התייעצות ראיון לבית ספר - צריך להכין את הילדה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יפה אולי בתאוריה, בשטח לא עובד בכלל,
ילדה קטנה מבינה שחברה שלהוריה יש סמארטפון לא מתאימה לה???
בדרך כלל סמארטפון זה כולל גם שינוי באורח חיים מבית של אברך
ולכן זה מבדיל.
בת שגדלה בבית בסגנון פחות אברכי וההורים צדיקים ולא מחזיקים סמארטפון אבל אורח החיים שלהם דומה לבעלי סמארטפון יכול להיות שהילדה לא תבדיל, וכן מקרים הפוכים...
אבל בדרך כלל המציאות מוכיחה שהילדות יודעות בדיוק מי ומה מתאים ומה לא
אפשר לברר אצל מורות מנוסות...

• הוסף לסימניות
אבל בדרך כלל המציאות מוכיחה שהילדות יודעות בדיוק מי ומה מתאים ומה לא
אפשר לברר אצל מורות מנוסות...
נו נו.
חברה סיפרה לי רק לאחרונה שבתה חזרה מכיתה ה' עם מידע מכל מיני נושאים...
בעיני זה סיבה מספקת .

• הוסף לסימניות
אז אין לי מושג מה את מכירה
ועיני המתבונן שלי שמורות מאוד!!
קרובי משפחה שלי שם ואני מכירה היטב דרך עוד מקומות
יכול להיות שהיו חיייבים לקבל את מי שרשמת
אבל מ2 כיתות שאני מכירה זה משפחות שמורות ממש (עיני המתבונן אומר פאה קצרה וכשרה אין אייפון האבא אברך בוגר ישיבה ליטאית טובה, כולם לבושים צנוע ועדין)
יותר מזה יודעת על בנין מסוים שקרוב לשם רק לא נכלל בכתובות של נווה מאיר (כלומר משויכים לבי"ס אחר)
ההורים רצו דווקא את נווה מאיר אז עשו טריק שיהיה כתוב כתובת אחרת
בקיצור אמרו להורים שהם קלטו את הטריק אבל קבלו את הילדה כי היא ממשפחה מעולה וזה יותר בשביל סינון לכאלה שלא רוצים לקבל מהאיזור הנ"ל)
לא משנה לא אכפת לי וגם אם יש 2 3 בנות כאלה בכיתה רוב הטון והסחף החברתי זה בנות ממשפחות שמורות!
משמח לשמוע,
המקרה שעליו כתבתי אפי' לא מהאיזור של ביה"ס...
ובבי"ס אחר טרטרו אותם

• הוסף לסימניות
אינני נבהלת מאלה שכועסים על מה שכתבתי התייחסתי לעצם העלאת השאלה ופיתוח דיון בנושא כבר לפני 30 שנה באנו לראיון קצר ואם מישהו מפחד מזה כנראה יש לו על מה אז בבקשה לא להאשים את המוסד שעושה מה שצריך לתועלת המסגרת המפוקחת לילדים שלנו

• הוסף לסימניות
נו נו.
חברה סיפרה לי רק לאחרונה שבתה חזרה מכיתה ה' עם מידע מכל מיני נושאים...
בעיני זה סיבה מספקת .
זה קורה גם בין ילדות ממשפחות הכי טובות שיש, מידיעה והכרות (ואני לא כזה נבהלת מזה, האמת)

• הוסף לסימניות
התקשרו אלי לקבוע ראיון להורים ולילדה הבכורה לבית ספר (כיתה א' - בני ברק)
אני קצת לחוצה שיתחילו לשאול אותה שאלות ויחטטו בחיים שלנו
אין לי מדי מה להסתיר, אבל לא בא לי שכולם ידעו שיש לי רשיון, ושיש לנו מחשב בבית בשימוש וכדו'
מישהי יודעת אולי מה בדיוק עומדים לעשות שם?
למה קוראים לילדה? אשמח מאוד לתשובה. תודה.
התקשרו אלי לקבוע ראיון להורים ולילדה הבכורה לבית ספר (כיתה א' - בני ברק)
אני קצת לחוצה שיתחילו לשאול אותה שאלות ויחטטו בחיים שלנו
אין לי מדי מה להסתיר, אבל לא בא לי שכולם ידעו שיש לי רשיון, ושיש לנו מחשב בבית בשימוש וכדו'
מישהי יודעת אולי מה בדיוק עומדים לעשות שם?
למה קוראים לילדה? אשמח מאוד לתשובה. תודה.
לא חושבת שישאלו שאלות מהסוג הזה את הילדה, בכל אופן היא לא בראיון לסמינר...לדעתי כן כדאי להכין לטובת הילדה שתדע מה עומד לפניה.

• הוסף לסימניות
קודם כל,
כמו שאמרו פה, מפריע לי מאד שמייעצים פה עצות אחיתופל לעשות משחקים.
אם אתם לא מתאימים (אני לא מדברת על פותחת האשכול, אלא על הרעיון) אז בבקשה, אל תבואו לבית הספר שלנו
ותשפיעו לרעה על בנותינו.
תלכו למקומות שמתאימים לכם! בבקשה בבקשה, חוסו על נשמות בנותינו, הן יקרות לנו מאד!!!
אי אפשר לעשות מה שרוצים ובסוף לרצות לשלוח למקומות יותר טובים ממנו, בטענה ש"אנחנו רוצים שהבת שלנו תהיה טובה יותר ממנו".
בנימה אישית, הבת שלי השנה עולה לכיתה א' ויש צורך להגיע יחד עם האב לרישום.
אין לי פחד מזה, כי אני חושבת שאין לנו מה להחביא.

• הוסף לסימניות
השאלה הגדולה למה גדולי ישראל הפרידו את הבנים לחינוך מסונן וגם בסמינרים מתעקשים מאוד למנוע רישום איזורי
וביסודי בבנות זה מקובל.
ההסבר פשוט: ההבנה החברתית של בנות ביסודי משייכת את הילדה כמעט באופן אוטומטי לבנות מהסגנון של הבית שלה !!
יכולה להיות כיתה שחצי בנות מבתים צדיקים מאוד וחצי מודרניים מאוד וכל ילדה יודעת לבד עם מי היא מתחברת.
ועם יש פאשלות אפשר בקלות לסדר את זה.
בנים אין להם הבנה חברתית כזו והם נגררים אחרי מי שלא מתאים להם.
ובסימנרים זה כבר גיל שיש יצר הרע להגרר.
אז לכל ההורים החוששים שהבנות שלהם יגררו ביסודי אחרי בנות מסגנון שלא מתאים להם.
גדולי ישראל לא חששו לזה.....
והמציאות מראה שזה כמעט לא קורה, ומספיק פיקוח קליל למנוע בעיות.
קלוש,
גם המציאות השתנתה מאוד מאז קבעו אותם גדולי הדור (ההוא) את הכיוון,
בכיתה ש50% ממנה 'מודרניות' -
(וכיום זה כבר איפיון, שמורכב מכמה דברים שהמרכזי שבהם הוא סמארטפון. בזמננו לא היתה חלוקה כ"כ דיכוטומית, היום הקצוות רחוקים מאוד זה מזה גם השקפתית)
קשה מאוד לשלוט במובילות החברתית, ואם יש סחף חברתי לכיוון מסוים, מלכות כיתה וכאלה...
הכל מורכב יותר וקשה לצפות שיהפכו לשני כיתות בכיתה אחת,

לצערי גם ביה"ס לא ממש ער לעניין, ובאופן אבסורדי קרה שדווקא בנות מבתים מודרנים קיבלו תפקידים ראשיים בהצגות בתוך ביה"ס,
במקרה בנות שהשתתפו בסרטים גם מחוץ לביה"ס... הכי קל למאמנת ללהק אותם לתפקידים הכי מוחצנים,
אבל זה כבר נושא בפני עצמו.

• הוסף לסימניות
אני שייכת לבית ספר מרכז, שם ילדות בכורות היו צריכות להגיע לרישום עם שני ההורים.
אבל שמעתי שבשיכון ג', צריך להגיע עם שני ההורים, לא משנה מה הסטטוס של הילדה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אצלינו שאלו אותה סוג איך קוראים לה באיזה אות הן אוחזות ומה מתחיל באות הזו
ומתי נולדה
ידעה לענות.
שום דבר מעבר
אחכ היא עברה כמה דקות של מבחן קצת אצל אחת המורות-לבדוק את הרמה הלימודית שלה.

בית שמש

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לכל האלו שרוצים שבבית ספר של ביתם ילמדו רק מי שבסגנון שלהם.
דבר ראשון דורות על גבי של בנות חרדיות שלמדו בחינוך העצמאי ברישום אזורי מוכיחים למעלה מכל ספק שדעת גדולי ישראל קצת יותר גדולה מדעתכם החשובה.
אצל הבנים שיש סינון הרבה יותר גדול אחוזי הנשירה גבוהים הרבה הרבה יותר.
אז חוסר הסינון זו לא הבעיה של הציבור החרדי. במחילה מכבודכם.
נכון שיש מקרים אבל חלקם בגלל הבתים וחלקם חוסר פיקוח של ההורים ויכול להיות שיש מעט בעיות שנגרמות בגלל זה.
אבל מבחינה ציבורית תבינו שהחינוך העצמאי הוא לא משהו פרטי שלכם.
זה מפעל שהוקם על ידי גדולי ישראל מדורות קודמים בשביל להעמיד את כל הציבור החרדי.
האם חשבתם פעם מה מחייב משפחה מודרנית מאוד לעמוד בסטנדרט חרדי בסיסי - בית יעקב.
מה מגדל את הבת שלהם כחרדית - בית יעקב.
מה מחנך עשרות אלפי בנות שחלקם לא חונכו לזה בבית לרצות בבית של תורה - בית יעקב.
מה גורם לבן שלהם להשאר בישיבה גם כשקשה לו, הוא יודע ששידוך טוב יהיה לו רק כבחור ישיבה בזכות - בית יעקב.

אם החלומות של הרוצים בכך יתגשמו והמודרנים ישלחו מהמוסדות של האברכים.
הם יקימו מוסדות משלהם עם בגרות ולא יהיה שם דוקא חינוך לבית של תורה.
וזה פוגע בכל הבסיס של הציבור החרדי.

מכיוון שדובר כאן באשכול על בני ברק, אז מי שבכל אופן חשוב לו שישלח לבאר מרים

או אולי לבית יעקב החדש תבואו לשם פעם אחת תראו את המורות והילדות ואם זה מתאים לכם אז תשלחו לשם....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לכל האלו שרוצים שבבית ספר של ביתם ילמדו רק מי שבסגנון שלהם.
אגב יש הרבה מאוד אברכים צדיקים שלא מוכנים שבתם תלמד עם בת שיש להורים בבית מחשב עם גישה רח"ל לפרוג,
על זה נאמר
"קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים"
בבא מציעא דף ק"ז ע"ב

• הוסף לסימניות
יפה אולי בתאוריה, בשטח לא עובד בכלל,
ילדה קטנה מבינה שחברה שלהוריה יש סמארטפון לא מתאימה לה???
ברור שכן תלוי איך מחנכים אותה
הילדה שלי בכיתה א' (ואצלינו עובדים קשה שיהיה כיתות טובות עד כמה שהיד משגת...) והיא לא תתחבר לילדה שהיא מודרנית כהגדרתה אמא שלה עם איפון או חצאית קצרה או דברים בסגנון היא שמה לב לזה לבד בלי שאני דיברתי איתה מעולם על הנושא
ומי אנחנו שנביע דעה על גדולי הדור של אז ושל היום שממשיכים את המסורת ונגיד שהיום זה לא פעם?

הבעיה העיקרית לדעתי טמונה במשפחות הבוגרי ישיבות וסמינרים הכי טובים אבל כיום ההתנהלות שלהם ממש לא תואמת את מה שגדלו עליה פאות ארוכות איפונים מסוננים למחצה מושגי חול או אפילו ממתקים ברמות לא קשורות לחינוך הסתפקות במועט וכו הם לדעתי עיקר הבעיה שאותם לפעמים קשה לנו ולילדות להבחין כי אבא שלהם הולך שחור לבן ומתפלל בבית כנסת עם אבא ואמא שלהם קצת מודרנית אבל לא ממש רחוקה והמושגים מעורבבים וכו
עליהם אני חושבת שבית הספר מתמקד ושם עין וגם מזמן לרב את שני ההורים למרות שזה לא ילדה ראשונה בכדי להסביר להם שיש סטנדרט בית יעקב ואם לא יעמדו בו הם ישויכו אוטומט למשפחות המודרניות למרות שהם מנסים להציג איזשהו אמצע (שזה אומר כיתות עם רב אוכלוסיה מודרני כן גם הם לא רוצים להיות עם מידי הרבה דוסים)
אישית אני מכירה משפחה אחת כזו שכל יום מציגים את עצמם משהו אחר פעם מאד רוצים להיות צדיקים ופעם בא להם לעשות מה שהם רוצים בקיצור עדיין טיפש עשרה ובית הספר עשה להם סדר ולמען חינוך ילדיהם היה שווה להם להיות קצת יותר צדיקים לפחות חיצונית לא יודעת מה קורה שם בתוך הבית

אבל למי שרואה רק משפחות טובות בבתי הספר בבני ברק אז לא להיות תמימים ואני מכירה כמה שאמרו לבית הספר שהם אכן התחזקו והביאו אישור על פלאפון מסונן ואינטרנט כשר (עשו מנוי לא פעיל בנטפרי לחודש) ולקחו פאה ממשהו וכך הן באות לבית הספר ומשפחות טובות חושבות שהן יכולות לשלוח את הבת אליהן כי ראו את האמא בבית הספר למרות שמי שחברה טובה שלה שומעת את המושגים ומסבירה כמה זה לא מתאים לנו

ואין לנו מה לעשות אלא להמשיך להתפלל מעומק הלב ולהיות עם יד על הדופק לבדוק מה קורה עם בנותינו

• הוסף לסימניות
אגב יש הרבה מאוד אברכים צדיקים שלא מוכנים שבתם תלמד עם בת שיש להורים בבית מחשב עם גישה רח"ל לפרוג,
על זה נאמר
"קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים"
בבא מציעא דף ק"ז ע"ב
כמעט ולא קיים

• הוסף לסימניות
פה טמון הכלב.....
הליטאים שולחים בדרך כלל לבית ספר אזורי.....
אבל למה הוא צריך לקבל גם את הילדים של החסידים,שבמוסדות שלהם לא הסכימו לקבל.......
סליחה על הביטוי,אבל האם אני פח זבל,מספיק לי את הצרות שלי
1. עושים להם צרות. לא מקבלים אותם בקלות בכלל, שמעתי כמה וכמה סיפורים.
2. אנשים הם אף פעם לא זבל, זה ביטוי מכוער. גם אם הם רחוקים מאוד מהשקפותי וצורת חיי. הם בני אדם עם נשמה טהורה ויש לכל אחד את הצד המואר שלו. לצערי שמעתי סיפור שבו מנהלת המוסד האמונה על נשמות אמרה לאמא בפנים - שהיא לא מעוניינת בזבל של החסידים.
בבתי ספר האיזוריים יש משפחות בעייתיות פי אלף מאותן משפחות חסידיות, שביחס לשמרנות בציבור החסידי הן פתוחות, אבל ביחס למה שחוגג בבתי ספר האיזוריים, בטח באיזורים מסויימים... הן זהב טהור.
גימל - יש משפחות חסידיות מצויינות שדוברות עברית בבית, ובתי הספר החסידיים באידיש השונים מקשים עליהם מאוד, (זה לפני מצוקת המקום בבתי ספר חסידיים שפוגעת בבנות בכורות).
משפחה חסידית שדוברת עברית ולא מתאים לה לעמוד כעניה בפתח לויזניץ/בעלז וכד' ולא רוצה לשלוח לגור יכול לרצות לשלוח לאיזוריים במרכז (לא שיכון ג' וכד', אלא לבתי ספר היותר שמורים יחסית). יש גם את סלונים בעברית אבל הוא עדין חדש וממוקם רחוק, וזה מרתיע חלק מהמשפחות האלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה