דרוש מידע רוצה להתייעץ. דפוס פעולה מסוים של רבה בחיידר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
דווקא בגלל סוג הילד שתארת אני חושבת שתגובה אחרת הייתה מתאימה ונכונה יותר
הילד הזה הוא בריון כי מה? כי הוא נולד ככה?
הוא במקום המעיק והרע והלא נעים הזה מסיבה
נסי לדמיין איך דמות בעלת השפעה, מבינה בנפש ומוערכת הייתה נוהגת בכזה מקרה

לא בטוחה שזה מעניין כ''כ את ההורים האחרים, או את התלמידים שחוטפים מכות, אולי על בסיס יומי, מה בדיוק הרקע נפשי ולמה הילד נהיה בריון ומה התגובה הכי רגישה לנפשו הרכה.
הם פשוט רוצים שמישהו יחתוך ויעשה לזה סוף.

• הוסף לסימניות
אני בטוחה שאחרי שקשרו לו את הידיים פעם אחת הוא הפנים את מטרתן של הידיים ויותר לא יעז להכות.
בטוחה! שהוא הפנים!
ושהוא לא יעשה זאת שוב!
רחמנות.

• הוסף לסימניות
לא בטוחה שזה מעניין כ''כ את ההורים האחרים, או את התלמידים שחוטפים מכות, אולי על בסיס יומי, מה בדיוק הרקע נפשי ולמה הילד נהיה בריון ומה התגובה הכי רגישה לנפשו הרכה.
הם פשוט רוצים שמישהו יחתוך ויעשה לזה סוף.
בטוחה שההורים רוצים רבה אנושי
בטוחה גם שככל שהוא טוב יותר זה ישפיע על כל ילד משה ועד בריון
עם כל ילד צריך לעשות עבודה וגם אם יש דרך שנראית זבנג וגמרנו - אין אחת כזו

• הוסף לסימניות
טוב, תסלחו לי, אבל כנראה לא הייתם אף פעם בכיתת בנים, ולא ראיתם לאיזה דרגת מופרעות וחוצפה הם יכולים להגיע
לא חושבת שסטירה חד פעמית לילד שמתעלל במלמד שלו זה נורא.
כן חושבת שלהיות דיין זה לא אומר כלום לגבי עתידו של הילד. אם הילד התנהג בצורה נוראית, והאבא במקום לחנך אותו הלך ואיים על המלמד, אין לי אלא לרחם על עתיד הבן.

לא מדברת על ענישה גופנית סדרתית, ולא חושבת שלקשור ידיים זה שיטה. אבל להזמין משטרה על סטירה חד פעמית זה הרס החינוך.

סליחה על הדעה הלא פופולארית.
דעה פפולרית מאד.

כמעט כולם מסכימים איתך בשקט.

הבעיה היא שהרעשניים והרעשניות לא מסכימים.....

• הוסף לסימניות
עם כל ילד צריך לעשות עבודה וגם אם יש דרך שנראית זבנג וגמרנו - אין אחת כזו
כשהילד שלי מקבל מכות שחוזרות על עצמן פעם בתקופה אני כן מצפה לדרך של זבנג וגמרנו. ושאחר כך יטפלו בכל דרך שהיא לבנות את הילד המכה. דבר ראשון ששאר הילדים בכיתה יהיו מוגנים ובטוחים.

• הוסף לסימניות
זה נחמד להתלהם וזה גם קצת צודק

אבל צריך לזכור כמה דברים
1. מה המטרה? ללמד אותו לקח? או לעצור את ההתנהגות הלא נאותה. חשוב לזכור את המטרה ולהשתשמש בטקטיקה מתאימה
2. המלמד יהיה המלמד של הילד לכל השנה הקרובה (כנראה) ולמעשה הוא השותף שלנו לחינוך הילד. איך נרצה שייראה הקשר שלו עם הילד ואיתנו ההורים? זו תהיה תוצאה של הדרך שבה נטפל בבעיה.
חשוב לא לשרוף את האסם על יושביו
3. למרות הכל (ואני אומר את זה כתלמיד מוכה לשעבר שכועס עד היום על מלמדים אלימים) המלמד הוא בנאדם ולפעמים בא לכלל כעס - בא לכלל טעות
בואו ננסה להתנהג כפי שהיינו רוצים שיתנהגו איתנו כשאנחנו טועים - לטפל בבעיה צריך! אבל רגישות ועדינות יכולים רק להועיל לכל הצדדים - מנסיון.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לנו כהורים אין בחירה אם לגדל את ילדינו או לא...
לרבה יש בחירה אם לחנך כיתת ילדים או לבחור בעיסוק אחר...
כי אולי הוא מתאים לתפקידו? כמו רו"ח לתפקידו ומתכננת לתפקידה?

או שישנו תחום אחד שבו כל מחפש השלמת הכנסה יכול למצוא בו פרנסה, ואם הוא בטעות שובר ילדים,

ר' ירוחם ממיר כבר כתב על כך שמגדלי בצלים לומדים על דרכי גידולם יותר ממגדלי ילדים...
מכל התגובות האלו, נשמע שרמת הציפיות של היושבים כאן בפרוג, הוא שהרבה של הילדים שלנו יהיה החזו"א או לחילופין הבריסקר'וב.
חמודים, שכחתם שהרבה הוא בן אדם כמוכם?
שכחתם שילדים לפעמים מוציאים את הרבה משלוותו והם יודעים לעשות את זה הרבה יותר טוב משחשבתם (כנראה עברו כמה שנים מאז שהיינו ילדים...).
ר' ירוחם ממיר במסר כזה מתכוין שזה יבוא לאוזני הרבה. לא לאוזני ההורים. מן הסתם הוא אמר את המשפט הזה כשדיבר לפני מחנכים.
ואני מאמין שהוא אמר גם משפטים נוקבים באותו סגנון - כלפי ההורים, כשהוא דיבר מול הורים לילדים.
בואו נצפה מעצמינו קודם רבע ממה שאתם מצפים מהרבה. אח"כ תוכלו לדבר על עבודת המידות של הרבה.
ושוב, לא כי לא צריך לתקן ולפתור בעיות כאלו, אבל יש צורה איך לעשות את זה.
מעבר לעובדה שלטובתכם זה גם לא כדאי. וכבר כתב כאן מישהו, אל תשכחו שהרבה הזה הולך להיות עם הילד שלכם עד סוף השנה. אם ממש דחוף לכם להתעלל בילד, בבקשה, תריבו עם הרבה, ותשתדלו לעשות את זה כבר עכשיו בתחילת השנה, ושיהיה לכם בהצלחה!

• הוסף לסימניות
(ע"פ דין אסור לכתוב דברים בגנות אדם שהמספר לך, מכירו ,לתשומת לבכם. מצוי בעוד אשכולות כיו"ב )

• הוסף לסימניות
אני רוצה להעלות דברים בנושא שכתב אותם לא הורה מתוסכל וכועס, ולא ניק עלום שם מפרוג אלא כתב אותם ר' חיים קנייבסקי בעצמו
וכל אחד יכול לראות את הדברים בעצמו במקור המובא
IMG_7880 (2).JPG

• הוסף לסימניות
כתבתי פעם על מלמד שנקט בקשירת ידיים לילד שהרביץ שוב ושוב.
אותו מלמד לא מחנך, אלא מורה למקצוע מסוים,
מהקיץ הקודם וגם עכשיו בתחילת שנה"ל החדשה,
הוא שוב בכיתה של בני,
מאיים בזה ואפילו הספיק לממש (לפחות) פעם אחת בקיץ.
גם אם זה לכמה דקות וגם אם לא נעשה לבני, לא יודעת אפילו מה העמדה שלי לגבי זה.
לא כזה בא לי שהבן ילמד בשעה הזאת, גם במחיר שילמד בכיתה מקבילה.
יש תקדים לזה, בן של מורה עובר בדר"כ לכיתה מקבילה ובמקרים נוספים.

העניין הוא שהילד היה אמור לעבור עם שני ילדים בכל מקרה לכיתה השניה וברגע האחרון הוא היחיד שנשאר..
השאלה האם להתעלם, ואם לבקש איך אבקש מבלי לומר שזה קשור לאותו מורה,
המורה טוב מאוד אבל השיטה... השיטה היא מיושנת..,

נ.ב בכיתה השניה רוב החברים הטובים מהשכונה .לא יודעת גם אם עדיף או לא, אשמח לשמוע ממנוסים.

תודה.
זה היה אמנם המקרה, של ילד אחד שהרביץ שוב ושוב להרבה. ועדיין פסול לגמרי מבחינתי
צריך להדגיש את זה שזה רק ילד אחד ואם כן הבעיה היא בילד שצריך ללמוד במוסד מותאם לו ויפה שעה אחת קודם כל עוד הוא בכיתה עם 30 ילדים שסובלים אין ברירה אחרת!!
העיקר כולם מתגוללים על המלמד המתעלל בעוד הוא סתם סובל מילד שלא אמור להיות בכלל אצלו!
מחר יפתח אשכול אחר יש ילד בכיתה של הבן שלי והוא מרביץ ומשתולל כל היום למה המלמד לא מטפל בזה הבן שלי ממש מפחד ללכת לחיידר.
אז תגידו תודה שיש מי שמפקח על מה שקורה ובעיקר בהפסקות יש מקומות שמעלימים עין. לדעתי עדיף מלמד שמטפל גם אם יש כמה רעשניים שצועקים אוי אוי.

• הוסף לסימניות
'אני רק שאלה' לכל המוחים במלמדים האכזריים והרשעים שנותנים סטירות:
1. יש לכם ילדים?
2. אם כן, בחיים לא נתתם סטירה לילד שלכם?

יופי, עכשיו תכפילו ל20 - 30 ילד.
ואגב, סטירה זו לא שיטה.

• הוסף לסימניות
צריך להדגיש את זה שזה רק ילד אחד ואם כן הבעיה היא בילד שצריך ללמוד במוסד מותאם לו ויפה שעה אחת קודם כל עוד הוא בכיתה עם 30 ילדים שסובלים אין ברירה אחרת!!
העיקר כולם מתגוללים על המלמד המתעלל בעוד הוא סתם סובל מילד שלא אמור להיות בכלל אצלו!
מחר יפתח אשכול אחר יש ילד בכיתה של הבן שלי והוא מרביץ ומשתולל כל היום למה המלמד לא מטפל בזה הבן שלי ממש מפחד ללכת לחיידר.
אז תגידו תודה שיש מי שמפקח על מה שקורה ובעיקר בהפסקות יש מקומות שמעלימים עין. לדעתי עדיף מלמד שמטפל גם אם יש כמה רעשניים שצועקים אוי אוי.

נכון, צריך גם להדגיש שילד אחד שמכה כל הזמן וחטף, זה לא 'דפוס פעולה'.

• הוסף לסימניות
וצריך להדגיש שרובא דרובא של המלמדים היום לא מכים ולא מתעללים בילדים
ואם תגידו לי שאתם מכירים כאלו שכן מתנהגים כך, זה עדיין לא משליך על הרוב
זה כמו שיבוא חילוני ויאמר שהחרדים זורקים אבנים
זה נכון ?! כן! כולם כך ?! לא !

• הוסף לסימניות
חייבת לשאול:
אם הילד שלכם חוזר ומספר שיש ילד שמרביץ לכל הילדים, כל יום ובמשך כל היום בכל הזדמנות
איך אתם מצפים שהמלמד יטפל בו?
[וכן, הוא כבר ניסה עם כל השיטות של אמון/הכלה וכו' וכו']
מה עכשיו?

• הוסף לסימניות
חייבת לשאול:
אם הילד שלכם חוזר ומספר שיש ילד שמרביץ לכל הילדים, כל יום ובמשך כל היום בכל הזדמנות
איך אתם מצפים שהמלמד יטפל בו?
[וכן, הוא כבר ניסה עם כל השיטות של אמון/הכלה וכו' וכו']
מה עכשיו?
יש פרוטוקול ברור לטיפול בילד אלים בביה"ס. אפשר גם להשעות כשכלו כל הקיצים ואין שיתוף פעולה עם ההורים. אלימות היא אף פעם לא פתרון.

בדרך כלל, מלמד שאלים עם ילד אחד, אלים גם עם אחרים.

• הוסף לסימניות
יש פרוטוקול ברור לטיפול בילד אלים בביה"ס. אפשר גם להשעות כשכלו כל הקיצים ואין שיתוף פעולה עם ההורים. אלימות היא אף פעם לא פתרון.

בדרך כלל, מלמד שאלים עם ילד אחד, אלים גם עם אחרים.
אני לא מסכימה עם המשפט האחרון
יש אלימות, ויש שיטות חינוך -שהן איפשהו על הגבול
כמו לדוג' לקשור לילד את הידיים בעדינות, ולהגיד לו שעכשיו הידיים שלו צריכות לנוח קצת, כי הן עייפות מאוד ומרביצות לכולם. כמובן שזה לא נעשה מתוך כעס, והרב'ה מסביר לילד למה הוא עושה את זה.
[שמעתי על שיטה כזאת, ולא נבהלתי מזה. גם אם היו עושים את זה לילד שלי!]
אני חושבת שילד שלא מפסיק להרביץ לשאר הילדים - זה לא פחות נזק! יש כ"כ הרבה ילדים שמפחדים ללכת לחיידר/לגן רק בגלל חבר/ה שמרביץ ומאיים.
אני מדברת כאמא לילדה שעברה הרבה הצקות מצד ילדה. הגננות טיפלו בה לפי ה'פרוטוקול', וגם השהו את הילדה. ולמחרת כשחזרה - הכל חזר לקדמותו. כאילו לא היתה בבית שבועיים. ושוב - שאר ילדות הגן רועדות מהילדה.
לדעתי, האמא היתה אמורה לתת לה סטירה פעם אחת, ולהודיע לה שזה מה שקורה כשהילדה תעשה את זה לאחרים.

שלמה המלך אמר: חוסך שבטו שונא בנו!

• הוסף לסימניות
כבר די הרבה שנים מבינים שסטירה אחת או אלימות חד פעמית לא פותרות בעיות התנהגות מתמשכות.
ולכן גם זה לא "קשירת ידיים עדינה עם הסבר באופן חד פעמי" אלא תגובה אלימה מתמשכת כדרך טיפול שמזיקה גם לילדים אחרים בכיתה.
אם זו היתה אפיזודה חד פעמית הורים לא היו מנסים להעביר ילד כיתה.

• הוסף לסימניות
אני רוצה להעלות דברים בנושא שכתב אותם לא הורה מתוסכל וכועס, ולא ניק עלום שם מפרוג אלא כתב אותם ר' חיים קנייבסקי בעצמו
וכל אחד יכול לראות את הדברים בעצמו במקור המובא
צפה בקובץ המצורף 948830

אין מילה אחת של קשר בין הדברים החשובים שהבאתם למה שסיפרו כאן.

אף אחד לא היה בכיתה כדי לדעת מה היה.
איך המלמד מגיב למכה ראשונה.
איך המלמד מגיב ומתייחס באופן כללי לילדים.
מה קורה כשאין משמעת. מה הוא עושה?
מי אמר שהמלמד כעס? אולי הוא עושה זאת בשלווה וחיוך?
מי מחליט מהו עונש הוגן ומה לא??
בנוסף,
באמת הורים מעדיפים שילדם יחיה בכיתה עם ילדים מכים באופן קבוע!!?? [שהמלמד יהיה מרחם על אכזרים]
באמת הורים רוצים שילדם יכה באופן קבוע!!! ולא יעצרו אותו?! [שישאירו להם את כל העבודה...]
באמת הורים אף פעם אף פעם לא 'מפליקים' לילד? [גם כשהוא מרביץ לחלש וקטן ממנו]
ואם הם עושים זאת זה מתוך שלוה ונתח ולא מתוך כעס?
שאלתי לא כדי להצדיק מעשים לא הגונים. אלא כדי להעמיד בפרופורציות את הסיפור.

ולסיכום, כדאי לעלעל בדברי הרב דסלר בנושא.
הוא מדבר על כך שבניית אדם מושחת עוברת במסלול יפה נפש ונעים לעין.
עיינו נוער עדין הנפש של היום שמוכן לכל רעה חולה, למרות ששמרו עליו, אפילו חוקתית מפני כל רמז של פגיעה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה