דרוש מידע קרן סל על מדד S&P 500

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה בנוסף להשקעה להמר גם על השקל מול הדולר ל20 שנים קדימה - לך על המנוטרל.

למה לא איריות?

בהחלט, הם גובים דמי ניהול ודמי ניהול משתנים ודמי נאמנות.
אני לא רוצה איריות כי אני רוצה גלאט הון
ולגבי הדמי ניהול של הקרן סל, מה הפירוש מתי משלמים את זה, הרי קניתי וזהו, אז היכן התשלום על הדמי ניהול?
ותודה על המענה המפורט

• הוסף לסימניות
הכסף נמצא במיטב טרייד, והקרן המחקה היא של הראל, איך הראל גובים דמי ניהול מהכסף שנמצא במיטב?
והאם אחרי 0.07 של מיטב, ועוד העלות החודשית, ועוד העלות של הראל, לא שווה כבר קופת גמל להשקעה ב0.7????
דחוף ...
תודה

• הוסף לסימניות
הכסף נמצא במיטב טרייד, והקרן המחקה היא של הראל, איך הראל גובים דמי ניהול מהכסף שנמצא במיטב?
והאם אחרי 0.07 של מיטב, ועוד העלות החודשית, ועוד העלות של הראל, לא שווה כבר קופת גמל להשקעה ב0.7????
דחוף ...
תודה
לא מניתוח המספרים,
אבל ככלל - מהתרשמותי - כל המבינים כאן מחזיקים באותה דעה:
שבכל מקרה
מסחר עצמאי מרויח יותר מקופת גמל להשקעה בפער ניכר

• הוסף לסימניות
כל המבינים כאן מחזיקים באותה דעה:
שבכל מקרה
מסחר עצמאי מרויח יותר מקופת גמל להשקעה בפער ניכר
אני לא חושב שיש צד אחר

מסחר עצמאי בצורה נכונה בד"כ זול יותר מקופת גמל להשקעה

אבל בקופת גמל להשקעה יש מעלות אחרות

• הוסף לסימניות
אני לא רוצה איריות כי אני רוצה גלאט הון
ולגבי הדמי ניהול של הקרן סל, מה הפירוש מתי משלמים את זה, הרי קניתי וזהו, אז היכן התשלום על הדמי ניהול?
ותודה על המענה המפורט
פשוט מאוד - הם גובים מהצבירה של הקרן.
ב0.7 זה לא שוה בכל מקרה.
אבל לו יצוייר שיש לך 0.4, ולעומת זאת דמי הניהול של הקרן היא 0.4 כנראה שהתועלת שלך תהיה נמוכה מאוד אם בכלל.

כדאי לא לעשוד דברים מן הסוג הזה בבהילות

בבקשה:)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דחוף ...
תודה
אם כבר הזכרת, אולי מישהו יכול לעשות סדר, מה הן כל העלויות הישירות והעקיפות בהחזקת קרן סל במסחר עצמאי?
מה שעולה לי כרגע זה: דמי ניהול (לקרן), דמי נאמנות (לקרן), עמלות קניה/מכירה (לברוקר), מס רווחי הון (למדינה), דמי משמרת (לברוקר).
כל אלו נוגסים ברווח הקרן.
זהו?

• הוסף לסימניות
אם כבר הזכרת, אולי מישהו יכול לעשות סדר, מה הן כל העלויות הישירות והעקיפות בהחזקת קרן סל במסחר עצמאי?
מה שעולה לי כרגע זה: דמי ניהול (לקרן), דמי נאמנות (לקרן), עמלות קניה/מכירה (לברוקר), מס רווחי הון (למדינה), דמי משמרת (לברוקר).
כל אלו נוגסים ברווח הקרן.
זהו?
ואוסיף עוד שאלה (לא לצחוק עלינו הירוקים) היכן הריבית דריבית כשאני קונה מניות של קרן סל, הרי הרווח לכאורה הוא רק כשאמכור ביותר ריווח ?
והיכן יש צבירה שממנה יורד לחברה המנפיקה?

• הוסף לסימניות
ואוסיף עוד שאלה (לא לצחוק עלינו הירוקים) היכן הריבית דריבית כשאני קונה מניות של קרן סל, הרי הרווח לכאורה הוא רק כשאמכור ביותר ריווח ?
להבנתי הם לוקחים את הדמי ניהול ודמי נאמנות מנכסי הקרן [-הכספים של הקרן] בלי קשר לרווח או הפסד
ועוד לפני שהיה רווח
ציטוט מאיפהשהוא:
"כאשר אנו רואים את תשואת הקרן בתיק ההשקעות שלנו, התשואה היא בניכוי עלויות דמי ניהול ודמי נאמנות מפני שדמי הניהול יורדים באופן שוטף משווי נכסי הקרן. כלומר התשואה בקרן היא נטו לאחר דמי ניהול, ולפני מס".

• הוסף לסימניות
זו שאלה שרבים מתקשים בה.

אתן דוגמה לתשואה ללא ריבית דריבית -

נניח וקנית דירה ב 1.5Mלצורך השכרה.
השכרת אותה ב 36K לשנה, ז"א שהרווחת תשואה של 2.4% שנתי.
הסכום הזה לא מושקע מחדש ולא עושה תשואה.
בשנה הבאה תהיה לך תשואה שנוצרה ע"י הקרן, ולא של הרווח הזה.

נניח וקנית קרן סל ב1,000 ש"ח, ובשנה אח"כ אתה יכול למכור אותה ב1,100 ש"ח.
ז"א שהרווחת תשואה של 10%.
אם לא תמכור את הקרן, בשנה הבאה, גם ה100 החדשים יוכלו להרויח כסף.
בהנחה שבשנה הבאה הרווחת עוד 10% הרווח יהיה 110 ש"ח 100 שנוצר מהקרן, ו10 שנוצר מהרווח.

• הוסף לסימניות
הריבית של שנה שעברה הופכת השנה להיות חלק מהקרן, וגם עליה תקבל ריבית.
ז"א היום יש לי 100 ש"ח, קיבלתי 10%
שנה הבאה שי לי בקרן 110 ש"ח
עוד שנתיים הקרן שלי היא 100 (קרן משנה ראשונה) + 10 (ריבית) + 11(ריבית משנה שניה) = 121 ש"ח.
וכמובן מדובר על סכומים הרבה יותר גבוהים
והוספת הפקדה חודשית וצבירת הריביות לקרן
אפקט ריבית דריבית אחרי 20 שנה יכול להיות הבדל של מיליון שקל...

• הוסף לסימניות
הריבית של שנה שעברה הופכת השנה להיות חלק מהקרן, וגם עליה תקבל ריבית.
ז"א היום יש לי 100 ש"ח, קיבלתי 10%
שנה הבאה שי לי בקרן 110 ש"ח
עוד שנתיים הקרן שלי היא 100 (קרן משנה ראשונה) + 10 (ריבית) + 11(ריבית משנה שניה) = 121 ש"ח.
וכמובן מדובר על סכומים הרבה יותר גבוהים
והוספת הפקדה חודשית וצבירת הריביות לקרן
אפקט ריבית דריבית אחרי 20 שנה יכול להיות הבדל של מיליון שקל...
כל זה נפלא, בקרן השתלמות גמל וכו', אך בקניית קרן סל מחקה מדד, מה שיש לי זה הנייר, איך מצטרף כאן הריבית דריבית? זה כמו דירה שלא נמכרת הרבה שנים שרק הקרן עולה ועולה??
ועוד נקודה איך הנייר עולה בהתאמה למדד, הרי זה תלוי בהיצע וביקוש של הנייר הספציפי?
תודה לכל העונים והמסייעים

• הוסף לסימניות
כל זה נפלא, בקרן השתלמות גמל וכו', אך בקניית קרן סל מחקה מדד, מה שיש לי זה הנייר, איך מצטרף כאן הריבית דריבית? זה כמו דירה שלא נמכרת הרבה שנים שרק הקרן עולה ועולה??
התשואה בדירה מורכבת אמנם גם מעליית הערך אבל בעיקר מדמי השכירות שהם "נזרקים לפח" מחוץ להשקעה וכביכול לא מצטרפים לעלות הדירה. בשונה מהתשואה בני"ע שכביכול "מגדילה את הדירה במטרים נוספים" ושום שקל מהתשואה לא נזרק מחוץ להשקעה.
אגב, היתרון של ני"ע ע"פ נדלן אינו קשור רק לריבית דריבית אלא לגובה התשואה, שבנדל"ן התשואה היא קטנה יותר מני"ע.
יתרון נוסף: לקנות דירה צריך הרבה כסף ולהחזיק ני"ע לא צריך הרבה כסף.
יתרון נוסף: החזקת דירה להשקעה זה כאב ראש יותר מהחזקת נייר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שבנדל"ן התשואה היא קטנה יותר מני"ע.
נתון במחלוקת

רוב הישראלים מעדיפים נדל"ן, אמריקאים בד"כ שוק ההון.
ולא בטוח שבאמת שוק ההון עדיף
כל אחד והשיקולים שלו, וכל אחד ומה שמתאים לו

• הוסף לסימניות
התשואה בדירה מורכבת אמנם גם מעליית הערך אבל בעיקר מדמי השכירות שהם "נזרקים לפח" מחוץ להשקעה וכביכול לא מצטרפים לעלות הדירה. בשונה מהתשואה בני"ע שכביכול "מגדילה את הדירה במטרים נוספים" ושום שקל מהתשואה לא נזרק מחוץ להשקעה.
אגב, היתרון של ני"ע ע"פ נדלן אינו קשור רק לריבית דריבית אלא לגובה התשואה, שבנדל"ן התשואה היא קטנה יותר מני"ע.
יתרון נוסף: לקנות דירה צריך הרבה כסף ולהחזיק ני"ע לא צריך הרבה כסף.
יתרון נוסף: החזקת דירה להשקעה זה כאב ראש יותר מהחזקת נייר.
נראה לי שאתם לא יורדים לעומק דעתו של @חי 523 נראה לי שהשאלה היא מה קורה בפועל עם הכסף המושקע? אכן השווי שלו עולה אבל לכאורה מה זה שונה מעליית ערך דירה שכל עוד לא מומשה אין כלום, ולכן השאלה גם פה איך מקבלים הרווח בפועל כדי שזה יניב תשואה ע"י ריבית דריבית,
@חי 523 אכן?

• הוסף לסימניות
יש גם דיבידנדים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.