כתבתי את פעם לפני שהייתי בתוך הקהילה, כתגובה לנכתב בשרשור "אל תכנסו לכאן"
אבל בגלל שכתבתי את זה בפורום אחר כתגובה מחקו את זה. אני מעלה את זה שוב אני חושב שזה מתאים לכותרת קישקשתי את זה פעם
שלומי, בחור צעיר ומתמיד, יושב רכון על גמרא, ולומד בשקיקה, ובמתיקות, שהוא שוכב למחצה על מקום הריק שלידו באוטובוס, ונהנה מהלימוד, על אף האוויר החנוק באוטובוס, ככה ממשיך להנות מהמושב הריק וללמוד, עד...
עד לתחנת יציאה האחרונה, שם בתחנה האחרונה, עולה לאוטובוס נערה חילונית, תוקפת, ומחפשת מקום ריק להתיישב, לאחר חיפוש קל, אורו עיניה וכשמצאה את המקום הריק שליד שלומי, היא לא חשבה פעמיים והתיישבה בספונטניות לידו.
שלומי נחרד, והזדעזע מעצם הרעיון, בשניות הראשונות נשאר לשבת מוקפא עם פה פעור, ועל אף שזה לקח כמה שניות, בהיותו בחור עדין צנוע וביישן, אבל שלומי, לא נתן להלם לנצחו, מיד התנער, אזר עוז, וביקש בנימוס: "אולי תועיל בטובך, לחפש מקום אחר בשבילך, פשוט שאסור לי לשבת לידך על פי ההלכה"
שלומי אמר את המילים בטון נמוך וביישני ובפחד, בושה שפשוט מתבייש כמעט מכל אחד שנקרה לדרכו, וגם פחד, מחשש כבד, אולי תתנכלי עליו, ותזמין משטרה על כך, שאסור על פי חוק לומר דברים מהן אלו.
אבל להפתעתו, היא דווקא כן התייחסה בכבוד, והתחילה להתנצל ולהסביר את עצמה, כשמשיבה לו "הייתי מתפנה מהמקום, ובכיף! לו היה לי מקום נוסף אחר פנוי, פשוט האוטובוס מפוצץ!!..."
שלומי יודע את אשר לפניו, ועל אף הקושי, נעמד ממקומו ויוצא למעבר בין הכיסאות, כשמערער "טוב, עכשיו אזכה לעשות רצון הבורא מתוך קושי, ולעמוד במשך כל זמן הנסיעה!"
"ומחמיא לעצמו, אשריך שזכית לעמוד בניסיון"
שלומי האמין שאנשים יעריכו ויחמיאו אותו על הצעד, או לפחות יפגוש מבטים מוערכים! אבל למעשה הצטער לפגוש בדיוק את ההיפך, הוא נעמד במקום אחד במעבר, והשען בידו על כיסא של מישהו, ההוא התרגז מיד עליו על זה, ונזף בו לעייני כל הנוסעים.
שלומי, צועד לאחור, ונשען על כסא של מישהו אחר ומתכונן לנזיפה, אבל ההוא ברוב נימוסו וטובו, פשוט שתק...
אבל אז הגיע מפתעה ממקום לא צפוי, לפתע הוא שומע את הנהג מכריז במקריפון, "בחרוצ'יק למה אתה עומד שם? שב בבקשה".
שלומי מרגיש במבוכה מבויש ומוכלם, אבל חושב לעצמו "ב"ה תודה לקל שאני זוכה לעמוד כרגע בניסיון"
לא בדקתי יכול להיות שיש כאן טעיות כתיב ובעיקר בעבר הווה, לא ערכתי את זה מספיק, אשמח שתעירו על הכל בגלל שזה פעם הראשונה שאני מעלה קטע כאן