דרוש מידע רשימת קניות לעולים לישיבה עם פנימייה.

• הוסף לסימניות
השגנו רשימה , אם יש למשהו מה להוסיף - נשמח.
תפילין, סידור, מחזורים, גמרא, קלסר, עטים [ או מחברת], ק"ש על המיטה,
לורד ארטליין לסמן על החפצים - שם.,
סלוטייפ, חוט ומחט, שעון מעורר, מנורת לילה, טישו, מגבונים,
שמפו, סבון, משחת שניים לשבת וחול, מברשת שניים ,תיק רחצה, מספרי צפורנים, קסמי אוזניים ,
אקמול, מכונת גילוח, מסרק, מטהר אוויר, שקיות הקפאה, שקיות אשפה, סל כביסה קטן, שקלים למכונת כביסה,
קפסולות למכונת כביסה, כסף, רב קו, תעודת זהות, כרטיס מגנט, סלסלאות פלסטיק לגרביים , מחברים לגרביים, קולבים ,
אטבי כביסה , כוסות, פלפון +מטען - אם מותר בישיבה, נגן + מטען - אם מותר, ספר קריאה, מפצל, חומר נגד יתושים,
בטרייה, עוגות, חטיפים,

ביגוד- חליפת שבת ויום חול, כובע , חולצות - המליצו כפול 14 , מכנסי שבת ויום חול,
גרביים, נעלי שבת וחול, הלבשה תחתונה לשבועיים, ציציות,
פיג'מות כפול 2 [ חורף וקיץ] , 2 כיפות, חפתים, נעלי בית,

מצעים- כרית, שמיכה, כלי מיטה כפול 2, מגבות גוף, פנים, חלוק מגבת, מגן כרית ומגן מזרון,

מזוודה גדולה - להעביר הכל בתחילת זמן ובסופו וקטנה - לשבתות חופשה.
בהצלחה רבה לכולם.

• הוסף לסימניות
השגנו רשימה , אם יש למשהו מה להוסיף - נשמח.
תפילין, סידור, מחזורים, גמרא, קלסר, עטים [ או מחברת], ק"ש על המיטה,
לורד ארטליין לסמן על החפצים - שם.,
סלוטייפ, חוט ומחט, שעון מעורר, מנורת לילה, טישו, מגבונים,
שמפו, סבון, משחת שניים לשבת וחול, מברשת שניים ,תיק רחצה, מספרי צפורנים, קסמי אוזניים ,
אקמול, מכונת גילוח, מסרק, מטהר אוויר, שקיות הקפאה, שקיות אשפה, סל כביסה קטן, שקלים למכונת כביסה,
קפסולות למכונת כביסה, כסף, רב קו, תעודת זהות, כרטיס מגנט, סלסלאות פלסטיק לגרביים , מחברים לגרביים, קולבים ,
אטבי כביסה , כוסות, פלפון +מטען - אם מותר בישיבה, נגן + מטען - אם מותר, ספר קריאה, מפצל, חומר נגד יתושים,
בטרייה, עוגות, חטיפים,

ביגוד- חליפת שבת ויום חול, כובע , חולצות - המליצו כפול 14 , מכנסי שבת ויום חול,
גרביים, נעלי שבת וחול, הלבשה תחתונה לשבועיים, ציציות,
פיג'מות כפול 2 [ חורף וקיץ] , 2 כיפות, חפתים, נעלי בית,

מצעים- כרית, שמיכה, כלי מיטה כפול 2, מגבות גוף, פנים, חלוק מגבת, מגן כרית ומגן מזרון,

מזוודה גדולה - להעביר הכל בתחילת זמן ובסופו וקטנה - לשבתות חופשה.
בהצלחה רבה לכולם.

אם הבחור עושה כל שבוע כביסה אז מספיק 8 חולצות ליום חול ו2 לשבת
עניבות, בושם, דאודורנט, מנורת לילה לא חזקה מדי

• הוסף לסימניות
הרשימה שהובאה פה היא מוקצנת לכל הדעות, לבחור אין צורך בכל כך הרבה פריטים. בשביל כל מה שהביא כאן פותח באשכול לא תספיק מזוודה גם לא שתים, צריך משאית הובלות.
אבל על כל דבר עוד מצאתי צורך, למעט
אטבי כביסה
אני לא מכיר אף ישיבה, ואני מכיר המון ישיבות, שמישהו תולה בה כביסה ליבוש.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא מעוניין להכינס לפולמוס, אבל יש ישיבות שבהם אסור להביא.
גם בישיבות שמותר להביא ספרי קריאה, אני אישית חושב שזה בעייתי כי זה מוציא את הראש מהלימוד

בחור אמור להיות עסוק כל היום סביב מה שלומדים בישיבה
גם אם למעשה זה לא ככה (ואני מכיר ה-מון שהמצב אצלם כן ככה), אבל זו השאיפה וככה אמור להיות
ולכן להביא ספר קריאה לישיבה זה סוג של אמירה של התעסקות בדברים אחרים שהם לא ת"ת

זו דעתי בכו"א, אפשר להתווכח (לא דוקא על במה הזו)

• הוסף לסימניות
אני לא מכיר אף ישיבה, ואני מכיר המון ישיבות, שמישהו תולה בה כביסה ליבוש.
א. בהרבה ישיבות כן תולים, כי בהרבה ישיבות המייבש עולה כסף! (איפה שאני למדתי עלה 5 שקל לייבוש!)
ב. בלי קשר מקלות כביסה זה דבר טוב.... לסגירת שקיות חטיפים, האפלת חלונות... וכו'

• הוסף לסימניות
הרשימה שהובאה פה היא מוקצנת לכל הדעות, לבחור אין צורך בכל כך הרבה פריטים
אל תשכח שבשביל בחור הישיבה הופכת לבית! וכן, כמעט כל מה שצריך בבית-צריך גם בישיבה!
אלא אם כן מדובר ב @דן הלמדן ששקוע בלימוד ובאמת צריך מינימום של דברים...
אבל רוב הבחורים צריכים את כל הרשימה הנ"ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה