התייעצות רוצה דירה במחיר זול ? יש !!

לגבי תחנת רכבת ספציפית זה לא נכון. היום בונים באלעד תחנת רכבת ושאר הערים החרדיות פשוט לא נמצאות על הרשת של רכבת ישראל ומבנה הרשת הבסיסי לא שונה מאז ימי הבריטים. ברצינות.
אני גר במודיעין עילית וצריך לנסוע עשרים דקות (בלילה) בשביל רכבת
במודיעין השכנה גרים אותו מספר תושבים כמעט ויש להם שתי תחנות
שתי הערים אוכלסו באותה תקופה בידי אותה מדינה
הדבר היחיד ששונה זה האוכלוסיה
אין תחנת רכבת אחת לא בעיר חרדית ולהבדיל גם לא בעיר ערבית
אפליית שליש מהמדינה לא יכול להיות מקרה

אני גר במודיעין עילית וצריך לנסוע עשרים דקות (בלילה) בשביל רכבת
במודיעין השכנה גרים אותו מספר תושבים כמעט ויש להם שתי תחנות
שתי הערים אוכלסו באותה תקופה בידי אותה מדינה
הדבר היחיד ששונה זה האוכלוסיה
אין תחנת רכבת אחת לא בעיר חרדית ולהבדיל גם לא בעיר ערבית
אפליית שליש מהמדינה לא יכול להיות מקרה
לא הבאת לי נתונים חדשים אלא פרשנות.
רכבת ישראל ב30 השנים האחרונות היא אך ורק בקו החוף. נקודה. יוצא מן הכלל היה התוואי הישן לי-ם שנסלל בימי הטורקים ובקושי שופץ!
ההתפתחות מזרחה החלה אך ורק לפני עשור עם חידוש הקו לעפולה וביצ'אן כלשונך, הקו המהיר לי-ם והמסילה לכרמיאל וכעת המסילה המזרחית שלה יש תחנה באלעד.
כעת אמור לי, האם יש יישובים חרדיים וערבים על קו החוף? לא. יש רק כפר ערבי אחד - ג'אסר א זרקא ולא ממנו ניתן ללמוד על קיפוח הערבים.
הקו למודיעין נחנך יחסית בתחילת המאה ובחזון 2040 של רכבת ישראל מופיעה הארכתו למו''ע. לא להתרגש. כל עוד זה לא בתוכנית 'החומש' זה לא יקרה.

סייעתי להקמת כמה קהילות
וניסיתי גם בבית שאן
לפני בערך עשור
המחירים היו 200-300 בשיכון ד'
וזה ממש בזבוז כי אלו דירות ענק
שכנעתי אברכים לקנות שם
אך למעשה הגיעו רק בודדים ועזבו
כל השאר מצד שני הרוויחו יפה מאוד

ניסיתי שוב לאחרונה
רק לפני כחצי שנה ישבתי אצל רב העיר
עם עוד עסקני דיור
אבל יש לנו בעייה:
המחירים שם כבר לא זולים כל כך

מצד שני גם המחירים היקרים
עדיין זולים ממקומות אחרים
איפה תמצאו דירה ב600K ?

ויש גם המון בנייה חדשה
וגם כאן אותו סיפור:
מחירים לא זולים
אך זולים ביחס לאחרים

האיש הזה למשל בתמונה ביחד עם הרב
הוא הקבלן הכי גדול בבית שאן
ניסיתי לבדוק איתו את האפשרות
של הקמת שכונה חרדית
הוא לא שלל אבל עשה לנו את החשבון
שאי אפשר פחות ממיליון מאתיים ל3 חדרים
אז אם זה מעניין מישהו -
אסייע לו ככל יכולתי בלי נדר

צפה בקובץ המצורף 2075881
האם משתלם לקנות דירה להשקעה בבית שאן??
באיזה איזור?

האם משתלם לקנות דירה להשקעה בבית שאן??
באיזה איזור?
לי אין את הידע לענות על זה

אני רק יכול לומר לכם, שלפני ארבע שנים שקלתי להשקיע שם , ואחרי הרבה בדיקות , השקעתי במקום אחר .

במבט לאחור , אני מודה לה' שהשקעתי במקום אחר , ולא בבית שאן !

כי אמנם בבית שאן המחירם עלו קצת בתקופה הזאת, אבל במקום שבו קניתי עלה הרבה יותר

לגופו של עניין - מה היה המחשבות שגרמו לי לא להשקיע שם ?

חשבתי שבמקום כמו בית שאן , שזו עיר שאין בה תוכניות של התחדשות עירונית /פינוי בינוי , (שעצם הדיבור עליהם כבר מעלה מחירים ) המחירים פחות יקפצו .

דבר נוסף - מכיוון שאין באיזור מוקד משיכה , חשבתי שהמחירים דיי ישארו תקועים .

מוקד משיכה אני מתכוון , תעסוקה , בילוי ופנאי (ה"י..) וכדומה
ברור שבמרכז זה איזור משיכה , הכי טוב שיכול להיות
אבל צריך לדעת שזה לאוו דווקא במרכז
אני אתן לך דוגמא - קח את איזור חיפה והקריות , זה מקום שהו יש מוקדי משיכה ממש מטורפים
יש שם אוניברסיטה וטכניון (ולא רק את זה , כי זה יש גם בבאר שבע , והיא עדיין תקועה ...)
יש שם שתי נמלים , שזה חוץ מכמויות של עובדים בעצם הנמל, זה גם כמויות של מהנדסים , מנהלי חשבונות וכו'
יש שם קניונים
יש שם כמה וכמה בתי חולים
ועוד דוגמאות לכך שזה יכול להוות כמוקד משיכה , גם לאנשים שלא גדלו שם , שיעברו לגור שם
וכשיש מודקי משיכה , ניתן להבין שהמחירים יעלו
לעומת בית שאן , שלא ראיתי סיבה שאנשים יעברו לגור דווקא שם , וממילא המחירים לפי דעתי דיי ידשדשו .
(כמובן , חוץ מהציבור שלנו , שבעיר עם כל כך הרבה דירות פנויות , ודירות של משקיעים , לדעתי הקטנה , ההתחרדות , לא תוכל לגרום לקפיצה במחיר )

בהצלחה .

וכמובן שחייבים לזכור , שכל זה רק השתדלות !
כי בסופו של דבר , הכל תלויי , רק במישהו אחד - בבורא עולם .

כי בדקתי אשמח לדעת איפה אם אני טועה! זה יותר גרוע מביתר וכולל הכביש מפוטל באופן קיצוני
לא יותר גרוע, ההיפך ביתר מוקפת בכפרים ערביים עוינים! צמוד צמוד לביתר!
עמנואל אין שום כפר ערבי סמוך לעמנואל.
הכביש לביתר מפותל מזעזע , הכביש לעמנואל סיבובים קלים מאד. מי שנוהג ברכב ונהג בשני הכבישים יודה שאני צודק.

לא יותר גרוע, ההיפך ביתר מוקפת בכפרים ערביים עוינים! צמוד צמוד לביתר!
עמנואל אין שום כפר ערבי סמוך לעמנואל.
הכביש לביתר מפותל מזעזע , הכביש לעמנואל סיבובים קלים מאד. מי שנוהג ברכב ונהג בשני הכבישים יודה שאני צודק.
כידוע שערבים של השני יותר מסוכנים
במיוחד שהערבים של עמנואל זה ערבים של פעם של הרב שך
בציניות כמובן

השקעה בבית שאן אם זה זול ואין משכנתא זה שווה . או שעדיף יותר יקר וקצת משכנתא ?

לי אין את הידע לענות על זה

אני רק יכול לומר לכם, שלפני ארבע שנים שקלתי להשקיע שם , ואחרי הרבה בדיקות , השקעתי במקום אחר .

במבט לאחור , אני מודה לה' שהשקעתי במקום אחר , ולא בבית שאן !

כי אמנם בבית שאן המחירם עלו קצת בתקופה הזאת, אבל במקום שבו קניתי עלה הרבה יותר

לגופו של עניין - מה היה המחשבות שגרמו לי לא להשקיע שם ?

חשבתי שבמקום כמו בית שאן , שזו עיר שאין בה תוכניות של התחדשות עירונית /פינוי בינוי , (שעצם הדיבור עליהם כבר מעלה מחירים ) המחירים פחות יקפצו .

דבר נוסף - מכיוון שאין באיזור מוקד משיכה , חשבתי שהמחירים דיי ישארו תקועים .

מוקד משיכה אני מתכוון , תעסוקה , בילוי ופנאי (ה"י..) וכדומה
ברור שבמרכז זה איזור משיכה , הכי טוב שיכול להיות
אבל צריך לדעת שזה לאוו דווקא במרכז
אני אתן לך דוגמא - קח את איזור חיפה והקריות , זה מקום שהו יש מוקדי משיכה ממש מטורפים
יש שם אוניברסיטה וטכניון (ולא רק את זה , כי זה יש גם בבאר שבע , והיא עדיין תקועה ...)
יש שם שתי נמלים , שזה חוץ מכמויות של עובדים בעצם הנמל, זה גם כמויות של מהנדסים , מנהלי חשבונות וכו'
יש שם קניונים
יש שם כמה וכמה בתי חולים
ועוד דוגמאות לכך שזה יכול להוות כמוקד משיכה , גם לאנשים שלא גדלו שם , שיעברו לגור שם
וכשיש מודקי משיכה , ניתן להבין שהמחירים יעלו
לעומת בית שאן , שלא ראיתי סיבה שאנשים יעברו לגור דווקא שם , וממילא המחירים לפי דעתי דיי ידשדשו .
(כמובן , חוץ מהציבור שלנו , שבעיר עם כל כך הרבה דירות פנויות , ודירות של משקיעים , לדעתי הקטנה , ההתחרדות , לא תוכל לגרום לקפיצה במחיר )

בהצלחה .

וכמובן שחייבים לזכור , שכל זה רק השתדלות !
כי בסופו של דבר , הכל תלויי , רק במישהו אחד - בבורא עולם .
בנוסף , לכאורה בכל השקעה עדיף להיכנס דווקא כן עם משכנתא !

מהסיבה הפשוטה , כי ככל שההון העצמי נמוך בעיסקה שאליה אתם נכנסים והמינוף שאתם לוקחים גבוה
כך אחוזי הרווח על ההון שלכם יותר גדולים
וככל שההון העצמי שלכם יותר גבוה כך אחוזי הרווח שלכם פוחתים !

או מזווית אחרת - השקעה שאינה הולכת לתת לפחות 5% שנתי , לא נכנסים אליה . (כמובן הכוונה בממוצע שנתי של כמה שנים ...)
כי בפחות מכך , כבר יש את קרן כספית ועוד אופציות דומות

ובמידה שאכן אחוזי הרווח הם הרבה יותר מ 5% שנתי , אז בוודאי שכדאי להתמנף באחוזי ריבית הנמוכים מ 5%

נ.ב.
אני לא יועץ ולא ממליץ.
ועל מנת שיוכלו לדעת מה מתאים לכם , חייבים להכיר עוד הרבה נתונים
וכתבתי את הנ"ל רק על מנת לפתח זווית ראיה , אבל לא בהכרח שהיא מתאימה לכם
בהצלחה רבה !

לכל המתעניינים בדירות בבית שאן
אכן יש דירות במחירים נמוכים אבל חשוב שזו תיהיה דירה שתיהיה מושכרת בקלות ולשוכרים טובים.
כמו בהרבה ערים בעיקר בפריפריה אפשר לפעמים ליפול חלילה על שוכרים בעייתיים או על דירות שנמצאות באיזורים פחות מומלצים.
אני מתווך בבית שאן ומלווה בעיקר משקיעים חרדים (חלק הגיעו אלי דרך פרוג ב"ה )
ואברכים שגם מגיעים לכאן למגורים.
זמין לכל שאלה
משה רחמין
0526655529
0587165616

מיתגבשת קהילה לבני תורה ספרדיים בבית שאן עם מתן כל המוסדות הנצרכים כמו כולל ותלמוד תורה איכותי וברמה גבוהה בעזרת השם כמו כן פתרונות דיור ותעסוקה לנשים מי שזה מעניין אותו ורוצה לשמוע פרטים שיצור איתנו קשר בגימיל kbs24276 @ גימיל נקודה כום

נערך לאחרונה ב:
תלוי כמה ההון העצמי
יש ב1.2 שמכניס 7 פלוס אבל ב800 אתה יכול לקבל 2500 ואתה יכול מחולק ב750 [יחידה במחסן] שיכניס יותר מ3.5
הכל תלוי מי מה וכמה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה