רעיונות לאנשים מענינים

• הוסף לסימניות
שואל בשביל חבר:
מכירים אנשים מענינים
שמוכנים לבוא לדבר בישיבה בליל שישי או הזדמנויות אחרות
חינם או בתשלום סמלי?
(כל דבר מעניין , לא מחייב דוקא תורני)

• הוסף לסימניות
הכל,
פוליטיקה, אקטואליה, מדע, השקפה, מוסר, יהדות, הסטוריה
לא משנה מה,

• הוסף לסימניות
יש את האבא של משפ' גרוס מאסון ההרעלה
שמזמינים אותו להרצאות לחיזוק באמונה.
נח הרץ שמספר איך נפל לשבי הסורי ואיך ניצל וחזר בתשובה ..מרתק!!
הרב אהרון מרגלית מספר איזה נסיונות קשים היה לו .. (ואיך עמד בהם.)
שלמה טרייטל שוטר שעובד במשטרה ומספר איך תפס את סוחרי הסמים למיניהם.
עוד??

• הוסף לסימניות
לא ידוע לי אם בתשלום סמלי.
יש גרפולוג שמעביר הרצאות מעולות. אם תרצו מספר נייד - אוכל לברר ולתת באישי.

• הוסף לסימניות
אם אפשר קצת יותר פרטים
איזה סוג ישיבה?
כמה בחורים?
באיזה אזור?

יש לי לתת באישי טלפון של חבר מלא, גדוש ושופע, בהמון תחומים
אשמח לקבל יותר פרטים ולקשר ביניכם.

• הוסף לסימניות
תודה על כל הרעיונות המעולים והמועילים מאוד,
נשמח לעוד
וכן מי שיכול לתת מספרי טלפונים - יעזור מאוד (באישי)

• הוסף לסימניות
יש לי מישהו
אבל על איזה איזור מדובר?

• הוסף לסימניות
שמעתי שההוא שמכחיש את כיפת הברזל בא להרצות חינם לכל מי שמוכן לשמוע אותו.
הביאו אותו לכמה ישיבות בקמפים והבחורים מאוד נהנו לשמוע ולהווכח איתו.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם, אתם עוזרים מאוד
אבל אנא מספרי טלפון או דרך ליצירת קשר
אפשר גם בפרטי כמובן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלאפון;1411576:
יש את האבא של משפ' גרוס מאסון ההרעלה
שמזמינים אותו להרצאות לחיזוק באמונה.
נח הרץ שמספר איך נפל לשבי הסורי ואיך ניצל וחזר בתשובה ..מרתק!!
הרב אהרון מרגלית מספר איזה נסיונות קשים היה לו .. (ואיך עמד בהם.)
שלמה טרייטל שוטר שעובד במשטרה ומספר איך תפס את סוחרי הסמים למיניהם.
עוד??

נכתב ע"י סטודיו מרו;1414711:
שמעתי שההוא שמכחיש את כיפת הברזל בא להרצות חינם לכל מי שמוכן לשמוע אותו.
הביאו אותו לכמה ישיבות בקמפים והבחורים מאוד נהנו לשמוע ולהווכח איתו.

טלפונים?
איך מגיעים לכל אלה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

תקופה ארוכה מאוד שאני מחפש כולל כלבבי ולא מוצא, אני מחובר חזק ללימוד בעיון ישיבתי ומעלה דהיינו סוגיות בעיון עמוק ובהקף רחב ומאידך גיסא בעלים ומנהל בפועל של עסק (כמו שכאן מכירים אותי)
אינני מוצא כולל משום ש: בכוללים הרגילים אם אתה לא קבוע נמצא בסביבות 9:30 אתה לא רלוונטי ובפרט בכוללים שהם שני סדרים ולהיות רק חצי מסדר א' לא מוציא אותך רציני וממילא אין כ"כ עם מי לדבר בלימוד וקשה למצוא חברותת (ובא נאמר גם קצת נחיתיות מול האריות האלו שיושבים לומדים לפני שבאת ואחרי שיצאת)
מאידך גיסא הכוללים של אנשים עובדים שהייתי עד היום (ובדקתי הרבה ) היו בהרבה סגנונות ולכל אחד היה את התוספות שגרמו לי פחות להתחבר לשמה אם זה כולל שבבהמ"ד יושבים חברה עם טלפונים ומעיינים בדברים שמעניינים אותם או כולל אחר שזה בעצם מקום לשת"פ עיסקי או מקום לקביעות תורה של דף היומי וכד'

למעשה לא מצאתי מקום רציני שהוא מתאים "לאברכים שמשלבים גם עבודה" דהיינו שטעייגן רציני ברמה גבוהה ובעיון רציני ומצד שני יש בו מקום אמיתי גם לאחד שמסיבותיו שלו יכול להתחיל את הסיידר רק ב11 ולסיים ב2 או שמפאת עיסוקיו הוא יכול להיות רק שעתיים בתחילת הסיידר או בחלק השני של הסיידר

היום דיברתי עם חבר ממקום אחר בארץ שסיפר לי על הכולל שלו שהוא פתח והוא בדיוק בדיוק עומד על כל מה שחיפשתי והבנתי שיש סיכוי להרים דבר כזה מקום תורה "לאברכים עובדים" כולל רגיל שיש בו אברכים שהזמן שלהם שונה מהזמנים הקונבנציונליים אך הם מנצלי זמן, שיש בו אברכים שעובדים אך יראי שמים, ובעיקר בזמן שהם נמצאים הם שקועים בלימוד ובעיון (ולא עושים שימוש בטלפון למעט שיחה וגם זה רק למה שנצרך באמת)

האם גם אתם מרגישים שמקום כזה יכול לתת לכם מקום לפרוח בו בלימוד או שאולי אתם מכירים מישו שזה יכול להתאים לו או שיש לכם רעיונות אייך לגרום למקום כזה להצליח אני ממש ממש ישמח שתחכימו אותי
הכולל יפתח בעז"ה באזור קריית משה ברגע שיהיה 10 אברכים כרגע נכון לכתיבת השורות יש 5
לגבי המילגה מדובר על דתות (לזכאים) + מלגה של כמה מאות שקלים, הזמנים הם בין 10 עד 1 עם התחייבות ללפחות שעתיים ביום

נ.ב. אומנם ניסוח הדברים לאברכים עובדים אך המקום ירצה לזכות בכל אחד שרואה את המקום מתאים לו להתעלות בלימוד

לעוד פרטים ניתן לפנות אלי במייל המופיע בחתימה או במספר הטלפון 0559745344
אני מחפש כבר תקופה עבודה והגעתי לכמה מסקנות שאשמח לשתף אתכם !

א. 1
מאוד עוזר ללמוד בספר הקדוש חובת הלבבות שער הביטחון זה נותן תחושת רוגע ושלווה,
[כמובן שצריך עבודה עצמית בשביל לחוש את הדברים וזה לא ברגע אחד].

א. 2 דבר נוסף שהספר הקדוש הזה נותן זה הגדרות מדויקות מה בגדר השתדלות ומה מעבר,
ממליץ ללמוד ביסודיות !!

ב.
אדם חייב לחפש עבודה שהוא מתחבר ואוהב !!
אבל יש בעיה לאנשים להיות אובייקטיביים ולחפש משהו לפי התחברות ואהבה לדבר
ויש לזה שני סיבות מרכזיות :
1.
לחץ חברתי או במילים אחרות פחד מה יגידו עליהם :
לדוגמא אדם רוצה להיות דרייבר הוא אוהב נסיעות הוא נהנה להסתובב בכל הארץ ,
אבל הוא מפחד מהסטיגמה שתידבק אליו [דוגמא קיצונית אבל זה הרעיון]
לבעיה הזאת אין לי פתרון כי אם אני יגיד לו שהתעלם מההרגשה של הסטיגמה,
יכול להיות שהוא לא יצליח ובסוף הוא ירגיש הרבה יותר גרוע מאם הוא היה
לוקח עבודה שהוא פחות אוהב אבל היא יותר מקובלת על הסביבה !!

זה אני משאיר למומחים בתחום ...
2. משכורת !!
אנשים בוחרים לפעמים עבודות שהם ממש לא סובלים רק בגלל משכורת יותר גדולה,
וצריך לדעת שממש לא בטוח שזה בגדר השתדלות !
הדברים נכתבים בצורה כללית ואין לסמוך על זה בצורה פרטית שכל אחד יעשה שאלת רב ,
וכמו כן שילך ליועץ כלכלי או מאמן אישי הדברים נכתבו כדי שיהיה תועלת ולא נזק חס וחלילה !!

יש כאלו שרוצים לבחור עבודה שהם אוהבים אבל הם לא מצליחים לחשוב בצורה נכונה מה הם אוהבים ,
המשכורת מבלבלת אותם !!
חשבתי על עצה מסוימת שאולי תביא תועלת לחשוב בצורה יותר הגיונית !!
תחשבו לעצמכם כאילו יש לכם דירה ללא משכנתא, יפה גדולה, ומשכורת מסודרת של 50,000 ש"ח [הלוואי...]
מה עכשיו הייתם רוצים לעבוד סתם בשביל למלאות את היום עם סיפוק ועשייה !! בכזה מצב החשיבה היא נטולת משכורת !

מקווה שיביא תועלת וסליחה על האריכות !!
אשמח לכל תגובה [חיובית...]
נהנית ? שים פידבק ! אנשים אוהבים לקבל תודה!!
הנה לכם תיאור מקרה בשינוי ובטשטוש מגדרים, מגזרים, ושאר פרטים מזהים. הטלפון הסלולרי שלי (להלן: הפלאפון) שבק חיים לכל חי, ובשל העובדה שהתיקון שלו עולה בדמים מרובים וכן הוא שייך לדור 3 הגוסס, שמתי פעמי אל חנות פלאפונים בעירי הקטנה.

בבואי אל הקיטון הצנוע שבו שוכן החנות, התגלה בפני מוכרן נחמד וידידותי למשתמש, שהיה עסוק בלהבהיר ולהסביר לקונה כלשהו את החסרונות והמעלות של המכשיר הספציפי שאותו הוא ביקש לקנות. נעמדתי בצד ממתין בסבלנות לתורי. אך ההסבר התארך מאחר שהקונה החליט לנייד כמה מספרים לחברת סלולר אחרת על מנת לקבל הנחה על קניית הפלאפון, (גלוי נאות: אף אנוכי תכננתי לעשות זאת) המשכתי להמתין בסבלנות לתורי.

תוך כדי התרחשות הניוד התגלעו מספר תקלות שפתרונן נמשך משך כמה דקות ארוכות נוספות, עדיין המתנתי בסבלנות לתורי, ובינתיים אף נוספה אחרי לקוחה נוספת שהמתינה לקבל שירות כלשהו. לאחר פתרון כל התקלות, הפעלה מחדש של מסוף האשראי וחתימה על תעודת האחריות, נפנה הלוקח המאושר לצאת מן החנות ופלאפונו בידו.

והנה רק פונה אלי המוכרן לשאול לרצוני, נכנס אל החנות איש נכבד לבוש בחליפה מוקפדת פאותיו וזקנו עשויים מעשה חושב, וכל כולו אומר כבוד האדם, הוא פוסע פסיעה גסה ומעודנת אל עבר הדלפק ותיכף מתחיל להנחית את שאלותיו, מה ההבדל בין 4x4 ל־5x5 והאם זה נכון שחברת QLYX וחברת Escolls הם בעצם אותה החברה שיש לה שני מותגים ובעצם אין שום הבדל טכני בין Q22 ל־6x6.

אני לא יודע מה גרם לאיש הנחמד מאחורי הדלפק לענות לשאלותיו של הלה במקום לעזור לי. אבל ברגע שזה קרה, הסבלנות הנצחית שלי, שעזרה לי להמתין בתור במשך רבע שעה בלי לפלוט שום רמז לחוסר נחת או לשעמום גובר, אותה מידה מפוארת התאיידה ובמקומה הופיעו כעס ועלבון.

אך היות שאני אדם ביישן (יש שיקראו לזה: פראייר או נמושה), מסוג האנשים שישלמו קנס שהם קיבלו מהפקח שלא בצדק ולוּ כדי לא להרים טלפון כדי להסביר או להתחנן. מאלו שאם אתה גורם להרגיש שאתה מאכזב אותם הם ייקנו ממך מקרר בשלושת אלפים ₪ מאותם טיפוסים שנכנסים לחנות מודדים חליפה ותוך חמש דקות הם בחוץ, למרות שהם לא לגמרי בטוחים שהדוגמא מוצאת חן בעיניהם והשרוול נראה להם קצר מדי, רק בגלל שהזבן אמר שזה בסדר. בגלל כל זה – לא דפקתי על הדלפק, לא צווחתי ולא צעקתי, גם לא אמרתי את דברי באסרטיביות – פשוט הלכתי משם.

וזאת לא הפעם הראשונה, הסיטואציה הזאת חוזרת על עצמה בחיים שלי לא פעם, בכל מקום שבו נדרשים מרפקים כדי לקבל שירות אני פשוט הולך, ולכן יש חנויות שלעולם לא אכנס אליהם כמו אותה חנות שנמצאת ליד ביתי חנות מסוג "טמבור" (אין לי מושג מה המילה הזאת אומרת). וכשאני זקוק לכל מיני דברים שנמצאים בה, אני תמיד אצעד עשרים דקות כדי להגיע לחנות שנמצאת בצד השני של השכונה והיא יקרה יותר בעשרה אחוזים בממוצע רק כי אני יודע שאם אמתין בסבלנות, אני פשוט אקבל שרות.

אני לא יודע כמה אחוזים מאנשי העולם יש להם אישיות מזעזעת כמו שלי, אבל גם אם אלו רק חמישה אחוזים תדעו לכם שאלו הלקוחות הכי טובים שתוכלו לקבל לעסק שלכם, רק תנו להם שירות כמו שאתם נותנים לאנשים שיודעים להתעלם מהתור, והם לא יעזבו את החנות שלכם לעולם. רק אל תדחו אותם מפני אנשים "חשובים ועסוקים" והם ייקנו אצלכם וישובו כלקוחות חוזרים, ולא יתלוננו (כמעט) על שום דבר, לא יבקשו הנחות, לא ישגעו אתכם חצי שעה ובסוף יצאו בלי לקנות.

ולאותם אנשים שהם כמוני, שחוזרים הבייתה אחרי ביקור כזה ואין להם פלאפון עכשיו, כי הוא נשבר ולחנות היחידה בסביבה יש תודעת שירות של חדר אוכל בישיבה גדולה בליל שישי – נכון, אתם פגומים, אין לכם את כישורי החיים כדי להסתדר לבד בעולם הזה. אבל מי שמתעלם מכם, הוא לא רק פגום הוא גם טיפש.
מהי אמונה ואיך היא בונה או הורסת חיים

רוב בני האדם חיים חיים קטנים הרבה יותר מהאפשרויות האמיתיות שלהם. לא בגלל שהם עצלנים. לא כי חסר להם רצון. אלא בגלל דבר אחד עמוק ושקט: הם לא באמת מאמינים שהם מסוגלים ליותר. הם אולי חושבים שכן, לפעמים אפילו חולמים על זה, אבל עמוק בפנים – כשהם יושבים עם עצמם – הם מרגישים שזה לא שייך להם.

"זה בשביל אנשים אחרים", הם אומרים לעצמם. "הם בנויים לזה. אני... פשוט סוג אחר".

והאמונה הזאת – לא תמיד נאמרת בקול. לפעמים היא רק תחושת בטן עמומה, חוט מחשבה שנשזר מבלי לשים לב. וזה מה שהופך אותה למסוכנת כל כך. כי היא לא נשמעת כמו אמונה. היא נשמעת כמו עובדה. כשאדם אומר לעצמו שוב ושוב: "אני לא מהחרוצים", "אני לא טיפוס של שיטות", "אני כזה – אני מפוזר", "אני פשוט לא מצליח להתמיד"... הוא כבר לא חושב שהוא מפרש את עצמו – הוא בטוח שהוא מתאר את עצמו.

וזה ההבדל בין מחשבה לאמונה: מחשבה אתה יכול לשקול. אמונה – אתה כבר לא שואל עליה שאלות. היא הפכה למשקפיים דרכן אתה רואה את כל החיים. וזה מה שמסוכן בה. כי אם המשקפיים כהים – כל המציאות שלך תיראה חשוכה.

אמונה, במובנה הפסיכולוגי, היא בסך הכול פירוש שחוזר על עצמו כל כך הרבה פעמים – עד שנראה לנו שהוא אמת. אבל זה לא אומר שהוא באמת כזה. זה רק אומר שלא עצרנו לרגע לשאול: "מי בכלל קבע שזה נכון?"

תחשוב על זה:

כמה פעמים ראית בחור בישיבה שאומר על עצמו שהוא "לא מהרציניים", רק כי מישהו פעם אמר לו את זה, או כי הוא לא קלט שיעור אחד טוב, או כי הוא השווה את עצמו למישהו אחר, ובמקום ללמוד מזה – הוא התחיל להתכווץ. ומאז? כל פעם שקשה לו, הוא שומע בתוכו קול פנימי שאומר: "נו, ברור. אני לא מהרציניים ".

וזהו. האמונה נסגרה. הסיפור נגמר. הגורל נחתם – לא על־ידי הקב"ה, אלא על־ידי ההגדרה שהאדם הדביק לעצמו.וכל עוד אתה מאמין שזה מי שאתה – אין לך שום סיבה להשתנות. למה שתשקיע, למה שתילחם, למה שתנסה דרך אחרת – אם אתה בטוח מראש שזה לא אתה?

והבעיה הכי גדולה – שזה מרגיש אמיתי. ((אבל אל תתפתה ליפול למקום שהרבה נופלים כששומעים את המשפטים האלה, לדחף לחפש אשמים, מי הוא זה שאמר לו. למי שמעדיף להסביר את המצב שלו דרך מה שאחרים עשו לו – לא חסר על מה לדבר. זה פשוט. זה נוח. אבל זה לא מקדם לשום מקום.
המטרה של המאמר הזה היא לא לחפש אשמים. אנחנו כאן בשביל מי שבוחר לא להיות קורבן. הקונטרס הזה נכתב בשביל מי שמבין שיותר חשוב מ"מי אשם" זה "מה עושים עכשיו". הוא נכתב בשבילך – אם אתה מהאנשים שלא מוכנים יותר להרגיש קורבן של הנסיבות. אם אתה מאלה ששואלים: מה אני יכול לעשות עכשיו כדי לחולל שינוי?, בלי לחפש תירוצים.
שמי שרוצה לזוז קדימה – לא מחכה שיתנצלו בפניו, אלא מתחיל לעבוד. שינוי מתחיל ברגע שאנחנו מפסיקים לאשים אחרים, ולוקחים אחריות – ומתחייבים לשנות).

האמונה לא באה כמו שקר גלוי. היא מתגנבת כמו אמת שקטה, עטופה בניסיון חיים, עטופה באכזבות, עטופה בחוויות של כישלון. אז אתה קונה אותה. ואז אתה בונה עליה. ואז אתה חי איתה. ואז אתה מתיישב לתמיד במקום שאף פעם לא נועדת אליו.

אבל תעצור רגע. מי אמר לך שאתה באמת לא מהמסוגלים?, מי אמר שאין לך כוח רצון?, מי אמר שאתה כזה?

אתה באמת נולדת כזה – או שפשוט חזרת על זה כל כך הרבה פעמים, שזה כבר הפך למנגינה קבועה בתוך הראש? אדם שיש לו אמונה מעצימה – בונה את עצמו עליה . אדם שיש לו אמונה מגבילה – קובר את עצמו חי.

וזה לא משנה אם אתה מדבר על סדר לימוד, על התמדה, על תיקון מידה מסוימת, על גמילה מהתמכרות, על שינוי סדר יום, או על פתיחה של פרויקט חדש.

הדבר שיקבע האם תצא לדרך בכלל – זו לא היכולת שלך האמיתית. זו האמונה שלך על היכולת שלך.

ההבדל בין כישלון זמני לבין ויתור קבוע – הוא תמיד האמונה. אדם שנכשל ואומר לעצמו "נפלתי" – יקום. אבל מי שאומר לעצמו "אני כזה" – יישאר.

אנשים מדמיינים שהם צריכים ביטחון עצמי, או דחיפה חיצונית, או עוד זמן. אבל מה שהם באמת צריכים – זה לשבור את האמונות שבתוך הראש. לשים עליהן זרקור, לזהות אותן, לאתגר אותן, ולשאול: "מי קבע שזה נכון? מתי החלטתי את זה? ולמה אני ממשיך להאמין בזה, אם זה לא מקדם אותי לשום מקום?"

השלב הראשון בשינוי – הוא לא עשייה. השלב הראשון הוא לעצור, להסתכל לעצמך בעיניים, ולומר: "אני לא חייב להאמין לכל דבר שאני מספר לעצמי". כשתבין את זה – תוכל להתחיל ליצור חיים אחרים. ולא משנה כמה זמן האמנת אחרת – זה לעולם לא מאוחר מדי לשבור את התקרה.

• תודה
Reactions: CynicalExplorer1 //
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה