זה שאלה רטורית בטחאין אף בחור שמסתכל על מי שהיא? או שגם ההורים של הכלה לא מסתכלים רק על מי שהחתן בעצמו, אלא מסתכלים גם באיזה ישיבה הוא לומד, האם הוא 'שפיץ' (שזה לא בהכרח מעיד כלום על המהות שלו) ועוד ועוד.
אשמח לשמוע מה דעתך בענייןלמען ה'.
את מי עניין לשמוע מה הזוגות אומרים???
הנושא הזה מעלה לי את כל הדם לראש.
הזיה על הזיה על הזיה כל הנושא הזה של קניית דירות לילדים / שידוכים ב"שוק".
איך.
יש גוף בציבור הליטאי שמנסה לקדם את זה כבר כמה שנים ולא בהצלחה יתרה...בגלל שכל אחד חושב כך
אנשים מתייאשים מראש!
במקום תגובות מחלישות צריך לחולל שינוי!!
כמו שהחסידים הצליחו אנחנו נצליח גם.
הם מפרסמים מידי פעם עלון חמוד מאודיש גוף בציבור הליטאי שמנסה לקדם את זה כבר כמה שנים ולא בהצלחה יתרה...
אומרים שמרן הגראי''ל בחכמתו אמר להם שזה לא ילך...
למשפחות כמוכם שווה לשקול ליווי כי לפעמים כשיש מי שדוחף מגיעים לתוצאות בעז"הכותבת כזו"צ שחוסך ככל יכולתו כל חודש ומאמין באמונה שלימה שאם הקב"ה רוצה לתת לי כסף להגיע לדירה משלי הוא ימצא יאך לתת לי את זה ואני לא אמורה להחליט מאיפה זה יגיע ולתת להקב"ה רעיונות,
אם ההורים יוכלו לעזור לנו כנשנצטרך את הכסף, נשמח, ואם לא אז יש לנו אבא שבשמים שיעזור לנו....
www.prog.co.il
יש לי גם קרוב משפחה שרוצה שיעשו ברכת האורח ע"מ וכך גם הוא עושה כשהוא מתארח.@רות יש בחורים נהדרים מעדות אחרות ...(לא בהלצה! גם אצלנו יש נישואי אשכנזי-ספרדי ודווקא הצליח יפה)
ודרך אגב
שמעתי פעם על משפחה אשכנזתי שמבקשת מהאורחים לברך בברכת המזון את נוסח עדות המזרח
בנים שיחיו ונכסים שירבו ...נכסים קרובים לבית...שפע וכו וכו
אולי כדאי לאמץ את זה![]()
בעבר הייתה יוזמה להחתמת הורים על התחייבות לסכומים נמוכים.הם מפרסמים מידי פעם עלון חמוד מאוד
וטוענים שיש להם גידול איטי במצטרפים חדשים
הרעיון בשני מילים
מי שמצטרף למאגר יכול לקבל הצעות של בחורים שרוצים עד x כסף
בתנאי שגם הוא לא ״ידרוש״ על בניו יותר מהסכום הנ״ל, גם להצעות מחוץ למאגר
"סליחה שאני מגיב את זה להודעה הזו אבל אני מתכוון באפן כללי"בעבר הייתה יוזמה להחתמת הורים על התחייבות לסכומים נמוכים.
הייתי אז ילד, ואמר לי יהודי כחם שכל החותמים הם עם שבע בנות ובן אחד, וגם אלו יתנו יותר בסוף כשיראו שבלי זה בנותיהם יישארו בבית עד דלא ידע. זה נראה כמו באג שאין דרך לתקן. ודאי שלא בבום.
אנשים שאין להם אפשרות, צריכים ללמוד לא להתחייב מעבר ליכולת שלהם."סליחה שאני מגיב את זה להודעה הזו אבל אני מתכוון באפן כללי"
אח"כ פלא שאבא ל3 בנות חוטף התקף לב ה"י...
ח"ו לא לפתוח פה אבל אין דבר כזה אין דרך לתקן חייבים לתקן כי אנחנו רוצים הורים בריאים בגוף ובנפש ואנחנו רוצים לראות אותם שמחים בשמחות שלנו ולא להיפך
אני לא יודע איך משנים דעת קהל אבל דבר אחד ברור צריך לדעת שההתנהלות לא תקינה ואסור להשלים עם המצב
ושוב סליחה על החריפות פשוט נזכרתי במקרה מצער שכזה
ברעיון ברור שאתה צודק אבל זה מאוד מאוד קשה ליישם את זה...אנשים שאין להם אפשרות, צריכים ללמוד לא להתחייב מעבר ליכולת שלהם.
מי שלא יכול לקנות בוגבו, צריך להתמודד עם זה שלכולם יהיה בוגבו ורק לו לא יהיה. במקום לנסות לשנות את ההתנהגות של כולם שאף אחד לא יקנה בוגבו.
מי שאין לו אפשרות לגור במרכז שלא יגור במרכז. במקום לנסות להכריח את כולם לעבור לפריפריה.
דעתי שאם הזוג מספיק בוגר כדי להתחתן וכדי להיות אבא ואמא, שיקחו גם אחריות כלכלית.אשמח לשמוע מה דעתך בעניין
יש דבר שההורים יכולים לתת וזה לא כסףדע
דעתי שאם הזוג מספיק בוגר כדי להתחתן וכדי להיות אבא ואמא, שיקחו גם אחריות כלכלית.
אפשר בזהירות, בעדינות, בטקט, להיעזר בהורים.
ותו לא.
מסכים עם כל מילהאנשים שאין להם אפשרות, צריכים ללמוד לא להתחייב מעבר ליכולת שלהם.
מי שלא יכול לקנות בוגבו, צריך להתמודד עם זה שלכולם יהיה בוגבו ורק לו לא יהיה. במקום לנסות לשנות את ההתנהגות של כולם שאף אחד לא יקנה בוגבו.
מי שאין לו אפשרות לגור במרכז שלא יגור במרכז. במקום לנסות להכריח את כולם לעבור לפריפריה.
ברור!יש דבר שההורים יכולים לתת וזה לא כסף
זה גב, ותמיכה לצעד שהילדים עושים
נכון שהילדים בוגרים ויכולים לקנות דירה לבד אבל אם הילדים יבואו ויגידו שהם חושבים לקנות דירה והתגובה שהם יקבלו היא צוננת בגלל שזה לא קרוב אליהם וכו' זה הילדים ירגישו שהם עושים צעד שגוי ומאידך אם הם יקבלו תגובה חיובית ויחד עם ההורים הם ינתחו את הצדדים לחשוב איפה כדאי לקנות ומכה סיכוי/ סיכון יש בצעד שהם עושים
וכללית ההורים ידגישו להם שהם עושים את הצעד הכי חכם גם אם הם מתרקחים
לילדים יהיה הרבה יותר קל לעשות את הצעד החשוב והנכון הזה
בעיקר דרוםאיפה קונים היום דירה ב800 אלף?
חכמולוגפעם הגיע גביר לכולל חזון איש (או פוניבז') ואמר שהוא מוכן למחוק את כל החובות לדירות של האנשים מעל גיל 60, ולא נמצא מישהו כזה...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים