כללי שאלה על לקוח

• הוסף לסימניות
סליחה על הציניות: רק כך לומדים. לומדים לקח, לומדים לזהות לקוח כזה כבר בהרחה הראשונה ואומרים לו "אדוני הזול, לא מתאים לי השטויות הללו. עזוב אותי לנפשי, אני סטודיו / מעצב / מפיק / וכו' רציני"
לומדים לקח, לסגור עבודות בצורה שלפתוח אותן יקח יותר זמן מליצור אותן מחדש.
לומדים לקח, לסכם מראש כל דבר ועדיף בכתב.
לומדים לקח, לכוון את הלקוח לבית הדפוס / שיכפול / הו"ל איכותיים כדי שהשם הטוב שלנו לא יפגם.
ועל כל למידת לקח כזו מתאים המשפט שנכתב קודם לומר ללקוח.
(אני אישית עשיתי עבודה "זולה" למישהו שלא יכלתי להתחמק ממנו, תחת אזהרה חמורה שלא יעיז לספר מי עשה לו... וק"ו שלא ישים קרדיטים מפוקפקים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ZEREM;249682:
והתוצאה...הצבעים...החיתוכים...האכזבה.......

לא ניתן לחלק כזה דבר,

תקנו אותי אם אני טועה:

העבודה יצאה לא כמו שצריך, הצבעים ובעיקר החיתוך -

הלקוח אומר סליחה! אבל על כזו עבודה אני לא משלם! ----
ולא לוקח...

כמו שאני לא אכניס הביתה מזנון שהזמנתי מנגר עם שריטות או באג אחר, וכמובן שלא אשלם... עד שהנגר יתקן את המעוות - והוא יתקן!

לא כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראש_יהודי;249872:
תקנו אותי אם אני טועה:

העבודה יצאה לא כמו שצריך, הצבעים ובעיקר החיתוך -

הלקוח אומר סליחה! אבל על כזו עבודה אני לא משלם! ----
ולא לוקח...

כמו שאני לא אכניס הביתה מזנון שהזמנתי מנגר עם שריטות או באג אחר, וכמובן שלא אשלם... עד שהנגר יתקן את המעוות - והוא יתקן!

לא כן?
הלקוח רצה לסגור חשבון עם הדפוס אבל הוא מיהר ולא היה לו את הזמן לחכות עד שיודפס שנית ולכן פירסם במקומון.

• הוסף לסימניות
הכעס וההתעצבנות מובנת מאוד, הבעיה שאין כל כך על מי לצעוק...!
הלקוח - באמת לא מבין, מה רוצים מבן אדם שמתעסק עם צעצועי ילדים (לדוגמא)? הוא לא מבין במודעות, לא מבין בתוכנות גרפיות ולא רואה שום בעיה (באמת, מהכרות קרובה עם אנשים כאלו) בלשנות מודעה. הוא חושב לעצמו הגרפיקאית עשתה עבודה, קבלה את הכסף שלה, מה היא רוצה ממני?
הגרפיקאית במקומון - גם היא לא אשמה, עובדת בלחץ מטורף של זמן וכפופה רק לבוס אחד - הבוס שלה, ועושה בדיוק מה שמבקשים ממנה לעשות, אם מבקשים ממנה להפוך פלייר למודעה היא תעשה את זה ותשתדל כמובן לעשות את זה באופן שיהיה הכי קל לה והכי מהר.
על מי נשאר לכעוס? (חוץ מעל כל העולם) על עצמי...
אם ישנה הבנה מתוך דברי הלקוח שהוא הולך לעשות מודעה במקומון והוא לא רוצה להשקיע והוא רוצה קבצים פתוחים וכו. אומרים לו חד משמעית: תראה כבוד הרב, החומרים הללו הם דברים שעבדתי עליהם קשה, הרעיונות הם שלי, אסור לך להשתמש בהם, ואפילו לא לתת למישהי אחרת לעבוד עליהם, זה קנין שלי ואם תעשה כך אוכל לתבוע אותך חוקית. נמאס לך ממני? לא רוצה לשלם? תעשה מודעה אחרת לגמרי, בצבעים אחרים וברעיונות אחרים, ואל תתקרב אפילו למה שאני עשיתי.
לא אמרת את זה? באיזה שהוא מקום זו בעיה שלך!! כמו שקורה המון פעמים וגם הפעם, הכל נעשה בתום לב. ואם את לא הערת את תשומת ליבו של מי שלא יודע על זה כלום (וכמובן, כמו כולם, לא חתמת איתו על הסכם עבודה מפורט) אז לא נשאר לך חוץ מלהוכיח אותו ולומר לו חד משמעית שבפעם הבאה את לא תתני לזה לקרות, לעשות כלום.

• הוסף לסימניות
לכל אלו הממליצים לשקול תביעה משפטית-
כדאי לבדוק קודם מבחינה הלכתית, לא רק מבחינת ערכאות, אלא גם מה ההלכה אומרת על "זכויות יוצרים"
על פי מה שבררתי בנושא אחר (וכמובן שכל מקרה לגופו, אבל ניתן ללמוד מכך על הכלל) מרגע שבן אדם יצר משהו והוציאו לאור, הרי שהוא כבר נחלת הכלל, וניתן להשתמש בו באופנים מסוימים.
ושוב, אני לא פוסק הלכות, רק שזה ענין לא פשוט וצריך לברר האם הוא בכלל עבר על איסור.

כך או כך, אין ספק שזה מתסכל ביותר. שווה לך לתרום את הייסורים הללו עבור אחינו בית ישראל.
(גלעד שליט כבר 1064 ימים בשבי, תחשבי על זה)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לכל אלו הממליצים לשקול תביעה משפטית-
כדאי לבדוק קודם מבחינה הלכתית, לא רק מבחינת ערכאות, אלא גם מה ההלכה אומרת על "זכויות יוצרים"
על פי מה שבררתי בנושא אחר (וכמובן שכל מקרה לגופו, אבל ניתן ללמוד מכך על הכלל) מרגע שבן אדם יצר משהו והוציאו לאור, הרי שהוא כבר נחלת הכלל, וניתן להשתמש בו באופנים מסוימים.

באמת נדרש לבדוק כל דבר לגופו!

כי הרי לא יעלה על הדעת שמי שמזמין שמלה אצל תופרת, יוכל לדרוש לקבל גם את הגזרה!
ומי שמזמין אירוע אצל קייטרינג יוכל לדרוש את המתכונים של האוכל! וכן הלאה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה