כללי קרנינג בפונטים

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לאחרונה אני חוקר את כל הנושא של הקרנינג, מסתבר שקרנינג בעברית הוא עסק מסובך מאוד.
לא רק הבעיתיות של התמיכה מימין לשמאל אלא גם עצם הקרנינג כשיטת ריווח.

בקיצר, לאחר שבוע של מחקר בנושא, הצלחתי לפתח שיטת ריווח עם קרנינג ושעובד כמו שצריך.

הנה לפניכם שתי גושי טקסט הימני "מקורנן" ואילו השמאלי לא, תראו לבד את ההבדלים (שמים וארץ)

קבצים מצורפים

• pegasus.pdf
    KB 447.7 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
נראה יפה מאוד וברור שהרבה יותר קריא.
אשמח לראות הסבר קצר מהו ה"קרנינג" וכו'...

• הוסף לסימניות
באמת קריא הרבה יותר. אבל מה בדיוק השתנה? הריווחים בין האותיות?

• הוסף לסימניות
אליהו, אתה כבר יודע דעתי בענין. ;)

ב"ה אני רואה שיש לאנשים העיין לקלוט רווחים יותר טובים...

קרנינג זה רווחים קבועים בתוך הפונט בין זוגי אותויות מסויימות. קרנינג נותן אפשרות לקבל רווחים הרבה יותר מדוייקים וטובים ממה שאפשר לקבל ע"י הרווחים הקובעים בצידי האותיות לבד. בפונטים לועזיים, כמעט ואין פונטים מקצועים שאין להם קרנינג. בעברית זה תמיד היה בעיה לעשות את זה ולפני OpenType, לא היה שייך בכלל.

אני נסיתי כבר שנים לשכנע מייצרי פונטים בעברית לעשות טבלאות קרנינג בתוך הפונטים, וב"ה אליהו לקח הדבר הזה רציני!

אני חושב שברגע שיהיה סדרה של פונטים עם קרנינג כמו שצריך, אנשים יתחילו לקלוט עד כמה גרוע פונטים בלעדיו...

• הוסף לסימניות
תגידו מה שאתם רוצים. בעיניים שלי - אין כמעט הבדל.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שצריך לעבוד הרבה מאד עם טקסטים כדי שההבדל יהיה חד ומשמעותי. לצערי, עדיין הגעתי למצב שבו אבין בדיוק על מה מדובר, ואוכל להתענג בתענוג צרוף על מראה הפונט. וחבל לי, כי אני מרגישה פה את הפספוס החומק מבין אצבעותי, מבלי יכולת לתפוס.

• הוסף לסימניות
גרפיקאי לא יבין את זה,רק מעמדים אבל ההבדל הוא עצום.
עשה חיל.

• הוסף לסימניות
במחילה מהמעמדים, אבל בשמם של 3,000 הגרפיקאים והגפיקאיות המעצבים והפרסומאים שבינינו מבקשים לדעת מה זה 'קרנינג'.

אם אפשר בבקשה להראות לנו זוג אותיות עם קרנינג וזוג בלי. בגדול! עם הסבר!

• הוסף לסימניות
nava שואל בשמם של 3000 הגרפיקאים/ות
קרנינג בסטייל, וועלכע שפראך איז דאס???

• הוסף לסימניות
קרנינג, להבדיל מריווח קבוע בין אותיות, הוא ריווח שמשתנה לפי האות, כלומר לכל צמד אותיות - נקבע ריווח משלהם. (צמד אותיות זה אומר אא, אב, אג, אד, אה וכו' וכו' עד תק, תר, תש, תת)

• הוסף לסימניות
באותיות ו, ז, י, נ, ן,
במיוחד נדרש קרנינג, כי יש פונטים שהמרווח באותיות אלו הוא זוועתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חושם;293376:
גרפיקאי לא יבין את זה,רק מעמדים אבל ההבדל הוא עצום.
עשה חיל.
אהלן חושם.
לידיעתך, אני מעמד.

• הוסף לסימניות
כנראה לא הגעתי לרמה של הבנה ..

• הוסף לסימניות
אתה יכול אולי להעלות את זה בצורה סימטרית, באותו ריווח ובאותו גדול פונט?

• הוסף לסימניות
ומה הוא העלה?

• הוסף לסימניות
חיפשתי מילה עם הרבה הבדל, מה שמצאתי שזה בעצם צפיפות אוטומטית שמובנית עם הפונט - נכון?

צפה בקובץ המצורף 44131

קבצים מצורפים

• Graphic1.jpg
    KB 26.1 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
ההבדלים בין קרנינג ובלי קרנינג

צד ימין עם קרן
שצ שמאל בלי עם סימונים עם חיצים אדומים בחלק מהמקומות הבעייתיים

קבצים מצורפים

• Erets Kernedn.pdf
    KB 653.5 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
שמים וארץ. אמרתי לך, אליהו, באשמתך עכשיו כל הפונטים שאקרא ייראו זוועה...
הטקסט חסר הקרנינג נראה כמו חבורת נערים מופרעת; הטקסט עם הקרנינג נראה כמו דבוקת חיילים ממושמעת... כה לחי!

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה אתה הראשון שעשית דבר כזה באותיות עבריות, וואו וואו....
תמשיך להצליח!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nava;293758:
אם אני לא טועה אתה הראשון שעשית דבר כזה באותיות עבריות, וואו וואו....
תמשיך להצליח!
את לא טועה (למעט SBL וקורן החדש). נסיתי כבר שנים לשכנע מייצרי פונטים בעברית לעשות את זה, ואליהו הוא הראשון שיש לו השכל לבצע את זה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה