דרוש מידע קשב וריכוז במבוגרים- כל מה שחשוב לדעת ...

המבחנים החינמיים האלו לא שווים את זמן הביצוע, לפי דעתי. יצאו לכם תוצאות הגיוניות?
התוצאות נראות לך לא הגיוניות לאיזה כיוון-כלומר טובות יותר מהאמת או להיפך?
דווקא מעניין לדעת כמה ב"א עם הפרעת קשב מאובחנת יקבל במבחנים האלו...

התוצאות נראות לך לא הגיוניות לאיזה כיוון-כלומר טובות יותר מהאמת או להיפך?
דווקא מעניין לדעת כמה ב"א עם הפרעת קשב מאובחנת יקבל במבחנים האלו...
לאיזה מבחן בדיוק כוונתך? יש שם כמה וכמה.
מרתקת אותי מידת האמינות, אשמח לשמוע ממשתמשים...
(התחלתי מהערכת IQ, בה קבלתי ציון נמוך, והערכה קוגנטיבית כללית בה קבלתי ציון סביר והערה שכדאי לשפר את הקשב....)

נערך לאחרונה ב:
לאיזה מבחן בדיוק כוונתך? יש שם כמה וכמה.
מרתקת אותי מידת האמינות, אשמח לשמוע ממשתמשים...
(התחלתי מהערכת IQ, בה קבלתי ציון נמוך, והערכה קוגנטיבית כללית בה קבלתי ציון סביר והערה שכדאי לשפר את הקשב....)
עשיתי הערכה כללית יצא לי חלוקת קשב הכי טוב וכל התחומים של הזיכרון הכי נמוך ...

עשיתי הערכה כללית יצא לי חלוקת קשב הכי טוב וכל התחומים של הזיכרון הכי נמוך ...
לא מכירה אותך, אבל אני לא התרשמתי יתר על המידה מההערכות החינמיות שם. אולי האחרות כן שוות משהו... לא ניסיתי.
לא ממליצה לך להסתמך על התוצאות, בכלל לא.

אני טס לחו"ל שבוע הבא לתקופה ממושכת בשבוע הבא.
מישהו יודע איך אפשר להוציא ויואנס ליותר מחודש אחד בפעם אחת (קופ"ח מאוחדת)

כמה שאלות
עשיתי לאחרונה בדיקת מוקסו וגיליתי שיש לי בעיית קשב וריכוז
הבעיה היא שאני לא ממש סומך על הבדיקה, היו בה כמה דברים שלא הבנתי לפני הבדיקה ולכן לא פעלתי על פי הכללים, אני חושב לעשות בדיקה חוזרת, וחשבתי שאם כבר אולי יש סוגי בדיקות מעמיקות יותר
יש דבר כזה?
עוד שאלה
האם אפשר ומומלץ לקחת כדורים לכל החיים או שכדאי למצוא תחום עיסוק שלא דורש את זה?
תודה מראש

אפשר ומומלץ מאוד
לקחת כדורים לכל החיים .
לא מומלץ בכלל.
להיות תלותי בכדורים?
כל החיים???
בסופו של דבר אני פוחדת שיצאו עליי כאן😜 אז אני מדברת על עצמי בלבד-
מה שלא תעשי, בסופו של דבר עבודה עצמית זה חלק מהחיים. ואולי קצת קשה יותר מהאנשים סביבך אבל זה לא סיבה לוותר לעצמך ככה, הרי אם בעיות קשב היו מנת חלקם של כל באי העולם לא הייתי חושבת על אופצייה של כדורים, נכון?
אז אולי זה קשה, אבל מבחינתי כדורים זה לא אופציה. ואם אני אצטרך להתאמץ קצת יותר בשביל לשבת עכשיו בהרצאה, לקרוא מאמר או פשוט להצליח משימות- אז אני אלמד לשלוט על הקשב. ולא להפך.
תכף יוציאו כדורים נגד כעס...

לא מומלץ בכלל.
להיות תלותי בכדורים?
כל החיים???
בסופו של דבר אני פוחדת שיצאו עליי כאן😜 אז אני מדברת על עצמי בלבד-
מה שלא תעשי, בסופו של דבר עבודה עצמית זה חלק מהחיים. ואולי קצת קשה יותר מהאנשים סביבך אבל זה לא סיבה לוותר לעצמך ככה, הרי אם בעיות קשב היו מנת חלקם של כל באי העולם לא הייתי חושבת על אופצייה של כדורים, נכון?
אז אולי זה קשה, אבל מבחינתי כדורים זה לא אופציה. ואם אני אצטרך להתאמץ קצת יותר בשביל לשבת עכשיו בהרצאה, לקרוא מאמר או פשוט להצליח משימות- אז אני אלמד לשלוט על הקשב. ולא להפך.
תכף יוציאו כדורים נגד כעס...
למה שיכעסו? אני לא כועס.

אני ממש מסכים אתכם אם מתמודדים עם הפרעת קשב חביבה כזו ולא קשה.

בלי לכעוס אני אומר שלדעתי לאנשים רבים הדעה הזו היא עצת היצר.

(כמובן וכמובן שאיני מתיימר לקבוע עבורכם דברים)

למה שיכעסו? אני לא כועס.

אני ממש מסכים אתכם אם מתמודדים עם הפרעת קשב חביבה כזו ולא קשה.

בלי לכעוס אני אומר שלדעתי לאנשים רבים הדעה הזו היא עצת היצר.

(כמובן וכמובן שאיני מתיימר לקבוע עבורכם דברים)
יכול להיות שזה נכון, ולכן הדגשתי שאני מדברת על עצמי בלבד, מהכרות אישית של אנשים סביבי שמתמודדים קשה יותר, לפחות בדברים מסויימים.
רק איך בדיוק עצת היצר, סתם מעניין לשמוע.
ואגב לא חייב שההפרעה שלי קשה או קלה, פשוט שום כדור לא היה מתאים לי, וזה סוג של דחק אותי למקום של לעזור לעצמי- בעצמי...

יכול להיות שזה נכון, ולכן הדגשתי שאני מדברת על עצמי בלבד, מהכרות אישית של אנשים סביבי שמתמודדים קשה יותר, לפחות בדברים מסויימים.
רק איך בדיוק עצת היצר, סתם מעניין לשמוע.
ואגב לא חייב שההפרעה שלי קשה או קלה, פשוט שום כדור לא היה מתאים לי, וזה סוג של דחק אותי למקום של לעזור לעצמי- בעצמי...
התכוונתי לאנשים עם התמודדות לא קלה שגם אם נגיד שלטווח הארוך הם יכולים לעבוד על זה לבד, אי נטילת תרופה במצב הנוכחי היא טעות עבורם והיצר הוא שנטע את הרעיון בליבם.
אבל נראה שכולנו מסכימים שזה אינדבדואלי.

נערך לאחרונה ב:
תודה על המענה
ובקשר לבדיקות
יש בדיקות שעדיפות על המוקסו?
הרפואה מתייחסת כיום בספקנות למוקסו (מנסיון, אתם מבינים את הסיבה...)
כמו שציינו לפני, האבחון הוא קליני- מסתמך על שיח ותמונת מצב המתקבלת ממנו.

אם יש לכם סיבה לחשוש שהקשיים נובעים ממקור אחר, כדאי לפנות למישהו מוסמך יותר מרופא קשב בקופ"ח.

יש בדיקות שעדיפות על המוקסו
יש מכונים פרטיים שמאבחנים על ידי שילוב של תשאול רפואי, מילוי שאלונים וכו' ומבחן T.O.V.A.
יכול להיות שהוא נחשב יותר אמין מהמוקסו אבל כל אחד צריך לברר מה מתאים לו
יש אנשים שמבדק ממוחשב מלחיץ אותם ומוריד להם את הביצועים
לעומת זאת יש אנשים שתשאול בלבד לא משקף אצלם במדויק את הקושי

יש מכונים פרטיים שמאבחנים על ידי שילוב של תשאול רפואי, מילוי שאלונים וכו' ומבחן T.O.V.A.
יכול להיות שהוא נחשב יותר אמין מהמוקסו אבל כל אחד צריך לברר מה מתאים לו
יש אנשים שמבדק ממוחשב מלחיץ אותם ומוריד להם את הביצועים
לעומת זאת יש אנשים שתשאול בלבד לא משקף אצלם במדויק את הקושי
מבחן T.O.V.A פותח במחצית השניה של המאה הקודמת והיה מקובל מראשית שנות ה90' עד לפני כ10-15 שנה.
מבדק MOXO פותח בשנות ה2000 ונכנס בארץ החל מסוף אותו עשור עד שנזנח גם הוא לטובת תשאול רפואי.

כל המבדקים מגובים במחקרים שהוכיחו את רמת הדיוק שלהם והיום בכל זאת הדרך המקובלת בארץ היא אבחון ע''י תשאול.
הסיבה היא, שמשרד הבריאות מאמץ בעיקרון את עקרונות מדריך האבחנה של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית שמגדירה אבחנה על פי תסמינים בעיקר.
משרד הבריאות מתיר לשלב מבחנים ממוחשבים בתור כלי נוסף אך אינו מחייב להשתמש בהם.

אנשים, שאלה חשובה. תקראו לה שאלת סקר;
אם אתם לוקחים כדור ארוך טווח בבוקר - או קצר טווח בצהריים, לא משנה - הצד השווה שבהן שלקראת סוף היום/שעות הערב ההשפעה פגה ומתחיל ריבאונד.
מה בד"כ אתם עושים אז -
  • מסתובבים סביב עצמכם ומחפשים בנרות מה לעשות [- חיפוש מחיפוש ונר מנרות כמובן]
  • מסתובבים סביב המטבח ומחפשים בארון או במקרר - או גם וגם - עוד משהו לאכול [כאילו שהתחדש שם משהו מלפני דקה..] = אכילה רגשית. לא מדבר על רעב פיזי.
  • מחפשים מישהו לפרק אותו מכות [חס וחלילה כמובן. או אולי מישהו גוי. סתם. אולי גוי מאנ"ש..] ובסוף מתפשרים על פעילות גופנית כלשהי
  • מתיישבים מול המחשב [כדי לצייר עם העכבר ריבועים כחולים על השולחן עבודה?!]
  • אחר - נא לפרט בכלליות [- כן. אני יודע שזה קצת סותר אבל מאמין שהכוונה מובנת]
אשמח למענה מכמה שיותר, מקווה שזה יוכל להוות עזר לרבים. [כן. גם אם לא כ"כ הבנתם מה העניין בזה. זה קשור לאיזשהו מחקר שאני מריץ בכדי לנסות לסייע לכל מיני שזקוקים לסיוע. ואכ"מ.]
תודה..

מתיישבים מול המחשב
ומקשיב לשיעור דף היומי של הרב אלי סטפנסקי [או רבנים אחרים ]

[יש לי חשיבה לבדוק אם זה טוב,
לקחת אחרי הכדור ארוך טווח [12 שעות ]
כדור נוסף לעוד 4 שעות
להגיע לתפקוד מלא של 16 שעות ביום ]

חיפשו בהתחלה עזרה לקשב וריכוז יש אפשרות גם בטבעי לא בכדורים
לא לכל הבעיות רק למי שנוצר בעיית הקשב וריכוז מבעיית שמיעה אחרי בדיקה רפואית
בדרך כלל אוזן שמאל שומעת 50% מאוזן ימין אצל הקשב וריכוז ואז חוסר סיכרון מייצר את הבעיה ובשביל זה לא צריך כדורים אפשר לעשות טיפול בייתי עם אוזניות ולעלות את רמת הקשב
ואפשר לבקש תוכן יהודי חרדי כשר לשמוע
יש תוצאות יפות ועזרה להרבה אנשים
בהצלחה ובשורות טובות
איפה אפשר לברר על זה? מחר אני מתחיל עם הילדים את הטיפול. אפשר לבקש שירים כשרות? אתה מכיר משהו שעזר לו? עם מי טופל? אשמח לתגובה. תודה רבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה