ריצה לכביש בגיל הזה- לא נורמלי.
הרצון לבדוק איך גפרור עובד זה בהחלט כן. (יש ילדים שמאוד אוהבים אש)
עקרונית נכון, באמת בגיל 5 מתבקש שילד ידע וגם יזהר מהכביש.נכון.
לא נתתי ליבי למשפט הזה.
הנושא הוא לא מה נורמלי ומה לאריצה לכביש בגיל הזה- לא נורמלי.
הרצון לבדוק איך גפרור עובד זה בהחלט כן. (יש ילדים שמאוד אוהבים אש)
באחד הימים התקשר אחד שתושבי הרחוב וסיפר לו שהבן שלי {בן 7 בזמנו} רץ לכביש והוא ברגע האחרון הצליח לעצור את רכבו ולא לפגוע בו, רק מלשמוע את הקול הרועד שלו נבהלנו...אני בעד סיפורים מפחידים לפעמים כאשר צריך להסביר לילד על הסכנה.
התגובה מאוד ברורה ופשוטה.הנושא הוא לא מה נורמלי ומה לא
מצדי הכל נורמלי כי מדובר בילדים קטנים
רק השאלה מה צריך להיות התגובה שלנו בתור הורים
נכון. ברור שעל ההורה לפעול נכונה לפי ראות עיניו בכל מקרה לגופו.עקרונית נכון, באמת בגיל 5 מתבקש שילד ידע וגם יזהר מהכביש.
אבל להגיד שלא יכול להיות שהוא יראה חבר/גינה/כל דבר אחר מעבר לכביש, ויחצה מייד?
לדעתי זה בגדר ההגיוני אם זה קורה לעיתים רחוקות.
פותחת האשכול לא ציינה האם זה סדרתי או לא.
שוב, זה שזה הגיוני לא סותר שהוא צריך כמובן באותה שניה לקבל גערה חמורה והבעת זעזוע מצד ההורה.
אבל לשלוח אותו מידית לאבחון, לא הייתי שולחת...
לזה התכוונתיבאחד הימים התקשר אחד שתושבי הרחוב וסיפר לו שהבן שלי {בן 7 בזמנו} רץ לכביש והוא ברגע האחרון הצליח לעצור את רכבו ולא לפגוע בו, רק מלשמוע את הקול הרועד שלו נבהלנו...
כשהבן שלנו חזר מהת"ת בעלי סיפר לו סיפור מפחיד עם קצת הצגה, וב"ה מאז הוא לא מעז לרוץ יותר אל הכביש...
לפני כן הוא לא היה סופר והיה יורד בחופשיות אל הכביש, כנראה שהוא היה צריך את זה בהדמיה חיה וכך הוא הבין...
לא! זה מפחיד מידיי.להסביר לילד שהוא יכול למות 'כמו ג'וק מת'.
ילדים לפעמים לא מצליחים להפנים שיש באמת סכנה במה שהם עושים, מבחינתם המבוגרים סתם מטרידים אותם.
יכול להיות אבל שזה טוב כדי שזה יהיה פעם אחרונהלא! זה מפחיד מידיי.
נסו ועדכנו.יכול להיות אבל שזה טוב כדי שזה יהיה פעם אחרונה
יכול להיות אבל שזה טוב כדי שזה יהיה פעם אחרונה
מאמינה שזה תלוי ילד וגיל...נסו ועדכנו.
את ניסית?נסו ועדכנו.
אין תגובה אחת, תלוי מה הסיטואציה מסביב.בעקבות כמה מקרים
רציתי לשמוע מהורים מה התגובה שלכם במקרה שאתם רואים שהילד שלכם בן חמש ומעלה ילד שכבר קצת מבין
עושה דברים מסוכנים כגון ריצה לכביש משחק בגפורים מטפס למקומות גבוהים וכו
איך אתם מגיבים??
מה? למעוך ג'וק?את ניסית?
אני מסכימה שזה מפחיד מידילא! זה מפחיד מידיי.
אין ערובה שזו תהיה הפעם האחרונה.אני מסכימה שזה מפחיד מידי
אבל מה היה התגובה שלך כדי שזה יהיה פעם אחרונה
אני פשוט נחרד לראות הודעה כזאת!!!!להסביר לילד שהוא יכול למות 'כמו ג'וק מת'.
ילדים לפעמים לא מצליחים להפנים שיש באמת סכנה במה שהם עושים, מבחינתם המבוגרים סתם מטרידים אותם.
אתה מגזים.אני פשוט נחרד לראות הודעה כזאת!!!!
להגיד לילד (!!!!) את הדבר הנורא מכל, ועוד בהדגמה???
סורי, אבל רק רע יוצא מלהפחיד ילד!
זה אולי עוזר, אבל עצוב שזה עוזר, כי זה נורא.
תפקידנו לתת בילדים דעה ושכל וסט כלים לבחירה והבנה אחריות ותוצאות, לא פחדים וסיוטים!!
כמו שלא נגיד לילדה שלא מבינה שאסור לדבר עם זרים מה יכול לקרות לה!!! נורא.
וכן, עדיף לקחת את הסיכון, החלקי, שאולי אם נסביר לו בצורה נורמלית, הוא לא יבין לגמרי, מאשר לקחת את הסיכון, הכמעט גמור, לשרוט לו את הנפש באיזה שריטה כזאת או אחרת.
פחד לא בונה- פחד הורס.
בהחלט אפשר להסביר לילד את הנזק שעלול לצאת ממעשה פזיז, אפילו להגזים, אבל בשום פנים לא ללכת על הקצה!
ובכלל, לעולם לא אומרים לילד- אתה יכול ל..., אומרים שאם ילד עושה דבר כזה או אחר יכול לקרות לו- לילד האחר, דבר לא נעים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים