דרוש מידע רכסים, לאן מועדות פניה?

אז כל כך הרבה אשכנזים הצביעו ש"ס למועצה.....?
ואיך זה שרק בבתי כנסת האשכנזים יש כמעט חצי ספרדיים?
אגב, מצידי זה ממש לכתחילה
דבר ראשון כן, יש הרבה אשכנזים שיש להם בטן על רייך והצביעו ש"ס ולמרות זאת ג' לקחה בכמה עשרות קולות
ואני לא יודעת מה אתה אומר על ספרדים בבתי כנסת אשכנזים , מאמינה שיש בודדים אבל ודאי לא באחוזים כאלה
יש פה כמה וכמה בתי כנסת אשכנזים גדולים שוודאי לא חצי ואפילו לא רבע מהם ספרדים ( לא באוהל מלכה ולא בבית יצחק ולא במאורות יש חצי ספרדים , וסתם נתתי דוגמאות )

אז כל כך הרבה אשכנזים הצביעו ש"ס למועצה.....?
ואיך זה שרק בבתי כנסת האשכנזים יש כמעט חצי ספרדיים?
אגב, מצידי זה ממש לכתחילה
בדיוק כמו כל בתי הכנסת הליטאים בכל אזור חרדי....
בתשעה באב או בבה"ב חצי בית כנסת ריק...

ובדיוק כמו כל הישיבות הליטאיות שקרוב לחצי מהתלמידים (ורוב הלומדים) הם בני עדות המזרח ותימן

בדיוק כמו כל בתי הכנסת הליטאים בכל אזור חרדי....
בתשעה באב או בבה"ב חצי בית כנסת ריק...

ובדיוק כמו כל הישיבות הליטאיות שקרוב לחצי מהתלמידים (ורוב הלומדים) הם בני עדות המזרח ותימן
הסעיף הראשון מתקרב לאמת
הסעיף השני הלוואי!!!

מזכיר את כמות הנושרים המטורפת ביישוב. ז"ל.

תסתובבו בלילות שבת בגן האוניה, בצומת בני ביתך, ועוד.
אני לא בטוח שיש הרבה יותר ברכסים

אולי פשוט כי זה מקום קטן אז זה יותר מורגש

וגם כי אין להם לאן לברוח

למשל, בירושלים מי שנושר לא נשאר בשכונה החרדית אלא ישר הולך לשכונות החילוניות שם
בבני ברק בורחים לרמת גן הסמוכה וכד'

ברכסים אין לאן לברוח .......

(כמובן שהכל מהשערה ולא מידיעה, שכן צריך בשביל זה סטטיסטיקה עם מספרים ברורים)

למישהו יש עיתון של ידיעון רכסים או גבעות עולם מהשבועות האחרונים?

משהו יכול בבקשה לעשות לי סדר בנושא החיידרים: תשב"ר או תורת חיים. מי הקהל שפונה לכל אחד מהם?

משהו יכול בבקשה לעשות לי סדר בנושא החיידרים: תשב"ר או תורת חיים. מי הקהל שפונה לכל אחד מהם?

אין היום באמת הבדל גדול,
יש משפחות מצוינות בשניהם
הרבה שולחים לפי הקירבה לבית
שזה שיקול רציני
תורת חיים יותר תחרותי ויותר דורשים בתשב"ר יש יותר הווי וחוויה לילדים
בסוף כולם הולכים לאותם ישיבות כך שאין שום הבדל,
כנ"ל בבית ספר יש דמיון שלשלם פי כמה על בית ספר פרטי יתן תוצאה אחרת
אך בסוף כולם נפגשות באותו תיכון

אין ברכסים יותר נושרים!!!!
בודאי לא מריכוזים חרדיים אחרים!
רוב מוחלט של אלו שאתם רואים בצמתים
הם ממשפחות שבהגדרה שלהן רחוקות מאד מחרדי מיינסטרים.

אין ברכסים יותר נושרים!!!!
בודאי לא מריכוזים חרדיים אחרים!
רוב מוחלט של אלו שאתם רואים בצמתים
הם ממשפחות שבהגדרה שלהן רחוקות מאד מחרדי מיינסטרים.
נושרים לגמרי שיוצאים בשאלה רח"ל, כנראה אתה צודק, יש אולי אפילו פחות.
אבל נושרים מהמסגרות הסטנדרטיות שמחפשים את עצמם כל אחד בדרכו, אין לי ספק שיש הרבה הרבה יותר מבני ברק וירושלים, בדגש על משפחות מיינסטרים ליטאיות.

היות והעיסוק שלי הוא חינוך,
אני אומר זאת די מידיעה.
אין כאן הרבה נשירה ממשפחות טובות סגנון אברכי. אין!!
בכיכרות זה בעיקר כאלו ממשפחות יותר מורכבות/מוחלשות.

אין כאן הרבה נשירה ממשפחות טובות סגנון אברכי. אין!!
בכיכרות זה בעיקר כאלו ממשפחות יותר מורכבות/מוחלשות.
לא נכון!!!! לצערי!

(על כל הודעה פה אני צריכה לכתוב את זה, זה אומר שמי שכותב לא ממש מכיר מקרוב)

לרכסים יש אופי מאד ריכוזי. יש רבנים שקובעים הכל וזה מחייב, וכדאי לבדוק אם זה מתאים לכם. בעיקר מבחינת אפשרויות תעסוקה אבל גם ביחס למוסדות חינוך, האם אפשר לשלוח מחוץ ליישוב אם ההיצע המקומי לא מספיק או לא. חשוב מאד לבדוק את הנושא הזה.
אשמח לדעת מתושבי המקום, עד כמה האופי המאד ריכוזי עדיין נשמר לאחר תנופת הבניה? שואלת את מי שמסכים עם הקביעה שרכסים בעלת אופי ריכוזי עם רבנים שקובעים.. השאלה לא מופנית למי שלא מבין על מה מדובר..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה