יום אז תחלק ב 365.

• הוסף לסימניות
אם תרצה לחשב רווח משוער לפי חודש אז תחלק את התוצאה ב12.
- מנגד אם תרצה לחשב רווח משוער לפי יום אז תחלק ב 365.
אני לא יודע עד כמה זה נכון,
ואסביר:
בא נאמר שיש לי שם 100 אלף עגול, אז לפי החשבון אני אמור להרוויח 4000 בשנה.
4000 לחלק לשתיים עשרה חודשים, יוצא 333 (ועוד קצת) רווח בכל חודש.
בפועל יוצא הרבה יותר.

או שאולי טעיתי כאן במשהו?
תודה על ההסברים המפורטים!

• הוסף לסימניות
אני לא יודע עד כמה זה נכון,
ואסביר:
בא נאמר שיש לי שם 100 אלף עגול, אז לפי החשבון אני אמור להרוויח 4000 בשנה.
4000 לחלק לשתיים עשרה חודשים, יוצא 333 (ועוד קצת) רווח בכל חודש.
בפועל יוצא הרבה יותר.

או שאולי טעיתי כאן במשהו?
תודה על ההסברים המפורטים!
בשנה אחורה רוב הקרנות העניקו סדר גודל של 4.50% אז תחשב לפי זה ותראה אם התוצאה יותר הגיונית (לקחתי 4.00% כי הריבית צפויה לרדת בקרוב).

מעבר לכך התשואה לא בהכרח תהיה זהה מדי חודש,
יכול להיות בחודש מסוים תרוויח נניח 0.40% ובחודש אחר 0.37%.
זה מן הסתם גם תלוי בכמות הימים בחודש לדוגמה (פברואר 28 ימים ומנגד יש חודשים עם 31 ימים, זה כבר פער רציני).

בכל אופן מה שנהוג לחשב זה את התשואה השנתית הצפויה, משם כל אחד יכול לנסות לגזור לעצמו לפי פרק הזמן שבו הוא משקיע.

• הוסף לסימניות
אגב, בתמונה האחרונה שהבאתי, רואים שבחודש האחרון היה תשואה גבוהה בהרבה יחסית לחודשים אחרים.
האמנם?
ומה זה אומר שזה צפוי לרדת? ואם כן, בכמה?

• הוסף לסימניות
זה תלוי באיזו שעה אתה מסתכל
וסתם, זה לא מעייף לבדוק כל יום??

• הוסף לסימניות
אגב, בתמונה האחרונה שהבאתי, רואים שבחודש האחרון היה תשואה גבוהה בהרבה יחסית לחודשים אחרים.
האמנם?
ומה זה אומר שזה צפוי לרדת? ואם כן, בכמה?
זה גם בגלל ריבית דריבית שמשחקת בתיק
אם בהתחלה היה 10,000 שח אז הרווח הוא מ10,000
אחכ הרווח הוא מ10,500 שח וכו וכו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שלום,
רוצה לפתוח קרן כספית שקלית דרך הבנק אבל לא בטוחה שלא פספסתי משהו.
קראתי שדרך הבנק זה חינם (כלומר אין עמלה ברכישה או בקנייה, רק דמי ניהול בערך 0.1% לפי הקרן).
השאלות שלי הן
1.כמה נזילות יש באמת (יכולה להוציא את הכסף מהיום למחר?)
2. זה רק ללחוץ על לקנות וזהו (באתר של הבנק)?
3. מה הסיכונים ואיך בודקים את זה?
4. סימולציה קטנה, בא נגיד אני שמה 100אלף ש"ח לשלושה חודשים כמה דמי ניהול אני משלמת וכמה אני מרוויחה? ולשנה? (בחישוב שהריבית על 4%שנתית פחות או יותר)

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
שלום,
קראתי שדרך הבנק זה חינם (כלומר אין עמלה ברכישה או בקנייה, רק דמי ניהול בערך 0.1% לפי הקרן).
השאלות שלי הן
4. סימולציה קטנה, בא נגיד אני שמה 100אלף ש"ח לשלושה חודשים כמה דמי ניהול אני משלמת וכמה אני מרוויחה? ולשנה? (בחישוב שהריבית על 4%שנתית פחות או יותר)

תודה רבה!

1. כן, אפשר למכור בכל יום עסקים.
הכסף מגיע חזרה לבנק תוך יום-יומיים (בחלק מהבנקים לוקח זמן לסלוק את הכסף כך שיהיה "זמין למשיכה" בחשבון ולא רק "בדרך לחשבון" ולכן עדיף לקחת מרווח של יומיים).

2. בתכלס כן, רק לסמן את כמות הכסף/יחידות שמעוניינים לקנות/למכור.

3. ככל שמדובר בקרן כספית שקלית אז ההחזקות של הקרן הן מאוד סולידיות.
יש אפשרות לבחון לעומק אם זה 99.9% סולידי או 99% סולידי, אבל לאדם הממוצע אין את היכולת לבצע זאת (חלק מהקרנות הכספיות משקיעות חלק קטן מהכספים גם באג"ח חברות או ממשלות אחרות מרחבי העולם ולא רק באג"ח ממשלת ישראל, האדם הממוצע לא יודע לאמוד אם זה יותר/פחות מסוכן ובכל אופן זה נחשב סולידי אם זה בקרן הכספית).
בכללי ניתן להגיד שהסיכון בקרן כספית שקלית הוא דומה לסיכון של פיקדון בנקאי.

4. אם התשואה שצפויה להתקבל בעקבות ריבית בנק ישראל היא 4% ודמי הניהול הם 0.1% אז אנחנו מדברים על 3.9% תשואה לשנה.
לכן 100,000 ש"ח יהפכו ל 103,900 ש"ח בהנחות הללו לפני מס.

במידה ואנחנו מדברים על שלושה חודשים אז 100,000 ש"ח יהפכו ל 100,925 ש"ח בהנחות הללו לפני מס.

• הוסף לסימניות
שלום,
השאלות שלי הן
כן.
כן. לפעמים הבנק מחייב לבוא לחתום לפתיחת האפשרות לסחור דרכו.
סיכונים זניחים, של אי יכולת המדינה והבנקים והגופים היציבים במשק לפרוע את התחייבויותיהם.
החישוב צריך להיות פחות מכיון שצפויות הורדות ריבית.
אך בתרחיש הזה, התשואה היא כ 4000 לשנה, וכ1000 לשלושה חודשים.
דמי הניהול הם כ100 ש"ח לשנה.

• הוסף לסימניות
ואם ירידת הריבית הצפויה כמה אמור להיות הריבית בקרן כספית? נהיה לא שווה? יש משהו טוב יותר ? נזילות וסיכון נמוך חשובים לי.

ועוד שאלה ששחכתי מקודם, אם אני רוצה להוסיף סכום כל חודש זה ילך על אותה קרן או כל רכישה היא על תיק נפרד?
מה עם דמי הניהול משלמים אותם לשנה גם אם משאירים את הכסף פחות זמן או משלמים יחסית (3 חודשים > ~25ש"ח)

תודה על התגובות המהירות!

• הוסף לסימניות
ואם ירידת הריבית הצפויה כמה אמור להיות הריבית בקרן כספית? נהיה לא שווה? יש משהו טוב יותר ? נזילות וסיכון נמוך חשובים לי.
כרגע הריבית בישראל היא 4.5%.
הצפי הוא שהיא תרד בעוד שנה לכיוון 3.75% אז לקחת בחשבון שמהיום שנה קדימה התשואה שתתקבל לפני דמי ניהול היא 4.00% אז זה סביר בהחלט.
אם ממש רוצים אפשר לחשב לפי 3.00-3.75% ומקסימום להיות מופתעים לטובה.

במידה ורוצים סיכון אפסי ונזילות גבוהה אז אין באמת פתרון טוב יותר.
אפשר לשקול פיקדון בנקאי (שכנראה לא יציע נזילות כה גבוהה) או מק"מ בנק ישראל (שדורש קצת יותר ידע וגם יש בו יתרונות וחסרונות).
ועוד שאלה ששחכתי מקודם, אם אני רוצה להוסיף סכום כל חודש זה ילך על אותה קרן או כל רכישה היא על תיק נפרד?
אפשר לקנות את אותה קרן, אין בעיה כלשהי עם זה.
באותה מידה אפשר גם קרן אחרת.
מה עם דמי הניהול משלמים אותם לשנה גם אם משאירים את הכסף פחות זמן או משלמים יחסית (3 חודשים > ~25ש"ח)
דמי הניהול נקובים לשנה,
אבל בפועל משלמים אותם בצורה יחסית ולכן אין הפסד מכך שמשאירים לפחות זמן.
תודה על התגובות המהירות!
בשמחה (:

• הוסף לסימניות
יש כזה דבר שהקרן כספית הפסידה לאחרונה?
מצרף צילום מסך, ואשמח להסבר שלכם.
(נס שזה ירד בקרן שיש לי בה הכי קצת כסף...)

צילום מסך 2025-10-31 115049.png

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה