כללי רשימה שחורה של לקוחות

• הוסף לסימניות
די לדיבורים,

התחילו במעשים

קבצים מצורפים

• רשימה שחורה.jpg
    KB 21.7 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
כמו שאף אחד מאיתנו לא היה רוצה לקבל מוכר מכולת שכונתית זועף
שמנפנף לך ברשימה שחורה של לקוחות אם פתאום אתה מגלה שהגעת בלי ארנק,
בגלל שרוזנקרנץ משלם בהקפה כבר חצי שנה ולא משלם,
ושוורצמן מהרחוב המקביל בכלל נעלם אחרי שנה עמוסה חובות...

ככה גם אנחנו, על אף שרובינו נכווינו, צריכים להמשיך להיות נחמדים...
ובסה"כ רוב בני האדם הגונים פחות או יותר,
וכדי להביא את המשוואה לכיוון יותר יש לחתום על הסכם ברור וכתוב,
וה.. (השלם את המיותר) שנעלם בלי לשלם וכו', ישולם 'שכרו' ושכרכם מן השמיים,
ושלא תתקלו בהרבה כאלו.
לקוחות הם עם נחמד, רק מספיק אחד (- - -) כזה שמשכיח ממך את כל המקרים החלקים...

• הוסף לסימניות
1. עם לקוח שלא משלם נופלים פעם אחת.
2. מי שנופל בשנית - לא יועילו לו שם רשימות שחורות או צחורות.
3. לקוח שלא משלם באופן קבוע - יוכל להפיל מספר מועט של אנשי מקצוע, כי ב"ה יש כמעט לכל אחד מאיתנו 600 דקות חינם בסלולרי, ובדרך כלל שומרים על קשר גם עם עמיתים למקצוע.
4. אינטואיציה - היא כלי חיוני לא פחות ממברשות פוטושופ.
5. וזה בעצם הראשון - סייעתא דשמיא, ובקשה מה' שיתן לנו את הכח לקום אחרי נפילות, ואם נגזר עלינו להפסיד כסף - שילך למטרות טובות.

• הוסף לסימניות
אני גם לא בעד, אם כי יש כמה שמות שעומדים על קצה המקלדת להכנס לרשימה כזו. יש אחד שפרסם פה בפרוג ואני יודעת שגרפיקאים אחרים פנו אליו [ראיתי עבודות עולות לחוות דעת] ואני יודעת שסביר להניח שהם לא יקבלו תשלום ואני חוששת להגיד מילה.

• הוסף לסימניות
גינגית, אני חושבת שאם את רואה במפורש שאנשים עובדים ומשקיעים עבור בן אדם שאת יודעת שלא משלם - את חייבת להזהיר אותם! ממש לא תעמוד על דם רעך!
רק תודיעי להם באישי שהבן אדם בעייתי, שאם הם בכל זאת ימשיכו את העבודה - לפחות שיחתמו איתו על חוזה דרקוני לפני שימשיכו לטרוח.
רחמנות!!!!

• הוסף לסימניות
למי שרוצה להתגבר על חלק מהבעיה קיימת אפשרות תשלום באמצעות כרטיס אשראי
עלות החזקת המסוף איננה יקרה מה עוד שישנם חברות שונות באינטרנט שגובים עמלה חודשית נמוכה מאד שווה בדיקה

• הוסף לסימניות
אין לי ענין בנושא, ובינתיים לא נתקלתי בלוקח שלא רוצה לשלם.

מה שכן, חשוב לי להבהיר, הקמפיין של ארגוני שמירת הלשון עשו את שלהם, ובציבור הרחב נתפס עבירת 'לשון הרע' כמשהו מוחלט שתופס בכל מצב. ולא היא. יש מצבים שבהם, ע"פ דעת תורתנו, בהחלט יש לדבר לשון הרע!

כאשר אני הולך לסנדלר שלא יודע לתקן נעליים והוא רק קורע לי אותו יותר, ואני יוצא מהחנות ומישהו שואל אותי אם הוא מתקן טוב, אסור לי להיות יפה נפש ולנענע לו עם הראש ולברוח. עלי לספר לו שמדובר במישהו שלא מכיר את המקצוע והוא רק יקלקל לו את הנעל.

לא למדתי, לצערי, הלכות לשון ברע ביסודיות, ולכן לא אקבע מסמרות בענין. מה שכן, אין בשו"א לפסול את הרעיון שהובא לעיל.

אנשים שהזמינו עבודות, העבידו גרפיקאיות בפרך, ולא שילמו להן, ואחרי שקיבלו התראה שבאם לא ישלמו הם ייכנסו לרשימה שחורה כדאי שבעלי מקצוע אחרים לא יפלו אצלו, יש סיכויים גבוהים מאוד שמבחינה הלכתית הדבר הראשון, הראוי וההוגן, שצריך לעשות זה אכן לפרסם את שמו ברשימה השחורה.

זה לא מופרך בכלל.

איפה המו"צ של פרוג?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרדכי;401662:
אין לי ענין בנושא, ובינתיים לא נתקלתי בלוקח שלא רוצה לשלם.

מה שכן, חשוב לי להבהיר, הקמפיין של ארגוני שמירת הלשון עשו את שלהם, ובציבור הרחב נתפס עבירת 'לשון הרע' כמשהו מוחלט שתופס בכל מצב. ולא היא. יש מצבים שבהם, ע"פ דעת תורתנו, בהחלט יש לדבר לשון הרע!

כאשר אני הולך לסנדלר שלא יודע לתקן נעליים והוא רק קורע לי אותו יותר, ואני יוצא מהחנות ומישהו שואל אותי אם הוא מתקן טוב, אסור לי להיות יפה נפש ולנענע לו עם הראש ולברוח. עלי לספר לו שמדובר במישהו שלא מכיר את המקצוע והוא רק יקלקל לו את הנעל.

לא למדתי, לצערי, הלכות לשון ברע ביסודיות, ולכן לא אקבע מסמרות בענין. מה שכן, אין בשו"א לפסול את הרעיון שהובא לעיל.

אנשים שהזמינו עבודות, העבידו גרפיקאיות בפרך, ולא שילמו להן, ואחרי שקיבלו התראה שבאם לא ישלמו הם ייכנסו לרשימה שחורה כדאי שבעלי מקצוע אחרים לא יפלו אצלו, יש סיכויים גבוהים מאוד שמבחינה הלכתית הדבר הראשון, הראוי וההוגן, שצריך לעשות זה אכן לפרסם את שמו ברשימה השחורה.

זה לא מופרך בכלל.

איפה המו"צ של פרוג?

הבעיה בתחום האפור בו רובנו חיים, של חילוקי דעות בין הגרפיקאי ללקוח.
ולעיתים הבעיה בגרפיקאי שנתן אמון ולא קבע מסמרות: מקדמה, תשלום במהלך עבודה והוצאת עבודה טרם התשלום הסופי.
או לא החתים על חוזה ברור.

זה כל מקרה לגופו,
יתכן שלקוח מהסוג הנ"ל יסתדר בהחלט עם גרפיקאי אחר, ויתכן בהחלט גרפיקאים רשלנים.
כך שכל מקרה צריך רב, ולא רק השאלה העקרונית של כן רשימה, לא רשימה.

• הוסף לסימניות
הבעיתיות כאן שלפעמים הלקוח דווקא כן צודק ואנחנו אלה שלא מבינים אותו, לא תמיד הלקוח טועה, ועדיין, זה לא הוגן לעשות זאת כי יכול להיות שעד שהוא יגיע לספק עבודה נוספת הוא יספיק לחזור בתשובה, סה"כ כולנו לא שלמים ואנחנו פה כדי לעבוד על המידות, כמו כן חברים יקרים, אני בעד לפרסם משהו שהונה/רימה וחזר והונה ורימה כמה פעמים ברגע שמדובר באדם סידרתי אז זה ממש תועלת הציבור, אבל לא בן אדם שפעם אחת מעד...

• הוסף לסימניות
העניין הוא - שצריך למצוא את אלו שבעקביות מתנהגים כך, ואותם להכניס לרשימה שחורה. אחרי שתיים - שלוש אנשי מקצוע כאלו - יבינו לקוחות מסוג כזה לבד, שהאסטרטגיה והטקטיקה הזאת היא לא רק פסולה עם נגיעות עצמיות, אלא לגמרי לא משתלמת.

• הוסף לסימניות
בסוף הלקוחות יכניסו את פרוג לרשימה השחורה...

• הוסף לסימניות
נו נו. שיחרימו את אנשי המקצוע וילכו לחנטרש משהו. לא לוקחת אחריות על התוצאות.

• הוסף לסימניות
יש חוזה בכתב. וכשהבן אדם חותם הוא יהי-ה חיב לשלם. נקודה.

• הוסף לסימניות
ואם הוא לא משלם--- ובורח כמו גנב . יש לזה 2 סיבות:
1. לא החתימו אותו.
2. שיחררו לו עבודה לפני התשלום.
זה לא מכולת פה. בדרך כךך זה עבודות גדולות, ושמעתי על דבר כזה שנקרא צק ביטחון.
ואפשר להוסיף סעיף בחוזה בנושא פיגורי תשלום. זה מאד עוזר. על איחור של כלם יום בתשלום קנס של 20 דולר.
אנשים מפחדים מחוזים חתומים.

• הוסף לסימניות
אולי צריך פרוצדורה יותר מסודרת והגונה להכניס לקוח לרשימה השחורה- גרפיקאי שרוצה להכניס לקוח לרשימה השחורה, שלא יאמר לו כמובן, אלא ילך ויתבע אותו בבית דין, ויכריעו מי צודק באותו עניין. ואולי גם לבקש מהרבנים שיתנו הוראה האם להזהיר את הציבור מםני אותו אדם או לא ( אולי זה לא משהו שהוא עושה בדרך קבע, בדרכ כן משלם, שהרבנים יחקרו ויחליטו).
ואז אדם שהרבנים החליטו שראוי להזהיר את הציבור מפניו, יוכנס לרשימה השחורה. גם הרשימה השחורה היא לא סוף פסוק, וסהכ אומרת שעם אדם זה יש לעבוד בצורה שאמר כאן מישהו, שהתשלום מוחזק אצל האינטרנט והגרפיקאי מקבלו לאחר העבודה.ולקוח שרוצה עבודה ורוצה לשלם, תמיד יקבל את מבוקשו בשיטה זו, ולא יקרה שלאחר מקרה אחד שלא שילם יותר אין לו אפשרות להשיג גרפיקאים. וכך כולם יוצאים נשכרים.
מה דעתכם?
אגב, כמובן הרשימה השחורה תהיה בשיטה כזו שלא ניתן להסתכל על כולה ולראות מי בתוכה, אלא רק לבדוק כל לקוח ולקוח לגופו, ולכן תמיד יצטרך הגרפיקאי לזכור לבדוק ברשימה השחורה.
אני לא ממש מתמצאת באמצעי תשלום הזה שמישהו אמר כאן- שכאילו הלקוח משלם והכסף ינתן רק לאחר שהלקוח מאשר וכו, האם זה יעיל נגד אנשים כאלו גם? כי אם לא, זה הורס את כל השיטה שלי ..

• הוסף לסימניות
אולי כבר עדיף לעשות רשימה לבנה? נראה לי שזה יהיה קל יותר :p

• הוסף לסימניות
אז מה אתה אומר יאיר, אני שייך לרשימה הלבנה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;401755:
ואם הוא לא משלם--- ובורח כמו גנב . יש לזה 2 סיבות:
1. לא החתימו אותו.
2. שיחררו לו עבודה לפני התשלום.
בתשלום קנס של 20 דולר.
אנשים מפחדים מחוזים חתומים.

א. לא על כל עבודה שמתומחרת ב-300 ש"ח אפשר להחתים.
ב. יש הרבה מקרים שהלקוח לא אוהב את העבודה, או שסובר לאחר שראה את העבודה שהיא לא שוה את זה, ועל זה בעיקר נפתחו פה הרבה אשכולות בענין זה, כך שזה לא יעזור אם לא תשחרר לו את העבודה.
ג. כל זה לא יעזור במקרה שהלקוח מתאדה - לא עונה לא בטלפונים ולא במיילים, וגם לא בלקוחות שאומרים "כן כן, שבוע הבא אני מכניס לך צ'ק", או" אני רק צריך את האישור של הרו"ח", וכו' וכו', וככה כל פעם תירוצים שונים עד שנמאס לך לרדוף אחריו.
לכן פיתרון כמו המוצע יכול להועיל, רק כמובן שכל אחד ליפני שהוא מכניס לקוח לרשימה זו יצטרך לקבל אישור מרב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;402204:
א. לא על כל עבודה שמתומחרת ב-300 ש"ח אפשר להחתים.

זה כבר ענין של החלטה, אפשר גם על 150 ש"ח להחתים, אם את רוצה.

ב. יש הרבה מקרים שהלקוח לא אוהב את העבודה, או שסובר לאחר שראה את העבודה שהיא לא שוה את זה, ועל זה בעיקר נפתחו פה הרבה אשכולות בענין זה, כך שזה לא יעזור אם לא תשחרר לו את העבודה.

אם לקחת מקדמה, ותשלום באמצע עבודה לא יצאת בשן ועין, וענין זה מקובל בכל סוג עבודה יצרנית, כגון:תפירה, ציור, כתיבה וכד'.

ג. כל זה לא יעזור במקרה שהלקוח מתאדה - לא עונה לא בטלפונים ולא במיילים, וגם לא בלקוחות שאומרים "כן כן, שבוע הבא אני מכניס לך צ'ק", או" אני רק צריך את האישור של הרו"ח", וכו' וכו', וככה כל פעם תירוצים שונים עד שנמאס לך לרדוף אחריו.

אם לא משחררים עבודה לפני מלא התשלום, לא מגיעים לבעיה.

לכן פיתרון כמו המוצע יכול להועיל, רק כמובן שכל אחד ליפני שהוא מכניס לקוח לרשימה זו יצטרך לקבל אישור מרב.

לכן הפתרון לגרפיקאי לעבוד כמו שצריך ולהוריד למינימום את ההסתברות לבעיות תשלום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה