התייעצות רעיון להתחיבויות לחתונות

• הוסף לסימניות
כידוע ההתחיבויות שההורים לוקחים ע"ע עבור קניית דירות היא גבוהה מאוד
מה שהופך אותה לפעמים ללא מעשית
אני מציע רעיון (ואני יודע שהביצוע יהיה קשה אבל מעניין לשמוע גם מהצד של הזוגות שמצקשים בקניית הדירה בפועל)
יקנו דירה במחיר 800 אלף עד מליון וההורים ישלמו את ההון עצמי שהוא בין 240 ל300 אלף + תיווך עו"ד אגרות וכו' והזוג ישלם את המשכנתא שהיא בין 560 ל700 אלף שזה אומר תשלןם חודשי כ 3000/ 4000 ש"ח
והזוג יחליט אם הוא הולך לגור או משכיר ושוכר עד שיצבור את הכסף לדירה שהוא חפץ בה
אשמח לשמוע מהצד של הזוגות מה אתם אומרים

• הוסף לסימניות
מאיפה יהיה להורים 240-300 אלף זה המוןןןןןןןן

אולי בגלל שכותבים את זה 240 או 600 זה מפחית מהערך

אולי נתחיל לכתוב את זה ככה
1,000,000 - מיליון שקל
400,000 - ארבע מאות אלף שקל
500,000 חמש מאות אלף שקל - חצי מליון שקל
בחורים צעירים שלא החזיקו בידיים שלהם יותר מ500 שקל מדברים על 500,000 חמש מאות אלף שקל כמו כלום מעיפים כאלו סכומים מהפה

• הוסף לסימניות
מאיפה יהיה להורים 240-300 אלף זה המוןןןןןןןן

אולי בגלל שכותבים את זה 240 או 600 זה מפחית מהערך

אולי נתחיל לכתוב את זה ככה
1,000,000 - מיליון שקל
400,000 - ארבע מאות אלף שקל
500,000 חמש מאות אלף שקל - חצי מליון שקל
בחורים צעירים שלא החזיקו בידיים שלהם יותר מ500 שקל מדברים על 500,000 חמש מאות אלף שקל כמו כלום מעיפים כאלו סכומים מהפה
לא אמרת כלום!
יש ראיון נחמד שלא יקרה איתו כלום ועד שגד"י לא יכנסו לנושא לא אמור ליהות שינוי יותר מהשינוי הקים
אז נה לא להפריע לזה להמשיך אני לדעתי בקצוות זה ממש ירד אבל בכלל זה יעצר ב400000 אולי קצת פחות

• הוסף לסימניות
לא אמרת כלום!
יש ראיון נחמד שלא יקרה איתו כלום ועד שגד"י לא יכנסו לנושא לא אמור ליהות שינוי יותר מהשינוי הקים
אז נה לא להפריע לזה להמשיך אני לדעתי בקצוות זה ממש ירד אבל בכלל זה יעצר ב400000 אולי קצת פחות
ברור רק מעניין לשמוע מהצד של הזוגות מה הם אומרים

• הוסף לסימניות
במיילא מתחייבים
רק לא תמיד מצליחים לעמוד בזה
השאלה אם ההתחייבויות ירדו בסכומים ויהיו יותר מעשיים מה עדיף?
עכשיו הבנתי את שאלתך,

אתה מתכוון להגיד-
הורים יקרים תפסיקו לשקר ותתחילו לדבר אמת,
תתתחייבו על סכומים אתם באמת יכולים לתת, ולא מה שמקובל להבטיח בשביל שידוך יפהיפה,
שכל אחד יתן לפי מה שהוא יכול ורוצה, ולא לפי מה שמקובל,

נראה לי שכל הורה נותן את מה שיש לו במציאות, בלי קשר למה שהוא התחייב...

במגזר שלנו יש משפט מעצבן-
"הבטחתי אבל לא הבטחתי לקיים..."

• הוסף לסימניות
כידוע ההתחיבויות שההורים לוקחים ע"ע עבור קניית דירות היא גבוהה מאוד
מה שהופך אותה לפעמים ללא מעשית
אני מציע רעיון (ואני יודע שהביצוע יהיה קשה אבל מעניין לשמוע גם מהצד של הזוגות שמצקשים בקניית הדירה בפועל)
יקנו דירה במחיר 800 אלף עד מליון וההורים ישלמו את ההון עצמי שהוא בין 240 ל300 אלף + תיווך עו"ד אגרות וכו' והזוג ישלם את המשכנתא שהיא בין 560 ל700 אלף שזה אומר תשלןם חודשי כ 3000/ 4000 ש"ח
והזוג יחליט אם הוא הולך לגור או משכיר ושוכר עד שיצבור את הכסף לדירה שהוא חפץ בה
אשמח לשמוע מהצד של הזוגות מה אתם אומרים
לא הבנתי מה "הרעיון"
הורים שמעוניינים (ויש להם יכולת) לעזור לילדים שלהם לקנות דירה בעיר חרדית, כמו שכשהם התחתנו קנו להם דירה בעיר חרדית, זה לא בסדר?
או זו"צ שיש להם משכורת של 30,000 ש"ח בחודש (לא מכיר אישית, אבל ככה כותבים כאן, שיש כאלו בהייטק שמרוויחים ככה) ומעוניינים לקחת את ה300,000 ש"ח של ההורים+משכנתא על 2 מיליון, ולקנות דירה חדשה וגדולה בעיר חרדית, זה לא בסדר?
או שאתה מדבר על מישהו שמקבל מההורים 300,000 ש"ח ולא יותר, ויש לו אפשרות למשכנתא של 3,000 ש"ח בחודש בלבד, אז פשוט שיעשה את ההצעה שלך וכבר היום עושים את זה, ומה החידוש שלך?

• הוסף לסימניות
קודם שמישהו יסביר למה הורי הבנות משלמים יותר
או כל אלו שטוענים שלאברכים יש סיעתא דשמיא לעזור לילדים ולא מצליחים להסביר למה לזוג הצעיר אין סיעתא (כשתוהים למה הורים מתחייבים על כמה ילדים במקום שכל ילד לעצמו)
אני מחכה למלא תשובות לפני האשכול הזה

• הוסף לסימניות
עכשיו הבנתי את שאלתך,

אתה מתכוון להגיד-
הורים יקרים
תתתחייבו על סכומים אתם באמת יכולים לתת, ולא מה שמקובל להבטיח בשביל שידוך יפהיפה,
שכל אחד יתן לפי מה שהוא יכול ורוצה, ולא לפי מה שמקובל,
כן בהחלט
במקום שהורים מתחייבים על סכומים שהם לא עומדים בהם ואולי הם גם לא מעודדים את הילדים לקנות דירות כי זה יעלה להם הרבה כסף
אם זוג שהתחייבו לו נגיד 600 יבא להורים ויגיד להם תעזרו לנו בהון עצמי אנחנו לוקחים את המשכנתא זה לא יקדם אותם יותר מהר לדירה?

• הוסף לסימניות
קודם שמישהו יסביר למה הורי הבנות משלמים יותר
או כל אלו שטוענים שלאברכים יש סיעתא דשמיא לעזור לילדים ולא מצליחים להסביר למה לזוג הצעיר אין סיעתא (כשתוהים למה הורים מתחייבים על כמה ילדים במקום שכל ילד לעצמו)
אני מחכה למלא תשובות לפני האשכול הזה
זה לא הנושא

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה "הרעיון"
הורים שמעוניינים (ויש להם יכולת) לעזור לילדים שלהם לקנות דירה בעיר חרדית, כמו שכשהם התחתנו קנו להם דירה בעיר חרדית, זה לא בסדר?
או זו"צ שיש להם משכורת של 30,000 ש"ח בחודש (לא מכיר אישית, אבל ככה כותבים כאן, שיש כאלו בהייטק שמרוויחים ככה) ומעוניינים לקחת את ה300,000 ש"ח של ההורים+משכנתא על 2 מיליון, ולקנות דירה חדשה וגדולה בעיר חרדית, זה לא בסדר?
או שאתה מדבר על מישהו שמקבל מההורים 300,000 ש"ח ולא יותר, ויש לו אפשרות למשכנתא של 3,000 ש"ח בחודש בלבד, אז פשוט שיעשה את ההצעה שלך וכבר היום עושים את זה, ומה החידוש שלך?
אני מדבר על הורים שמתחייבים 600 800 ואין להם איך לשלם והילדים מדמיינים שיקנו להם דירה חלומית ומסובבים אותם בלך ושוב והתשובה האמיתית כי אין יכולת כלכלית לשלם אבל אם ההתחייבות היתה 150 זה היה מעשי
והיו קונים להם דירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה