שאלה למבינים בגבינות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;958069:
נראה לי עדיף גבינה לבנה פשוטה או קוטג'...
רק המחשבה והמראה של עובש מוציא כל תאבון אפשרי!
אם לא מנסים - לא יודעים
הבן שלי כשהיה תינוק היה מחסל גבינת רוקפור בכמויות...
הוא פשוט לא ידע שלירוק-כחול הנהדר הזה קוראים "עובש", זה פשוט היה לו טעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;956986:
מבחינת בריאות-זורקים

יש לך מקור לכך שעובש לא בריא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;958205:
עובש = פנצילין = אנטיביוטיקה :)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;958198:
אם לא מנסים - לא יודעים
הבן שלי כשהיה תינוק היה מחסל גבינת רוקפור בכמויות...
הוא פשוט לא ידע שלירוק-כחול הנהדר הזה קוראים "עובש", זה פשוט היה לו טעים.

עכשיו כבר יצא הטעם כליל לשעות הקרובות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;958213:
עכשיו כבר יצא הטעם כליל לשעות הקרובות...
כל מי שאי פעם אכל פטריה, אכל "עובש"
אכלת פעם בשר?
לחשוב שהעגל הזה נכנס לצלחת, או התרנגול המקפץ באשפה, מופיע כאן בתוך הפיתה -פיכס..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;958205:

עובש בגבינה שלא היה בגבינה מלכתחילה כמו מה ששאל קקטוס -זה לא בריא. למה? כי אני צרפתיה ונראה לי שאני מבינה בזה קצת יותר מישראלית (:p)

ואם תרצי הוכחה מדעית : מיד-לשרותך:
"גבינות העובש הצרפתיות מיוצרות בתהליך מבוקר שבו מוסיפים להן עובש ממשפחת הפניצילין. עובש זה מקנה את הטעמים המיוחדים לגבינה. אכילתו של העובש אינה מזיקה או מסוכנת ויחד עם זאת, אינה תורמת באופן מיוחד ערכים בריאותיים, למרות שמקור העובש הוא מפניצילין.

"יש להבדיל בין שימוש מבוקר בעובש זה ובין עובש המתפתח באופן ספונטני ובלתי מבוקר במקרר על גבי גבינות שהתיישנו. עובש זה הינו מסוכן ועלול לשמש מקור לחיידקים כמו סלמונלה, קולי, ליסטרה ועוד. אם מזהים עובש בגבינה שאינה מיוצרת עם עובש - יש לזרוק אותה לפח.
עד פה
אה
את התשובות העניקה עלינה סגל, דיאטנית קלינית ומומחית לטיפול בהפרעות אכילה בקופת חולים לאומית, מחוז צפון
מקווה שכעת תנוח דעתך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;958364:
.... קולי, ליסטרה ועוד. אם מזהים עובש בגבינה שאינה מיוצרת עם עובש - יש לזרוק אותה לפח.
שימי לב להדגשה
שאלתי לגבי גבינות שכן מיוצרות

• הוסף לסימניות
אז הם בעצם מסוכנים לבעלי רגישות לפניצילין?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;956881:
אני קונה מדי פעם גבינות עובש למיניהן וקורה לי שהן נשארות במקרר מעל שבוע שבועים ומתחילות לקבל איזה סוג של עיפוש שלא היה להן בחנות.
למשל גבינת ברי שקיבלה עובש חיצוני.
או קממבר שקיבלה ריח חזק מהרגיל, מזכיר ריח של גבינה מקולקלת.
השאלה היא אם זה דבר נורמלי, ואם כן האם אוכלים את זה או זורקים במצב כזה.
או שאני לא יודעת לקרוא או ש...?
(וזה היה לקקטוס...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dk;958417:
את צודקת לגבי גבינות קשות זה עניין אחר ראי פה
http://briuton.co.il/?p=3267

בסדר גם פה אומרים להסיר את העובש ולזרוק ובכתבה שאני הבאתי אומרים לזרוק עובש שנוצר בגבינות אחרי שנקנו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;958364:
עובש בגבינה שלא היה בגבינה מלכתחילה כמו מה ששאל קקטוס -זה לא בריא. למה? כי אני צרפתיה ונראה לי שאני מבינה בזה קצת יותר מישראלית (:p)

ואם תרצי הוכחה מדעית : מיד-לשרותך:
"גבינות העובש הצרפתיות מיוצרות בתהליך מבוקר שבו מוסיפים להן עובש ממשפחת הפניצילין. עובש זה מקנה את הטעמים המיוחדים לגבינה. אכילתו של העובש אינה מזיקה או מסוכנת ויחד עם זאת, אינה תורמת באופן מיוחד ערכים בריאותיים, למרות שמקור העובש הוא מפניצילין.

"יש להבדיל בין שימוש מבוקר בעובש זה ובין עובש המתפתח באופן ספונטני ובלתי מבוקר במקרר על גבי גבינות שהתיישנו. עובש זה הינו מסוכן ועלול לשמש מקור לחיידקים כמו סלמונלה, קולי, ליסטרה ועוד. אם מזהים עובש בגבינה שאינה מיוצרת עם עובש - יש לזרוק אותה לפח.
עד פה
אה
את התשובות העניקה עלינה סגל, דיאטנית קלינית ומומחית לטיפול בהפרעות אכילה בקופת חולים לאומית, מחוז צפון
מקווה שכעת תנוח דעתך...
תודה,
זה מה שרציתי לדעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;958774:
תודה,
זה מה שרציתי לדעת.

לאחר מחשבה המשפט האחרון היה נשמע קצת נוקשה אולי , אבל אמרתי אותו בצחוק כזה:).. מקווה שלא נשמעתי קשוחה מידי:eek:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה