רימון אתרוג או נטצח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mitzpe;816048:
כל הרעיון של נתיב בנוי ע"כ שצריך לשלם על פתיחת אתרים. וכך אדם יחשוב פעמיים לפני שהוא פותח אם זה באמת נחוץ לו.
אם זה בחינם ועונים בטלפון במהירות, מדי מהר אפשר כבר לפתוח חצי אינטרנט.

השיטה של אתרוג נשמעת לי הרבה יותר ערכית,
מה שראוי להיפתח - מסננים ופותחים חינם, (על מה בדיוק אנחנו משלמים כל חודש?)
מה שלא ראוי - לא נפתח, לא משנה כמה תשלם.

העובדה שמשלמים כסף על כל אתר שנפתח היא בעיני בחינה מסוימת של שוחד,
ולא פלא שבנתיב פותחים אתרים שאתרוג בחיים לא יפתחו!

ולמה צריך לשלם 200 ש"ח על התחברות?
עוף כשר באמת עובר תהליכים יקרים מאד של השגחה וכו' שמצריכים עלות גבוהה,
אבל כאן? על מה ולמה? זה דבר חסר תקדים!

נכתב ע"י mitzpe;816048:
נתיב הוא היחיד שאושר ע"י גדולי הדור ועומד תחת פיקוחם. אף אחד לא ישלח את הבן שלו לחיידר רק בגלל שהמזכיר שם עונה לו מהר. וזה עולה יותר זול...

ושוב אותו דיון...
שכל אחד ישאל את רבותיו,
אנחנו שאלנו וקיבלנו תשובה ללכת על אתרוג,
ולא היחידים!

• הוסף לסימניות
רבותי, הדיון לגבי מי יותר ערכי או איכותי וכד'- היא טיפשית. כמו שאתם הולכים לשאול לגבי כל שאלה הלכתית או לחילופין מוצאים את הפסק בספרות ההלכתית כך גם כאן. מחשבות הגיוניות יותר או פחות אינן פוסקות הלכה. כל אחד יחפש את חתימת רבו - איזו חברה הוא מאשר. יש גם בית דין לעניני מחשבים ויש גם אפשרות ללכת לשאול באופן אישי. זו שאלה גדולה בהרבה משאלות אחרות אותן אנו שואלים.

לגבי אתרוג- זוהי החטיבה החרדית מבית רימון. רימון אינו מיועד בכלל דוקא לחרדים. הוא מיועד למי שאינו רוצה חשיפה מלאה. אתרוג מיועד לציבור החרדי.

נתיב- מעלתו היא בכך שהוקם על ידי אנשים יר"ש לצורך המלחמה באינורנט הפרוץ. נכון שכיום זוהי חברה מסחרית, אך בבסיסה היא יוזמה לא כלכלית.

ואגב, מגוחך מאוד לצפות שנתיב שהיא חברה שמתבססת על נתח שוק קטן מאוד תוכל להגיע למחירים כמו החברות הגדולות שיש להן גב כלכלי רחב ועלויות נמוכות בהרבה בשל כמות הלקוחות הגדולה.

אם רואים את זה כהוצאה חיונית לשם קיום המצוות- לא מרגישים את זה בחשבון. ומי שאינו מסוגל- יכול גם שלא להשתמש במחשב. עדיין אין המחשב מהווה אויר לנשימה או מזון לקיום הגוף...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;816251:
השיטה של אתרוג נשמעת לי הרבה יותר ערכית,
מה שראוי להיפתח - מסננים ופותחים חינם, (על מה בדיוק אנחנו משלמים כל חודש?)
מה שלא ראוי - לא נפתח, לא משנה כמה תשלם.

העובדה שמשלמים כסף על כל אתר שנפתח היא בעיני בחינה מסוימת של שוחד,
ולא פלא שבנתיב פותחים אתרים שאתרוג בחיים לא יפתחו!

ולמה צריך לשלם 200 ש"ח על התחברות?
עוף כשר באמת עובר תהליכים יקרים מאד של השגחה וכו' שמצריכים עלות גבוהה,
אבל כאן? על מה ולמה? זה דבר חסר תקדים!

את מתבססת על מידע מוטעה,
תבדקי את הדברים לפני שאת מפרסמת אותם.

• הוסף לסימניות
עם כל התלונות על נתיב, וכן..יש הרבה מקום לשיפור שם, אבל עדיין צריך לעשות סדר בדברים,

עלות התקנת התוכנה היא חד פעמי,
אח"כ תלוי איזה מסלול בחרת, אם אתה מוגדר במסלול עיסקי באותו תחום שהינך מתעסק, לא עולה לך פתיחה של כל אתר, זה שטויות, זה בעיה של אנשים שבחרו מסלול מסויים כי הם היו בשמע קולינו והחליטו שהם רוצים סגור יותר, ואח"כ שגובים מהם כסף הם באים בתלונה, לא שאני מזלזל, אני גם מוגדר במסלול הזה שגובים על כל פתיחת אתר כסף אבל זו הבחירה שלי ואין לי כל תלונה על החברה...

כל אחד מודע לסכנות של האינטרנט, אין צורך בסיפורים ושיכנועים
וכל אחד בוחר את רמת החסימה לפי ערך החיים שלו !!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נומי;816151:
מה אתרוג עדיף על רימון?

רימון זה אינטרנט פתוח! חוץ ממה שממש...
אתרוג חסום! "בחדרי" למשל לא פתוח.

ושוב, למנוסים, מה נתיב עדיף על אתרוג?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;816342:
את מתבססת על מידע מוטעה,
תבדקי את הדברים לפני שאת מפרסמת אותם.

כל מה שכתבתי הוא על סמך מנויי נתיב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;816391:
כל מה שכתבתי הוא על סמך מנויי נתיב.

אני מנוית נתיב,
הצטרפות - 100 ש"ח בלבד (חצי ממה שציינת)
ומשלמת סכום קבוע ומקבלת פתיחה חופשית.

כל אחד בוחר את המסלול שלו,

אנשים לא יכולים לבחור לשלם את המינימום ולקבל שירות VIP כמו מי שמשלם יותר,
(גם לא מוגזם)

• הוסף לסימניות
לא שמעתי על הרבה שמתהדרים בשירות VIP שהם מקבלים שם...
אבל ניחא, הויכוח עקר.
ואת המחיר אמרו לי כשהתקשרתי ישירות לשם לברר, כשעוד שקלתי...
מענין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;816398:
לא שמעתי על הרבה שמתהדרים בשירות VIP שהם מקבלים שם...
אבל ניחא, הויכוח עקר.
ואת המחיר אמרו לי כשהתקשרתי ישירות לשם לברר, כשעוד שקלתי...
מענין.

טוב נו, vip - קצת הגזמתי...

אבל חוץ מזה שרות סביר מאד, מאד.
יש לציין שיש לי 5 מחשבים - אחד מהם חסמתי לאחרונה ממש - ועדיין זה היה המחיר.

(וכן אימי שנתקלה בבעיות מרובות כשהיא עבדה עם אתרוג במשרד, כל שני וחמישי בעיות בשליחת דוא"ל, קריסות וכד' עד שעברה לנתיב - כרגע הכל חלק והמחירים כנ"ל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;816096:
יש לנו בחירה,
והיום נקודת הבחירה שלנו בהוראת הרבנים אינה אם לגלוש באתר כזה או אחר, לעצום עיניים או לא, לקרוא חומרים מסוימים ולהגיב להם - או שלא.

נקודת הבחירה שלנו היא אם לעשות חסימה או לא,
אשרי מי ששומע לקול רבותיו וחוסם את מחשבו ומי שלא... אף תרוץ כלכלי אינו מהווה תשובה לבחירתו הגרועה!!

אף אחד לא צריך לממן לך את הבחירות שלך,

ואכן בדיוק כפי שכתבת: יש מי שיקנה תפילין ואתרוגים הדר שבהדר ויוזיל עליהם מכספו לעומת מי שיקנה בינוני יותר,
כן גם החסימה - יש הדר ויש בינוני ויש תשלום, וכל אחד מוצא כאן את רמתו הרוחנית - בניגוד לדוגמאות הקודמות בהם זה רק הידור - כאן זה גופי קדושה.
(כמובן שאני מדברת ע"כ שהבחירה היא ממונית ולא כשאדם בוחר חסימה כלשהי בהמלצ רבותיו)

כמוכן בענין המונופול המסוים שיש לחברת נתיב, בידכם הדבר!
אם אחד יפנה לרבנים המטפלים בענין ויעדכן אותם במצב יהיה לחץ שיגרום שתקום חברה מתחרה באותה רמת הידור, או שהם יוזילו את המחיר וישפרו את השירות.
כמובן שהשאלה נשאלה כדי לראות עד כמה חשוב הדבר לאנשים והם באמת רואים בזה גופי קדושה.
וצר לי, אני לא מאמינה לאלו שאומרים שזה עתיד עם ישראל ולא מוכנים לנדב 100 שקל מנכסיהם בשביל המטרה החשובה.

• הוסף לסימניות
אבל באמת לא חשבתי על זה,
זה נכון שאין להם קהל יעד גדול.

• הוסף לסימניות
רות מיכל, אף אחד לא אמר שאינו מוכן באופן ספציפי לעזור בבעיה כזו או אחרת.
אבל---
כמו שאין זה מתפקידי לממן לכל אוכלי רבנות עוף בהשגחת הבד"ץ או בגדים צנועים לכל לובשי החשוף בתל אביב כך אין תפקידי לממן ליהודי אחר את בחירותיו ודאי אם לא מדובר בפיקוח נפש. אני כן תורמת ואתרום לארגונים כמו הדברות וכמו לב לאחים וכדומה, כדי לחזק את היהדות בלב אלו שאינם יודעים. אך למי שיודע ובוחר את בחירותיו- איני אחראית לעולם הבא שלו.
אני לא מאמינה גם שכל אלו חיים ברמת חיים נמוכה ממני. הכל ענין של סדרי עדיפויות. אני מוצאת לנכון לחסוך באוכל ובבגדים חדשים ולא לחסוך בזה. אני גם חושבת שמחשב בימינו הוא עדיין בגדר מותרות ולא קיום הגוף. אם תבוא אלי שאלה כזו או אחרת אני אדון בה בצורה פרטנית. אך השאלה נשמעת קנטרנית- "אני אבחר לעשות כך כי אין לי כסף והעסקנית שיממנו לי בבקשה את המהודר יותר"...
זו לא דרך. העסקנית אינם מחויבים לקיים עבור אף אחד את המצוות וגם לא לעזור לו בכך. הם מוצאים לנכון לעורר את המודעות ועל כך שכרם רב מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;816424:
רות מיכל, אף אחד לא אמר שאינו מוכן באופן ספציפי לעזור בבעיה כזו או אחרת.
אבל---
כמו שאין זה מתפקידי לממן לכל אוכלי רבנות עוף בהשגחת הבד"ץ או בגדים צנועים לכל לובשי החשוף בתל אביב כך אין תפקידי לממן ליהודי אחר את בחירותיו ודאי אם לא מדובר בפיקוח נפש. אני כן תורמת ואתרום לארגונים כמו הדברות וכמו לב לאחים וכדומה, כדי לחזק את היהדות בלב אלו שאינם יודעים. אך למי שיודע ובוחר את בחירותיו- איני אחראית לעולם הבא שלו.
אני לא מאמינה גם שכל אלו חיים ברמת חיים נמוכה ממני. הכל ענין של סדרי עדיפויות. אני מוצאת לנכון לחסוך באוכל ובבגדים חדשים ולא לחסוך בזה. אני גם חושבת שמחשב בימינו הוא עדיין בגדר מותרות ולא קיום הגוף. אם תבוא אלי שאלה כזו או אחרת אני אדון בה בצורה פרטנית. אך השאלה נשמעת קנטרנית- "אני אבחר לעשות כך כי אין לי כסף והעסקנית שיממנו לי בבקשה את המהודר יותר"...
זו לא דרך. העסקנית אינם מחויבים לקיים עבור אף אחד את המצוות וגם לא לעזור לו בכך. הם מוצאים לנכון לעורר את המודעות ועל כך שכרם רב מאוד.
הרעיון עלה לי כי חברה שמעה שהמחשב שקניתי לא מזמן חסום דרך windows live והיא אמרה שהיא שמעה הרצאה נגד האינטרנט, והיא רוצה לממן לי חסימה נורמלית כהגדרתה.
הפעם היחידה שהתפעלתי בנושא האינטרנט היה ממנה. ולא מכל רבים אחרים שמדברים מן השפה ולחוץ.
כי תשימי לב, פתחתי את האשכול לפני כשבוע, היה לי חשוב לעשות תוך כמה ימים חסימה (כי החסימה האישית חסמה לי את המייל ונאלצתי לפתוח אותה ולא היה לי נעים לבקש ממי שחסם לי שיחסום שוב כי מצד אחד הוא לא רוצה כסף, אך מצד שני זה לוקח זמן לחסום) ולא ראיתי שאיזה מישהו שטען שזה נורא חשוב לו ענה לי תשובה עניינית מה ההבדל בין אתרוג לנטצח. רק אחרי שהאשכול עלה על כוון מסויים אחר, או אז התחילו כל אלו שלא ענו קודם להתעניין בנכתב ותוך כדי הצלחתי (לא בצורה מושלמת) ללקט את המידע ולהחליט לפיו.
אז כן חשוב לי באינטרנט שרות טוב. אם יש אתרים שאני צריכה במסגרת העבודה ונתיב לא יפתחו לי ורימון יפתחו לי בצורה חסומה, אני ממילא לא אוכל לקחת נתיב.
כל המטרה שאינטרנט חסום זה שהתועבות והלשה"ר יחסמו. וזו דמגוגיה זולה לומר שרק חוסימה דרך נתיב או אתרוג מיועדת לחרדים.
מי שמעוניין לחסום את יד 2 שיערב ויבושם לו, אבל שלא יתן הרגשה שהוא צדיק הדור והשאר פושעים.
מי שרוצה לאכול רק שארית שיהיה לו לתאבון. אנחנו אוכלים גם מחפוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;816444:
מי שרוצה לאכול רק שארית שיהיה לו לתאבון. אנחנו אוכלים גם מחפוד.

על זה נאמר- כל אחד שישאל את רבו בעניין.
יש רבנים שמפנים לנתיב
יש רבנים שמפנים לאתרוג
ויש-אם יש צורך לרימון וכו'.

גם בהכשרים את הולכת לפי הרב שלכם.
בעמ"י יש 12 שבטים כל שבט כל אחד ותפקידו בעולמו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;816395:
אני מנוית נתיב,
הצטרפות - 100 ש"ח בלבד (חצי ממה שציינת)
ומשלמת סכום קבוע ומקבלת פתיחה חופשית.

כל אחד בוחר את המסלול שלו,

אנשים לא יכולים לבחור לשלם את המינימום ולקבל שירות VIP כמו מי שמשלם יותר,
(גם לא מוגזם)

את יכולה בבקשה גם לסדר לי מחיר של 100 ש"ח לתוכנה??:confused:
אני עוברת עכשיו מאתרוג לנתיב והם מבקשים 200 ש"ח
אני עושה את זה בלב שלם, כי זה מה שהרבי שלנו אמר אפילו שממש קשה לי, אבל אני מרגישה שה200 ש"ח זה ניצול:rolleyes:

• הוסף לסימניות
ת

א"א לעבוד עם אתרוג בצורה מקצועית, גם כשהם פותחים אתר, הוא לא עובד כראוי. מנסיון! מה שמכריח אותך בסופו של דבר לשדרג לרימון
אלא אם כן אתם מתכוונים רק לשלוח אימייל ולגלוש לאתרי בנקים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;816529:
את יכולה בבקשה גם לסדר לי מחיר של 100 ש"ח לתוכנה??:confused:
אני עוברת עכשיו מאתרוג לנתיב והם מבקשים 200 ש"ח
אני עושה את זה בלב שלם, כי זה מה שהרבי שלנו אמר אפילו שממש קשה לי, אבל אני מרגישה שה200 ש"ח זה ניצול:rolleyes:

מרתק!!
אני ממש תוהה...

אולי זה פרוטקציה למסלולי גור, תבדקי את הענין...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה