נכתב ע"י מרדכי;401662:אין לי ענין בנושא, ובינתיים לא נתקלתי בלוקח שלא רוצה לשלם.
מה שכן, חשוב לי להבהיר, הקמפיין של ארגוני שמירת הלשון עשו את שלהם, ובציבור הרחב נתפס עבירת 'לשון הרע' כמשהו מוחלט שתופס בכל מצב. ולא היא. יש מצבים שבהם, ע"פ דעת תורתנו, בהחלט יש לדבר לשון הרע!
כאשר אני הולך לסנדלר שלא יודע לתקן נעליים והוא רק קורע לי אותו יותר, ואני יוצא מהחנות ומישהו שואל אותי אם הוא מתקן טוב, אסור לי להיות יפה נפש ולנענע לו עם הראש ולברוח. עלי לספר לו שמדובר במישהו שלא מכיר את המקצוע והוא רק יקלקל לו את הנעל.
לא למדתי, לצערי, הלכות לשון ברע ביסודיות, ולכן לא אקבע מסמרות בענין. מה שכן, אין בשו"א לפסול את הרעיון שהובא לעיל.
אנשים שהזמינו עבודות, העבידו גרפיקאיות בפרך, ולא שילמו להן, ואחרי שקיבלו התראה שבאם לא ישלמו הם ייכנסו לרשימה שחורה כדאי שבעלי מקצוע אחרים לא יפלו אצלו, יש סיכויים גבוהים מאוד שמבחינה הלכתית הדבר הראשון, הראוי וההוגן, שצריך לעשות זה אכן לפרסם את שמו ברשימה השחורה.
זה לא מופרך בכלל.
איפה המו"צ של פרוג?
נכתב ע"י אברימי;400547:1
4. אינטואיציה - היא כלי חיוני לא פחות ממברשות פוטושופ.
נכתב ע"י obyektiv;401755:ואם הוא לא משלם--- ובורח כמו גנב . יש לזה 2 סיבות:
1. לא החתימו אותו.
2. שיחררו לו עבודה לפני התשלום.
בתשלום קנס של 20 דולר.
אנשים מפחדים מחוזים חתומים.
נכתב ע"י Aאילה;402204:א. לא על כל עבודה שמתומחרת ב-300 ש"ח אפשר להחתים.
זה כבר ענין של החלטה, אפשר גם על 150 ש"ח להחתים, אם את רוצה.
ב. יש הרבה מקרים שהלקוח לא אוהב את העבודה, או שסובר לאחר שראה את העבודה שהיא לא שוה את זה, ועל זה בעיקר נפתחו פה הרבה אשכולות בענין זה, כך שזה לא יעזור אם לא תשחרר לו את העבודה.
אם לקחת מקדמה, ותשלום באמצע עבודה לא יצאת בשן ועין, וענין זה מקובל בכל סוג עבודה יצרנית, כגון:תפירה, ציור, כתיבה וכד'.
ג. כל זה לא יעזור במקרה שהלקוח מתאדה - לא עונה לא בטלפונים ולא במיילים, וגם לא בלקוחות שאומרים "כן כן, שבוע הבא אני מכניס לך צ'ק", או" אני רק צריך את האישור של הרו"ח", וכו' וכו', וככה כל פעם תירוצים שונים עד שנמאס לך לרדוף אחריו.
אם לא משחררים עבודה לפני מלא התשלום, לא מגיעים לבעיה.
לכן פיתרון כמו המוצע יכול להועיל, רק כמובן שכל אחד ליפני שהוא מכניס לקוח לרשימה זו יצטרך לקבל אישור מרב.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים