1. אף אחד!! לא חשב שיהיה חוק מלא פטור עם פסקת התגברות וערך עליון ללימוד התורה. (רק 'ביבי' ברוב גאוותו חשב שהוא יכול להביא חוק אם הוא ירצה, אלא שהוא לא רוצה, ולכן חייב לסובב את הרבנים, אבל גדול"י עצמם ידעו טוב טוב עם מי הם מתעסקים), מפרוץ המלחמה המלחמה אבודה מראש.
2. גדולי ישראל מעורבים בזה יום וליל , רק כמו שכתב מישהו קודם , אין שחור לבן, זה מצב מורכב !
וע"ז נחלקו גדולי ישראל עצמם האם להביא חוק גיוס מלא חורים, (שהם יודעים שזה מלא חורים), או לא להביא חוק כזה, האם לצאת מן הממשלה ולהפיל את הממשלה על רקע חוק גיוס (שיש בזה צדדים חיוביים ושלילים ) או לנסות למשוך את הזמן , ואז להביא חוק קצת יותר טוב וגם אם לא לפחות הבחירות לא יהיו על זה, או להתעקש על חוק מלא טוב או להפגנות או או דיעות בזה.
4. מצב החכי"ם מול הרבנים גם לא שחור לבן, זה גם מצב עדין ושבירי מלא חורים ומורכבות, זה התחיל עוד לפני המלחמה שהתעקשו על כל מיני חוקים ורק על חוק הגיוס דחו עוד ועוד .
יש גם לגדול"י טענות על החכי"ם אבל הם לא שופכים את התינוק עם המים,
האומר
שכל החכי"ם - לא אכפת להם, הרי זה הבל ורעות רוח ,
נניח שלחכים לא אכפת מהתורה מחילול השם,
וכי לא אכפת להם מהבחירות הקרובות , מהמשפחה שלהם הרי גם להם יש נכדים ונינים אחיינים אחים גיסים שחייבים להתייצב על פי חוק
הרי גם בניהם ומשפחתם לומדים במוסדות שקיצצו את התקציב,
אלא מה , לא כל דבר אפשר להעביר בתקשורת או להסביר או אפילו לפתור לגמרי , מה לעשות עדיין אנו בגלות
לכן לא צודק ההוא שכתב (אם כי אני מבין את כאבו)
לא יכפרו לאותם חכי"ם על ההסכמות הנפשעות שסיכמו עם אדלשטין לפני התקיפה באיראן
בכל אופן מה בכלל חשבו אותם חכי"ם להביא לפתחם של גדו"י כאלו הצעות משונות
גדול"י אינם תמימים וטיפשים,
ולהבדיל גם הפולטיקאים אינם כ"כ תמימים כמו זה שכתב כאן למטה ,
וגם אם יורשה לי לומר גם לא רשעים (אבל הם לא נקיים מהכל, אחרי ככלות הכל אינם כוס התה שלנו, וד"ל).
ורק הפוליטקאים התמימים נפלו בפח.
ושוב לכותב הנכבד
גדולי ישראל מבינים יותר טוב ממך מה לעשות , אם אתה רוצה תקים מפלגה שהמצע שלו היא כבוד התורה בראשות הרב
@CRS שליט"א
משפחות שכולות???
לכן 10000 בחורים צריכים להתגייס בתוך שנה או שנתיים ולאחר כמה שנים חצי מבחורי הישיבות יצטרכו להתגייס
מה זה קשור למשפחות שכולות שכמובן אנחנו כואבים את כאבם
אבל את הדירה שלך לא היתה נותן על סמך אותם משפטים יפי נפש שכתבת
כאב על ביזוי כבוד התורה ממש לא שייך לגדו"י כל מי שלומד את התורה ואכפת לו ממנה ממילא כואב את ביזויה
כנ"ל
אני מאוד מזדהה עם תגובות אלו
שרשור מלא תמימות. לא לכל דבר בעולם יש פתרון.
........
[נ.ב. המאפיין של צעירים הוא בד"כ ראיה דיכוטומית של שחור לבן שפחות מאפשרת להם לשים לב לסביבה. לכן אני דן אתכם לכף זכות, ומזדהה עם הרגשתכם. אני רק אומר שיש אנשים יותר חכמים מאתנו שיודעים איזה שיקולים להכניס למכלול, ואיך להתנהל. והם אלו שמנהלים את הנציגים. עוד בלי להכנס ללא תסור וימין ושמאל וכו'.]