כללי ריבועים שקופים בסגירה ל-PDF

• הוסף לסימניות
איך אתם מייצאים/מדפיסים את הפידיאף שלכם?
אולי נלך שלב שלב, ונראה מה קורה.

• הוסף לסימניות
בשתי האופציות
ביצוא, ובסגירתפוסטקריפ ודיסטול

לכל אלו שלא הבינו, ריבועים חצי שקופים (שחורים או לבנים) סביב הצללה

מה שמדהים (לפחות מנסיוני) שפתחתי את הקובץ בפטושופ הריבועים נעלמו!
אבל מה לעשות שבבתי הדפוס מדפיסים באמצעות תוכנת האקרובט...

• הוסף לסימניות
ברור שבפוטושופ הם יעלמו,
כי תוכניות אדובי למינהם תומכות בשקיפויות - - -
ואילו הריפ בבית הדפוס - לא!

ניסית את האופציות בלינק שהבאתי?

• הוסף לסימניות
או שתנסי את השלבים הבאים, ותדווחי אם זה עזר - - -

1. קבצי psd
2. מודל cmyk
3. 8 bit
4. לסגור דרך פרינט
5. שלחו לי מהדפוס ppd תומך למדפסת שלהם (אגפא משהו)
6. grephics > postscript > level2
7. data format > binary
8. advenced > preset > רזולוציה גבוהה
9. שלא יהיו צבעי ספוט - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rach;76411:
בשתי האופציות
ביצוא, ובסגירתפוסטקריפ ודיסטול
תודה. אבל איזה הגדרות?

• הוסף לסימניות
הביאו לי קובץ להדפסה בדיגיטלי.
סגרתי לפידיאפ ובהדפסה היו ת'ריבועים המעצבנים האלה (וגם בקובץ כמובן)
לא משנה מה עשיתי לא עזר..
בסוף פתחתי אותו בפוטושופ ומשם סגרתי שוב לפידיאפ ויצא ללא הריבועים
אז אולי תנסו את זה אם לא עזר שום אופציה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעיינות21;76807:
בסוף פתחתי אותו בפוטושופ ומשם סגרתי שוב לפידיאפ ויצא ללא הריבועים
אז אולי תנסו את זה אם לא עזר שום אופציה.

עשית המרה לתמונה? אנ'לא אוהב את זה...
אמנם כמעט שלא רואים, אבל זה קומבינה חלטוריסטית. ולא, אין לי פתרון אחר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;76822:
חלטוריסטית
אל תעשה חזקה למילה הזו...
כנראה למדת את זה בספר החדש שעשית הלילה...
:)

• הוסף לסימניות
כשאתה יודע שהכריכות האלה חייבות להיות מוכנות תוך חצי שעה
וכל הדפסה שיוצאת היא עם ריבועים..
אז תאמין לי אתה עושה ה-כ-ל!!
וחוץ מזה לא תמיד עושים מה שאתה אוהב :)

• הוסף לסימניות
בא לא ניכנס לזה שיכול להיות שיש תמונה משולבת ב-LowRes...
האנשים השולחים הרבה פעמים גם חלטוריסטים...
אבל בכ"ז בשיטה שלך משתמשים כמוצא אחרון.

• הוסף לסימניות
תודה מיוחדת...

• הוסף לסימניות
ריענון...
פשוט מצאתי את הפתרון לבעיה, לאלו שעדיין מתחבטים בה.
בסגירה, בחרתי גירסה של אכרובט מתקדמת יותר (במקום 4 בחרתי 6)
והבעיה נפתרה
יתכן שהגרסה הישנה של אכרובט לא תומכת אולי בצל (????)
מקווה שיעזור למישהו

• הוסף לסימניות
לפעמים הבעיה היא בצבע ספוט
תסתכלי על הדוגמית צבע של המסגרת שבחרת, איזה סמל יש ליד הצבע?

• הוסף לסימניות
אין לי צבעי ספוט, כבר ניסיתי את כל האופציות, ושינוי הגירסה פתר לי את הבעיה.
(קבצים שנסגרו קודם לכן עם גירסה 4, נראו עם ריבועים שקופים, ואותו קובץ נסגר פעם שניה עם גירסה 6 והריבועים נעלמו)

• הוסף לסימניות
את פשוט חוזרת על ההסבר שלי ממזמן לדיון בנושא זה...כלומר הגדרת והסברת במילים אחרות

אקרובט 4 נותנת לשטח שקיפות, שקיפות משוטחת מוצגת עם ריבועים לבנים בעיית תצוגה בלבד.
בעצם, במקום לומר שקיפות משוטחת מוצגת בריבועים לבנים, אמרת אקרובט 4 (שהיא משטחת שקיפות) הציגה לי עם קווים לבנים, ובקום לומר שקיפות חיה מוצגת בלי קווים לבנים אמרת אקרובט 6 פתרה לי את בעיית התצוגה - וזה בדיוק כדברי במילים אחרות , כי אקרובט 6 לא משטחת שקיפות והשקיפות חיה, ושקיפות חיה מוצגת ללא קוים לבנים.
אם חלילה יש בעיות הן לא נפתרות על ידיד ייצוא לאקרובט מתקדם בלבד. בכל מצב צריך להכין את הקובץ הראוי, זה עדיין לא מבטח, כיוון שיתכנו בעיות אחרות כשלשכת השירות לא מסוגלת לטפל בשקיפות חיה ולקרוא קובץ באקרובט מגירסה מתקדמת מעל 4.
את פשוט פתרת את בעיית הריבועים שמציקים לך בעיניים...זה לא מבטיח כלום לתוצאה אם לא תתאמי מול לשכת השירות...כיוון שלשכת השירות חייבת ריפ חדש שנותן הגדרות מיוחדות לשקיפות חיה ומסוגל לטפל בה, למשל בשילוב של כיבוד אוברפרינט, אם לא יראו ריבועים לבנים ריקים הרבה יותר גרועים ומכוערים...יהיה קיצוץ מידע במקום אוברפרינט. וזה חובה לסגור לפי הדפוס הריפ, הגדרותיו ויכולותיו.
במקרים של צבעי ספוט (פנטון) אמורים לראות אותם גם בהדפסה. במקרה של צבעי פרוצס לא יראו כלל בהדפסה....ולכן יודפסו כהלכה גם כשהם משוטחים וגם בכל לשכת שירות לוא דווקא מתקדמת...
דעתי בעניין, שזה נפלא ביותר ומתקדם וחיים נוחים וקלים יותר לייצא ישירות לאקרובט בגירסה מתקדמת כמו 6 לדוגמא, אלא שזה מחייב ריפ משוכלל ולשכת שירות מתקדמת...אין הרבה כאלו בארץ ולא רק לדעתי...הם מעטים ביותר. אז חשוב לוודא מול לשכת השירות בה יופקו הפלטות מן הקובץ.
אני אישית לא הייתי מעיזה לקחת אחריות על עצמי בעניין מבלי לתאם זאת מול לשכת השירות.

בקבצי פי.די אף המיועדים לתצוגה בלבד וודאי שכדאי לייצא לאקרובט גירסה מתקדמת ללא שיטוח...
אך לדפוס חשוב לברר שזה תואם לציוד וכו'..:D

אני מאמינה שזה נושא שתמיד יהיו לו תוספות והגדרות במילים אחרות ללא סוף.....אולי זה יהיה האשכול הארוך ביותר? יתכן, וכל פעם יסבירו את אותו דבר במילים אחרות...ולאו דווקא יציגו פתרונות.

בהצלחה לכולם!:)
ZAP

• הוסף לסימניות
הסבר על גרסאות שונות של אקרובט:
הגרסאות הישנות של אקרובט אכן לא תומכות בהצללות, שקיפויות וכו'.
לכן אם הדפוס עובד עם אקרובט ישן אנחנו צריכים מה שנקרא "לשטח שקיפות" כדי לא להרוס את הקובץ. מלבד הפסים הנ"ל יש עוד מגוון בעיות בעיקר פיקסול של טקסט וקוים שנוגעים או סמוכים להצללות.

בקיצור, כדאי לעבוד עם דפוס שכן מקבל אקרובט 5 ומעלה, שיש תמיכה בשקיפות, ותוכנת הRIP של הדפוס תעשה את שיטוח השקיפות.
ואז לא צריך לסגור לפוסטסקריפט ולדסטל, אלא סגירה פשוטה ל-PDF מהאינדי.
רק לוודא שהטקסט נמצא תמיד למעלה, ורצוי - בשכבה נפרדת מעל הכל.

• הוסף לסימניות
ZAP, רק אחרי ששלחתי ראיתי שהסברת בדיוק מה שאני כתבתי...

• הוסף לסימניות
ל-אריאלס, לא התכוונתי אליך, שאת חזרת על דברי, כי לא ראיתי את הודעתך כלל כשכתבתי את הודעתי...התכוונתי ל-rach שחשבה שגילתה איזה פתרון חדש, או שמצאה את פטנט מליון הדולר סוף סוף לבעיה, או שאפילו חידשה משהו...
בכל זאת , לאחר שדנו פה כל כך הרבה בנושא זה ונרשמו תגובות ארוכות בנושא זה על ידי ועל ידי עוד כמה...זה היה מגוכך בעיני שבלי שום התייחסות להודעות ההן, באים עם איזה פתרון בריחה שהוא ההסברים שנידונו במילים אחרות....וזה גם אשכול לא ממש בשימוש לאחרונה, כך שלעורר אותו בשביל אותו פתרון במילים אחרות?! אולי סתם המטרה לשתף שאכן נעשה שימוש בפתרונות שהוצגו וזה עזר לה לפחות לפתור את בעיית המציק בעיניים.....וגם ההשערות שלה לא ממש נכונות...
בכל זאת תנו כבוד להסברים מושקעים שטרחו חברי פורום פה עבור משתמשים אחרים.
הודעות כאלו לכאורה מוכיחות כי אולי לא טורחים מספיק לקרוא בעיון הודעות באשכולות חשובים אלו?
מקווה שהובנתי.....בכל אופן חשתי צורך לשתף...
ZAP

• הוסף לסימניות
זאפ היקרה!
א. אף פעם לא ראיתי באשכולות את הפתרון הנוכחי במילים פשוטות: לסגור לגירסה מתקדמת.
אולי אני קשת הבנה...
ב. אני לא עובדת בבית דפוס, ולא מתיימרת לדעת את רזי הדפוס, אבל אני גרפיקאית פשוטה שנוצרה לי בעיה, שלא היתה לתצוגה בלבד, אלא גם בהדפסה, אני מחפשת פתרונות ממשיים, ומצאתי פתרון שענה לי על השאלה,
ומכיוון שעדין לא ראיתי תגובה על כך שהעניין סודר, מצאתי לנכון ליידע את הקוראים. בפתרון פשוט.

ומכאן ועד....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה