עזרה רעיונות לזמן פנוי

• הוסף לסימניות
נכון שאם כבר שפה- האופציה האחרונה תיהיה גרמנית (ולפניה ערבית....)
אני ניסיתי ללמוד קצת שפה מהמזרח -יפנית או סינית לנסות להבין את העקרון של השפה ושל הכתיבה שלהם-מאד מענין ושונה מהשפות המערביות.
תנסו!

• הוסף לסימניות
לא תודה... לנסות סינית או יפנית - זה לא, גם לא הודית או תאילנדית...
את הצלחת? כי הבנתי ששם כל מילה היא אות בפני עצמה... אני לא מסוגלת לחשוב על ללמוד שפות כאלו (עם כל הכלול בשפה - כי שפה זה לא רק מילים, אלא - איך אומרים, והתרבות, וסגנון הפני'ה לכל רמה...) שאין לי שימוש בהן ואני לא מרגישה קרובה למקום שבו הם נמצאים -
לדבר עם עובדי אלילים? על מה, על 'קדושה' של פרות? אני לא אבין אותם והם לא יבינו אותי...
אם כבר - ללמוד שפה שהיא קרובה יותר...
טוב, האמת שזה תלוי איפה הלב שלך נמצא. אם הלב לא שם - אז לא מוכנים גם לקלוט את השפה שלהם בד"כ.
ואז מה עשינו?
פעם ראיתי משהו כזה:
מי שאופטימי - לומד אנגלית, מי שפסימי - לומד ערבית.:eek:
מי שריאלי - לומד שחי'ה... :rolleyes:
האמת, יש לי שאלה - שפת הקודש, כבר למדנו?
לא עברית, (ולא אידיש) אלא שפת הקודש! כשכתוב בתורה אבטיחים וקישואים - אנחנו בטוחים שאנחנו יודעים למה בדיוק הכוונה?
כי נראה לי שלא מספיק.
זה באמת שווה. אה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
פעם היה פתוח לי המפות בגוגל, אז טיילתי בכל העולם, זה ממש מרתק.
תוכלו לספר שטיילתן בכל מיני מקומות.

• הוסף לסימניות
ללמוד הקלדה בשיטה עוורת, כתבו כבר?
למדתי את זה כשהיתה לי תקופה משעממת יותר בעבודה דרך תוכנה אינטרנטית, ועד היום אני נהנית מזה מאד

• הוסף לסימניות
הייתי לומדת ערבית
שימושי בימים האלה
במקום להילחץ בכל פעם כשאני עוברת ליד צמד בני דודים ולחשוב שהם מתכננים את הלינצ' שיעשו בי
פשוט להבין שהם מדסקסים על כמה החומוס היה טעים...

• הוסף לסימניות
הייתי לומדת ערבית
את האמת שגם זה ניסיתי...
אבל זו שפה ממש קשה (הקריאה והכתיבה שלה לפחות-שם אני בערך אוחזת)
ולגבי הסינית-זה באמת הולך לפי הברות-אבל דוקא בגלל שזה כ"כ שונה זה מענין-ולא נראה לי שאני יגיע אי פעם לרמה של לדבר ממש, רק להבין קטעי מילים...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלמי שיוצא לבקר באירופה גרמנית היא מאד שימושית. בארצות שדוברים אותה הרבה פעמים לא כ"כ יודעים אנגלית.. מנסיון מר :)
והדמיון שלה לאידיש מקל מאד ללמוד ואני מעדיפה להתחיל עם שפה שיש לי סיכויים יותר טובים להגיע לרמה הגיונית כלשהי מאשר ללנסות להבין תחביר של שפה אחרת אבל לעולם לא להצליח לדבר בה או אפילו להבין
וסינית זה שימושי. מאד! הרבה אנשים מתעסקים במסחר עם סין, בינהם כאלו ששנים ארוכות עושים זאת והם עדיין לא הצליחו ללמוד אותה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלמי שיוצא לבקר באירופה גרמנית היא מאד שימושית. בארצות שדוברים אותה הרבה פעמים לא כ"כ יודעים אנגלית.. מנסיון מר :)
והדמיון שלה לאידיש מקל מאד ללמוד ואני מעדיפה להתחיל עם שפה שיש לי סיכויים יותר טובים להגיע לרמה הגיונית כלשהי מאשר ללנסות להבין תחביר של שפה אחרת אבל לעולם לא להצליח לדבר בה או אפילו להבין
.
נכון מאוד
נסעתי פעם לארה"ב ועצרתי באמצע בגרמניה
וגם אם לא למדתי גרמנית הסתדרתי עם הידע באידיש שלי (שפת אם)

• הוסף לסימניות
את האמת שגם זה ניסיתי...
אבל זו שפה ממש קשה (הקריאה והכתיבה שלה לפחות-שם אני בערך אוחזת)
ולגבי הסינית-זה באמת הולך לפי הברות-אבל דוקא בגלל שזה כ"כ שונה זה מענין-ולא נראה לי שאני יגיע אי פעם לרמה של לדבר ממש, רק להבין קטעי מילים...

מתוקה
אם חמורים שולטים בשפה הזו, אין לי ספק שתצליחי בקלילות ללמוד אותה

• הוסף לסימניות
אם חמורים שולטים בשפה הזו, אין לי ספק שתצליחי בקלילות ללמוד אותה
כנראה שגם חמורים קולטים אם מלמדים אותם מלידה עד שיבה...:rolleyes:
ובקשר לקלילות שאני יצליח...
לוידעת ,תנסי ....;)

• הוסף לסימניות
אני מרשה לעצמי למחות.
הם בנ"א בעלי תרבות שונה ולא יפה ככה :(

הסינים כעם מעריצים מאד את היהודים, ואם בכל מקום לא תנפנפי בעובדת היותך יהודיה כי זה לא בהכרח יועיל (ולפעמים להיפך..) הרי שבסין העובדה הזו תמיד תפעל לטובתך.
ולהזכיר את העזרה שהם נתנו במלחמת העולם השניה לישיבת מיר ועוד?

השפה שלהם למי שלא למד אותה מגיל 0 קשה מאד!
אביגיל - לא נראה לי שתצליחי גם להבין מה שהם מדברים אפילו אם תדעי מילי בודדות
א' כי כשמדברים באופן שוטף מחברים מילים, אז תפספסי מה שכן היית אמורה להבין
ב' הטון בו נאמרה המילה משנה לגמרי את המשמעות. ואם תגידי את אותה הברה בטון נמוך, או בטון גבוה, או בטון עולה-יורד המשמעות תהיה שונה לחלוטין.
ממליצה בחום להתחיל משפה מערבית שלפחות יצא לך משהו מזה :)

• הוסף לסימניות
וסינית זה שימושי. מאד! הרבה אנשים מתעסקים במסחר עם סין, בינהם כאלו ששנים ארוכות עושים זאת והם עדיין לא הצליחו ללמוד אותה.

האמת? (זה לא ביקורת, אפשר לקרוא לזה שאלת שיתוף- כי אני באמת לא מסוגלת להבין) יש לי שאלה לגבי גרמני'ה -
איך אפשר לדרוך באדמה הזו?
פעם היתי בהרצאה של הרב יוספי.
לפחות מאז (כמובן שגם לפני, אבל אחרי זה זה מתעצם!) ואני לא מצליחה להבין אנשים שהולכים לשם ליהנות ולטי'יל! איך אפשר?
הם שנאו ומן הסתם גם שונאים אותנו. ואל תגידו לי שלא.
תטי'ילו בארץ ישראל!
לא "בגלל שהיא בטוחה" (הלוואי!) אלא פשוט - כי זו הארץ שלנו.
וכל השאר - ממש לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה