התייעצות רעיון אדיר וכביר לצימצום בעיית השידוכים-מה אומרים?!

ובגלל זה

אם היית מקדיש לזה את הזמן, ולא רק מציע הצעות פה ושם ל-2 חברים בני 40, (אני יכול לדמיין גם איך היחס ואיך 'מנפנפים' אותך מהר בד"כ, כך שלא השקעת מדי הרבה זמן גם בזה), היית מבין למה אי אפשר להגיד "פרנסה בדרכים מקובלות אחרות", ולא משדכנות...
אם היית מנסה להציע לבחור מבוגר, וכבר בשלב ההצעה נאלץ להקשיב לאמא שלו 45 דקות, כי חשוב לך לשדר יחס טוב כי אכפת לך שההצעה באמת תתקדם, (מקרה קיצוני קצת אבל אמיתי) ובסוף ההצעה יורדת על כלום, או היית משקיע שעות רבות במחשבה על בחור/ה פלוני/ת ומחפש ברשימות ומשקיע קצת גם בבירורים על רעיונות ספציפיים כדי לא לזרוק סתם שמות לא מתאימים, מבטיח לך שכבר אחרי כמה חדשים (מקסימום) היית עוזב את זה בכלל.
אני אספר לך סוד, מכיר גם כמה שהתחילו להתעסק בשדכנות עם מחשבות על פרנסה מכובדת מזה - ועזבו מהר מאד...
אלו שמחזיקים - זה רק אלו שיש להם תחושת שליחות אמיתית, סיפוק, וגם תמורה - מינימלית - גם אם לא הולמת - למאמצים והזמן שהם משקיעים בזה.
יש גם את אלו שהם לא "שדכנים" מקצועיים, אבל יש להם ס"ד, חושבים פה ושם על שם, "זורקים" הצעות, ואלו בד"כ ההצעות ה"קלות", וזה פשוט "הולך" להם, [מכיר אחד כזה... אני לצערי עדיין לא זכיתי :(]
וגם הם זכאים לפי ההלכה למלוא התמורה, והכסף הוא כסף כשר, ואם אתה חושב שמשהו לא מוסרי כאן - תלמד היטב את פרק ג' באמונה ובטחון להחזו"א.
הדף סובל את הכל!
אתה לא יודע מי אני, ומה עשיתי לטובת מי ומה.. ואני גם לא מתעתד לעדכן אותך ידידי או את חברי הפורום היקרים.

רק דבר אחד אגלה לך יהודי יקר, שאת הדברים שכתבתי, אמנם אני עומד מאחריהם, אך הם יצאו מבית מדרשם של כמה מגדולי הדור שזכיתי לשמש ולא משרוול של חברת פולו.

אשמח לראות המלצה ודרישה של מי מגדולי הדור (ולא רבני שכונות) לסכומים הללו.

אין סיבה ששדכן 'יעבור' לאתר השדכן. אולי בתור תוספת לשדכנות השוטפת.

אתר 'השדכן' לא משתלם לשדכן.
הוא טוב עבור המשודכים, שיכולים לעשות את ההתאמה הראשונית ונסיונות החיפוש בעצמם.
והוא מומלץ בהחלט. רעיונות טובים ממש יוצאים משם לאור. ועל כך יבורכו ויוסיפו ויהיו שליחים טובים לבניית בתים נאמנים.

אבל שדכן שרוצה את האופציה שיוכל גם הוא לחפש באתר ולעשות התאמות - צריך לשלם(..!) או לרשום דרכו עוד ועוד שמות.
[כל שם חדש דרכו נותן לו שבועיים פעילות 'פרימיום'. מחילה. לא עומדת בקצב. לא מתאים לי. בזמן הזה אני מזרימה עוד רזומות מן המוכן למועמדים.]
אם מישהו מתעניין להרשם לאתר, אדרבא, הקישור האישי שלי הוא: רישום ל'השדכן'.

הוא יפה, ועושה עבודה טובה וחשובה, אבל לשדכנים - הוא לא משתלם.
הוא האתר, ככל הידוע לי - היחיד, שדורש בגין שידוך שנסגר דרכו כמה אלפים. 'רק' שליש מכל צד.
וזה לא על חשבון המשודכים. חס ושלום. זה על חשבון הסכום שאמור להגיע לשדכנים.

זה לכאורה מוצדק כשמדובר בשידוך שבאמת החיבור הראשוני נעשה דרך האתר.
כמו שמקובל שמקבל ה'מציע' בשידוך - שליש.
הגיוני.
את עבודת ההתאמה הראשונית חסכו מהשדכן.

אבל כשאת הסכום הזה נדרש השדכן לשלם על כל הצעה מכאן ואילך למועמד רק בגלל שהכיר אותו לראשונה דרך האתר, גם אם השם הזה מופיע גם בלב אחד, ב'אהבת עולם', ב'שירת הים', ברשימה של בתיה וייס וכן הלאה... אולם בגלל שהפעם הראשונה שפתח את הפרטים שלו היה דרך 'השדכן'. ולמרות שההצעות הבאות אין להם ולו קשר קלוש לאתר, החתונה הקתולית הזו היא לא פיירית...

למה בכל אופן ששדכן יהיה שם? מאותה תחושת שליחות של התעסקות בתחום בכלל.
אם הכסף היה המנוע, מזמן התחום היה שוקע ודומם...

ולגבי רעיון פותח האשכול:
זה בדיוק מה שלב אחד עושים.
יש שם נציגים מן הישיבות ומן הסמינרים.
ואם יש ישיבה או סמינר שהם עוד לא היו שם, הזמינו אותם והם נכונים להגיע.
העבודה של השדכנים שם היא מדהימה. כל פעם שאני במאגר, במהלך שעות היום והלילה, לרוב יש למעלה מעשרה שדכנים מחוברים באותו הזמן. (האתר מתנתק אוטומטית בחוסר פעילות. כך שמי שמסומן כ'מחובר' הוא באמת מחובר כעת.)
כעת הם ממשיכים הלאה, ל'נציגי קהילות'.
[סמינרים הרי כבר לא כל כך רלוונטים לבנות המתבגרות]

הפעילות שלהם בשטח מפעימה ממש!
מצורף קישור לרישום ב'לב אחד'.
אתר שהוא כל כולו חסד. למועמדים ולשדכנים. וכל הזמן במגמת שיפור והתייעלות.
החסרון לעומת השדכן - אין למשודכים ולהוריהם גישה למאגר. אולם לעומת זאת - מילוי טופס אחד נהיה זמין מיידית למאות השדכנים הרשומים בו (כמה עשרות פעילים ממש ברמה יומיומית).

שנזכה להיות שליחים טובים!
את רושמת פה שהם מגיעים לכל הסמינר
ממש מעניין כי אני סיימתי עכשיו באחד הסמינרים הגדולים בירושלים ולא באו אלינו(לגבי לב אחד)

אפשר לפטפט ולפטפט על בעיות הדור וכו' וכו'
וכולם צריכים להיות שדכנים לשם שמים כמובן כמובן[אפילו שמאז ומתמיד היה סכום של אלף דולר לצד שהשווי של אלף דולר לפני עשרים ושלושים שנה היה כמו עשר אלף לפחות ביחס לתל"ג או למשכורת ממוצעת]
בעוד שכל מי שמחתן משלם [גם השדכן שמחתן את ילדיו] על פאה בין10 ל 30 תכשיטים בין 20 ל 50 תזמורת 10 צלמים כנל מאפרות שמלות כלה וכל מיני דברים מאד מאד מאד מאד נצרכים בשביל שמחת חתן כלה וכו וכו
אבל כשזה מגיע לשדכן לא, כי שדכן הרי לשם שמיים ....
[טענה שנשמעת גם כלפי מדריכי חתנים וכלות על הסכומים, שהרי הם לא עושים כלום.......]
אין שום פסול וזה אפילו מבורך לצפות שאנשים יפעלו לשם שמים
אך היות ואם נעבור אצל מרבית בני האדם ונשאל אותם אם היה להם רעיונות לשידוך הם יגידו כן ואפילו הרבה
ואז נשאל אם הם הציעו והתשובה תהיה גמגום על סדר יום עמוס ושכחתי וכו' וכו' וגם מיעוט שהציע יוסיף שהם היו קשים והרגשתי כאילו הם עושים לי טובה ונמאס לי לרדוף אחריהם........
מי שרוצה לשדך לשם שמיים אדרבה ואדרבה
אך כנראה שאינספור הרווקים המשוועים הכתבות השונות היוזמות וכו' וכו' מעידים בכל זאת שלשם שמים מספיק בשביל לדבר אבל לא בשביל להציע........
רק ננסה לחשוב שהסכום של השמלת כלה והתכשיטים והצלם והפאה שיכול להגיע במקרה הטוב לחמישים אלף
רק לחשוב ..........................................
לא הייתם מוכנים לשלם את זה לאותו בחור/ה בת/ן 33 כשהם היו בגיל עשרים וחמש רק בשביל ה8 שנים האלו?
שווה חמישים אלף או לא שווה ?....... עוד שמונה שנים של נישואין
תשאלו כל בחור או בחורה אכפת לך להתחתן 8 שנים קודם אבל באולם בר מצווה אם חמישים משתתפים
התשובה ברורה מאד ובפרט שזה לא באמת זה מול זה......
50 אלף זה מטורף בהחלט אבל מספיקה שנה אחת של סכום כזה ולא יישארו רווקים......[כמעט]

אינני שדכן ולא מתיימר. ולצערי גם אין לי את הזמן לזה.
כל דברתי היתה על השכר הזעום (?) לדעת הרבה ושזה לא מצדיק.
לא טענתי שהם לא עושים עבודת קודש וכדו'.

ופרשתי מהענין, די!
תדרשו גם מליון, לא מעניין..
אני דווקא כן חושבת שהמחיר הוא ממשלא תואם מציאות..מה גם שהיום השדכנים שולחים לך הצעות העתק הדבק מהמחשב וכל מיני מאגרים - לא מבברים או עושים עבודה טלפוניתו שיכנועים וכו או חלילה מכתתים רגליים כמו פעם..מן משחק כזה מיצ מאץ...ולכן גם אני בדעה שהסכומים שדורשים הם עצומים!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
וכמה שכאן מהללים את לב אחד - במחילה ממש - אני מכריה אישית מישהי שרשומה שם כבר כמעט 3 שנים (צעירה כשנרשמה בגיל 20..) ועד היום לא קיבלה ולו הצעה אחת משדכני לב אחד המהוללים..
ולו - אין לה חלילה בעיה בריאותית , יש לה פרטים חלקים בחורה מדהימה, יראת שמים, משפחה מכובדת, נאה מאוד..וכו
יש לי חברה שרצתה להיות שדכנית בלב אחד - היא עושה קצת שידוכים בזמנה הפנוי - ללא עלות!! כן יש גם כאלה..ולהפתעתה - היא כבר רודפת אחריהם למעלה מ-8 חודשים - וכל הזמן אומרים לה שיש הרבה דרישה להצטרף כשדכנים ללב אחד - אז צריך להמתין..לעומת זאת כשמתקשרים לעשרות שכדנים מתוך הרשימה של לב אחד שלושת רבעי מהם - כבר לא עוסקים בתחום או לא עונים...
ואני לא כ"כ בטוחה שלב אחד לא גובה כסף לשדכנים על המאגר
לצערי - בכאב גדול - היום הכל מתחיל ונגמר בכסף - כן - גם פרויטק כזה שלכאורה מנסה לעזור לצרת הדור...

הכל טוב ויפה השדכן -לב אחד- השדכנים המסורים.
אבל בתוצאה חסר הצעות!!!
ואני לא מדבר על השוליים אני מדבר על המינסטריים-תשאלו את הרווקות\ים-פשוט יש זמנים של יובש.
ועד שיש משהו....עד שניפגשים....עד שסוגרים...
חאלססס משהו לקוי בניהול וצריך לעבור ניעור מהשורש.
לא הגיוני שיש כ"כ הרבה מעוקבים ואין הצעות או שבירת צלחת.
ואולי כאן טמון השינוי הגדול.
צודק ממש!!

בסוף הכל תלוי כמה משלמים לשדכן!!!!
אם ישלמו כפול על גילאים גבוהים יותר אז וודאי שייסגרו הרבה הרבה הרבה יותר שידוכים
וכמו שאין מצוקת מתווכים שמתווכים דירות היות וזה מאד משתלם כך ששדכנים שיקבלו יותר יעבדו יותר
ולכן כל המאגרי מידע וכו' זה מאוד נחמד אבל א ישנה ויצור מציאות חדשה וזה כמו שנעשה מאגרי מידע לדירות לציבור החרדי שזה לא יוריד את מחירי הדירות היות וצריך התאמה אישית לכל אחד ואחד כך גם בשידוכים התאמה אישית לכל אחד ואחת מתוך עבודה סזיפית של שדכן - וכן גם משכורת מכובדת!!!!

אני דווקא כן חושבת שהמחיר הוא ממשלא תואם מציאות..מה גם שהיום השדכנים שולחים לך הצעות העתק הדבק מהמחשב וכל מיני מאגרים - לא מבררים או עושים עבודה טלפונית שיכנועים וכו או חלילה מכתתים רגליים כמו פעם..מן משחק כזה מיצ מאץ...ולכן גם אני בדעה שהסכומים שדורשים הם עצומים!
שידוך אפילו פשוט של גיל 20 כולל תמיד הרבה יותר מאשר שליחת מייל.
ונכון, הכסף שהשדכנים מקבלים זה גם על כל הפעמים זהם ניסו ולא הצליחו. לא חושבת שהתשלום מוגזם בכלל
מעניין הקיצוניות פה בין הדעות ... בין אלה שחושבים ששדכנים צריכים לעבוד לש"ש לבין אלה שחושבים שגם השכר הנוכחי לא מספיק

רבש"ע, כמה עולה שיחת טלפון היום? מישהו משלם על שיחות היום??
אז טרחת עוד קצת והתקשרת, שיחות לילה עם המשודך.ת ובסוף זה ירד.. אז מה?? בגלל זה מגיע לך 1000$ במקרה הגרוע. אין אחות אחים? אין דאגה לזולת? אין יהדות??
כל הברברת סביב דמי השדכנות הזולים הינה פרי סחטנות בלבד!!!
ההורים שלנו שילמו אלפי שקלים?
מה קרה לדור המוזר והמסכן הזה???
'סך הכל שיחת טלפון'.
נשמע מההודעה שאפילו הצעת שידוך רצינית אחת לא עברה דרככם.

אתם יודעים כמה שיחות טלפון לפעמים צריך לבצע עד שמגיעים להעברת מספר דור ישרים, וקביעת פגישה??
וזה עוד רק השלב הראשון.
בלי לדבר על בין הפגישות, וגיוס כל כישורי הדיפלומטיה, שמחייבים אזור סטרילי לשיחה.
ולפעמים בשעות לא שעות (כי אז הוא הגיע הביתה והספיק לדבר. ורוצים להעביר איזשהו מסר עוד בלילה)

ואחרי הכל...
'לא מתאים'.
ואפילו שכר בטלה אין כאן.

לאחרונה הרצתי שני שידוכים במקביל.
כל אחד מהם היה לפחות שבע שעות שיחה, (לכאורה היו הרבה יותר) במצטבר.
האחד ירד אחרי פגישה שלישית. האחר ירד אחרי פגישה שניה.
מישהו העלה בדעתו לשלם, לכל הפחות 'שכר מינימום'???

ואחרי כפיות טובה כמו ההודעה המצוטטת, יש עוד פלא למה הבחור/ה המדובר מתייבש בלי הצעות?
למה שירצו להציע אם זה היחס (סחטנים מרושעים...) שמתקבל???

מעניין הקיצוניות פה בין הדעות ... בין אלה שחושבים ששדכנים צריכים לעבוד לש"ש לבין אלה שחושבים שגם השכר הנוכחי לא מספיק
בין מי שהוא חושב שהוא מבין מה זה להיות שדכן, לבין מי שהוא שדכן בפועל.

'סך הכל שיחת טלפון'.
נשמע מההודעה שאפילו הצעת שידוך רצינית אחת לא עברה דרככם.

אתם יודעים כמה שיחות טלפון לפעמים צריך לבצע עד שמגיעים להעברת מספר דור ישרים, וקביעת פגישה??
וזה עוד רק השלב הראשון.
בלי לדבר על בין הפגישות, וגיוס כל כישורי הדיפלומטיה, שמחייבים אזור סטרילי לשיחה.
ולפעמים בשעות לא שעות (כי אז הוא הגיע הביתה והספיק לדבר. ורוצים להעביר איזשהו מסר עוד בלילה)

ואחרי הכל...
'לא מתאים'.
ואפילו שכר בטלה אין כאן.

לאחרונה הרצתי שני שידוכים במקביל.
כל אחד מהם היה לפחות שבע שעות שיחה, (לכאורה היו הרבה יותר) במצטבר.
האחד ירד אחרי פגישה שלישית. האחר ירד אחרי פגישה שניה.
מישהו העלה בדעתו לשלם, לכל הפחות 'שכר מינימום'???

ואחרי כפיות טובה כמו ההודעה המצוטטת, יש עוד פלא למה הבחור/ה המדובר מתייבש בלי הצעות?
למה שירצו להציע אם זה היחס (סחטנים מרושעים...) שמתקבל???
אז שישלמו לפי פגישה שנעשתה.

בלת"ק
ראשית בציבור החסידי רוב רובם של השידוכים לא נופלים תוך כדי פגישות.
וגם בציבור הליטאי הפגישות הן רק לאחר בירורים [שהם לא פחות מהרעיון המוצע בראש האשכול]
כך שמה הועילו חכמים בתקנתן?

הכל טוב ויפה...
השדכנים צריכים לעבוד לש"ש-או ביותר שכר....
לב אחד והשדכן כולם יעילים ועושים את העבודה....
דור כפוי טובה שמגיע לו שיהיה מעוכב....
חברים! זה לא רלוונטי וזה לא הדיון!
יש מציאות של אלפי! מעוכבים ומעוכבות!
ומנגד יש סטיסטיקה שאומרת שמיתוכם יש המון זוגות שיכולים להתאים.
א"כ איפה הבעיה? הבעיה שאין מי שישדך אותם...
למה? או כסף אז גם בזה צריך לטפל(מ"מ זה לא נושא האשכול)
או כי השדכנים רשעים-נטפל גם בזה ונעשה להם סדר מוסר כל יום.
או כי הבחורים כפויי טובה-אז ניתן להם מכות עד שיקיאו תודות...
הדיון כאן הוא ניסיון לייצר מציאת של מינימום עבודה-ומקסימום התאמה.(ובעז"ה מקסימום תוצאה) בנוסף לכל מה שיש היום.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מעניין לשאול כאן את ציבור השדכנים כמה בממוצע הם מרוויחים לחודש מהשידוכים. (כמובן שדכנים במשרה מלאה)

הכל טוב ויפה...
השדכנים צריכים לעבוד לש"ש-או ביותר שכר....
לב אחד והשדכן כולם יעילים ועושים את העבודה....
דור כפוי טובה שמגיע לו שיהיה מעוקב....
חברים! זה לא רלוונטי וזה לא הדיון!
יש מציאות של אלפי! מעוקבים ומעוקבות!
ומנגד יש סטיסטיקה שאומרת שמיתוכם יש המון זוגות שיכולים להתאים.
א"כ איפה הבעיה? הבעיה שאין מי שישדך אותם...
למה? או כסף אז גם בזה צריך לטפל(מ"מ זה לא נושא האשכול)
או כי השדכנים רשעים-נטפל גם בזה ונעשה להם סדר מוסר כל יום.
או כי הבחורים כפויי טובה-אז ניתן להם מכות עד שיקיאו תודות...
הדיון כאן הוא ניסיון לייצר מציאת של מינימום עבודה-ומקסימום התאמה.(ובעז"ה מקסימום תוצאה) בנוסף לכל מה שיש היום.
או, אולי, כי בורא העולם החליט להעביר את אחינו בני ישראל במסלול מאתגר?!
אולי לנסיון, אולי לכפרה איננו יודעים חשבונות שמים.
אבל ודאי שתשובה, תפילה ופשפוש במעשינו יועילו יותר מכל דבר אחר,
לדוגמא: להוכיר טובה לשדכנים שעושים עבודת קודש, וכן, גם לשלם להם בשמחה, ובעין טובה.
או לדוגמא: להציע שידוך לשכן או מכר למרות שהוא אגוז קשה וגם לא ישלם לנו כמו שמגיע לנו, סתם כי איכפת לנו מבניו של מקום.
כמובן שכל בחור/הורה מחוייב בחובת ההשתדלות אבל הבעיה הכללית של עם ישראל זקוקה לפיתרון מלמעלה

נערך לאחרונה ב:
לדוגמא: להוכיר טובה לשדכנים שעושים עבודת קודש, וכן, גם לשלם להם בשמחה, ובעין טובה.
או לדוגמא: להציע שידוך לשכן או מכר למרות שהוא אגוז קשה וגם לא ישלם לנו כמו שמגיע לנו, סתם כי איכפת לנו מבניו של מקום.
כמובן שכל בחור/הורה מחוייב בחובת ההשתדלות אבל הבעיה הכללית של עם ישראל זקוקה לפיתרון מלמעלה
חדמ"ש
הכל בגדר השתדלות.

בלת"ק
רק אני לא אהבתי את הכותרת?
הבעיה היא לא בעיית 'השידוכים'
מי שמתחתן בהיכרות לא מצליח יותר

מדויק!!

רוצה רק להוסיף נקודה חשובה שאולי לא חודדה מספיק.
גם שדכנים ש"לוקחים" על שידוך 5 אל"ש מצד, עובדים לשם שמים.
זאת עבודה שסוחטת המון כוחות גוף ונפש, מתבצעת בשעות לא שעות,
תחושת הסיפוק והשמחה כשנסגר שידוך - אין לתאר אותה, ולא רק בגלל השכר, זו בהחלט שליחות.
ומי שהיה עובד נטו בשביל השכר,
יעבור לתחום המקביל - תיווך.
סגנון עבודה דומה, אם שכר מתגמל הרבה יותר.
כך שהחלוקה לשני סוגי שדכנים - עובדים נטו לש"ש / נטו למשכורת היא לא נכונה!
כל אחד עובד בשביל שתי המטרות, ולכן וודאי שהכסף מדרבן.
התחום הזה מלא בחסד.
ויודעת מהיכרות אישית על שדכנים שזה המקצוע שלהם,
שעוזרים בהמון שידוכים - כשלא הם המצעים, והם לא יקבלו שכר.
כך שהם לא כאלה רעים.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה