כללי שאלה באינדיזיין

• פותח הנושא pink
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי טקסט של אלפון באקסל
ואני צריכה לעמד אותו באינדיזיין, מה הצורה הנכונה להעביר טקסט מאקסל?
קצת דחוף, תודה.

• הוסף לסימניות
פלייס. קונטרול D.
מה השאלה?

• הוסף לסימניות
אם כבר הזכרת...
במקרה ששם המשפחה נמצא בעמוד A באקסל ומספר הטלפון בעמוד B באקסל, איך אני עושה שהשם יהיה בצד ימין, בינהם נקודות ואז המספר?

• הוסף לסימניות
יבוא כטקסט עם טאבים, מגדירים מילוי לטאב כ-. (נקודה). וזהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ml;295373:
במקרה ששם המשפחה נמצא בעמוד A באקסל ומספר הטלפון בעמוד B באקסל, איך אני עושה שהשם יהיה בצד ימין, בינהם נקודות ואז המספר?

במקרה כזה, צריך תחילה לפרק את הטבלה ולהפוך אותה לטקסט מופרד על ידי טאבים על ידי בחירת הטבלה כולה ושימוש בפקודה Table > Convert Table to Text.
כעת, כשבמקום טבלה יש לנו טקסט שבין השם המשפחה למספר הטלפון מפריד טאב, מציגים את סרגל הטאבים, מציבים סמן טאב במיקום שבו רוצים ליישר את מספר הטלפון ומעניקים לסמן הטאב הזה הגדרת מוביל (Leader) של נקודה.

• הוסף לסימניות
עדי, למה ככה?
למה לא לייבא מראש כטקסט מופרד בטאבים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;295519:
למה לא לייבא מראש כטקסט מופרד בטאבים?

בעיקרון, אין מניעה לפרק את הטבלה עוד בשלב הייבוא מקובץ האקסל, אבל מתוך ניסיון בעבודות מסוג זה למדתי שכאשר מייבאים את הטקסט כטבלה, אפשר עדיין לשלוט על העמודות, לאחד חלק מהן (למשל כדי לחבר את תאי השמות הפרטיים עם שמות המשפחה לרצף אחד), או לשנות את סדר העמודות המקורי, ורק אז לפרק את הטבלה ולבצע את ההגדרה העיצובית והטאבולציות הדרושות.

• הוסף לסימניות
תמיד אפשר להחליף טאב ברווח. או טאב שני וכו'.

• הוסף לסימניות
טוב, אנחנו בראש שונה.
בתוכנת עימוד מעמדים. בתוכנת כתיבה מקלידים.
אני הייתי עושה את ההחלפות מראש בוורד, ואח"כ רק מעמד בתוכנת העימוד (אני לא משתמש בתוכנות מבית אדובי לצרכי עבודה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;295547:
בתוכנת עימוד מעמדים. בתוכנת כתיבה מקלידים.

הסתכלות צרה מאד על תפקידה של תוכנת העימוד.
בתוכנת העימוד מציבים את חומר הגלם שיצרו עבורה ה"ספקים השונים", דהיינו מעבדי התמלילים, תוכנות הגרפיקה, עיבוד התמונה, וכו', מתאימים אותו ליעודו הנדרש ומעמדים אותו בהתאם ליעודו ההפקתי.

נכתב ע"י RCpro;295547:
אני הייתי עושה את ההחלפות מראש בוורד, ואח"כ רק מעמד בתוכנת העימוד

תנסה לחשוב רחב יותר... כמו למשל:
  • ומה אם במקרה אין לי וורד (או אקסל)...
  • ומה אם כן יש לי וורד (או אקסל), אבל הלקוח העביר לי את החומרים בגרסה מתקדמת יותר מזו שיש לי...
  • ומה אם וורד (או אקסל) נכות מידי לביצוע הפעולה שאני רוצה לעשות, כמו לדוגמה לאחד את שלושת התאים הראשונים בכל שורת טבלה, או לבצע ניקוי מהיר של כל השורות והטורים הריקים בטבלה...
  • ומה אם החומרים שנשלחו הם בכלל לא בוורד (או אקסל)...
  • ומה אם אין לי פיסי???

נכתב ע"י RCpro;295547:
(אני לא משתמש בתוכנות מבית אדובי לצרכי עבודה)

איפה כתוב שחייבים?
אבל מצד שני, מבלי לפגוע בכבודך, אתה מייעץ לאלו שכן "איך לא", כשמה שהם מבקשים זה דווקא את ה"איך כן".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;295674:
הסתכלות צרה מאד על תפקידה של תוכנת העימוד.
שוב. זה ענין של טעם וריח. כל אחד בדרכו שלו
בתוכנת העימוד מציבים את חומר הגלם שיצרו עבורה ה"ספקים השונים", דהיינו מעבדי התמלילים, תוכנות הגרפיקה, עיבוד התמונה, וכו', מתאימים אותו ליעודו הנדרש ומעמדים אותו בהתאם ליעודו ההפקתי.
תמונות, אולי גם תטפל בהם בתוכנת העימוד (אי אפשר, למה?). אתה מבין שם שצריך פוטושופ? אז גם תבין שצריך וורד.
תנסה לחשוב רחב יותר... כמו למשל:
  • ומה אם במקרה אין לי וורד (או אקסל)...
  • ומה אם כן יש לי וורד (או אקסל), אבל הלקוח העביר לי את החומרים בגרסה מתקדמת יותר מזו שיש לי...
  • ומה אם וורד (או אקסל) נכות מידי לביצוע הפעולה שאני רוצה לעשות, כמו לדוגמה לאחד את שלושת התאים הראשונים בכל שורת טבלה, או לבצע ניקוי מהיר של כל השורות והטורים הריקים בטבלה...
  • ומה אם החומרים שנשלחו הם בכלל לא בוורד (או אקסל)...
  • ומה אם אין לי פיסי???
  • זו בעיה שלך.
  • או שזה בעיה שלך, להשתמש בוורד XP מלפני 6 שנים, או שתבקש מהלקוח שיביא לך בגירסה מיושנת.
  • נו, ובאינדי (ממש בריאה... מהלכת על 2 אבל עדיין לא מסוגלת לעשות מיזוג נתונים לפריסה ימנית ופריסה שמאלית. כל אדם עם מוח בקדקודו לא עושה לוח שנה במיזוג נתונים. לזה קוראים בריאות? אני הייתי אומר שהיא עדיין בשלב שלוקחים אותה בעגלה), למה זה כל כך פשוט מאשר לעשות חיפוש והחלפה בוורד? ואל תשכח שבשביל אינדי אתה צריך מחשב חזק, וגזילת משאבים רבים.
  • במקרה דנן, על מה דיברנו? לעולם ספר טלפונים יבוא בצורה של טקסט עם טאבים בוויריאציה כזו או אחרת.
  • אוהו. לזה אני לא מתייחס בכלל :). בגלל 5% מהעולם? כל יום שעובר יש יותר ויותר תוכנות שעובדות רק על פיסי. מישהו האמין שבמעוז, במחלקות ההכנה לדפוס, חלק נכבד מהיצרנים מייצרים את התוכנות רק לשרתי פיסי?
אבל מצד שני, מבלי לפגוע בכבודך, אתה מייעץ לאלו שכן "איך לא", כשמה שהם מבקשים זה דווקא את ה"איך כן".
אני מייעץ לאלו שרוצים לחסוך זמן, לחסוך ביצועי מעבד, וליהנות מעבודה רציפה, מסודרת ותקינה.

• הוסף לסימניות
ראשית דבר, נראה לי שאתה חושב שאני נלחם בך.
ממש לא. אני מכבד אותך ואת תשובותיך, אבל שומר לעצמי את הזכות לחלוק על חלקן.

לאחר שזה נאמר, הנה שני ציטוטים מהודעות בשרשור זה:

נכתב ע"י pink;295279:
יש לי טקסט של אלפון באקסל
ואני צריכה לעמד אותו באינדיזיין, מה הצורה הנכונה להעביר טקסט מאקסל?

נכתב ע"י ml;295373:

והנה תגובתך לנדון:
נכתב ע"י RCpro;295713:
במקרה דנן, על מה דיברנו? לעולם ספר טלפונים יבוא בצורה של טקסט עם טאבים בוויריאציה כזו או אחרת.

אבל בפירוש נשאלה כאן שאלה על עבודה באינדיזיין עם ספר טלפונים שהגיע בקובץ אקסל.

נכתב ע"י RCpro;295713:
תמונות, אולי גם תטפל בהם בתוכנת העימוד (אי אפשר, למה?). אתה מבין שם שצריך פוטושופ? אז גם תבין שצריך וורד.

אולי זה נשמע נכון בחוגים מסויימים, אבל עד כמה שזה מוזר, לי אין וורד (אין לי אפילו פיסי) ואני מסוגל לבצע את העבודה גם בלעדיה. לעניות דעתי, מעמד לא צריך וורד.
ואם לא שמת לב, ההבדל העיקרי בין תמונה שמגיעה מפוטושופ לטקסט שמגיע מקובץ וורד הוא שהתמונה מקושרת למסמך מגיעה כיחידה סגורה ובלתי עריכה ששומרת על קישור למקור (קובץ התמונה) בעוד שהטקסט מוטמע במסמך ואינו שומר על קשר לקובץ המקור שלו. הטקסט נועד להיות מטופל פנימית בתוכנה, התמונה לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;295794:
ראשית דבר, נראה לי שאתה חושב שאני נלחם בך.
ממש לא. אני מכבד אותך ואת תשובותיך, אבל שומר לעצמי את הזכות לחלוק על חלקן.
:)
נכתב ע"י עדי רביד;295794:
אולי זה נשמע נכון בחוגים מסויימים, אבל עד כמה שזה מוזר, לי אין וורד (אין לי אפילו פיסי) ואני מסוגל לבצע את העבודה גם בלעדיה. לעניות דעתי, מעמד לא צריך וורד.
ואם לא שמת לב, ההבדל העיקרי בין תמונה שמגיעה מפוטושופ לטקסט שמגיע מקובץ וורד הוא שהתמונה מקושרת למסמך מגיעה כיחידה סגורה ובלתי עריכה ששומרת על קישור למקור (קובץ התמונה) בעוד שהטקסט מוטמע במסמך ואינו שומר על קשר לקובץ המקור שלו. הטקסט נועד להיות מטופל פנימית בתוכנה, התמונה לא.
חשיבה מעניינת. יש משהו במה שאתה אומר. אבל עכשיו שאני ישנה צורת עבודה של 8 שנים?
תמיד אדם קשה לו להבין צורת עבודה ממה שהוא רגיל בה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה