דרוש מידע רק אני לא נותנת פופקורן לילדים בני 2-3?

• הוסף לסימניות
בלת"ק
ברור שהייתי מעירה לגננת
באופן אישי לא קונה פופקורן גם לא לילדים בני 7-8 (טוב, אני יודעת שאני קיצונית ואם הם מקבלים אני נותנת להם לאכול) אבל חד משמעית כשזה בבחירה שלי מעדיפה כל דבר אחר (כמובן חוץ מפיצוחים וג'לים קשים שאני לא מבינה איך עדיין מייצרים את הדבר הזה, כבר לא מדברת על צבעי המאכל, זה סכנת חנק אמיתית!)
וכמובן חותכת מלפפונים, נקניקיות ענבים וכו' לפחות ל4 פסי אורך תמיד!
הילדים שלי יקרים לי מדי...

• הוסף לסימניות
אז המסקנה היא שכל מי שבפרוג לא נותן פופקורן לילדים קטנים ורובם היו מעירים לגננת
כל אלה שלא מודעים לסכנה, או מודעים אבל לא מעירים, לא נמצאים בפרוג
מעניין.

• הוסף לסימניות
כל אלה שלא מודעים לסכנה, או מודעים אבל לא מעירים, לא נמצאים בפרוג
וככה קוראים סכנות!!!

מנסיון(!) לעביר לגננת בצורה מכבדת ומכילה. בלי ביקורת ואשמה, אלא ברגשיות לצד השני.
זה מתקבל!

שום גננת לא רוצה לראות את עצמה בחדר חקירות אחרי שהזמינו איחוד הצלה לילד על חנק וכד'...

לכן אם מסבירים יפה הן שומעות.
אצל רב'ס, לפעמים זה לא עובד. אז פשוט מלמדים את הילד שאסור לך... ואולי מפצים אותו במשהו אחר.
וילדים מבינים טוב מאד מה זה אסור לך - אם ההורה מאמין באמת ב"אסור לך".
אם הוא לא מאמין שלא יתחיל עם המשחק הזה, כי הילדים מזהים חולשות של ההורים ורוכבים עליהם.

לגבי רב'ה שלא מבין... צריך לשאול רב מומחה, למי מותר להתלונן עליו
ויפה שעה אחת קודם...
לא מאחל לאף הורה לקבל טלפון בהול מאיחוד הצלה, "הבן שלך בטיפול נמרץ בדרך לבית חולים... מנסים להחזיר לו דופק..."
וזה קורה!!! ולצערי כל פעם על סיפור אחר!!!
אז לא כדאי "לסלוח" לגננת. כאמור גם היא תכבד אם יגשו אליה בצורה יפה ונעימה.
וגם היא רוצה בטובת הילדים (ובטובתה).

אגב... נכתב על פופקורן... יש גם גיל לבסלי!!!
שם העסק ממש נוראי...

ועם העניין נכון כל השנה, כעת בתשעת הימים צריך להיזהר ביתר שאת מסכנות!
והילדים מסתובבים אצל נערות צעירות בקייטנות. ויש את היום של הפופקורן בדפים מגולגלים...
והילדות האלו לא יודעות להגיש ע"ר...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה נובע אך ורק מחוסר מודעות של הגננת.
היא לא תיקח על עצמה לסכן ילדים קטנים,
אפשר לגמור בכלא על כזה דבר,
לכן צריך להעיר בעדינות, ולשלוח עוד כמה אימהות שיעירו גם,
ולפקוח לה את העיינים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה נובע אך ורק מחוסר מודעות של הגננת.
היא לא תיקח על עצמה לסכן ילדים קטנים,
אפשר לגמור בכלא על כזה דבר,
לכן צריך להעיר בעדינות, ולשלוח עוד כמה אימהות שיעירו גם,
ולפקוח לה את העיינים.
במקרה שלנו היא ידעה שזה לא מומלץ
כשאמרתי לה שאנחנו לא נותנים לילדה פופקורן, היא מיד אמרה "אה, בכלל שזה סכנת חנק?"
לא חידשתי לה כלום
היא רק לא חשבה שצריך להתייחס לזה ברצינות

• הוסף לסימניות
במקרה שלנו היא ידעה שזה לא מומלץ
כשאמרתי לה שאנחנו לא נותנים לילדה פופקורן, היא מיד אמרה "אה, בכלל שזה סכנת חנק?"
לא חידשתי לה כלום
היא רק לא חשבה שצריך להתייחס לזה ברצינות
הזויה וחסרת אחריות, סליחה. מה הכוונה "ידעה ולא חשבה שצריך להתייחס ברצינות"?
היא מאוד אנטי ממתקים
היא לא מחלקת שום ממתק כל השנה
כנראה שהיא רצתה לחלק להם משהו במסיבת סוף שנה בלי "להרעיל" אותם
נכון, כי צבע מאכל זו סכנה אדירה, אבל חנק? בקטנה...

• הוסף לסימניות
ואיך לגבי ממתקים שמחלקים בקבלת שבת/ימי הולדת??
אצל הבת שלי ( בת 3) חילקו השנה:
סוכריות על מקל (על כל סוגיהם..)
סוכריות קטנות ומסוכנות
ועוד כל מיני ממתקים מאדדד זולים ממשנת יוסף או יש שהם ממש סכנה אמיתית של חנק (וגם הרעלת צבע מאכל אבל זה לאשכול אחר...)

אף פעם לא הבנתי, רק לי זה מפריע?? לאמהות שמחלקות את זה אין בעיה שילד כל כך קטן יאכל ממתק כזה?
כבר שמעתי על גננות שבקשו בתחילת שנה לשים לב לנושא הזה והזהירו שלא יחלקו ממתק מסוכן.....

וזה בהחלט מרגיש שאין כל כך שימת לב לנושא אצל הרבה מאד משפחות.....

• הוסף לסימניות
נכון, כי צבע מאכל זו סכנה אדירה, אבל חנק? בקטנה...
מכירה טיפוסים כאלו, שדוגלים בתזונה "טבעית" ונותנים לילדים שלהם אגוזים בגיל שנה וחצי.
הם מאמינים שהילד יודע ללעוס.
[אני תמיד מתאפקת לא להגיד לאנשים כאלו שתמותת תינוקות וילדים זה דבר טבעי מאד]

• הוסף לסימניות
ואיך לגבי ממתקים שמחלקים בקבלת שבת/ימי הולדת??
אצל הבת שלי ( בת 3) חילקו השנה:
סוכריות על מקל (על כל סוגיהם..)
סוכריות קטנות ומסוכנות
ועוד כל מיני ממתקים מאדדד זולים ממשנת יוסף או יש שהם ממש סכנה אמיתית של חנק (וגם הרעלת צבע מאכל אבל זה לאשכול אחר...)

אף פעם לא הבנתי, רק לי זה מפריע?? לאמהות שמחלקות את זה אין בעיה שילד כל כך קטן יאכל ממתק כזה?
כבר שמעתי על גננות שבקשו בתחילת שנה לשים לב לנושא הזה והזהירו שלא יחלקו ממתק מסוכן.....

וזה בהחלט מרגיש שאין כל כך שימת לב לנושא אצל הרבה מאד משפחות.....
במדרג הסכנות
סכנת חנק היא מיידית
וסכנה מתזונה לקויה כמו צבעי מאכל היא מתמשכת,
ולכן בהחלט במבה אדומה עדיפה על סוכריות.
ופופסים ממשנת יוסף עדיפים עשרת מונים מפופקו של אוסם במכולת היוקרתית

• הוסף לסימניות
גרוע מאד וחסר אחריות!!
גם אם זה סוף שנה הייתי מעירה אם הייתי לוקחת את הילד ואם לא הייתי מתקשרת!
זה שאף אחד לא העיר לה עד עכשיו זה לא בסדר ואם הייתה מתרצת לי דבר כזה -זה היה ממש מכעיס אותי-לא מתנהלים לפי ההערות של ההורים בנושאים של בטיחות!!!

• הוסף לסימניות
במדרג הסכנות
סכנת חנק היא מיידית
וסכנה מתזונה לקויה כמו צבעי מאכל היא מתמשכת,
ולכן בהחלט במבה אדומה עדיפה על סוכריות.
ופופסים ממשנת יוסף עדיפים עשרת מונים מפופקו של אוסם במכולת היוקרתית
אין לי שום בעיה עם פופסים ובמבה אדומה.. יש לי בעיה עם אבקות, סוכריות קפיץ וכל מיני רעלים שגם בגלל המחיר שלהם בוחרים בהם ואז בנוסף לרעל יש גם סכנת חנק.

• הוסף לסימניות
אז אם זה לא רק אני וכולם כאן לא נותנים, למה במשך 10 שנים רק אני ועוד אמא אחת הערנו לה?
א. אני לא בטוחה שרק 2 העירו לה. כשבנ"א משוכנע (או משכנע את עצמו) שאין בעיה, האמירות האלו לא נתפסות לו בתודעה.
ב. כמו שכתבו- זה בכלל לא משנה אם העירו או לא. שתברר הנחיות בטיחות של גן עם פיקוח.
ג. דנה לכף זכות- יש כאלו שלא גדלו על הזהירות מפופקורן ופיצוחים, אני ל פעם נדהמת מהאדישות בה הם נותנים לילדים מכל ה'טוב הזה'. כנראה שהזהירות עוברת בגנים (גנטיקה, לא גן ילדים:)), או חוסר היכולת לעמוד על כללים בבית היא זו שעוברת בגנים..

בכל מקרה מצטרפת לקודמות, אפילו שזה סוף שנה, הייתי אומרת לה בעדינות ש"שמעתי מס' מקרים" וכדאי לה לברר כי את יודעת שזה מוגדר כאחד המוצרים המסוכנים לגיל הרך!
תצילי אותה ואת הילדים של השנים הבאות!
אני או בעלי מפרקים לו אחד אחד והוא אוכל רק את החלקים הלבנים הרכים...
גם אני התחלתי לעשות את זה לבת ה-3.5, תחת השגחה, וקראתי כאן שגם החלקים הלבנים נשאפים בקלות וזו אכן הבעיה של רוב הפיצוחים (וכן!! גם הבמבה!!!! אםילו שאני כן נותנת)- נשאפים לגרון בנשימה קלה..
אותי יותר מלחיץ הבלונים שמחלקים חופשי בגנים.
לגמרי איתך!!!! ומפתיע אותי כל פעם שאנשים מרימים גבה כשאני אומרת שזה מסוכן!
מענין, כנראה שזה מסוג שיעורי שמירת הלשון- מי שזהיר הולך לשמוע, כך מי שזהיר על ילדיו- שומע מה מסוכן ומה לא... [נכון. אפשר להימנע מהרבה דברים בגלל סכנה ויש כאלו שיאמרו שזו הגזמה. אך אני חושבת שמה שהוגדר במשרד הבריאות כסכנה לילדים זו לא הגזמה].
מסכימה איתך כ"כ!!
חודש לפני היומהולדת בגן אני מתחילה לבדוק בחנויות ממתקים שאינם "בעייתיים" מבחינת בטיחות או מבחינת חומרים. מתאמצת ממש לא לתת לילדים/ לילדות משהו שההורים שלהם לא היו רוצים לתת.
אך כמה מסתכל אותי להתמודד עם סוכריות על מקל (עזבו בטיחות. כל הבית נהיה דביקי!!) או סוכריות קטנות ומסוכנות. לילד או לאחיו התינוק..

• הוסף לסימניות
לגמרי איתך!!!! ומפתיע אותי כל פעם שאנשים מרימים גבה כשאני אומרת שזה מסוכן!
מענין, כנראה שזה מסוג שיעורי שמירת הלשון- מי שזהיר הולך לשמוע, כך מי שזהיר על ילדיו- שומע מה מסוכן ומה לא... [נכון. אפשר להימנע מהרבה דברים בגלל סכנה ויש כאלו שיאמרו שזו הגזמה. אך אני חושבת שמה שהוגדר במשרד הבריאות כסכנה לילדים זו לא הגזמה].
הזוי בעיני שאנשים לא יודעים שבלונים מסוכנים.
אני גדלתי עם אבא שכל פעם שרואה פיסת בלון ברחוב - מתכופף להרים. גם היום, בגיל לא צעיר...

• הוסף לסימניות
יצא לי להיות בחנק מבלון מים קטן - נורא!

עוד מקרה , אמר לי אח בכיר במעייני: הגיע לכאן ילד שנחנק מכפפה שאמא שלו ניפחה לו... ואז הוא אמר לי "בחיים אל תנפתח לילד קטן כפפה או בלון".

• הוסף לסימניות
קצת מפחיד לומר באשכול הזה דעה אחרת מהדעה הרווחת.
אבל לפי מה שאני קוראת כאן עוד רגע נותנים לילדים רק מטרנה עד גיל 10.
נמנעו כאן מבמבות, והוסיפו כאן עוד דברים שלא זוכרת.
ואגב, קורנפלקס, גם יכול לגרום לחנק ושלווה ודגני בוקר.
ושמעתי על אנשים שנחנקו מפיתה ומסופגניה.
אז כמובן שענבים ונקניקיות אני חוצה לשניים.
אבל מכאן ועד לא לתת רשימה שלימה... נותנת פופקורן ומשגיחה, כמו בכל דבר אחר.
יאללה תזרקו עגבניות ותחשבו שאני לא אחראית.
אבל לדעתי לא צריך להגזים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה