- הוסף לסימניות
משהו כן.מעניין לשמוע
אז לא מתחייבים כלום או משהו כן?
וגם הוצאות ליל החתונה ,דיור לתקופה הראשונה,ריהוט וכד'
משהו כן.מעניין לשמוע
הרעיון עצמו נשמע טוב על הנייר אבל צריך לקחת בחשבון שלא לכל זוג צעיר אין עדיין את הכלים והיכולת להתחיל את החיים עם התחייבות למשכנתא יש זוגות שהאשה עדיין לומדת או בידיוק מתחילה עבודה בשכר מינימום והבעל לא מבין בכלל את הערך של כסף כי הוא התרגל לחיות על תקציב ישיבה של 300 שקל ולקחת הכל מהישיבה וגם לא בטוח שכל זוג יקבל בהבנה את זה שההורים הנחיתו להם איזה דירה לקנות ( יכול להיות שהצד השני לא יקבל את זה בהבנה שאחד ההורים החליט להם איפה לגור )כידוע ההתחיבויות שההורים לוקחים ע"ע עבור קניית דירות היא גבוהה מאוד
מה שהופך אותה לפעמים ללא מעשית
אני מציע רעיון (ואני יודע שהביצוע יהיה קשה אבל מעניין לשמוע גם מהצד של הזוגות שמצקשים בקניית הדירה בפועל)
יקנו דירה במחיר 800 אלף עד מליון וההורים ישלמו את ההון עצמי שהוא בין 240 ל300 אלף + תיווך עו"ד אגרות וכו' והזוג ישלם את המשכנתא שהיא בין 560 ל700 אלף שזה אומר תשלןם חודשי כ 3000/ 4000 ש"ח
והזוג יחליט אם הוא הולך לגור או משכיר ושוכר עד שיצבור את הכסף לדירה שהוא חפץ בה
אשמח לשמוע מהצד של הזוגות מה אתם אומרים
כמעט אין מקרים שהכסף של ההורים נזיל, ובד"כ לא ימצא חן בעיניהם שהילדים יעשו את התשואה.הרעיון עצמו נשמע טוב על הנייר אבל צריך לקחת בחשבון שלא לכל זוג צעיר אין עדיין את הכלים והיכולת להתחיל את החיים עם התחייבות למשכנתא יש זוגות שהאשה עדיין לומדת או בידיוק מתחילה עבודה בשכר מינימום והבעל לא מבין בכלל את הערך של כסף כי הוא התרגל לחיות על תקציב ישיבה של 300 שקל ולקחת הכל מהישיבה וגם לא בטוח שכל זוג יקבל בהבנה את זה שההורים הנחיתו להם איזה דירה לקנות ( יכול להיות שהצד השני לא יקבל את זה בהבנה שאחד ההורים החליט להם איפה לגור )
לעצם העניין אפשר להציע משהו אחר לדעתי שב"ה עבד לי ולאשתי בזכות ההורים שלנו שנתנו לנו את הכסף מראש אומנם אצלנו ב"ה ההורים נתנו ביחד 400K אבל עדיין העיקרון הוא אותו הדבר כל עוד סכום הבסיס הוא עדיין יפה
אם באמת מגיעים זוג הורים שיש להם את ה-150K שאמרת לתת לילדים מראש והם מוכנים לתת את זה אפשר לקחת את הכסף משתי ההורים ולהפקיד בחשבון משותף בפק"מ עם ריביות טובות שאין בזה שום סיכון לכסף ( ובתקופה הזאת אפשר לקבל 5% בפק"מ למצטרפים חדשים להרבה בנקים וכדו') ועל סכום של 300K לפי ריבית של 4.5 אחוז אפילו זה אומר 13.500 בשנה לפני ניכוי מס ובשנה הראשונה שלזוג אין הרבה הוצאות ובדרך כלל גם משלמים להם שכירות + סיוע בשכר דירה הם יכולים לחסוך עוד אלפי שקלים עם התנהלות נכונה ואחראית ( אם באמת מצפים מהם להתכונן לשלם שכירות / משכנתא בעצמם מלכתחילה בשנה השנייה ושכירות ממוצעת זה לפחות 3000 שקל זה אומר שבשנה הזאת הם יכלו לחסוך 36,000 שהיו אמורים לצאת על שכירות בכל מצב ) ולהגיע להון עצמי יפה כדי לקנות דירה טובה בפירפריה וכדו' ולשכור ולהשכיר או לגור בה ( אם באמת יהיה להם בסוף השנה-שנתיים הראשונות 350K והם יקנו דירה ב1.2M המשכנתא יכולה להיות באזור ה4000-4500 תלוי בריביות של התקופה וזה סכום סביר בהחלט )
מקווה שעזרתי בהצלחה
שוב לא דיברתי על מקרים שכאלה שבעיניי הם הגיוניים לגמרי כי אני באמת מתקשה להבין מאיפה להורים קלאסיים יש 150K לכל ילד וכ"ש להורים שהאבא אברך אבל בשאלה של פתיחת הפורום דובר על הורים שיש להם את הכסף נזיל ( הרי ההצעה הייתה להשקיע אותו כבר כהון ראשוני לדירה ) ועל כן ייעצתי את מה שחשבתי לנכון בנוגע לסיטואציה הזאתכמעט אין מקרים שהכסף של ההורים נזיל, ובד"כ לא ימצא חן בעיניהם שהילדים יעשו את התשואה.
למה? לא יודע. אבל זו המציאות.
הם בעצם אומרים לזוג: "אנחנו התחייבנו לתת כסף לדירה", ואז כל דירה שהזוג רוצה הם מוצאים סיבה למה זה לא טוב.
כך שמעתי מאנשים-לא לוקח אחריות.
לא מתאים להתבטא במילה "שיקרו" כלפי הורים.אכן, זה תלוי מאוד במגזר ובמה שמקובל,
בכל אופן, הורים רוצים בד"כ לתת לילדים שלהם, ורצים לראות אותם מסודרים בדירות,
לא נראה לי הגיוני שיש זוג שגר בשכירות ומחכה עד שההורים יעמדו בהתחיבותם המלאה, ויתנו את הסכום שהם "שיקרו" שהם הולכים לתת....
כל אחד מבין שצריך לעשות משהו עם מה שההורים מסוגלים לתת,
כי ככל שהזמן עובר המחירים עולים, והסיכוי שלהורים יהיה את האפשרות לתת הולך ויורד...
ואם יש מישהו שלא מבין את זה- אז, ובכן,-
שימשיך לחכות....
באופן כללי דעתי האישית בנושא היא שהורים לא "חייבים" לילדים שלהם כלום!
והקטע הזה שזוג מחכה/דורש להורים שיתנו לה כסף לקנית דירה- בעיניי זה לחכות להתקף לב שלהם...
מתחייבים בין 50 ל120 וזה נקרא יפהמעניין לשמוע
והם מקבלים בפועל?ככל הנראה זה תלוי במגזר
מה שאתם מדברים זה אולי משפחות ספרדיות
אצל המשפחות הליטאיות רובם דורשים לפות את הסכום הזה
לא. הם לא מקבלים. וגם את הדירות שהם אומרים שהם קנו, הם באמת לא קנו. הם רק שוכרים את זה אבל עובדים עליך שהם קנו.והם מקבלים בפועל?
ספק ספיקא.
התפספס לך 0...למה שמעתי לא מזמן על פרויקט בטבריה ב 400,000 ש"ח
כידוע ההתחיבויות שההורים לוקחים ע"ע עבור קניית דירות היא גבוהה מאוד
מה שהופך אותה לפעמים ללא מעשית
אני מציע רעיון (ואני יודע שהביצוע יהיה קשה אבל מעניין לשמוע גם מהצד של הזוגות שמצקשים בקניית הדירה בפועל)
יקנו דירה במחיר 800 אלף עד מליון וההורים ישלמו את ההון עצמי שהוא בין 240 ל300 אלף + תיווך עו"ד אגרות וכו' והזוג ישלם את המשכנתא שהיא בין 560 ל700 אלף שזה אומר תשלןם חודשי כ 3000/ 4000 ש"ח
והזוג יחליט אם הוא הולך לגור או משכיר ושוכר עד שיצבור את הכסף לדירה שהוא חפץ בה
אשמח לשמוע מהצד של הזוגות מה אתם אומרים
מעשה שהיה כך היה:לא מתאים להתבטא במילה "שיקרו" כלפי הורים.
לעז על ציבור שלם---והם מקבלים בפועל?
ספק ספיקא.
גם אם זה נקרא שקרן אסור שהילדים יגידו על ההורים שלהם שקרנים אומנם הם גם התחייבו וגם הם חייבים מעצם זה שהם ניווטו אותם למסלול של ישיבה וחוסר תעסוקה וחיי האבריכות אבל בכל זאת לקרוא להם שקרנים זה לא נראה לי מתאים ותהיה הסיבה אשר תהיהמעשה שהיה כך היה:
ישבו מחותנים אחד מול השני לפני סגירת הוורט,
ודיברו ביניהם כמה מתחייבים לזוג הצעיר,
אמר אבא של החתן, מלבד הוצאות חתונה שכירות לשנה ראשונה וריהוט בסיסי, אני יכול לתת K100, אבל אם תתן יותר, אשווה לסכום שתתן,
ענה לו אבא של הכלה- אם ככה, אתן כנ"ל ו K150.
ונשברה הצלחת.
מזל טוב!
שלושה חודשים אחרי החתונה,
אבא של הכלה מארס את בתו השניה, הבאה בתור,
והש'קים של השכירות
ובכן, הם חוזרים....
אומרת האשה הטריה לבעלה הטרי, לאבא שלי- אין כסף
אין לך אפילו מה לנסות
צא לעבוד.
מזל טוב נוסף- הזוג המאושר זכו בהגרלה של מחיר למשתכן!
נגש האברך הצעיר לאביו- וסיפר לו בהתרגשות על הזכיה,
שאל אותו אביו- ומה עם השווער? הוא כבר נתן את חלקו?
ענה לו לאביו- גם שכירות לא משלם,
כעס אביו כעס גדול מאוד....
וכו' וכו',
אם זה לא נקרא שקרן??
אז מה נקרא שקרן?
(נ.ב. יש מגזרים שהנושא של התחייבות ההורים לא קשורה לעצם השידוך ולא מהווה תנאי, אלא רק ההתאמה בין החתן והכלה בלי קשר לכמה כסף יש להורים שלהם, ודנים בו לפעמים אחרי סגירת תנאים)
אם אתה מתכוון לפוריה אז זה מליון ארבע מאותלמה שמעתי לא מזמן על פרויקט בטבריה ב 400,000 ש"ח
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים