התייעצות רעיון להתחיבויות לחתונות

• הוסף לסימניות
אם נשנה את זה שעל הדרישות הכספיות [אוי ווי דרישות, על הנתינת כסף] מדברים רק אחרי הוורט / הסגירה של הזוג
[הבחור בחר בה בגלל מי שהיא ולא כי היא הייתה עם הסכום הכי גבוה מכל ה10 שהציעו לו בשנה האחרונה]
או שמדברים על זה רק ההורים בינהם, בקניית הדירה עצמה כשהזוג מוכן לרכוש , אחרי שנה של נישואין [בעיקר אב הכלה, שבודק אם החתן שלו אכן רציני לבית של תורה ובעל טוב לאישתו ושווה 200 אלף וכו]

מצב שוק השידוכים ישתנה לחלוטין. אבל לחלוטין.

צריך גוף רבני חזק שיעשה משו בעניין.
לצערי לא נראה לי שיש כוח רבני חזק מספיק בדורנו לעשות שינוי כזה.
הציבור לא ישתף פעולה.

• הוסף לסימניות
כל אחד יעשה את שיקוליו ויתן כפי יכולתו,
ואם ההורים התחייבו וקרה משהו שיינה את המצב וכרגע אין להם?
אין שום סיבה שההורים יקרעו את עצמם בשביל הילדים, כל זוג יעשה את המקסימום כדי להשיג את הכסף,
ההורים יוכלים לעסור אולם זה לא אמור להיות עליהם העול,
כותבת כזו"צ שחוסך ככל יכולתו כל חודש ומאמין באמונה שלימה שאם הקב"ה רוצה לתת לי כסף להגיע לדירה משלי הוא ימצא יאך לתת לי את זה ואני לא אמורה להחליט מאיפה זה יגיע ולתת להקב"ה רעיונות,
אם ההורים יוכלו לעזור לנו כנשנצטרך את הכסף, נשמח, ואם לא אז יש לנו אבא שבשמים שיעזור לנו....

• הוסף לסימניות
יש הרבה זוגות שאחרי שסימו הם לקבל את חלקם מהוריהם, ולקחו את זה מובן מאליו שעל ההורים לעזור מעבר ליכולתם.
אבל כשזה מגיע ברוך ה' לפרק שהם מתחילים לחתן ,מחליפים את דעתם מקצה לקצה ,ומתחילים לשכנע את כל הסביבה שלהם למה היום אין צורך לתת , ושהקב"ה יכול לעזור לזוג ולא צריך אותם כשליחים.
מעניין מה גרם להם לשנות את דעתם בצורה כל כך חדה ???

• הוסף לסימניות
לא הבנתי איפה החידוש....
עד כמה שידוע לי זה ככה כבר שנים אצל החסידים ועדות המזרח....

• הוסף לסימניות
בגלל שכל אחד חושב כך
אנשים מתייאשים מראש!
במקום תגובות מחלישות צריך לחולל שינוי!!
כמו שהחסידים הצליחו אנחנו נצליח גם.
לא מתייאשיםמראש,כן רוצה לעשות שינוי,אבל אם אין מישו שיתמוך ברעיון, אדם גדולאו איש ציבור, זה ישאר בגדר רעיון.

ואגב זה השורה גם הכי צורמת באתר השדכן-
כמה דורשים -400000
כמה נותנים--------
לא זוכרת אם זה משתמש במילים דורש נותןוזה,אבל ההזיה לכתוב כסף אסטרונומי ובצד השני 4 פסים ריקים
לא נתפסת

• הוסף לסימניות
נכנס אצל חלק מעדות המזרח שגרים באזורים ספציפים או לומדים באיזורים ספציפים
ואגב...גם אז זה בדר"כ חצי חצי - שכל חצי מביא בסביבות 100-200 אלף גג..
(ושכירות חצי שנה -חצי שנה ותחונה חצי חצי...)
לא מובן לי הקטע של לתת להורי האשה גם לממן את החיים של הזוג הצעיר (יציאה לעבודה נחשבת ומרוויחה) וגם של בסיס הדיור שלהם
אבל זה בסדר...
הכל בא בחשבון אחרי 20 שנה שיש להם כמה בנות לחתן....

• הוסף לסימניות
זה פשוט מצב מזעזע!!!
יש לי אחות, מדהימה, מוכשרת, מושלמת בהכללל
להורים שלי אין שקל להתחייב כרגע ולכן היא בבית, רווקה ומחכה לבחור שיסתכל עליה, על המידות הטובות שלה, על מי שהיא ולא על כמה כסף יש להורים שלי בחשבון

• הוסף לסימניות
@רות יש בחורים נהדרים מעדות אחרות ...(לא בהלצה! גם אצלנו יש נישואי אשכנזי-ספרדי ודווקא הצליח יפה)

ודרך אגב
שמעתי פעם על משפחה אשכנזתי שמבקשת מהאורחים לברך בברכת המזון את נוסח עדות המזרח
בנים שיחיו ונכסים שירבו ...נכסים קרובים לבית...שפע וכו וכו
אולי כדאי לאמץ את זה :)

• הוסף לסימניות
כותבת כזו"צ שחוסך ככל יכולתו כל חודש ומאמין באמונה שלימה שאם הקב"ה רוצה לתת לי כסף להגיע לדירה משלי הוא ימצא יאך לתת לי את זה ואני לא אמורה להחליט מאיפה זה יגיע ולתת להקב"ה רעיונות,
אם ההורים יוכלו לעזור לנו כנשנצטרך את הכסף, נשמח, ואם לא אז יש לנו אבא שבשמים שיעזור לנו....
אבל להשתדל שיהיה לכם דירה אתם צריכים
או בדירה בקהילות החדשות אם זה מתאים
או להשכיר ולשכור
וההון עצמי אולי אפשר הלוואות עומדות ועוד רעיונות
מהנסיון שסביבי זוגות שעשו צעד ולקחו על עצמם התחייבות שהם מסוגלים לעמוד בה הקב"ה עזרפ.

• הוסף לסימניות
בערך כמו להיכנס לשאלת הידיעה והבחירה...
מחד, להאמין שהקב"ה שולח לכל אחד הפרנסה וכל מה שצריך - אז בשביל מה לדרוש מההורים? בשביל מה להיכנס לזה בכלל בשאלות שלפני הפגישות? זה לא אמור להיות 'נושא' בכלל!
מאידך, אם ההשגחה גלגלה את התנהלות הציבור כך, יתכן וכך אמורים לנהוג...
אין ספק כי לכל כיוון שנסתכל ונבחן את הדברים, נראה ונגלה, כי האנשים הפשוטים, אלו שסתם כך עובדים את ה', באמת ליבם עימו, בלי רעש וצלצולים, הם לא ממותגים, כך נראים חייהם, בודקים מהי ברכת ה' אשר עמהם, ועל פיה הם חיים, אם יש צורך - עוברים לפריפריה, ככל שמתברכים יותר - מגדילים את הדירה, רוכשים דירה, עוברים למרכז וכן הלאה.
אך לעומתם, יש גם את השפיצים, אלו ש'בעיקרון היו מוותרים לגמרי'... אבל הם חייבים את זה בשביל להישאר בלימוד... זה פשוט זלזול מחפיר בכבוד התורה, שימכרו בן תורה חשוב שכמותו בפחות ממליארד שמונה מאות, ועל דא קא בכינא...

יתכן ויש מקום לחשוב, שהדרך שהבורא בחר לסבב את זה שבחורה איכותית באמת, שבאה מבית טובים, ובני עניים - שמהם דייקא תצא התורה, תישאר בידיים טובות ולא תיפול לידי דורשי רשימות ארוכות ויקרות, שעל פי מעשיה הטובים ומידותיה התרומיות והאציליות ראויה למשהו הרבה יותר איכותי ומזוקק, ראויה היא למשהו יותר טהור, יותר מזוקק, פחות אנוכי, שיודע כיבוד הורים מהו, שיודע להקל עולו מאחרים ולא חלילה לרדות בהוריו והורי אשתו, היא לגרום לאותם רמי מעלה יושפעו מהסביבה לדרוש יותר..

• הוסף לסימניות
זה פשוט מצב מזעזע!!!
להורים שלי אין שקל להתחייב כרגע ולכן היא בבית, רווקה ומחכה לבחור שיסתכל עליה, על המידות הטובות שלה, על מי שהיא ולא על כמה כסף יש להורים שלי בחשבון
אולי היא מסוגלת לקנות דירה בעצמה?
ברגע שיש דירה רחוקה ואפילו עם משכנתא זה נותן שווי בשוק השידוכים

• הוסף לסימניות
זה פשוט מצב מזעזע!!!
אני אשמח לשמוע על אחותך קצת.
מישהי עם פרימיום יכולה לעשות לנו טובה לעשות איתנו שיחה אישית?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מהצד של הזוגות מה אתם אומרים
למען ה'.
את מי עניין לשמוע מה הזוגות אומרים???
הנושא הזה מעלה לי את כל הדם לראש.
הזיה על הזיה על הזיה כל הנושא הזה של קניית דירות לילדים / שידוכים ב"שוק".
איך.

• הוסף לסימניות
זה פשוט מצב מזעזע!!!
רות
כמישהי במצבה
אני לא תולה את זה בכסף
אותו ריבונו של עולם שמביא ילדים מביא שידוך ומביא כסף
גם אם חיצונית זה לא נראה

ולפני שאתם מתנפלים עלי- אני באותו מצב בדיוק...

• הוסף לסימניות
אולי היא מסוגלת לקנות דירה בעצמה?
ברגע שיש דירה רחוקה ואפילו עם משכנתא זה נותן שווי בשוק השידוכים
רווקות שבונות על הכסף של ההורים ועובדות כמה שנים ולא חוסכות זה באמת הזיה

אבל מה שיותר הזוי שבחורה יכולה לעבוד כמה שנים ולחסוך ולגלות כמה קשה לחסוך חצי מהסכומים שעפים פה

דבר אחד לא ברור לי-
מאיפה הכסף להתחייב לכל ילד??
מילא בילד הראשון חסכו וכו. ואולי גם בשני.
אבל מהשלישי ואילך?
וכולם אברכים והאישה עובדת בהוראה/במשרה שלא מכניסה הרבה??
מה היה בעבר לא כ"כ רלוונטי, אבל יש כאלו שקיבלו ירושות או קנו דירות להשקעה או בנו יחידות.
כיום אפשר לדוגמא להשקיע ב S&P 500 תכנסו למחשבון השקעות תכתבו כמה כסף אתם רוצים בעוד כמה שנים וכמה להפקיד היום.
וההורים הם לא זוג?
הם קיבלו מההורים שלהם.
מה קשור שההורים של הכלה צריכים לתת פי 4 לפחות?
בדרך כלל אין הבדל האם ההורים של הכלה נותנים 400 והחתן 100, או שכל אחד יביא 250. בסופו של דבר זה יוצא +- אותו סכום כך שהפיתרון לבעיה באופן כללי לא יבוא מהכיוון הזה (חוץ ממישהו שיש לו הרבה בנות שבאופן פרטי 'נדפק' מהשיטה).
אין אף בחור שמסתכל על מי שהיא? או שגם ההורים של הכלה לא מסתכלים רק על מי שהחתן בעצמו, אלא מסתכלים גם באיזה ישיבה הוא לומד, האם הוא 'שפיץ' (שזה לא בהכרח מעיד כלום על המהות שלו) ועוד ועוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה