עזרה רוצה להתפתח בשפות?

מה למען ד' מעניין בלדעת ערבית ?
אנחנו חיים במזרח התיכון לא בבורו פארק , כל השכנים פה מדברים ערבית ובשכונה כמו בשכונה צריך לדעת את השפה,
עכשו סיימתי שיפוץ הקבלן והפועלים כולם ישמעאלים זה היה יכול להיות מטורף אם הייתי מבין את כל הדיבורים שלהם....
לדעתי חשוב יותר מאנגלית.

הרבה יותר חשוב מאנגלית זה ערבית.
מדינה שהשלטים שלה כתובים בעברית וערבית- זה אומר שהערבי מספיק דומיננטים בחיים שלנו.
ולכן מוטב שנדע את השפה.
כמו שנאמר- דע את האויב... :)

הרבה יותר חשוב מאנגלית זה ערבית.
מדינה שהשלטים שלה כתובים בעברית וערבית- זה אומר שהערבי מספיק דומיננטים בחיים שלנו.
ולכן מוטב שנדע את השפה.
כמו שנאמר- דע את האויב... :)
ואגב קל הרבה יותר מאנגלית
עברית דומה לערבית, וגבר שגם יודע ארמית כבר עשה חצי דרך לערבית
לעומת אנגלית שהיא בכלל ממשפחת שפות אחרת לגמרי

מה למען ד' מעניין בלדעת ערבית ?
הייתי מקבל שאלה אחרת: איזה רווח כספי יהיה לי מלדעת ערבית, (וגם השאלה הזו לא מאוד נכונה, כי הרבה ישראלים עושים שת"פ באמירויות בזכות הערבית).
אבל 'מה מענין' אני חושב שזו שאלה דווקא על שפה כמו אנגלית, ערבית זה מאוד מאוד 'מענין'
למדתי ערבית מדוברת וזה אחד הדברים הכי מעניינים, ואני מאוד מבין כל גבר ישראלי שרוצה לדעת ערבית, ואני אהיה הכי לא פוליטיקלי-קורקט:
א. אתה מרגיש אבו עלי וזה כבר שווה, ערבים סוגדים למי שמדבר את השפה שלהם נכון...- ומה לעשות זה כיף, בכנות.
ב. כמות הסיפורים המעניינים שאני יכול לספר מההרפתקאות שעברו על אדם סולידי כמוני רק מידיעת 'ערבית מדוברת' הם בבלתי נתפסות.
מביקורים במסגדים, בתי קפה בערים ערביות, למדתי להכין קפה שחור מבושל ובוץ מדהים, עם קצף... (אם מישהו ירצה אני אעשה כאן מדריך מיוחד...) למדתי המון על השפה העברית והארמית לעומק דרך השפה הערבית, הרמתי את האומץ שלי פעם אחר פעם לגשת ולדבר למרות שאני יודע שאני אכשל,
סיפור משבוע שעבר: עצרתי להתרענן בתחנת דלק במרכז, הזמנתי קפה והמוכר היה ערבי (אין בעיה של בישולי עכו"ם וגם אל צריך כשרו על קפה שחור), אחרי היה בדווי מהדרום, לא יודע כמה כסף יש לו כי כבר למדתי שגבר ערבי יסע ברכב יוקרה גם כשאין לו כסף לקפה... אבל הוא ראה שאני מדבר בערבית, ואמר למוכר: שחרר אותו, אני רוצה לשלם לו על הקפה.
כשהוא סיים את החשבון הוא יצא החוצה והתחיל לברך אותי בכל הברכות שבעולם, וכמו ערבי התחיל בדברי חנופה על זה שלכולם יש אלוקים אחד, ואנחנו אחים, וכן, אני מכיר את זה וזורם אתו, וכו' וכו', איך קורים לי ואיך קוראים לך....
ואז הוא מביא לי את המספר שלו, אני גר בבאר שבע (כשבדוי אומר שהוא גר בבאר שבע הכוונה באחד מהכפרים או החורים באיזור באר שבע, כמו גם כפועל שפלסטיני אומר שהוא גר ברמאללה הכוונה בכפרים שבאיזור רמאללה, ערבי שמשלם שכר דירה ברמאללה לא בא לעבוד כפועל), ואם אתה מסתבך עם משהו תתקשר אלי... מלא איחולים וברכות, עלה על הרכב ונסע.
ועוד משהו, רוב הצוות בבתי חולים הוא ערבי.
לפני שנה הייתי עם בתי בבית חולים, רציתי להשתחרר לפני שבת על אחריותי: כל צוות הרופאים היה על הרגלים, לא הסכימו, היה שם בלגן נורא, היינו שעה לפני שבת, ואני אובד עצות, והנה החלפת משמרות, ומנהל המחלקה הפך לערבי, 2 דקות של שיחה אישית, והוא כותב לי מכתב שחרור.
טוב הארכתי... ככה זה שיש שאלות מרגיזות...

אני אשמח להצטרף לערבית(ואנגלית אם יש..)

גם אני אשמח להצטרף!

אשמח
אנגלית אמריקאית ברמה גבוהה ++ ועסקית
אנגלית בריטית.
גרמנית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה