החכמה צודקת
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
המון הצלחהזה כתם אדום למשפחה
אנחנו סיכמנו שנחתן את הילד האחרון אני עושה רישיון (אנחנו זוג צעיר)
מאמינה שזה נורא קשה בגיל כזה.......
המון הצלחהזה כתם אדום למשפחה
סיפר לי ידיד שהשויגער כעת מוציאה רשיון, לא הבנתי למה היא חכתה עד עכשיו...זה כתם אדום למשפחה
עזבי, הניק החדש הזה ממש לא נשמע אותנטי, אני מהמרת על חילוני צעיר ומשועמםאין לי שום עניין בוויכוח הזה.
רק חבל שאת מכלילה פה מגזר שלם.
יכול להיות שבסביבה שאת חיה בה כך מקובל, אבל בגלל זה להשמיץ ציבור שלם שמורכב מהמון המון חסידויות וקהילות?
זה לא הייתי מצפה ממי שטעונת שהיא "מבפנים"...
הביטוי איזה קטע הוא לא בלקסיקון של חסידותואני כן, יו איזה קטע יש אנשים שיודעים דברים שאת לא יודעת
אז כנראה שזה לא טיעון מנומק מדי.בלת"'ק חלקי.
נוהגת. ועצובה מאד שהמצב הנוכחי אינו מאפשר לנשים לנהוג על פי רצונן.
אבל בלי כל קשר לנושא - להשתמש בסימני שאלה רצופים ומילים כמו הזוי ונורא זה דמגוגיה.
וחבל לדעתי להוסיף אותה לטיעונים מנומקים.
אז למה היא לא מגיעה עם הרכב????אבל מי שנוהגת שמורה וחסודה בדיוק כמו הבני ברקיות (אחת אפילו מורה בסמינר נחשב רק לא מגיעה עם הרכב)
סתם שאלהכידוע מצב הצניעות באוטובוסים מצוין ואין הטרדות על ימין ועל שמאל והכל דבש...
בקיצור .. אין סיבה שאשה תנהג ברכב פרטי וזה חוסר צניעות כמובן...
ולענינינו, תקנון נועד כתירוץ לא לקבל את אלו שלא באים טוב בעין
וכבר אמר החכם : אני לא מוכן להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אנשים כמוני...
אם לא זה - ימצאו תירוץ אחר
ועולם כמנהגו נוהג
אזהרת ציניותסתם שאלה
העם אתה נוסע ברכב או בתחבורה ציבורית
עם כבר מדברים על עניני צניעות
יותר צנוע שאישה תנהג ברכב מאשר שתסע בתחבורה ציבורית ששם המצב מזעז
הולך דחיפות שיותר מחצי אוטובוס גברים ובקושי נשאר מקום לנשים(לא מאשימה כי לגבר יותר קל להידחף)
י שחיסרון בנהגים ובאוטובוסים...
קודם כל חוויתי את התיאור הזה וחווה לפעמים. אני לא מדברת מניתוק.אז כנראה שזה לא טיעון מנומק מדי.
כנראה שאם מאשימים אותי בדמגוגיה.
אני מגיבה בסערת רגשות.
מעולם לא אמרתי כאן שזהו ויכוח ענייני.
מדובר בנושא כאוב.
וסלחי לי.
לבוא, וכנוהגת.
שלא חוותה את הריצות לאוטובוסים.
את התסכול של יום יום לעשות שמיניות באוויר
ולקחת בייביסיטריות, כי אין לך אוטובוס נורמלי
שיקח אותך הביתה מהעבודה בזמן.
את התסכול של לשמוע מורות, ונשים
מהמיינסטרים של המיינסטרים
מסכימות איתי לגמרי שמדובר במשהו חסר הסבר.
ולהטיף לי "דברי בענייניות"
זה קצת לא במקום.
אז כן, אני אשתמש במילים כמו "הזוי"
ו "נורא"
ואסתכן בעוד כמה אנשים שיגידו לי שזו דמגוגיה.
(עריכה: ואם תסתכלי שוב בהודעותי, לא אמרתי
שזה הזוי, או נורא, אני מאמינה שתיאור התופעה מדבר בעד עצמו)
אז מה תיקנת אותי? על מה שאת רואה!תיקון טעות.
אצל חסידים, לפחות מה שאני רואה סביבי, הבעל אברך,
או ששני בני הזוג עובדים.
ורשיון הוא הס מלהזכיר באלף רמות יותר מליטאים.
אז האישה גם קורעת את עצמה במקומות עבודה רחוקים.
ללא תוחלת וללא תועלת.
וגם נסחבת עם הילדים בימות הקרה והשרב.
והרבה פעמים, בבית אברכי, הם גם יכולים להגיע לפת לחם.
האישה לא מתחילה להגיע למיצוי כושר השתכרות,
כי למקומות עבודה מדי רחוקים היא לא יכולה להגיע.
אבל בואו, למישהו אכפת?
לא.
אז ניסחב בשלושה אוטובוסים לחתונה.
אז נדדה עם הילדים בחודש תשיעי כשהרכב עומד בחניה.
אז נוותר על מקומות עבודה בשכר גבוה.
לאף. אחד. לא. אכפת.
צודקת גם צודקת,בכל אופן אני מאמינה שאם תהיה אישה שהיא נראית ממש צנוע אפילו יותר מהרגיל ורק יהיה לה רישיון אז ככל הנראה יקבלו את הילדים שלה,
ולא פלא שרואים נשים שהולכות בחולצות צמודות וחצאיות מיני עם פאות לייס וכמובן שביד יש מכשיר עם ציפורניים צבועות באדום והם לא מבינות מה הפנאטיות הזאת שלא מכניסים את הילדים שלה בגלל שהיא נוהגת.....![]()
נכון לגמרי!המציאות מאד יפה.
אצל חסידים בד"כ הבעל מפרנס העיקרי והאשה עובדת שוב בד"כ כתוספת הכנסה. במקום קרוב לבית משהו בקטנה.
הפינוקים שלה לא מוכרים בשום מגזר. המחירים של בגדי הילדים, הפאות השיפוצים...
עוזרות הנקיון וכד'.
מוניות.
בתי החלמה
סטדנדרטים של מלכה בכל קנה מידה.
לכן התגובות על מה שכתבת . הם מסיתות ולא נושקות למציאות. ולא נראות ממי שנמצא בסביבה.
ואני לא חסידית ולא עשיתי רשיון למרות שהרב קולודצקי התיר לי בקלות ממש.
ומכירה את התרבות החסידית די מקרוב.
כיום רכב ורשיון ניהיה מוצר צריכה בסיסיאגב אני כ"כ שמחה שאני נוהגת
הפריצות האיומה (גרה באזור מעורב) באוטובוסים
מרגישה שהילדים הרבה יותר שמורים ככה (בלי לפזול לסמארטפון של ההוא בספסל לפני)
ואני אישית יותר שמורה ומוגנת מכל הבחינות (כן... נסעתי שנים רבות באוטובוסים, המצב עגום)
הלוואי שכל האמהות בחיידר אצלנו ינהגו, ואני אדע שזה ה'מפגע' היחיד במשפחות החיידר.
שאני אמחוק רבנים? מי אני בכלל.. ואיך הגעת לזה? (במונית או גמל?)לא הבנתי אז כאילו את באה בעצם למחוק את הרבנים שאוסרים זאת נחרצות ?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //