ראש השנה 3 ימים, הבו עצות איך מתארגנים עם סעודות שבת

• פותח הנושא ח א
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ראש השנה 3 ימים, הבו עצות איך מתארגנים עם סעודות שבת

• הוסף לסימניות
בתכנית השבוע: לדאוג במקפיא לקמח מנופה, קטניות ברורות מושרות ומחולקות בכמות מספקת.
בגזרת הקינוחים אפשר להקפיא השבוע עוגות דבש ועוגות בכלל, מנות אחרונות.
בגזרת התוספות: פשטידות, עלי בלינצ'ס.
לא חייבים הכל ביחד ") מה שנוח.

• הוסף לסימניות
את הסלטים מכינים בכמות מספקת לשלושה ימים.
סלטים: מטבוחה,חציל מטוגן/במיונז/עם גמבא/עם בצל, גזר במיונז,גזר מבושל, פלפל קלוי,סלט תפ"א במיונז, סלק אדום,וכו.
דגים: מכינים מנות מדויקות (כי יש גם סימנים ומנה בשרית),
לשלושה ימים,אח"כ מחלקים בתבנית חד"פ וכותבים על כל תבנית דג ליו"ט ראשון, שני וערב שבת, מכסים היטב ומקפיאים.
עופות/בשר: לשתי לילות של ראש השנה, ניתן להכין עוף בתנור עם תפ"א ואורז (אם רוצים),ומחלקים לשתי תביות חד"פ ולמקרר.
לסעודת היום הראשון: סלטים,ואפשר קיגל אטריות או תפ"א או טונה.אח"כ את המנה העקרית: אם אתן מכינות בשר לא עוף, לבשל אותו היטב מראש ומתובל היטב, לחלק לשתי תבניות חד"פ לפי המנות הרצויות, ולהוסיף תוספות כמו: תפ"א +אורז+אפונה ,או שעועית ירוקה.
לגבי שבת:מכינים ביום שישי עוף מבושל עם תפ"א כדי שיהיה טרי ואח"כ את החמין.
לא לשכוח עירוב תבשילים ונר נשמה של 48 שעות,ולהכין נרות מראש.
שנה טובה ובהצלחה לכולן!

• הוסף לסימניות
אני מחפשת עיצה ורעיונות איך לגוון
קשה לאכול כמה ימים בלי לשנות....

• הוסף לסימניות
אני מבשלת (לא רק מחממת) על הפלטה - מגוון: תפו"א, פלפל ממולא, ירקות מאודים ולשבת את האוכל הרגיל.

• הוסף לסימניות
אצלנו מבשלים בחג. הכי פשוט. מה שצריך מוכן מראש

• הוסף לסימניות
אני מכינה מעט מכל סוג של סלט. וכל סעודה מוציאה 2 סלטים.
דגים אני אורזת בשלושה קופסאות נפרדות וכל יום פותחים רק מקופסה אחת
בחג מותר לבשל, אז אני משאירה חלק מהבישול לחג רק מקלפת קודם את הירקות ומשאירה במקרר בכלי עם מים.
היום השני של ראש השנה נראה לפעמים כמו יום שישי, בישולים,חיתוך ירקות...וכ'...

• הוסף לסימניות
אפשר לבשל טשולנט על הפלטה? מישהי ניסתה פעם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;n5077315:
אפשר לבשל טשולנט על הפלטה? מישהי ניסתה פעם?

זה יחמיץ. על הפלטה שמים מבושל.

• הוסף לסימניות
בטח מה הבעיה? מכינים מראש את הצולנט
שמים במקרר , ושמים על הפלטה לפני שבת
יוצא מעולה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י noas;n5077349:
בטח מה הבעיה? מכינים מראש את הצולנט
שמים במקרר , ושמים על הפלטה לפני שבת
יוצא מעולה

השאלה שלי היתה אם אפשר לבשל אותו על פלטה מ-0, בלי להכין מראש, אבל כנראה שבאמת אכין אותו לפני וזהו.

• הוסף לסימניות
מקפיצה
הבו רעיונות לתפריט מגוון ןקל

• הוסף לסימניות
תוספות מסוג קוסקוס ורביולי אני מכינה במקום יוצקת מים רותחים 2 דקות וזה מוכן וחוסך מקום במקרר שמאוד עמוס.

• הוסף לסימניות
דגים אפויים
מושט/סלומון
אני מכינה גם טרי בחג
מכינה מראש רטבים ואז רק יוצקת בחג על הדגים ושעה על הפלטה כשהו סגור היטב וזה מוכן טעים וטרי!
מומלץ

• הוסף לסימניות
מרק אני מכינה תרכיז
בצל מטוגן, שורשים (של פטרוזליה וסלרי), עלים-סלרי ופטרוזליה, מלח
גוש בשר מבשלת על אש נמוכה מסננת ואז נוצר תרכיז מרוכז מאד
בחג אני מוסיפה לזה מים רותחים ירקות שלמים(תפוא, גזר, קישוא, דלעת, בטטה, קולורבי וכו') ומבשלת כשעה יוצא מעולה ולא תופס מקום במקרר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;n5077462:
השאלה שלי היתה אם אפשר לבשל אותו על פלטה מ-0, בלי להכין מראש, אבל כנראה שבאמת אכין אותו לפני וזהו.

אני מבשלת טשולנט בחג, בבוקר, שמה עליו הר של שמיכות ומגבות עד שזה ממש רותח. (בצל מטוגן אני מכינה לפני החג)

• הוסף לסימניות
מוותרת על צ'ולנט בשבת, ומכינה במקום קוגל אטריות או קוגל תפו"א, ולידו שניצל או עוף מחומם ללא רוטב.
הרבה פחות מאמץ ביום שישי, והרבה יותר קליל אחרי שלשה ימים עמוסים בסעודות חג.

• הוסף לסימניות
אפשר להכין שניצלים ולחמם על הפלטה/ בלעך.
מתאים לנשים שיכולות להפלל בביה"כ ולא רוצות לרוץ באמצע התפילה לטפל באוכל.
בזמן ההפסקה מניחים על הפלטה, ועד שחוזרים- זה מצוין.
אפשר באותה ההזדמנות להניח סיר עם תפו"א חתוך לחתיכות קטנות וזה מתבשל בזמן התפילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו ישר;n5080357:
דגים אפויים
מושט/סלומון
אני מכינה גם טרי בחג
מכינה מראש רטבים ואז רק יוצקת בחג על הדגים ושעה על הפלטה כשהו סגור היטב וזה מוכן טעים וטרי!
מומלץ

אכפת לך לתת את המתכון של הרטבים?

גם עוף אפשר לבשל על הפלטה - מנקים וחותכים לפני החג, פורסים בצל על תבנית ח"פ, מעליו חלקי העוף, מתבלים כמו שרגילים ומכסים בנייר כסף (לזכור לחתוך לפני החג). תוך שעה וחצי העוף מוכן. מומלץ להוסיף מים רותחים שלא יתייבש. אפשר גם להוסיף פרוסות בטטה או דלורית. תפו"א לא מוכן מספיק מהר.

• הוסף לסימניות
שלוש ימים רצוף זה ענין של הרגל וזה דווקא מאד נחמד- לא מרגישים שהחג בורח... (השנה יש לנו 3 פעמים 3 ימים...)
אמנם קצת יקר - אך מאד נח
אני משאירה תנור דלוק על 160 מעלות
מכינה את כל האוכל מראש - חלק מקפיאה
ומחממת הכל בתנור (גם מרק) הכל מתחממם מאד מהר והאוכל יוצא עסיסי ולא מרגישים שהוא עבר קירור/ הקפאה

שתהיה לכולנו שנה טובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה