דרוש מידע שאלה בנושא פיטורין, אבטלה ופיצויים

• הוסף לסימניות
לא הבנתי
בכל מקרה בשביל לקבל אבטלה צריך אכשרה של 90 יום
גם במקרה של עזיבת עבודה סתם ?
אם פוטרת- את זכאית לאבטלה מידית
אם התפטרת מרצון או אחרי חל"ד צריך אכשרה של 90 יום.
עדיף לא לברר את זה לא בלשכת התעסוקה ולא בביטוח לאומי
השאלה אם זה נחשב לימי אכשרה אם זה נחשב [כמו שאחת כתבה כאן למעלה שהחשיבו לה את זה בתור ימי אכשרה] אז למה לא לעשות את זה
אתה לוקח על עצמך את האחריות אם מישהי תעשה את זה ותקבל תביעה מביטוח לאומי?

• הוסף לסימניות
עדיף לא לברר את זה לא בלשכת התעסוקה ולא בביטוח לאומי
השאלה אם זה נחשב לימי אכשרה אם זה נחשב [כמו שאחת כתבה כאן למעלה שהחשיבו לה את זה בתור ימי אכשרה] אז למה לא לעשות את זה
לא חושבת שיש בעיה לברר זאת בביטוח לאומי
אנ שאלתי בעבר לפני שהתפטרתי האם שווה לי התפטר נתתי לפקיד את כל הנתונים ובדק לי האם נחשב כפיטורין היה אדיב וידע היטב את כל החוקים

• הוסף לסימניות
שאלה
ילדתי לפני כשנה. חודש אחרי שחזרתי מחופשת לידה מצאתי עבודה ליד הבית. (העבודה הקודמת הייתה שעה נסיעה מהבית)
כמובן שהחלפתי העבודה בשביל להיות יותר קרובה לילד ושיהיה לי יותר זמן לטפל בו.
האם מגיע לי פיצויים?
האם גם אחרי שנה אפשר לקבל אותם?
אשמח ממש אם תוכלו לעזר לי

• הוסף לסימניות
שאלה
ילדתי לפני כשנה. חודש אחרי שחזרתי מחופשת לידה מצאתי עבודה ליד הבית. (העבודה הקודמת הייתה שעה נסיעה מהבית)
כמובן שהחלפתי העבודה בשביל להיות יותר קרובה לילד ושיהיה לי יותר זמן לטפל בו.
האם מגיע לי פיצויים?
האם גם אחרי שנה אפשר לקבל אותם?
אשמח ממש אם תוכלו לעזר לי
אולי תבדקי קודם -
האם היית חתומה על סעיף 14?
וכמה אחוזים מהשכר שלך הופקדו לקרן הפנסיה שלך על חשבון המעסיק הקודם מידי חודש?

מאז שהפנסיה הפכה לחובה חוקית, כל העובדים מקבלים את רוב כספי הפיצויים שלהם מידי חודש, לקרן הפנסיה שלהם.

• הוסף לסימניות
מאז שהפנסיה הפכה לחובה חוקית, כל העובדים מקבלים את רוב כספי הפיצויים שלהם מידי חודש, לקרן הפנסיה שלהם.
אשתי התפטרה מעבודה לאחר לידה בגין טיפול בילד וקיבל פיצויים חלקיים מהעבודה ואמרו לה שאת השאר היא צריכה למלא טופס לאחר 60 יום לקרן פנסיה.
האם זה כסף שיש ענין להשאיר אותו שם וזה כמו למשוך פנסיה או שזה לא קשור?

• הוסף לסימניות
אולי תבדקי קודם -
האם היית חתומה על סעיף 14?
וכמה אחוזים מהשכר שלך הופקדו לקרן הפנסיה שלך על חשבון המעסיק הקודם מידי חודש?

לא הייתי חתומה על שום סעיף
כן קיבלתי פנסיה
לא מגיע לי כלום?

• הוסף לסימניות
לגבי מעבר דירה, לא צריך להמתין 90 יום כדי לחתום אבטלה ניתן לקבל מיד לאחר העזיבה בתנאי שמדובר ב40 ק"מ ומעלה
מירושלים לבית שמש יש פחות מ40 ק"מ, אבל ניתן לערער ע"כ,
אני גם עברתי לפני כשנה מירושלים לבית שמש ובטופס שמלאתי טענתי שאין לי שום אפשרות להספיק לקחת את ילדי מהגנים וכן הלאה, ומכיון שהמרחק בין בית שמש (רמה גוד' שהם דרומיים יותר) לירושלים לא רחוקים מ40 ק"מ נתנו לי מיד לחתום אבטלה ולא הייתי צריכה לחכות

• הוסף לסימניות
אשתי התפטרה מעבודה לאחר לידה בגין טיפול בילד וקיבל פיצויים חלקיים מהעבודה ואמרו לה שאת השאר היא צריכה למלא טופס לאחר 60 יום לקרן פנסיה.
זו שאלה ליועצי פנסיה ולמומחי השקעות.
כל היועצים הפנסיוניים אומרים שחובה להשאיר את הכסף בקרן הפנסיה. הוא מהווה חלק ניכר מהכסף שממנו נחיה אחרי הפרישה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא הייתי חתומה על שום סעיף
כן קיבלתי פנסיה
לא מגיע לי כלום?
שום סעיף? היה חוזה? זה מופיע באותיות הקטנות של החוזה..
אם הפקידו לך רק 6 אחוז לפיצויים ולא 8.3, ואם לא היית חתומה על סעיף 14, נשאר לבדוק אם הפיטורין שלך היו לטובת טיפול בילד, ואם כן את עשויה להיות זכאית מהמעסיק הקודם להשלמה של הפיצויים שהופקדו בקרן הפנסיה, עד לגובה המשכורת האחרונה כפול מספר שנות הוותק שלך (את יכולה לבדוק בקלות כמה כסף שם המעסיק הקודם עבור פיצויים בפנסיה, כדי לדעת אם בכלל יש פער).

כדי למשוך את כספי הפיצויים מקרן הפנסיה, למיטב ידיעתי זה רק אחרי תקופה של כמה חודשים שבה לא עובדים בכלל.

• הוסף לסימניות
לגבי מעבר דירה, לא צריך להמתין 90 יום כדי לחתום אבטלה ניתן לקבל מיד לאחר העזיבה בתנאי שמדובר ב40 ק"מ ומעלה
מירושלים לבית שמש יש פחות מ40 ק"מ, אבל ניתן לערער ע"כ,
אני גם עברתי לפני כשנה מירושלים לבית שמש ובטופס שמלאתי טענתי שאין לי שום אפשרות להספיק לקחת את ילדי מהגנים וכן הלאה, ומכיון שהמרחק בין בית שמש (רמה גוד' שהם דרומיים יותר) לירושלים לא רחוקים מ40 ק"מ נתנו לי מיד לחתום אבטלה ולא הייתי צריכה לחכות
תודה על התשובה.
איך עושים את זה? לאן הלכת ? איפה מילאת טופס?

• הוסף לסימניות
עריכה: אגב, לא יודעת איך אנשים מקבלים אבטלה כ"כ בקלות,
אני ביום הראשון שחתמתי קיבלתי מהם שתי הצעות עבודה שהיו ממש לא רלוונטיות לי,
אבל בגלל שסירבתי לקבל אותן נשללה זכאותי לאבטלה.
דווקא במקרה של התפטרות לצורך טיפול בתינוק ההגיון הבריא אומר שלא יציעו עבודה אחרת.
הרי האשה התפטרה כדי לטפל בתינוק, איך היא תטפל בו אם היא תלך לעבוד?
אני לא יודעת אם אפשר לסמוך על בט"ל שיש להם היגיון בריא, אבל מנסיוני כשחתמתי אבטלה על חל"ת שהמעסיק הוציא אותי אליו (הרבה לפני הקורונה), אף אחד לא הציע לי עבודות. אמרתי להם שהוציאו אותי לחל"ת עם תאריך חזרה צפוי וזהו...

• הוסף לסימניות
דווקא במקרה של התפטרות לצורך טיפול בתינוק ההגיון הבריא אומר שלא יציעו עבודה אחרת.
הרי האשה התפטרה כדי לטפל בתינוק, איך היא תטפל בו אם היא תלך לעבוד?
גם עבודה עם פחות שעות או שקרובה יותר לבית נחשבת לצורך טיפול בתינוק,
כל מה שיגרום לאמא להיות נגישה אליו ליותר זמן

ולגבי הציטוט- אני חתמתי אבטלה בלי קשר לתינוק.

• הוסף לסימניות
וודאי קשור לפנסיה!
זה דבר שהרבה אנשים טועים בו
הכסף של הפיצויים (מה שהמעביד מפריש כל חודש) נמצא בקרן פנסיה
משיכה של הפיצויים מגרעת מהפנסיה.

• הוסף לסימניות
א. אם ההתפטרות מוצדקת אין צורך להמתין 90 יום.
התפטרות לצורך טיפול בתינוק לא נחשבת התפטרות מוצדקת, אלא אם כן שעות העבודה היו ארוכות/משמרות/מרחק/מצב רפואי מיוחד. שאז במסמכים לתביעת אבטלה מצרפים מכתב המסביר את סיבת ההתפטרות ואם ביטו"ל ישתכנעו שזה מוצדק (בעיקרון זה תלוי בקריטריונים מסוימים) לא יידרשו 90 ימים.

ב. אפשר לחתום אבטלה בתוך תקופת החופשת לידה (לאחר 90 יום מההתפטרות או במקרה שביטו"ל ויתרו על ההמתנה 90 יום), אבל ביטוח לאומי פשוט לא ישלמו על הימים הללו.

ראו כאן פרטים על אבטלה אחרי לידה

ג. מה שעוד כדאי לדעת, שעל תקופת החופשת לידה המעסיק צריך להפריש פנסיה, אבל אם התפטרתם מיד אחרי הלידה הוא לא יצטרך להפריש עבורכם. מה שיכול להיות שיקול לטווח ארוך.

ד. יש הרבה שאחרי הלידה מחפשות עבודה פחות תובענית, לידיעתכם, אם אדם המוגדר כמובטל התחיל לעבוד מחדש בעבודה בשכר נמוך ממה שהשתכר בעבודתו הקודמת, יכול בתנאים מסוימים להיות זכאי למענק מביטו"ל שלא על חשבון ימי אבטלה. ראו כאן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@לא כמו כולם @פנטה @בציניות
יש לכם מושג אם עובד חותם אבטלה, מסיבות שונות, ותכלס הוא ממשיך להגיע למשרד מסיבות שונות
יש אפשרות שביטוח לאומי יבואו לחקירה, לחפש אותו בבית, או לחפש אותו בעבודה ???? לברר שבטוח הוא מובטל מאיפה שדיווח?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני אחרי לידה,עובדת ב2 עבודות-אם אני מפסיקה עבודה אחת זמנית בגלל הטיפול בילד אני אהיה זכאית לאבטלה חלקית עקב הורדת שעות לטיפול בתינוק ?

• הוסף לסימניות
יש לכם מושג אם עובד חותם אבטלה, מסיבות שונות, ותכלס הוא ממשיך להגיע למשרד מסיבות שונות
יש אפשרות שביטוח לאומי יבואו לחקירה, לחפש אותו בבית, או לחפש אותו בעבודה ???? לברר שבטוח הוא מובטל מאיפה שדיווח?
רעיונית הם יכולים
בפרט אם באמת המקום מעסיק אותך בשחור
מעשית אין לי מושג אם עושים את זה שלא חושדים

• הוסף לסימניות

אני כן יודעת שעל מי שמצהיר שעובד במשק בית יש ביקורות וחקירות
על ביקורת לחותם אבטלה לא שמעתי מעולם.
אבל לא לוקחת אחריות.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שיבואו לחפש אותו. מובטל זה לא אומר לשבת בבית כל היום. אבל איני יכול להבטיח דברים כאלו.
כמובן שאם הוא יקבל תלוש משכורת בתקופה שהוא מובטל, הוא יסתבך.

• הוסף לסימניות
@פנטה @בציניות @לא כמו כולם תודה רבה
אצלנו בעבודה הגיעו כבר פעמיים חוקרים של ביטוח לאומי לברר על עובדת שדיווחה על חופשת לידה
בשתי המקרים באמת היה מה לחשוב, סוג של קרובי משפחה וכזה
השאלה אם גם באבטלה זה ככה

ויש עוד קטע לפני איזה שלוש שנים הגיע אלי הביתה מישהו מהביטוח לאומי ושם לי מכתב על הדלת שלא פתחתי ואני מוזמנת לחקירה
לא ידעתי בדיוק מי שם לי את המכתב
הלכתי בזמן שנקבע למחלקת חקירות בביטוח לאומי
בקיצור שאלו המון שאלות, בעיקר רצו לדעת שזה לא עמותת קש
בסוף הוא שאל אם יש לי שאלות
אמרתי לו, למה דוקא קראו לי, הוא ענה 'וונדומלי'
ואז הוא מוסיף, אני דפקתי אצלכם בבית ביום שני, והנחתי את המכתב

נשמע הזוי ?? כן זה היה !!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה