- הוסף לסימניות
למה שמעתי לא מזמן על פרויקט בטבריה ב 400,000 ש"חהיו היו ימים עולם כל כך תמים,
חיים בלי פחד,
עולם בנחת,
שבת אחים גם יחד.
כמעט ולא קיים היום, בטח לא דירה במצב טוב ומיקום סביר
למה שמעתי לא מזמן על פרויקט בטבריה ב 400,000 ש"חהיו היו ימים עולם כל כך תמים,
חיים בלי פחד,
עולם בנחת,
שבת אחים גם יחד.
כמעט ולא קיים היום, בטח לא דירה במצב טוב ומיקום סביר
לא יודע, יש לך פרטים?למה שמעתי לא מזסמן על פרויקט בטבריה ב 400,000 ש"ח
אין סיכוי.למה שמעתי לא מזמן על פרויקט בטבריה ב 400,000 ש"ח
הילדים שאתה מדבר עליהם, היום לא לוקחים משכנתא?כן בהחלט
במקום שהורים מתחייבים על סכומים שהם לא עומדים בהם ואולי הם גם לא מעודדים את הילדים לקנות דירות כי זה יעלה להם הרבה כסף
אם זוג שהתחייבו לו נגיד 600 יבא להורים ויגיד להם תעזרו לנו בהון עצמי אנחנו לוקחים את המשכנתא זה לא יקדם אותם יותר מהר לדירה?
אולי אתה מתכוון למחיר למשתכן החדש נראה לי זה 800אין סיכוי.
השאלה כמה הון עצמי ההורים נותניםהילדים שאתה מדבר עליהם, היום לא לוקחים משכנתא?
כי אם כל ילד יחסוך לעצמו 2000 ש"ח בחודש, הוא יגיע להון עצמי של חצי מיליון ש"ח רק 13 שנים אחרי החתונה (לפי תשואה 7%) , ואילו אם ההורים יחסכו כל חודש 2000 ש"ח, הם יוכלו לתת לכל בת 400,000 ש"ח ולכל בן 100,000 ש"ח בחתונה (3 בנים ו3 בנות). כך שהרבה יותר כלכלי שההורים יחסכו לילדים לעומת שהילדים יחסכו לעצמם, בגלל עיקרון הריבית דריבית.למה הורים מתחייבים על כמה ילדים במקום שכל ילד לעצמו
אז אתה בעצם אומר, הורים שאמרו שיעזרו לילדים שלהם ובסוף לא מעוניינים לעזור, שהילדים יוותרו. רעיון הגיוני. רק שגם אם הילדים מוותרים הם לא חייבים לקנות דירה בפריפריה. הם יכולים להשקיע את זה בשוק ההון ולשכור דירה. או לקחת משכנתא גדולה (אם הם מרוויחים 30,000 ש"ח בחודש) ולקנות איפה שהם רוצים.אני מדבר על הורים שמתחייבים 600 800 ואין להם איך לשלם והילדים מדמיינים שיקנו להם דירה חלומית ומסובבים אותם בלך ושוב והתשובה האמיתית כי אין יכולת כלכלית לשלם אבל אם ההתחייבות היתה 150 זה היה מעשי
והיו קונים להם דירה
החלק הראשון שכתבת זה בעצם חיסכון להון עצמיכי אם כל ילד יחסוך לעצמו 2000 ש"ח בחודש, הוא יגיע להון עצמי של חצי מיליון ש"ח רק 13 שנים אחרי החתונה (לפי תשואה 7%) , ואילו אם ההורים יחסכו כל חודש 2000 ש"ח, הם יוכלו לתת לכל בת 400,000 ש"ח ולכל בן 100,000 ש"ח בחתונה (3 בנים ו3 בנות). כך שהרבה יותר כלכלי שההורים יחסכו לילדים לעומת שהילדים יחסכו לעצמם, בגלל עיקרון הריבית דריבית.
אז אתה בעצם אומר, הורים שאמרו שיעזרו לילדים שלהם ובסוף לא מעוניינים לעזור, שהילדים יוותרו. רעיון הגיוני. רק שגם אם הילדים מוותרים הם לא חייבים לקנות דירה בפריפריה. הם יכולים להשקיע את זה בשוק ההון ולשכור דירה. או לקחת משכנתא גדולה (אם הם מרוויחים 30,000 ש"ח בחודש) ולקנות איפה שהם רוצים.
הרעיון הוא שהילדים יקחו משכנתא או שיקנו דירות זולות?השאלה כמה הון עצמי ההורים נותנים
כך עושים היום רוב האנשים סביבייקנו דירה במחיר 800 אלף עד מליון וההורים ישלמו את ההון עצמי שהוא בין 240 ל300 אלף + תיווך עו"ד אגרות וכו' והזוג ישלם את המשכנתא שהיא בין 560 ל700 אלף שזה אומר תשלןם חודשי כ 3000/ 4000 ש"ח
שיקנו דירה שגם ההורים יוכלו לעמוד בחלק שלהםהרעיון הוא שהילדים יקחו משכנתא או שיקנו דירות זולות?
ככל הנראה זה תלוי במגזרהרעיון שלכם מדבר על הורים שנותנים 200 ,300 או יותר.
מה לעשות שאני מכירה הרבה הורים שלא נותנים את הסכום הזה? לא כי הם קמצנים ,פשוט כי אין להם.
אל תיפגעאני רואה שהריעון שלי לא התקבל בברכה![]()
אני מדבר שהורים יתנו 150הרעיון שלכם מדבר על הורים שנותנים 200 ,300 או יותר.
מה לעשות שאני מכירה הרבה הורים שלא נותנים את הסכום הזה? לא כי הם קמצנים ,פשוט כי אין להם.
נותנים או רק מתחייבים?ככל הנראה זה תלוי במגזר
מה שאתם מדברים זה אולי משפחות ספרדיות
אצל המשפחות הליטאיות רובם דורשים לפות את הסכום הזה
הבנתי.אני מדבר שהורים יתנו 150
מעניין לשמועהבנתי.
מה שרציתי להדגיש שיש ציבור חרדי גדול שלא מתחייב גם על 150,
מה שאצלכם היה ,אולי , ברור ומובן מאליו .
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים