השתלמות רוצה להגיע ל-IRA הכי מהר

• הוסף לסימניות
אני רק מתייעץ. רובכם לא אנונימים כ''כ
לגבי מסלולית במגדל ראיתי לא התלהבתי מה זה 15% שיקול דעת צרכני 36% תקשורת? עדיף להשאיר בs&p יותר בטוח
אם אתה רוצה IRA
בגלל גיוון ההשקעה
זאת סיבה מוצדקת.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
א. איך פתחת 2 במקביל, שתיהם על שמך? לא בודקים את זה? (שמעתי ככה ומעניין אותי לשמוע ממישהו שעשה את זה בפועל).
ב. מה הכדאיות שלך IRA, עיקר המעלה זה הדמי ניהול, ששם זה בין 0.2 ל 0.3 בערך, במגדל יש לך 0.35, ההבדל לא מאד גדול, שם יש יותר התעסקות. אני טועה?

• הוסף לסימניות
הסיבה לעבור ל ira היא כי גם מסלול שחברות הפנסיה מצהירות שהוא 100% מנייתי הוא ממש לא כזה חלק במזומן וחלק באגח ועוד דברים

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
א. איך פתחת 2 במקביל, שתיהם על שמך? לא בודקים את זה? (שמעתי ככה ומעניין אותי לשמוע ממישהו שעשה את זה בפועל).
ב. מה הכדאיות שלך IRA, עיקר המעלה זה הדמי ניהול, ששם זה בין 0.2 ל 0.3 בערך, במגדל יש לך 0.35, ההבדל לא מאד גדול, שם יש יותר התעסקות. אני טועה?

א. אין בעיה לפתוח גם 100 על ת.ז. אחת ואפילו מומלץ בשביל שיהיו כמה קרנות עם וותק של 6 שנים בשביל הנזילות
כי אם תמשוך אפ' שקל מהקרן היא תנעל להפקדות חדשות ותפתח קרן חדשה שסגורה ל6 שנים נוספות
לדוגמא בגיל הבר/בת מצווה תרצו למשוך סכום מסוים לא תוכלו להמשיך להפקיד באותה הקרן אלא יפתח חדש

ב. בחברות הביטוח יש דמי ניהול סמויים של כ0.4% נוספים להערכת המומחים.
כמו"כ פיזור השקעות לשווקים נוספים וכן הגדלת תשואה/סיכון ע"י השקעה במחקי מדד כגון נאסד"ק או S&P משקל שווה, ראסל 2000, AI, וכו'

• הוסף לסימניות
א. אין בעיה לפתוח גם 100 על ת.ז. אחת ואפילו מומלץ בשביל שיהיו כמה קרנות עם וותק של 6 שנים בשביל הנזילות
כי אם תמשוך אפ' שקל מהקרן היא תנעל להפקדות חדשות ותפתח קרן חדשה שסגורה ל6 שנים נוספות
לדוגמא בגיל הבר/בת מצווה תרצו למשוך סכום מסוים לא תוכלו להמשיך להפקיד באותה הקרן אלא יפתח חדש

ב. בחברות הביטוח יש דמי ניהול סמויים של כ0.4% נוספים להערכת המומחים.
כמו"כ פיזור השקעות לשווקים נוספים וכן הגדלת תשואה/סיכון ע"י השקעה במחקי מדד כגון נאסד"ק או S&P משקל שווה, ראסל 2000, AI, וכו'
א. אתה יודע האם זה חוקי? (מן הסתם לא, כי אם כן, אז אין משמעות לתקרת המס של 20 אלף..)
ב. כמה ההבדך בסופו של דבר? ומה צריך לעשות או להתאמץ יותר בזה מאשר קרן השתלמות רגילה?

• הוסף לסימניות
ב. כמה ההבדך בסופו של דבר? ומה צריך לעשות או להתאמץ יותר בזה מאשר קרן השתלמות רגילה?
להיכנס כל חודש אחרי שהכסף נכנס לחשבון הIRA ולקנות. בIRA מטבע הדברים אין את האוטומציה של הקרנות המנוהלות.
לקחת בחשבון שמן הסתם לא יהיה כל חודש את הסכום המדוייק של העלות של כל מנייה/יחידה בקרן סל שתרצו לקנות.

• הוסף לסימניות
להיכנס כל חודש אחרי שהכסף נכנס לחשבון הIRA ולקנות. בIRA מטבע הדברים אין את האוטומציה של הקרנות המנוהלות.
לקחת בחשבון שמן הסתם לא יהיה כל חודש את הסכום המדוייק של העלות של כל מנייה/יחידה בקרן סל שתרצו לקנות.
לאהבנתי.
אני שמה בתחילת שנה 20 אלף בקרן השתלמות רגילה.
מה פה אני עושה אחרת?

• הוסף לסימניות
א. אתה יודע האם זה חוקי? (מן הסתם לא, כי אם כן, אז אין משמעות לתקרת המס של 20 אלף..)
א. חוקי
אני כתבתי לפתוח קרן לא כתבתי כמה להפקיד בכל שנת מס שזה לעצמאי 20520 נכון ל2024
אפשר לדוגמא להפריד במגדל 10.000 ובהראל 10.000 ובאלטשולר 520
חוצמזה אפשר להפקיד מעל הסכום הנ"ל אבל הפטור ממס הוא רק על הסכום הנ"ל ולכן במשיכה תחויב ההפקדה+רווחים במס רווחי הון 25% על מה שהפקדת מעבר.

• הוסף לסימניות
א. חוקי
אני כתבתי לפתוח קרן לא כתבתי כמה להפקיד בכל שנת מס שזה לעצמאי 20520 נכון ל2024
אפשר לדוגמא להפריד במגדל 10.000 ובהראל 10.000 ובאלטשולר 520
חוצמזה אפשר להפקיד מעל הסכום הנ"ל אבל הפטור ממס הוא רק על הסכום הנ"ל ולכן במשיכה תחויב ההפקדה+רווחים במס רווחי הון 25% על מה שהפקדת מעבר.
אם חוקי.
וחוקי גם להפקיד בכל קרן יותר מ 20 אלף.
מה הסיכוי שכשנמשוך ידעו שיש עוד כמה ויגבו את המס?

• הוסף לסימניות
אם חוקי.
וחוקי גם להפקיד בכל קרן יותר מ 20 אלף.
מה הסיכוי שכשנמשוך ידעו שיש עוד כמה ויגבו את המס?

זה רשום ברשות המיסים להבנתי ויש להם את הכלים לצבוע את הכסף שהופקד מעל הפטור ממס ולחייב בהתאם במשיכה

• הוסף לסימניות
בגוגל יש את כל המידע.. בגדול זה בית השקעות שחלק עיקרי בפעילות שלו הייתה בתחום של ה IRA ויום אחד התברר שכספים של חוסכים בקרנות מסויימות (בהשקעות אלטרנטיביות) נעלמו כלא היו.
החברה נמצאת היום תחת ניהול של מפקח של רשות שוק ההון וחלק מהכספים נמצאו.
אבל זה משמעותי, כיון שהאופציות של ההלוואות הם משהו שבהרבה מקרים הוא מאד כדאי.

אכן. בדיוק לכן ציינתי את זה, למי שחשוב ההלוואה בשביל מינוף או סתם ככה, זה אכן שיקול.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בגוגל יש את כל המידע.. בגדול זה בית השקעות שחלק עיקרי בפעילות שלו הייתה בתחום של ה IRA וביום אחד התברר שכספים של חוסכים בקרנות מסויימות (בהשקעות אלטרנטיביות) נעלמו כלא היו.
החברה נמצאת היום תחת ניהול של מפקח של רשות שוק ההון וחלק מהכספים נמצאו.

אכן. בדיוק לכן ציינתי את זה, למי שחשוב ההלוואה בשביל מינוף או סתם ככה, זה אכן שיקול.
כשרוצים לקחת הלוואה, אפשר לנייד בחזרה למסלולי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה