כללי שאלה באינדיזיין

• הוסף לסימניות
מדובר בספר של מאות עמודים בו מופיע בתחילת כל פרק כותרת מעוצבת כאוביקט גרפי. כותרת זו גולשת לתוך איזור הגלישה.
כאשר הכותרת מופיעה בעמוד ימני הכל טוב ויפה. הבעיה שלי היא כאשר הכותרת נמצאת בעמוד השמאלי וגולשת לתוך העמוד הימני ומופיע הקצה שלה גם בPDF! האם יש דרך גלובלית שבמקרה כזה לא יצוץ הקצה בעמוד הימני?
אני יכול תיאורטית להקטין את הכותרת במקרה כזה, אבל אז בכל שינוי מקום של העמודים [כשהימניים הופכים לשמאליים ולהיפך, אני צריך מצב הפוך!]
בקיצור, האם ניתן לעשות משהו בהגדרות שבמקרה כזה לא יופיע האובייקט בעמוד הימני?

• הוסף לסימניות
אם הבנתי אותך כראוי, הגלישה של הכותרת או כל עיצוב שהוא מהעמוד השמאלי לימני

שנקלטת גם בסגירה מופיעה לך בוודאי באיזור הבליד ולאחר סימני החיתוך בלבד...
אם עשית הכל כמו שצריך, זה אמור להיות כך, והסר דאגה מלבך, לא משנה כלל מה חרג לאזור זה,
אינדיין אחלה תוכנה להוצאה לאור, עומדת בכל הסטנדרטים, ויודעת נפלא לחשב את הכל.
זה ממילא באזור הגלישה ומעבר ויחתך, ולא משנה מה חרג כלל.
המשך את העבודה כרגיל....
בהצלחה!:)
ZAP

• הוסף לסימניות
הנה סקריפט שכתבתי להפריד עמודים זה מזה. אז גלישות של אחד לא מופיע בשני.

קבצים מצורפים

• SeparatePages.zip
    665 ביטים · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
ודיברנו על זה שבסגירה (או כבר בעריכה) אפשר להגדיר שלא יהיה בליד כלל לINSIDE.
פשוט להוריד את המספר מ5 מ"מ ל0 בגלישה הפנימית (יש למעלה - למטה - בפנים ובחוץ)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;86599:
ודיברנו על זה שבסגירה (או כבר בעריכה) אפשר להגדיר שלא יהיה בליד כלל לINSIDE.
פשוט להוריד את המספר מ5 מ"מ ל0 בגלישה הפנימית (יש למעלה - למטה - בפנים ובחוץ)
אני תמיד מגדיר גלישת 0 בINSIDE כבר בשלב יצירת הקובץ, אבל טכנית האוביקט משמאל נכנס לתוך העמוד הימני ומופיע שם! זאת הבעיה!

• הוסף לסימניות
גם כשאתה הופך את הדפים ל:לא צמדי עמודים? (מוריד את ה'וי' מFACING PAGES)
(ואולי גם מוריד את ה'וי' בייצוא/הדפסה, בהגדרות השקיפות, התעלם מSPREAD OVERRIDES?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zap;86560:
שנקלטת גם בסגירה מופיעה לך בוודאי באיזור הבליד ולאחר סימני החיתוך בלבד...
אם עשית הכל כמו שצריך, זה אמור להיות כך, והסר דאגה מלבך, לא משנה כלל מה חרג לאזור זה,
אינדיין אחלה תוכנה להוצאה לאור, עומדת בכל הסטנדרטים, ויודעת נפלא לחשב את הכל.
זה ממילא באזור הגלישה ומעבר ויחתך, ולא משנה מה חרג כלל.
המשך את העבודה כרגיל....
בהצלחה!:)
ZAP
מדובר בחלק הפנימי, שם אין גלישה בפועל ואין שום חיתוך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;86603:
גם כשאתה הופך את הדפים ל:לא צמדי עמודים? (מוריד את ה'וי' מFACING PAGES)
(ואולי גם מוריד את ה'וי' בייצוא/הדפסה, בהגדרות השקיפות, התעלם מSPREAD OVERRIDES?)
אני אנסה! למרות שיותר נח לי לעבוד בצמדים [אולי רק בסוף לבטל את זה?]
צריך גם לנסות את הסקריפט של Harbs!

• הוסף לסימניות
כמובן לעבוד בצמדי עמודים ורק בסוף לפני הייצוא לבטל.

• הוסף לסימניות
אבל זה לא בדיוק נכון. כי ברגע שאתה מבטל צמדי עמודים, אין יותר את ההגדרה של INSIDE, רק ימינה ושמאלה.
ולכן תצטרך לסגור את כל הEVEN PAGES לחוד, ואת הODD PAGES לחוד, אם אפשר לעשות דבר כזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;86607:
כמובן לעבוד בצמדי עמודים ורק בסוף לפני הייצוא לבטל.
יש דרך לבטל צימוד רק בצמד אחד במסמך? לא נראה לי? כי אני לא יכול לבטל בכולו, כיון שברוב המסמך יש דף אב המורכב משני עמודים וזה הורס את כל העימוד.
אני מנסה לבדוק מה קורה כשעמודים כאלו נפגשים בBOOK ולא בקובץ עצמו!

• הוסף לסימניות
זה לא רלוונטי. וכנ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;86612:
זה לא רלוונטי. וכנ"ל.
אני אסביר את עצמי: יש מצב שזה נפגש באותו קובץ, ואז אין לי אפשרות לבטל צימוד! ויש מצב שעמוד שמאלי עם כותרת נצמד לעמוד ימני מקובץ קודם, והשאלה שלי האם גם שם יראו את קצה הכותרת בעמוד הימני?
והתשובה לאחר בדיקה [כפי שההגיון אומר]: ששם אין 'זליגה' לעמוד הימני.

הסקריפט של Harbs עובד כי הוא משאיר ימניים ושמאליים במקומם, אבל בלי Facing. אבל זה בכ"א משבש לי משהו בעימוד [אני לא יודע למה, אצטרך לבדוק בניחותא]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסי;86615:
הסקריפט של Harbs עובד כי הוא משאיר ימניים ושמאליים במקומם, אבל בלי Facing. אבל זה בכ"א משבש לי משהו בעימוד [אני לא יודע למה, אצטרך לבדוק בניחותא]

"Facing"הוא משאיר (בגלל זה יש ימיניים ושמאליים), הוא מבטל ההצמדה.

על הטכניקה, אפשר לקרוא כאן (למי שמבין אנגלית).
http://indesignsecrets.com/breaking-pages-apart-to-bleed-off-a-spine.php

הסיבה שהוא משבש משהוא יתכן שהוא בגלל שיש עצמים ששוכבים על שני העמודים. כשהסקריפט מפריד העמודים העצמים נשארים על רק אחד מהעמודים ויתכן לא על העמוד הרצוי. מומלץ להשתמש בסקריפט לפני שהעצמים האלו ממוקמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Harbs;86561:
הנה סקריפט שכתבתי להפריד עמודים זה מזה. אז גלישות של אחד לא מופיע בשני.
סקריפט מעולה ומתאים למטרה, אלא שמשום מה הוא מבטל את כל ה'דריסות' [את כל השנויים המקומיים בפסקאות], מה שמשבש לי את העימוד שעשיתי!
האם ידוע לך מדוע והאם יש דרך להתגבר על זה?

נ.ב. דווקא בעצמים לא היתה בעיה משום מה [הוא חתך את מסגרות לשתיים או הכפיל אותם! יתכן?]

• הוסף לסימניות
אני מנחש שאתה עובד בCS2 ולא עדכנת התוכנה. היה באג העתק הדבק שתיקנו באחד מהעדכונים. (כמדומני 4.0.2) בכל מקרא מומלץ מאד לעדכן ל4.0.5.

• הוסף לסימניות
הגירסה שלי היא 4.0.5

אבל הבעיה היא אצלי ולא בסקריפט [הבעיה הייתה בהגדרת הפונטים אצלי]
תקנתי את הבעיה והסקריפט עובד נפלא!!

תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
נושא זה, כמדומני כבר נידון ונטחון, ואיש איש יעשה כמנהגו, אני בכ"א משאירה ואמשיך

להשאיר בליד פנימי, גם אנשי הקדם דפוס המקצועיים שאני עובדת איתם דורשים גם פנימי ואין זה משנה למרות שנחתך. כי גם שם כמו בכל כיוון של הדף שהמטרה של הבליד נימה לבנה מתזוזה וכו'.....
אז אם המטרה סתם דין ודברים מה עושה כל אחד, או סתם כי זה מציק למישהו בעיניים - לא הייתי נכנסת לזה בכלל...
אך אם המטרה היא באמת העיקר להוציא את הספר כמו שצריך, לא הבנתי מה זה מפריע אם רואים את הגלישות בבליד בשטח ששייך כבר לחיתוך....
זה אפילו לא נכנס לי בדפי ההגהות של הלקוח, אני הכל מסדרים בהגדרות המדפסת, וניתן גם לסגור להגהות ללקוח בהגדרות שונות. כל הלקוחות שלי כבר מבינים ויודעים זאת, בפעם הראשונה שאני מעצבת ללקוח חדש ספר אני מסבירה לו, ואח"כ הכל ברורו.
ואם הכל יוצא כך מצויין בדפוס, מה זה מפריע לי בכלל ומדוע שאתייחס לזה בכלל.
הרבה יותר נוח לי לעבוד בצמדים, ובמיוחד בספר שיודפס באופן כזה דו צדדי,
רק דברים שיופקו באופן של הדפסה חד צדדי של חוברות מסויימות אני מעצבת דפים בודדים.
ובוודאי שלא הייתי משתמשת בשום סקריפט שפתאום מפריד דפים ומשנה עיצוב.:)
בהצלחה לכולם!

• הוסף לסימניות
היה לי קובץ שכמו שיוסי כתב, מתחת לכותרות היה לינק עם גלישה, הבעיה היתה שהוא היה מעוגן לכותרת, מה שגגרם לו להיות "בול באמצע, וגם בלי אפרות ללכת אחורה מתחת לרקע של העמוד לידו.
בקיצור הסתבכתי עם להוריד הגלישה מהצד הפנימי, הדפוס רצה גלישה, וחוץ מזה (ועוד לא הבנתי איך אצלכם לא) הגלישה של זה עלה על העמוד לידו ולא רק בגלישה של העמוד לידו. מה עושים במקרה גזה? לפי מיטב הבנתי, לו יצויר שהתמונה נמצאת בעמוד הימני, הרי שבגלישה של העמוד הימני צריך להיות חלק מהתמונה, ואילו בגלישה של העמוד השמאלי, לא צריך, ועוד יותר מזה- ברגע שיש גלישה ממנו בעמוד הימני, הרי שיש אותו בעמוד השמאלי, ולא רק בגלישה.
ועוד בעיה, בגלל שהלינק מעוגן לאמצע העמוד, גם א"א להזיז ולהקטין את מסגרת הקישור שלא תהיה גלישה מצד פנימי, משום שאוטומטית האינדיזיין מחשב לו נקודת אמצע חדשה...
הבנתם?!
ולהפריד צמדי עמודים הופך לי הכל ל"עמודים שמאליים" מה שמקלקל לגמרי את העיצוב...
בקיצור מה הפתרון???

• הוסף לסימניות
zap,

כנראה לא הבנת מטרת הסקריפט. הסקריפט מיועד להכין המסמך לאפשר השארת גלישות פנימיות. אם הדברים הגולשים אמורים להופיע בעמוד הנוכחי, אין צורך בסקריפט ללא התיחסות אם דעתך להשאיר גלישות פנימיות או לא ובכל מקרא יש ספרים (כמו אלו עם כריכת ספירלה) שאין פסק שחייבים גלישות פנימיות. אבל לפעמים יש דברים שאסור שהם יופיע בעמוד שמולו. במקרא הזה כדי לקבל גלישות פנימיות (באופן שלא יופיע על העמוד מולו) חייבים להפריד העמודים.

וזה הבנתי הבעיה של יוסי...

הצלחה גם לך!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה