רעיון לארוחת בוקר ליולדת?

• הוסף לסימניות
יש לנו מיזם ברוך בבניין, כל יולדת מקבלת במשך שבוע ארוחת בוקר מאחת השכנות
(זה חוץ מארוחות צהריים ושבת שהיא מקבלת..)

אני צריכה רעיון מה להכין ליולדת למחר בבוקר,
בעבר הכנתי ארוחות גרנדיוזיות, תפו"א מוקרם + סלט גדול + כוס חלב חם עם מקופלת, או קנלוני..
אבל זה נראה לי קצת מוגזם.. :rolleyes:

אני צריכה רעיון לארוחה פשוטה, מיוחדת ומפנקת (לא עוד טוסט או חביתה..)

• הוסף לסימניות
תכיני סלט עשיר, בתוספת רטבים:
דוגמה: חסה/עגבניות שרי/בצל סגול/מלפפונים/גמבה/פטריות טריות ומעל גבינה מלוחה/בולגרית מגוררת.
הוסיפי ליד לחמניה טריה מקמח מלא וביצה קשה ואולי גם שוקו בשביל הפינוק.
זה בריא וצבעוני ומרחיב את הלב ויש לה את כל אבות המזון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1119502:
תכיני סלט עשיר, בתוספת רטבים:
דוגמה: חסה/עגבניות שרי/בצל סגול/מלפפונים/גמבה/פטריות טריות ומעל גבינה מלוחה/בולגרית מגוררת.
הוסיפי ליד לחמניה טריה מקמח מלא וביצה קשה ואולי גם שוקו בשביל הפינוק.
זה בריא וצבעוני ומרחיב את הלב ויש לה את כל אבות המזון.

זה מה שאני עושה לשכנות שיולדות והייתי מאוד שמחה אם היו מחזירים לי כזה.
לדעתי לא צריך דברים מקושקשים.

• הוסף לסימניות
צורת הגשה לחמאה - לחתוך לקוביות סימטריות קטנות, בתוך צלוחית מינאטורית. זה מזה חמוד ומזמין.

• הוסף לסימניות
אחותי הנחמדת שלחה לי בשעתו לחמניות בריאות, + סלט גדול + רוטב, היא הוסיפה 2 "איגלואים' של גבינה, (מכירה את הגבינות באריזה אישית?) וחמאה אישית.
ממש התפנקתי.

• הוסף לסימניות
את יכולה להוסיף למה שכתבה נוי
גבינות מתובלות
כוס מיץ תפוזים
או כוס פרי שייק
וגם עוגת גבינה קלה ונחמדה

• הוסף לסימניות
לי שכנה שלחה ארוחת בוקר כיפית בין היתר היה גם פנקייקים

• הוסף לסימניות
סתם המלצה- אף פעם אל תשלחי סלט עם בצל...
ועדיף סלט חתוך גדול ולא מעורבב כמו שכתבו סלט עשיר, גבינה מלוחה מגורדת, גביע קוטג', חמאה או גבינת ניו יורק. רוטב לסלט בתוך קופסא קטנה.
אפשר חביתה מענינת לא מקושקשת מתובלת קצת נגיד עם שמיר, או קצת א. מרק זה ממש משדרג .אפשר להכניס עגבניות בחביתה וזה ממש טוב או קצת ג. צהובה.
2 לחמניות קמח מלא, ומשו לקינוח כמו מילק שייק או אפילו שקית שוקו או מעדן נחמד.

ואם בא לך משו מעבר לביבות בטטה טעימוווות: מבשלים בטטה במים עד שמתרככת, מועכים למחית, מוסיפים קמח ומלח (אין לי כמויות, לפי העין) ומטגנים במחבת משומנת.
מדהים!
ברגע שהכל ארוז אסטטי ונחמד עם פתק חביב של מזל טוב זה מחמם את הלב ולא משנה מה תכיני.

• הוסף לסימניות
יש לכן מתכון ללחמניות מעניינות שאפשר לאפות על הבוקר ולהגיש טרי וחם?

• הוסף לסימניות
תחתכי סלט פירות עשיר - עם פירות רגילים ומיוחדים (כל מה שבא לך, תפוח, אגס, מנגו, תפוז, קלמנטינה, רימון, אפרסמון, פירות יבשים, חמוציות, וכו')
לתוספת אפשר לפזר מלמעלה גרנולה ויוגורט פרי או יוגורט טבעי
מעדן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1119571:
במקרר, ברור!

לחכות קודם שיתפח ואז להכניס למקרר, או שאפשר להכין ולתת לו לתפוח במקרר?

• הוסף לסימניות
יוגורט, גרנולה ופירות בשכבות- מעדן מדהים!
פאנקיק עם תוספות- לענין
שקשוקה- טעים נורא אבל לא כל אחד אוהב...
טוסטים שווים בבאגטים או בעגולות. לחילופין מלוי שווה של גבינות וירקות לא נראה לי שמישהו יתנגד לקבל.

• הוסף לסימניות
אני בד"כ מכניסה למקרר וזה תופח שם תפיחה איטית, ואז בבוקר תעבדי איתי.... מקסימום תוציאי קצת לפני שאת מתחילה לעבוד עם זה...

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון ללחמניות שום.
טעים מאוד וקל להכנה והבצק ללא התפחה..
אם תרצי בכיף..

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל את המתכון

• הוסף לסימניות
לחמניות שום
לבצק:
1 ורבע ק"ג קמח
3/4 כוס סוכר
1 וחצי כפות שמרים יבשים
כף מלח
1/4 כוס שמן זית
+3 כוסות מים פושרים.

ללוש לבצק. לחלק את הבצק ל-6
וכל חלק לעוד 6 ולעשות קשר.

במעבד מזון:
בצל בינוני
1/2 כוס שמן זית
חצי ראש שום
1/2כף מלח
1/2 כפית אורגנו

למרוח מעל כל לחמניה כמות נדיבה.

לאפות 200 מעלות 30-40 דק'
זה צריך להיות ממש שחום מלמעלה.

זה יוצא לחמניות ביס.
בתאבון!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה