קרעפלאך

• הוסף לסימניות
מחפשת מתכון מוצלח לקרעפלאך.
אם יש טיפים להצלחתם אשמח לשמוע.
תודה

• הוסף לסימניות
קרעפלאך מעולים
הכניסי לסיר
1כוס מים רותחים+1/4 חב' מרגרינה.
הוסיפי 1 כוס קמח וקורט מלח, ערבבי בכף עץ, הורידי מהאש וצנני.
הוסיפי כוס קמח נוספת ו-2 חלמונים ולושי.-יותר קל במערבל
הבצק נעים מאד וקל לעבוד איתו.
רדדי דק וקרצי עיגולים
מלאי בעיסת בשר טחון ומתובל
סגרי לחצי עיגול, ואז תפסי 2 קצוות יחד
בשלי במי מלח או במרק+כמה כפות שמן (כדי שלא יידבקו) כ-15 דק'
בהצלחה
וגמר חתימה טובה

• הוסף לסימניות
קרעפלך בשר במרק עוף לסעודה מפסקת של יום כיפור
מתכון של מרילין איילון (נראה לי שיש אותו בטעימות האחרון)

מצרכים לבצק קרפלך
3 כוסות קמח לבן רגיל
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1/2 כוס מים
2 כפות שמן
מצרכים למלית קרפלך:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/4 כוס שמן
500 גרם בשר טחון
1 כוס מים חמים
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור

מכינים את המלית: מטגנים במחבת גדולה את הבצלים בשמן עד שהם מטוגנים היטב ומצבעם כהה. מוסיפים את הבשר, הפפריקה המלח והפלפל ומערבבים / מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מבושל, כ- 10 דקות. ממשיכים לבשל עד אש קטנה תוך כדי הוספה של מים חמים, כל פעם קצת, ועד שאין יותר מים, בערך עוד 10 דקות. מכבים את האש ומצננים לגמרי.

מכינים את בצק הקרפלך: מכניסים לקערה בינונית את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, כ- 5 דקות. מכסים את הבצק בניילון ונותנים לו לנוח 10 דקות.
ממלאים את הקרפלך: לוקחים מחצית מכמות הבצק ומרדדים אותו על משטח מעט מקומח עד לקבלת עלה דק וגדול, תוך כדי שמסובבים אותו מדי פעם והופכים אותו (סיבוב והפיכה נותנים לבצק גמישות). קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס שתיה, שמים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית, מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים את הבצק לשניים, על המלית, לצורת חצי עיגול, מהדקים את השוליים ומצמידים את שתי הקצבות של החצי עיגול. מכינים כך את כל הקרעפלך.

מבשלים את הקרעפלך: ממלאים סיר גדול במים מומלחים ומביאים את המים לרתיחה. מכניסים את הקרעפלך למים, כל פעם קבוצה קטנה, מחכים שהם יצופו ומבשלים עוד דקה. מוצאים אותם מהמים בכף מחוררת, מעבירים אותם למסננת, משמנים אותם במעט שמן ומסדרים אותם בקופסה. בין שכבה לשכבה כדאי לשים שכבה של ניילון. שומרים במקרר יממה וניתן גם להקפיא לזמן ממושך יותר: לילה לפני ההגשה מוציאים אותם למקרר, ובשעות הבוקר מוציאים אותם לשיש.

קבצים מצורפים

• Family 035.jpg
    KB 149.6 · צפיות: 147
  • הוסף לסימניות
למה בתמונה זה נראה שהצורה של הקרעפלעך שונה? אולי צורת הקיפול?

• הוסף לסימניות
אחרי שסוגרים את העיגול לחצי, אפשר לקפל אותו למן טבעת עגולה,
כלומר לחבר את שני הקצוות של החצי עיגול

• הוסף לסימניות
הכי טעים ופשוט:
לעשות קרפלך ממלאווח ולמלאות בשאריות בשר ובצל מטוגן.
(אפשר לאכול את זה בעיקרי במקום במרק)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1389931:
הכי טעים ופשוט:
לעשות קרפלך ממלאווח ולמלאות בשאריות בשר ובצל מטוגן.
(אפשר לאכול את זה בעיקרי במקום במרק)
מה עם הבריאות???
לפני הצום לא כדאי להעמיס בכאלה דברים, שומניים ולא בריאים.

• הוסף לסימניות
הכמות במתכון של מרלין תעמיד אתכם על הרגליים ל4 שעות!!

אתמול הכנתי קרעפלך מ1 כוס קמח בלבד
יצאו 35 קרעפלך קטנים
עבדתי עליהם שעה!!!

המתכון של רות סירקיס
ב'מהמטבח באהבה' (כיסוני בשר)
חצי כמות מהרשום.

טיפ!
אחרי הבישול, הקרעפלך נוטים להידבק זה לזה
לכן כדאי לסנן אותם מנוזלי הבישול ולשים אותם בקופסא רחוקים אחד מהשני, להניח מעליהם שקית ניילון ולסדר שכבה שניה כנ"ל בלי שהקרעפלכים יגעו אחד בשני וכו'

• הוסף לסימניות
למה שומני? אני עושה מחזה עוף לפי המתכון של קרייזמן מניחה בקופסאאחד ליד השני ובין השכבות שקיות אוכל ומקפיאה לפני הבישול כשאני רוצה לבשל אני מוציא לפי הכמות שאני צריכה ומבשלת כ10 דק' במרק הרותח וזהו....(ככה אין קרעפלעך מפורקים בסעודה המפסקת מהמרק של הבוקר...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1389992:
למה שומני? אני עושה מחזה עוף לפי המתכון של קרייזמן מניחה בקופסאאחד ליד השני ובין השכבות שקיות אוכל ומקפיאה לפני הבישול כשאני רוצה לבשל אני מוציא לפי הכמות שאני צריכה ומבשלת כ10 דק' במרק הרותח וזהו....(ככה אין קרעפלעך מפורקים בסעודה המפסקת מהמרק של הבוקר...)
התכוונתי למלאווח....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1389983:
הכמות במתכון של מרלין תעמיד אתכם על הרגליים ל4 שעות!!

אתמול הכנתי קרעפלך מ1 כוס קמח בלבד
יצאו 35 קרעפלך קטנים
עבדתי עליהם שעה!!!

המתכון של רות סירקיס
ב'מהמטבח באהבה' (כיסוני בשר)
חצי כמות מהרשום.

טיפ!
אחרי הבישול, הקרעפלך נוטים להידבק זה לזה
לכן כדאי לסנן אותם מנוזלי הבישול ולשים אותם בקופסא רחוקים אחד מהשני, להניח מעליהם שקית ניילון ולסדר שכבה שניה כנ"ל בלי שהקרעפלכים יגעו אחד בשני וכו'

יש מצב שאת מעלה את המתכון ??

• הוסף לסימניות
אני עושה את המתכון המצ"ב. הוא מעולה וקל לעבודה. לבצק אני מוסיפה קצת שמן כדי להגמיש אותו. יוצא כ-25 יחי'. זמן עבודה בערך שעה (מניסיון שלי).
מבשלים במרק ואם רוצים אח"כ אפשר לטגן ולהגיש ברוטב צלי (להושענא רבא ולפורים, לא לעריו"כ כמובן).

קבצים מצורפים

• קרעפלאך.PNG
    KB 211.7 · צפיות: 216
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אומנות;1390190:
אני עושה את המתכון המצ"ב. הוא מעולה וקל לעבודה. לבצק אני מוסיפה קצת שמן כדי להגמיש אותו.
מבשלים במרק ואם רוצים אח"כ אפשר לטגן ולהגיש ברוטב צלי (להושענא רבא ולפורים, לא לעריו"כ כמובן).

איפה המתכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילה;1390171:
יש מצב שאת מעלה את המתכון ??
בשמחה

כאמור
אני עשיתי רק חצי כמות
יצאו 35 קרעפלך קטנים (לא מידי, בערך בגודל של כדור פינפונג+)
עבדתי על זה שעה!! :eek:
צריך לרדד לבצק ממש דק
וכדי שהוא לא יידבק, יש לקמח היטב את השיש, את המערוך וכו'

חתכתי את הבצק עם גלגלת פיצה (לא חלבית, כמובן)

כדי שהבצק ייסגר טוב, מרטיבים מעט בצדדים (רשום במתכון, אבל למי שלא שם לב :))

אחרי שאני מבשלת את הבשר ומערבבת את חומרי המילוי, אני טוחנת אותם בבלנדר מקל. המרקם של המילוי יותר נעים כך. ממליצה!

אגב, אני לא מבשלת את זה במרק אלא במים עם קצת מלח, בנפרד. ומוסיפה למרק רק כשאוכלים!

בהצלחה!

קבצים מצורפים

• קרעפלך רות סירקיס.jpg
    KB 150.7 · צפיות: 217

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה