רעיונות לתעסוקה לילדים בחג ובשבת

• פותח הנושא bbr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;644209:
bbr אני מכירה אותך מאין שהוא?

מי את? אני לא יודעת, אולי את מכירה אותי!

• הוסף לסימניות
כולם כאן מכירים בוודאי את הסיפור על הרבי מססוב שנענע את התינוק בזמן כל נדרי...
אשכול שכולו זכויות. איפה הברדיצ'ובער?

• הוסף לסימניות
השנים שבהן לא התפללתי בבית הכנסת, בזכות הילדים, היו השנים שהייתי הכי קרובה להשם. הרגשתי אז "מה אשיב להשם כל תגמולוהי עלי".
יש קרבה יותר גדולה מאשר דברי יעקב אבינו "בזכות שגידלתי בני כאפרוחים"?
ה' יעזור ומי שעדיין לא זכתה ל"הפרעה" הזאת בתפילה תזכה במהרה.

• הוסף לסימניות
אמרה לי מישהי שקשה לה מאד להתפלל מהבית, וכל הדבורים הללו על התפילה מהבית שהיא הכי קרובה להשם, מפריעים עוד יותר...
בכל זאת, האוירה בבית הכנסת, הניגונים, התפילה של ברוב עם... זה עושה משהו שבבית אין אותו. ואם לזה מצטרפות גם נקיפות המצפון על כך שגם ביום הכי קדוש בשנה אנחנו מוצאות את עצמינו כועסות על הילדים, ונוזפות לא תמיד בצדק, אלא כי הראש כואב ואין כח...
בשורה התחתונה - מי שמרגישה את הקרבה הגדולה להשם דווקא מתוך טיפול בילדים, יותר מאשר בתפילת נעילה בבית הכנסת, אשריה, אבל מי שבוכה ביום כיפור מתוך תסכול, ולאו דווקא מתוך רגשי התעלות מרוממים - אשריה גם היא... לעשות מה שהשם מבקש מאתנו, זה הדבר הגדול באמת, ולא תמיד הוא קל, או מלווה ברגשות נעלים.
ברור שלא התפילה בבית הכנסת היא היעד, והילדים הגורם המפריע. אלא הטיפול בילדים הוא באמת דבר קדוש, וכל השנה, לא רק בימים נוראים, אבל לא תמיד קל להרגיש זאת.

לגבי תעסוקה-
יכול לעזור מאד אם נותנים לילדים מקום ליוזמה אישית.
עם ילדים קצת גדולים אפשר לדבר עוד לפני יום כיפור, להציע להם לערוך קייטנה במשך חלק מהיום. אפשר גם לחלק - כל ילד שמסוגל לזה, בחלק מסוים אחר כל היום, אולי גם בשיתוף עם שכנים/בני דודים.
לאפשר לילד בעצמו לחשוב מה הוא רוצה לעשות בזמן שהוא עורך קייטנה, אולי לאפשר לו לקנות לפני יום כיפור משהו קטן, לתת לו כמות מסוימת של ממתקים שהוא אחראי על הזמן ודרך החלוקה שלה, וכו'. כמובן, חשוב ועוזר לפדבק אותו מילולית, להסביר לו עד כמה העזרה שלו חשובה ומשמחת.
כדאי רק לסכם מראש על טווח זמן קצר, שילד מסוגל לעמוד בו, כדי שיגמור את 'הקייטנה' מתוך רגש של הצלחה.
מנסיון - גם ילדה בת שלש וחצי מתמלאת רוח של שיתוף פעולה כשהיא 'עושה קייטנה' לתינוקת בת שנה וחצי.

• הוסף לסימניות
אני גדלתי כל השנים על השיטה שאמא לילדים לא צריכה להתפלל, והתפקיד שלה הוא להיות עם הילדים.
עד השנה.
אמנם נשארתי עם הילדים בבית כל היום. גמרו אצלינו את התפילה בשעה 6.30 [בערב!!!]. היה קשה, ולא הצלחתי להתפלל חוץ מברכות השחר, וגם זה בקושי. אך לא הייתי עם נקיפות מצפון, כי ניסיתי להיות הכי רגועה עם הילדים, אך לא פתחתי את המחזור חוץ מבתקיעות [מנין לאמהות...]
כשחזרנו הביתה במוצאי החג, גיליתי שהמקרר 'הלך', ושלושה ילדים נדבקו באבעבועות רוח...
כנראה שגם אמא לילדים צריכה להתפלל משהו בר"ה.
העיקר, שיהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה. והרבה נחת!!!

• הוסף לסימניות
אמא לילדים לא צריכה להתפלל דווקא מהסידור אלא מהלב, לבקש מה' במילים שלה שישמור על הילדים שלה - הילדים שלו...

• הוסף לסימניות
מתוך הרצאה של הרבנית נוישטט (ממש לא מדוייק): כדאי לקנות כל חג משחק איכותי, או ספר טוב לילדים
כך זה גם משאיר לילדים טעם מתוק מהחג, כי לילדים אין דרך להרגיש את ההנאה הרוחנית של החגים, אז לפחות האוירה שהייתה, המשחקים החדשים, הבגדים, לפחות א"ז הם יזכרו בצורה חיובית.
וזה גם עוזר שהם יעסיקו את עצמם
מומלץ במיוחד ליו"כ

• הוסף לסימניות
מצטרפת להמלצה על משחק חדש ליום כיפור.
-איך בעלי אומר:"נשלם על זה במקום לשלם על מקום בבית כנסת"
בשנה הקודמת הגדלנו לעשות ועשינו החלפת משחקים בין השכנים. (חיסכון...)

• הוסף לסימניות
אוקיי. יש המלצה לספר/ משחק טוב? אין לי כיוון להתחיל.. חשבתי על "מעגל השנה" או "השנה מספרת לי" אבל נגמרים חגי תשרי... יש ספר מומלץ אחר? לאיזה גיל זה "הספר שלי"? יש משהו סיפורים סיפורים
(אני בכיוון מנוילן או למינציה)
איזה משחק יכול להעסיק ושלא יהיה יקר פליז?

• הוסף לסימניות
"שעת סיפור"- הראשון. יש בו קצת הפעלות, ומגוון סיפורים למגוון גילאים. (לבן שנה לא בדיוק)
הספר הראשון שלי ממש לקטנים- מצוין.
משחק? השאלה היא מה מדבר אליהם יותר:הרכבה או משהו מפעיל כמו כלי רכב ודמויות, כלי מטבח, בובה עם אמבטיה ואביזרים. הייתי היום בחנות יש הרבה אפשרויות גם זולות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;646050:
"שעת סיפור"- הראשון. יש בו קצת הפעלות, ומגוון סיפורים למגוון גילאים. (לבן שנה לא בדיוק)
הספר הראשון שלי ממש לקטנים- מצוין.
משחק? השאלה היא מה מדבר אליהם יותר:הרכבה או משהו מפעיל כמו כלי רכב ודמויות, כלי מטבח, בובה עם אמבטיה ואביזרים. הייתי היום בחנות יש הרבה אפשרויות גם זולות.
דווקא בספרים יותר השקעתי ויש לנו את שעת סיפור הספר הראשון שלי ו100מושגים ראשונים עוד אחד של תרצה פלג "על דני" לא זוכרת את שמו והספר המתוק כמובן...

מחפשת גיוון לגיל היותר גדול (הקטן חוגג עם הספרים לקטנטנים)

לגבי משחק אין לנו כ"כ איבזור לבובות אני לא יודעת כמה זה יכול להעסיק אותה מחוסר נסיון.. הרכבה מעסיק אותה אבל מאד מתסכל כשהיא לא מצליחה אני מחפשת משהו שלא יתפרק בקלות!

תודה!

• הוסף לסימניות
יש חלקי הרכבה שקניתי פעם במשקל - נהדרים. כל חתיכה יוצאת כ2 שקל, אבל מדובר בחלקים גדולים, עם שיניים מפלסטיק. החומר חזק אך גמיש קלות הם בעלי חורים קטנים המותאמים לתחיבת פטריות . לגיל הזה זה מצוין, אבל אני לא יודעת אם קיים בחנויות או רק במכירות המשחקים הללו שהן די נדירות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;645245:
אני גדלתי כל השנים על השיטה שאמא לילדים לא צריכה להתפלל, והתפקיד שלה הוא להיות עם הילדים.
עד השנה.
אמנם נשארתי עם הילדים בבית כל היום. גמרו אצלינו את התפילה בשעה 6.30 [בערב!!!]. היה קשה, ולא הצלחתי להתפלל חוץ מברכות השחר, וגם זה בקושי. אך לא הייתי עם נקיפות מצפון, כי ניסיתי להיות הכי רגועה עם הילדים, אך לא פתחתי את המחזור חוץ מבתקיעות [מנין לאמהות...]
כשחזרנו הביתה במוצאי החג, גיליתי שהמקרר 'הלך', ושלושה ילדים נדבקו באבעבועות רוח...
כנראה שגם אמא לילדים צריכה להתפלל משהו בר"ה.
העיקר, שיהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה. והרבה נחת!!!
ניחומי...
ובכל אופן ארהיב עוז בנפשי ואומר שמי אמר לך אם המקרר הלך בגלל שלא התפללת, אולי להיפך, ה' ריחם עליך כמו שריחמת את על בניך וקלקל את המקרר ולילדים שלח רק אבעבועות?

ואסיים בברכה ש"כל שנה שהיא רשה בתחילתה עשירה בסופה" בעז"ה תהיה לכם שנה טובה ומתוקה!:)

• הוסף לסימניות
לילדים בעלי דמיון מפותח:
קנינו שטיח עם ציור כבישים ובתים,
הוספנו לזה מכוניות מסוגים שונים [רכבת, מסוק, מטוס, מכבי אש, מיכלית דלק, משאית אשפה, 2 אוטובוסים, וטרקטור.]
בנוסף בובות קטנות שעולות כ 4 שקלים כל אחת, ו 2 שקיות חיות בינוניות.
יצא בסביבות ה 300 ש"ח.
אפשר לתת להם בהדרגה עוד 2 מכוניות כל פעם, ועוד בובות. וזה מעסיק אותם מאוד.
ממציאים איזה בית הוא בית חולים, ומביימים תאונה, ולוקחים את הבובות לבית חולים.
בפעם אחרת מביימים שריפה, ומפנים את ה'לכודים' וכו' וכו'.
בתחילה צריך להמציא איתם ואח"כ הם מסדרים מאוד יפה.
[קנינו לגילאי 1.9, 3, 4.5. הקטנה פחות מתלהבת, אך שני הגדולים יותר - בן ובת, מאוד אוהבים בינתיים.]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה