עזרה קרנות סל מחקות מדד נאסד"ק ו/או S&P 500 כשרות הכי זולות, מי מכיר?

• הוסף לסימניות
הייתי שמח לדעת מי יודע איזה קרן סל עוקבת אחר S&P 500 כולו, הכי זולה שיש?
ואיזה קרן סל עוקבת אחרי הנאסד"ק 100 כולו הכי זולה שיש?
כמובן כשרה.
נכון ש @השקעות R הון עשה עבודה מיוחדת עם רשימה של כל הקרנות הכשרות, אבל הבעיה שיש שם עשרות של קרנות מחקות, ואין לי כל כך דרך לדעת האם זה מחקה רגיל או רק סקטור מסויים רק מהמדד, כמו"כ אני לא יודע מה הדמי ניהול, ולעבור לבדוק אחד אחד זה קצת מסובך, ועל כן הייתי שמח שאם יש משהו שכבר עשה את העבודה ומכיר קרנות כשרות מחקות את הנאסד"ק והS&P 500 שיעלה את זה כאן לטובת הכלל.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
הייתי שמח לדעת מי יודע איזה קרן סל עוקבת אחר S&P 500 כולו, הכי זולה שיש?
ואיזה קרן סל עוקבת אחרי הנאסד"ק 100 כולו הכי זולה שיש?
כמובן כשרה.
נכון ש @השקעות R הון עשה עבודה מיוחדת עם רשימה של כל הקרנות הכשרות, אבל הבעיה שיש שם עשרות של קרנות מחקות, ואין לי כל כך דרך לדעת האם זה מחקה רגיל או רק סקטור מסויים רק מהמדד, כמו"כ אני לא יודע מה הדמי ניהול, ולעבור לבדוק אחד אחד זה קצת מסובך, ועל כן הייתי שמח שאם יש משהו שכבר עשה את העבודה ומכיר קרנות כשרות מחקות את הנאסד"ק והS&P 500 שיעלה את זה כאן לטובת הכלל.
תודה רבה
בנוגע לכשרות אם בד"ץ העדה החרדית ותשואה כהלכה זה טוב לך
תברר אצלם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כל מה שמופיע ברשימה נושא כשרות כלשהי?
איך מבררים כשרות זה מבלבל לגמרי הענין הזה
אם אני רוצה להשקיע כל חודש 2000 ש"ח בחשבון עצמאי נניח במיטב אך אני יודע איזה קרן לבחור???
מבחינת תשואה וכו' ניחא אך איך מבררים את הכשרות?

• הוסף לסימניות
אם אני רוצה להשקיע כל חודש 2000 ש"ח בחשבון עצמאי נניח במיטב אך אני יודע איזה קרן לבחור???
תפתח דרך @השקעות R הון או @ה. שלמה
הם יעזרו לך בפתיחה והסבר מפורט על הקרנות הכשרות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גוגל: מכון כת"ר.

• הוסף לסימניות
קודם תברר אם בכלל צריך כשרות,
אחר כך תחפש מה כשר

• הוסף לסימניות
לגבי הכשר דעת ר' משה פיינשטיין ורש"ז אויערבך שכל מהניות אי"צ בכשרות ואכ"מ להאריך מדוע.
גם מר' מרדכי גרוס שמפקח על מסלולים כשרים שמעתי שבאמת אין צריך הכשר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שמעת בעצמך? חשוב לי לדעת
זה ידוע! אך האם ניתן לסמך על רב אחד שלא קיבלת על עצמך את כל הפסקים שלו?
ועכשיו שתי שאלות:
האם יש השקעות שלא צריך היתר עיסקא (מלבד ביטקוין)?
לאיזה סוגי השקעות יש כשרות?
תאכלעס רוצה להשקיע בעיקר פאסיבי, איך אני עושה את זה בחשבון עצמאי, אני לא יודע במדויק איזה כשרות אני רוצה??

• הוסף לסימניות
לגבי הכשר דעת ר' משה פיינשטיין ורש"ז אויערבך שכל מהניות אי"צ בכשרות ואכ"מ להאריך מדוע.
גם מר' מרדכי גרוס שמפקח על מסלולים כשרים שמעתי שבאמת אין צריך הכשר
ר' משה פיינשטיין - לא כתב שכל המניות לא צריכים כשרות, ולא ברור שהתיר בכל החברות היום.
ר' ש"ז אויערבך ודאי שלא התיר לקנות כל המניות, הלשון שלו (שבת יח.) "יש לדון ... וצ"ע בכל זה".
ר' מרדכי גרוס לא מפקח על מסלולים כשרים, שמעתי שהוא מבין רבני תשואה כהלכה.
גם מר' מרדכי גרוס שמפקח על מסלולים כשרים שמעתי שבאמת אין צריך הכשר
זה לא שמעתי - אבל כן שמעתי בשם כמה רבנים חשובים שכולם אמרו ככה.
לאחר בירור - כל השמועות לא היו נכונות.
הדברים נאמרו לגבי נכסים או מסלולים ספציפיים.
יש שלא סומכים על השיטה הזו.
ויש עוד נכסים במסלולים מנייתיים
בקרנות על מדדי מניות בארץ, יכול להיות שיש רק מניות (וחשבון בנק ואכמ"ל).
קרנות על מניות בחו"ל אינם קונים רק מניות, תמיד יש גם אג"ח. אם אין פיקוח, מאד יכול להיות שיש אגח בלי היתר עסקה. זה לא קשור לאותם דעות שמותר לקנות מניות.
(יש גם דעות שמותר לקנות אגח בלי היתר עסקה, בזה ר' משה באמת התיר, אבל אחרים חששו בדבר)
אז למה יש הכשרים????
מה לגבי הלואות עמיתים? אם אין היתר עסקה, זה איסור דאורייתא של ריבית (גם לדעת ר' משה פיינשטיין), והעובר עליו אינו קם בתחיית המתים!
גם אם יש היתר עסקה, לא כל היתר עסקה כשרה להלואות עמיתים -
(גם במסלול כשר, לא כל המסלולים שוים, קיים מסלול "הלכה" שההיתר עסקה כשר להלואות עמיתים רק לדעה יחידה (ויש שם הלואת עמיתים, לא כמו רוב מסלולי ההלכה)).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה