קטע שמצאתי היום באחד המיילים:
[זה אחד הקטעים הראשונים שכתבתי, אז הרמה כנראה בהתאם...]
הן ישבו על החוף, שותקות. נעמי ואילה. חברות בלב ונפש.
היו.
זכר השיחה הקודמת עלה בזכרונה של נעמי:
"למה? למה אלוקים היה צריך לקחת אותה? ולהשאיר אותי לבד?" אילה בכתה, זה היה כמה ימים אחרי שקמה מהשבעה על אמא שלה.
נעמי לא עונה היא רק מחבקת את אילה. שממשיכה לדבר, ובקולה סערת רגשות עצומה, "בהתחלה, כשאמא חלתה, הסבירו לנו שהכל לטובה, וזה ניסיון שה' שלח לנו, ויחד איתו גם כוח, אז איפה הכוח הזה היה כשאמא סבלה כל כך? שעמדתי ליד המיטה שלה, בלילה האחרון??
ואח"כ כשאמא נפטרה, כולם אמרו לנו שטוב לה שם למעלה, אבל מה איתי? אני נשארתי כאן לבד, עם הרבה סימני שאלה שמתרוצצים סביבי, ואין לי אפילו לו סימן קריאה אחד.
אילה בכתה, ונעמי ישבה לידה ושתקה, לא ידעה מה לומר. אחרי כמה שניות היא אמרה:
"אילה, אני לא יודעת מה לומר לך, אני יכולה לנסות להבין אותך, ולהמשיך להקשיב לך כמה שרק תרצי, ותוך כדי, לחבק אותך.. וגם לתת לך טישו… "
אילה ונעמי קמות, מתחילות ללכת..
ועכשיו הן יושבות כאן, על החוף, ובאזניה של נעמי מהדהדת השיחה הזאת, היא הבטיחה לאילה שתמיד תקשיב לה, והיא לא יכולה.
הן נאלצות להיפרד.
אילה עוברת לתל אביב, ועוזבת מאחוריה הכל.
הן קמות מהחול, ופוסעות בטיילת, ואילה שופכת את כל החודשים האחרונים, את התשובות שניסתה לחפש, ולא מצאה ולו אחת.
לאט לאט היא הפסיקה להתפלל, ולשמור על מצוות, ולכל דבר היה תירוץ דיי משכנע. ונעמי הייתה מאחוריה, עוקבת בחרדה, ומתפללת שחברתה תמצא מרגוע.
כשקבוע להיפגש בטיילת אחרי חודש שלא ראו זו את זו, השינוי באילה היה בולט, ונעמי לא יכלה שלא להתעלם, כבר בתחילת השיחה ידעה נעמי שזו השיחה האחרונה.
הן הגיעו לקצה הטיילת, ורגע לפני שנפרדו, אילה הוציאה מהכיס חבילה קטנה, הניחה אותה בכף ידה של נעמי, והסתובבה ללכת, כשנעמי קראה לה, "אילה, אני.. אני אתגעגע אליך. אני תמיד אחכה לך", הן הביטו זו בעיניה של זו, ונפרדו.
ובמבט הפרידה היו המון אהבה הדדית, עצב וגעגוע.
אולי ייפגשו שוב, ואולי לא. אבל מה שבטוח, הן נשאו בליבם זכרונות מתוקים, של שנים יפות, שלא יישכחו.